'Van der Sar kandidaat voor nieuwe functie op Old Trafford'
Maandag, 13 augustus 2018 om 17:26

Manchester United zoekt naar een nieuwe director of football, zo meldt The Independent maandag. Na de teleurstellend verlopen transferperiode heeft de club besloten om de nieuwe functie te creëren: de toekomstige directeur moet een 'brug' vormen tussen trainer José Mourinho en vicevoorzitter Ed Woodward en heeft al kandidaten op het oog.

Een van de kandidaten zou Edwin van der Sar zijn. De voormalig doelman van Manchester United is als algemeen directeur werkzaam bij Ajax en staat er goed op bij the Red Devils, zo schrijft de krant. De club zal echter niet over één nacht ijs gaan. Men is van plan om 'een uitvoerig aantal gesprekken' af te nemen met potentiële nieuwe directeurs. Monchi van AS Roma en Fabio Paratici van Juventus zouden bovenaan de lijst staan bij Manchester United, maar het wordt 'enorm moeilijk' om hen los te weken bij hun clubs.

Bovendien zou Manchester United al contact hebben gezocht met sportief directeur Domenico Teti van Novara. Teti is geen bekende naam, maar wordt 'alom gerespecteerd' in de voetbalwereld: hij slaagde er in 2011 onder meer in om Mauro Icardi van Barcelona naar Sampdoria te halen. Naar verluidt ziet Mourinho het niet zitten om onder een nieuwe directeur te gaan werken, maar gaf dit weekend al toe dat zijn baan aan het veranderen is.

Mourinho gaf de leidinggevenden boven zich een lijst met spelers die zijn team sterker zouden maken, maar Manchester United deed op de slotdag van de transfermarkt geen zaken. De Portugees kreeg de vraag of hij daar moeite mee had. "Dat is voetbalmanagement. Voetbal verandert. Ik denk dat managers meer hoofdtrainers genoemd moeten worden. We zijn meer hoofdtrainer dan manager. Het voetbal gaat die kant op."

Meer nieuws
   
12:42
12:42
Kraay jr. las nieuws over Feyenoorder: 'Meest belachelijke bericht in maanden'
1
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
4
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
45
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
18
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belastingstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (56)

 
SavedByTheBell
 
37
13 augustus 2018 om 17:39
Director of football bij Manchester United klinkt fantastisch, maar zoals het omschreven staat (een brug vormen tussen Woodward en Mourinho) ben je dan voornamelijk briefjes aan het doorgeven van Mourinho naar Woodward en moet je daarna van Woodward aan Mourinho gaan vertellen dat het niet mogelijk is wat hij wilt en dat ze naar alternatieven gaan kijken. Tuurlijk zal het niet zo simplistisch zijn, klinkt als een geweldige functie zelfs. Ben benieuwd of Edwin dat zou kunnen.
 
NJfromVOL
 
20
13 augustus 2018 om 18:01
Je beschrijft een karikatuur van een functie en zegt dan dat het een fantastische functie is. Niet onvoldoende jouw beschrijving.
 
Razza81
 
16
13 augustus 2018 om 17:43
Van der Sar heeft het zo geweldig gedaan bij Ajax dat hij nu op de lijst bij MU staat? Heb ik wat gemist de afgelopen 5 jaar?
 
BJP79
 
4
13 augustus 2018 om 18:56
Ja waarschijnlijk wel. Heeft het prima gedaan met sponserdeals die Ajax goed geld op leveren. Idd zijn functie in het TH was niet handig en niet goed uitgevoerd. Maar waar hij wel voor is aangesteld is toch naar behoren gedaan.
 
SpeedyAFC
 
1
13 augustus 2018 om 22:40
Het is een local hero, heeft met United de CL gewonnen. Is bekend in de voetbal wereld, een prima uithang bord bij de Uefa en de andere clubs. In die rol is hij perfect geknipt voor de job zolang het maar niet te inhoudelijk wordt.
 
Glory
 
4
13 augustus 2018 om 17:56
Ze zoeken gewoon een technisch directeur. Dat is VDS niet. Maar ze willen ook het liefst iemand met het United Dna. Dan komt er niemand dichter in de buurt dan Vds. Maar United moet gewoon normaal doen en de beste man voor de job zoeken. Dat is VDS nu niet. Zoek iemand die dit werk al eens gedaan heeft en er goed in is.
 
NJfromVOL
 
7
13 augustus 2018 om 18:03
De enige reden dat VDS genoemd wordt is dat hij nu een beleidsbepalende functie bekleedt en omdat hij een verleden bij MU heeft. Ik denk wat duimzuigerij van een journalist
 
STORING
 
4
13 augustus 2018 om 18:07
De beste nederlandse zit inmiddels bij Everton. Als ze iets eerder waren konden ze met Brands in zee. Van de Sar is geen zwaargewicht en heb je niet zoveel aan als United zijnde.
 
Giesburts
 
12
13 augustus 2018 om 18:18
Beste nederlandse wat? Van de Sar en Brands hebben een totaal verschillende functie. Je zou Brands eerder kunnen vergelijken met Overmars..
 
XAJAcfa
 
0
13 augustus 2018 om 19:36
Dat klopt waarbij zowel Overmars als Brands aan elkaar gewaagd zijn. Al maakt Marc net iets meer nettowinst vandaar bijnaam Marc Netto. Maar qua goede spelers aantrekken hebben ze een zelfde soort record waarbij wellicht Huiberst ook nog wel in de buurt komt verder niemand, Zeker van Geel niet die kost alleen maar geld en trekt nooit zijn portemonnee.... of doet dat bijvoorbeeld bij Haps en betaalt dan gelijk veel te veel
 
SpeedyAFC
 
0
13 augustus 2018 om 22:43
Dat zijn verschillende functies. zoals terecht opgemerkt, Brands moet je vergelijken met Overmars. Hier is men op zoek naar iemand die de club goed kan vertegenwoordigen en een klankbord kan zijn voor de trainer en de directie, een brugfunctie. Dat is iets heel anders dan een TD die verantwoordelijk is voor het gehele aan en verkoop beleid van een club zoalsd Brandts en Overmars.
 
STORING
 
0
13 augustus 2018 om 22:51
Dat klopt. Maar het lijkt mij juist zo dat Woodward, die nu een vicepresident is, voortaan de voetbalzaken niet meer doet en ze iemand zoeken die tussen Woodward en de coach figureert. Eentje die aan en verkoop beleid doet, spelerscontracten verlengd en andere voetbalzaken. Een director of football zoals ze het daar noemen. En dan heb je aan Brands een betere. Verder is de functie die Van de Sar bij Ajax heeft en Brands hiervoor bij PSV indd niet te vergelijken.
 
stillewillem
 
4
13 augustus 2018 om 18:09
Voor hem the great escape. Ben alleen bang dat united zich kapot schrikt als ze hem een tijdje in dienst hebben.
 
SpeedyAFC
 
0
13 augustus 2018 om 22:45
Dat ligt er maar aan wat ze verwachten. Als hij het communicatie kanaal moet worden tussen de directie en Mourhino, de scouting, de Uefa en de buienwereld, dan is hij er prima geschikt voor. Verwachten ze iemand die alle ins en outs van de voetbal wereld kent en het hele aan- en verkoop beleid gaat regelen, dan zitten ze verkeert. Dan moet je bij de Brands, Overmars e.d. zijn.
 
mattereazzi
 
5
13 augustus 2018 om 18:19
Gelijk tekenen Vd.Sar en neem Overmars en Ten Hag mee!!! Winter en Schreuder ook gelijk. Zijn we daar ook vanaf. Tijd voor iets nieuws.
 
993410
 
14
13 augustus 2018 om 18:28
Overmars doet zijn werk toch goed?
 
mattereazzi
 
3
13 augustus 2018 om 19:41
Niet wat betreft prijzen winnen. Ronduit slecht zelfs.
 
Kohaku
 
1
13 augustus 2018 om 19:49
Goed en niet goed. Kijk bv naar de RB positie. Al twee spelers voor gehaald en beiden worden zelfs door Veltman voorbij gestreefd. En nu door een jong Ajax speler.
 
AjaxAdam020
 
2
13 augustus 2018 om 20:11
@mattereazzi Hoe is het de taak van Overmars om prijzen te winnen? Dat is toch echt de taak van de trainer en de spelers zelf. Overmars moet gewoon een goed elftal samenstellen en dat heeft hij dit seizoen toch echt wel gedaan. Voor de rechtsback positie is zoals Kohaku stelt niet goed ingekocht, aangezien beide aankopen voorbij gestreefd zijn door een zelf opgeleide speler. Tegelijkertijd moet ik wel zeggen dat dat ook het risico van het vak is. Je hebt bepaalde verwachtingen van iemand op basis van wat je van die persoon gezien hebt ergens anders. Dat is echter geen garantie dat hij die prestaties bij een ander team ook neer gaat zetten. Daar zijn Orejuela en Kristensen goede voorbeelden van. Anyway, ik vind dat de goede aankopen in dit geval een stuk zwaarder wegen dan de slechte. Sanchez, Ziyech, Tadic, Neres, Tagliafico, Frenkie de Jong en Dolberg zijn stuk voor stuk topaankopen, waarbij Ziyech (toegegeven) grotendeels tot stand is gekomen door de druk van buitenaf. In principe kan je Blind ook scharen onder één van de topaankopen, maar ik heb hem er expres niet bijgezet omdat ik nog niet volledig overtuigd ben van wat hij aan Ajax toe gaat voegen.
 
Dutchgio
 
7
13 augustus 2018 om 18:28
De invloed van Winter en Schreuder weet ik zo niet. Maar Overmars levert gewoon goed werk af, helemaal qua verkopen.
 
mattereazzi
 
2
13 augustus 2018 om 19:42
Maar bagger werk wat betreft prijzen winnen.
 
sloep01
 
8
13 augustus 2018 om 18:47
(mattereazzi) Als je wil reageren doe dat dan met enige onderbouwing en niet zo ongenuanceerd want zonder overmars had Ajax er niet zo voorgestaan , want wat hij voor Ajax heeft betekent is ongelofelijk toen hij kwam stond Ajax er financieel erg beroerd voor en nu heeft het een eigen vermogen van 150 miljoen dus hij heeft een wereld prestatie gelevert , ik hoop dat hij nog jaren blijft want ik zou niet weten wie het financieel beter had gedaan ,dus blijf lekker napapegaaien dan kom je er wel .
 
mattereazzi
 
2
13 augustus 2018 om 19:37
Financieel heeft hij het ook prima gedaan voor Ajax. Maar wat is nou eigenlijk belangrijker? Een grote bankrekening of prijzen? Wat betreft prijzen winnen heeft o.a. Overmars gewoon gefaald de laatste 4 seizoenen en ook dit seizoen begint weer dramatisch wat weinig hoop biedt voor de rest van het seizoen.
 
Kohaku
 
0
13 augustus 2018 om 19:50
Dat Ajax er nu zo goed voor staat is ook aan de RvC te danken die de hand op de knip hield.
 
sloep01
 
1
13 augustus 2018 om 20:13
Dat Ajax zo is begonnen aan het seizoen is toch niet de schuld van Overmars daar zijn de spelers verantwoordelijk voor , ik ben geweest zaterdag en als je zo speelt in zo`n laag tempo dat win je nog niet van een topklasser is daar overmars de schuld van ?hou op zeg ze hebben een prima selectie en zaterdag liep het even niet en gelijk moet Overmars weg , reageer is volwassen man mensen zijn nog altijd geen machines waar je op een knop drukt als ze dinsdag winnen staan ze weer allemaal te juichen en ziet de wereld er weer anders uit . en de laatste 4 seizoen heeft overmars dan gefaald ? was hij ook verantwoordelijk voor het gelijke spel bij de graafschap 2 jaar geleden volgen mij heb ik hem toen niet in de opstelling gezien want een een gelul zeg doe is normaal en kijk even waar Ajax stond 10 jaar gleden en naar nu die man verdiend een standbeeld .
 
mattereazzi
 
1
13 augustus 2018 om 21:31
Overmars is medeverantwoordelijk voor de tactische onbenul die nu voor de groep staat. Overmars is hoofdverantwoordelijk voor de zeer slecht bezette rechtsback positie. Overmars is hoofdverantwoordelijk dat Ajax nu geen goede lcv heeft. Overmars is medeverantwoordelijk dat hij Keizer had aangesteld. Overmars had Younes al veel eerder moeten verkopen. Overmars gaf Frank De Boer een low budget selectie. Overmars was hoofdverantwoordelijk voor te weinig ervaring in het elftal te halen vorig seizoen en ga zo maar door. Overmars is dus lang niet zo onschuldig aan de jarenlange malaise als jij denkt.
 
Kyle66
 
0
13 augustus 2018 om 22:07
Ik heb zelden zoveel onzin in 1 post gelezen. Iedereen was blij met Ajax toen ze tegen Sturm Graz speelden. Overmars had tegen Keizer gestemd. Wat Younes betreft: waarom verkopen? Zo slecht was hij niet. Bovendien had Ajax twee buitenspelers nodig. Tot slot: Overmars was zeker niet degene die ervoor zorgde dat De Boer weinig geld had. Er was weinig geld, dus hield de RvC de hand op de knip. Denk eens na voordat je je gal spuit over Overmars.
 
sloep01
 
0
13 augustus 2018 om 22:09
Nee dat denk ik ook niet maar ik heb er ook weinig verstand van maar ik heb ook pas maar 30 jaar een seizoenkaart en ik zit er in goede en slechte tijden , jij bent een echte succes supporter maar ik ben realistisch Overmars heeft financieel moeten puinruimen na jarenlang financieel wanbeleid en dan vind ik het nog knap dan Ajax de laatste !0 jaar 4 kampioen is geworden , en nu gaar het weer de goede kant op en misschien worden we weer kampioen en dat is niet onmogelijk en wie weet halen we de CL nog en zo niet dan volgens seizoen weer beter, en dat Overmars Frank tikkie breed tikkie terug een low budget gaf was omdat er geen geld was maar dat snap jij niet maar dat geeft niet je bent nog jong .
 
Streepan
 
3
13 augustus 2018 om 18:22
Zou ik als Ajax zijnde meteen aan meewerken. Deze man heeft eigenlijk nog niets significants gepresteerd. Die sponsorcontracten waren zonder hem ook wel getekend, dat ligt gewoon aan de grote naam van de club Ajax. Verder zijn er talloze mensen uit de organisatie verdwenen die een bepaalde toegevoegde waarde hadden, zoals jonk, bergkamp, keizer en bosz: onnodig en extreem slecht gemanaged als je het mij vraagt. Ook de naamgeving van het stadion tbv Johan Crujff heeft Ajax (vd sar) steeds voor gelegen en de zaak Nouri is niet vlot en netjes afgewikkeld. Ik zie hem geen ontwikkeling maken en denk niet dat hij over vijf jaar opeens een degelijke directeur is.
 
FCBogarde
 
2
13 augustus 2018 om 18:34
Mooi, deze kans mag hij niet voorbij laten gaan.... En hij mag Erik ten Hag ook meteen meenemen...
 
frank879
 
1
13 augustus 2018 om 18:46
Heel snel een strik erom en opsturen naar Manchester. Ze hebben daar zeker een headhunter in de hand genomen die mensen zoekt zonder capaciteiten.
 
sloep01
 
1
13 augustus 2018 om 18:51
Ik begrijp dat jij hen kent , dan heb je vast wel eens met hem te maken gehad om zomaar even over hem te oordelen .
 
BJP79
 
1
13 augustus 2018 om 18:59
Hahahaha Frank serieus ga eerst even onderzoek doen waar hij voor aangesteld is en wat hij in die functie heeft gedaan.
 
Wouterke
 
2
13 augustus 2018 om 19:00
Jammer voor hem dat ze eerst uitgebreid met de kandidaten willen praten. Dan zullen ze er snel achter zijn dat ze bet voor iemand anders kunnen kiezen. Overmars vind ik persoonlijk (als Psv'er) erg goed in wat hij doet, maar Van der Sar had beter keeperstrainer of zo kunnen worden.
 
Janny1973
 
0
13 augustus 2018 om 21:01
Zou mooi zijn voor Ajax. Hij is bij Ajax al te veel beschadigd door zijn uitspraken en handelen en dat hij er later op terug moest komen.
 
AntonieAjax
 
0
13 augustus 2018 om 21:17
Ik denk niet dat dit serieus is. Ik vind niet dat Van der Sar daadwerkelijk bij Ajax heeft aangetoond dat hij het verdient om een stapje hogerop te gaan bij een andere club. De enige reden die ik zou kunnen bedenken is dat hij een verleden heeft bij United en een soortgelijke functie heeft bij Ajax. Echter, ik ga er vanuit dat ze bij United ook afgaan op de prestaties van Van der Sar in het bestuur en die zijn tot dusver, niet bijster goed te noemen.