Van der Vaart: 'Ik zou het geweldig vinden voor De Ligt, hij past daar perfect'
Donderdag, 7 juli 2022 om 07:24

Het wordt steeds meer duidelijk dat Matthijs de Ligt een serieuze optie is voor Bayern München. Bestuursvoorzitter Oliver Kahn is over het algemeen tevreden over de defensie van zijn club, maar een speler als De Ligt zou een hoop kunnen toevoegen aan der Rekordmeister. Naast Bayern is ook Chelsea in de markt voor de Oranje-international, die Juventus lijkt te gaan verlaten. De nieuwe eigenaar Todd Boehly wil met de komst van de centrumverdediger, die in Turijn vastligt tot medio 2025, een statement maken.

"We zijn tevreden over de kwaliteit van onze centrumverdedigers", laat Kahn weten in een interview met Kicker. Om er wel gelijk aan toe te voegen: "Maar we kunnen zeker nog stappen maken op het gebied van leiderschap, verbale kwaliteiten en aanwezigheid." Sport1 meldde dinsdag dat De Ligt reeds een mondeling akkoord heeft bereikt met Bayern na gesprekken met trainer Julian Nagelsmann en technisch directeur Hasan Salihamidzic. De mandekker is al sinds zijn jeugdjaren fan van Bayern en wil daarom graag voor de Duitse topclub uitkomen. Het is nu afwachten hoe de onderhandelingen tussen alle partijen verlopen en welk bedrag de Duitsers wensen neer te leggen voor de Oranje-international.

Matthijs de Ligt 'moet Van Dijk-rol gaan vervullen' bij Bayern

Lothar Matthäus hoopt dat de verdediger snel bij Bayern gaat tekenen.Lees artikel

Rafael van der Vaart ziet een eventuele overstap van De Ligt naar Bayern zeker wel zitten: "Het is een geweldig idee van Bayern en Salihamidzic moet daar echt de credits voor krijgen", zegt de analist in gesprek met Sport1. "Ik zou het geweldig vinden voor Matthijs en het zou voor hem ook de juiste stap zijn. Het is een geweldige speler. Hij is nog steeds jong (22, red.) en een verdediger van topklasse met voetballende kwaliteiten. En het is ook nog eens een goed mens. Matthijs zou perfect bij Bayern passen", aldus Van der Vaart.

BILD voegde zondag aan het rijtje concrete clubs ook de naam van Bayern toe. De Duitse sportkrant meldde dat Juventus minimaal tachtig miljoen euro wil zien voor De Ligt, een bedrag dat Sky Deutschland kon bevestigen. Bayern zou echter moeite hebben met het ophoesten van bedragen boven de zestig miljoen euro zonder dat het zelf eerst weet te verkopen. In dat kader is Chelsea in het voordeel.

De Ligt zelf zou echter liever naar Bayern verkassen. De regerend Duits landskampioen wilde de mandekker in 2019 al naar de Allianz Arena halen, maar De Ligt had destijds de voorkeur voor een overstap naar Juventus. Het feit dat de club al die tijd contact is blijven houden getuigt naar verluidt van de welwillendheid waar de stopper naar zoekt. Bovendien zijn zijn maatjes Mazraoui en Gravenberch - die hij kent van zijn tijd bij Ajax - een belangrijke factor.

Ondertussen kijkt Juventus naar een geschikte opvolger van De Ligt. Sky Italia weet te melden dat men dertig miljoen euro overheeft voor de verdediger van Napoli. Volgens Il Mattino liet Koulibaly echter vorige maand aan Juventus weten dat hij geen interesse heeft in een avontuur aldaar. De dertigjarige stopper vreest hetzelfde lot als Gonzalo Higuaín, die in 2016 voor negentig miljoen euro de overstap maakte van Napoli naar Juventus. Door de sterke rivaliteit tussen beide clubs is de Argentijnse spits sindsdien persona non grata in Napels.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (56)

 
Pieterpost
 
6
7 juli 2022 om 07:51
Gewoon doen. De Ligt is in potentie gewoon een topverdediger. Vond hem tegen Wales met Nederland heel sterk laatst als leider van Oranje in de eerste helft. Dat zou hij bij München ook kunnen worden. Daarnaast is München een heerlijke stad met een prachtige Louis Robbery historie ??
 
Isco24
 
21
7 juli 2022 om 07:55
Vergeet van Bommel en Makaay niet. Dat waren ook echt helden daar.
 
Pieterpost
 
12
7 juli 2022 om 07:56
Zeker weten. Marc en das phantom doe ik nu eigenlijk tekort.
 
Isco24
 
2
7 juli 2022 om 07:58
Het is nog vroeg!
 
1AFCAjax1
 
21
7 juli 2022 om 08:05
Wat te denken van Willem Hesselink?? Die was nota bene speler, trainer én voorzitter.
 
IlMaestro21
 
1
7 juli 2022 om 23:01
En dan vergeet je Joshua Zirkzee nog.
 
Japie_Krekel
 
6
7 juli 2022 om 09:13
Bayern is een mooie stap al vind ik de Bundesliga net zoals de Ligue 1 wel een beetje saai. Bayern wordt standaard kampioen. Maar Bayern blijft een prachtige club natuurlijk die vaak hoge ogen gooien in de CL dus daar zit zeker een uitdaging
 
Klene
 
5
7 juli 2022 om 09:48
Buiten dat Bayern kampioen wordt is de Bundesliga echt een fantastische competitie Japie. Zeker de onderlinge wedstrijden van de subtop en bovenkant middenmoot leveren steevast hoge uitslagen op de afgelopen jaren. Ook is het al jarenlang spannend onderin steeds.
 
MeesKeesje
 
8
7 juli 2022 om 07:54
Ja hoor, altijd fijn om een speler als de Ligt achter de hand te hebben. Wel is hij natuurlijk minder dan de verdedigers die er nu staan. Met het oog op het WK is het dus niet zo verstandig op naar Bayern te gaan.
 
Gelijkmaker
 
30
7 juli 2022 om 08:00
De Ligt is beter dan Pavard weet niet of ze hem als cv zien en zeker niet minder dan Upamecano. Bayern zit heel dun in de verdedigers dus hij gaat gewoon genoeg spelen.
 
maurootje
 
2
7 juli 2022 om 09:51
Pavard is geen CV
 
Gelijkmaker
 
1
7 juli 2022 om 10:32
Pavard was beter in een opstelling met vijf verdedigers als rcb.
 
manodedios
 
6
7 juli 2022 om 10:41
Damn wat een fenomeen is dit toch. Op je 17e een Europese finale achter de kiezen, op je 19e een halve finale CL, op je 22e drie nagenoeg complete seizoenen als basisspeler bij een van de beste clubs van Europa. En straks wegrotten bij Bayern op de bank meeskeesje? Dat denk ik dus niet. Die heeft een masterclass verdedigen gehad in Italië en komt nu voor de CL. Of denk je echt dat er een club is die zoveel gaat betalen voor een wisselspeler?
 
afcad3nnis
 
37
7 juli 2022 om 08:01
Ook goedemorgen trolletje
 
MeesKeesje
 
9
7 juli 2022 om 09:20
"Trolletje"? Wat is dat toch met jullie. Toen met Donny bij Utd en met Matthijs bij Juve werd ik ook gezien als troll omdat ik hen niet als de betere versie van Lampard of werelds beste verdediger ooit erkende. Nou, we hebben het gezien. Donny wie? En Matthijs ook geen indruk achter gelaten en mede daardoor zelfs gedegradeerd in pikorde oranje. Dat ik dus nu ook mijn twijfels heb bij Matthijs bij Bayern is gebaseerd op prestaties afgelopen jaren en noodzakelijk bijgestelde verwachting betreft potentie.
 
PauloDybala
 
16
7 juli 2022 om 09:38
"weinig indruk achter gelaten". Ik hoop eigenlijk nog steeds dat je een troll bent anders snap je er gewoon niet veel van. De Ligt heeft een zeer goede indruk achtergelaten bij Juve en een groot deel van de supporters zagen hem als toekomstig captain en leider van de defensie. Alleen omdat hij zijn contract niet wil verlengen willen ze meewerken aan een transfer, om nog wat geld er aan over te houden.
 
 
16
7 juli 2022 om 09:42
De Ligt heeft het goed gedaan bij Jive, zeker laatste seizoen onomstreden. Echter kunnen ze er gewoon een berg geld voor krijgen en hebben ze dat nodig om de rest van het team te versterken. Hem in een adem noemen met Van de Beek bij United is vrij oenig en helpt niet echt als je wil doen alsof je serieus bent. De Ligt is ook gewoon duidelijk beter dan alle CV`s van Bayern. Toen zij hun transfer maakte bestond je account trouwens nog niet, dus goed verhaal.
 
MeesKeesje
 
8
7 juli 2022 om 10:08
@Migi "De Ligt heeft het goed gedaan bij Jive, zeker laatste seizoen onomstreden." Zijn concurrenten waren 2 bejaarden die na 30min weer 2 wedstrijden nodig hadden om bij te komen. 1e seizoen voorbijgestreefd door Demiral die vervolgens zelf in de lappenmand kwam. Nogal een nuance dus. "Hem in een adem noemen met Van de Beek bij United is vrij oenig en helpt niet echt als je wil doen alsof je serieus bent." Iemand oenig noemen maar zelf niet begrijpend kunnen lezen. Ik vergelijk hun kwaliteiten niet met elkaar. Zij werden samen door zogenaamde analisten gezien als degene die de clubs uit het strop zouden trekken. Donny die ipv Real beter voor man utd moest kiezen om hen weer een grootmacht te maken en Matthijs die de verdediging van Juve weer ff glans moest geven en dirigeren. Nou, volgens mij hebben ze in jaren niet zoveel goals om de oren gehad. "De Ligt is ook gewoon duidelijk beter dan alle CV's van Bayern" Pffff.... "Toen zij hun transfer maakte bestond je account trouwens nog niet" Triest...
 
PauloDybala
 
6
7 juli 2022 om 10:15
Hahaha wat een onzin. 2 bejaarden ja? Een beetje respect naar Chiellini en Bonucci, die 2 wonnen niet lang geleden nog een Europees toernooi samen en ondanks wat meer fouten waren dat nog steeds topverdedigers. Demiral is hem op geen enkel moment voorbijgestreefd. En ja, de Ligt is inderdaad beter dan alle Cv's van Bayern.
 
FeyeBart12
 
4
7 juli 2022 om 10:17
Die twee bejaarden stonden vorig jaar anders nog wel in de basis bij het land dat Europees Kampioen werd. Daarnaast geloof je toch zelf niet dat Bayern 80 miljoen gaat betalen voor een reserve verdediger? Het is Manchester City niet... De Ligt wordt gewoon de leider van de defensie van Bayern, als hij daar naar toe gaat.
 
myvision
 
1
7 juli 2022 om 10:35
Meeskeesje, je zet jezelf zo voor lul. Een grote glimlach op m'n smoel deze donderdagochtend.
 
 
7
7 juli 2022 om 11:04
Hij is zo hard voorbij gestreeft door Demiral dat ze Demiral weg hebben gedaan. Demiral is een simpele houthakker, die niet de potentie heeft om bij een topclub te spelen. Daarom gaat De Ligt nu waarschijnlijk naar Bayern en speelt Demiral in de subtop van de Serie A. Niemand dacht dat Donny van de Beek United weer groot zou gaan maken, hoe kom je daarbij? Ze dachten dat ie het een stuk beter zou doen dan uiteindelijk het geval was (ik niet overigens, Donny is totaal geen bijzondere speler en heeft geen enkele speciale kwaliteit). De Ligt bij Juve is echter een veel groter succes dan Donny bij United. Dat is wat ik bedoel (over begrijpen lezen gesproken) Z`n concurrenten zijn idd oud (al is Chiellini zelfs op z`n 45e waarschijnlijk beter dan 90 van alle profspelers), maar hij heeft dit seizoen gewoon uitstekend gespeeld en is daarom niet voor niets 100 miljoen waard. En hoezo is het triest dat ik aangeef dat je account nog niet bestond. Je zegt dat je toen ook uitgemaakt werd voor trol. Lijkt me lastig als je toen nog niet op VZ zat. Of ben je ook een van die figuren die de hint niet begrijpt na een ban en steeds terugkomt.
 
SocioFan1
 
27
7 juli 2022 om 08:03
De Ligt minder dan de Bayern CB's? Lol kom nou, de Ligt is beter dan Upame, Lucas en Pavard. Wat hebben ze nog meer? Sule is vertrokken en die was ook niet wauw. Bayern mist juist net zo'n leiderstype verdediger. De Ligt kan daar naar toe werken. Vergeet niet, hij is nog maar 22 jaar!
 
ModricMagic
 
5
7 juli 2022 om 09:56
Minder? Daarom wil Bayern de Ligt zo graag hebben. Voor dat geld gaat hij ook gewoon spelen. Upamecano viel vies tegen daar bij Bayern vorig seizoen. Daarnaast zeggen ze bij Bayern ook dat ze leiderschap op het veld missen in de verdediging. Perfect voor De Ligt.
 
Japie_Krekel
 
1
7 juli 2022 om 13:28
Bayern zal niet voor niks 80 miljoen voor hem uittrekken. Die wordt voor de basis gehaald. Ik vond De Ligt bij Juventus en in Oranje ook tegenvallen, maar hij is nog jong. Wie weet dat hij bij Bayern in een stabieler team wel zijn potentie inlost. We gaan het allemaal meemaken
 
LondonIsBlue
 
3
7 juli 2022 om 08:00
Chelsea moet verder gaan kijken naar andere verdedigers. Hoop dat Chelsea nooit meer spelers contracteer die Chelsea niet op de eerste plek hebben. Zelfde geldt voor Raphina. Het zijn beiden spelers met kwaliteit maar nooit meer een gevalletje Lukaku.
 
PlayFair
 
16
7 juli 2022 om 08:09
Idd, alleen maar spelers die ook echt fan zijn van Chelsea, goed plan.
 
LondonIsBlue
 
5
7 juli 2022 om 08:29
@playfair kan je lezen? Spelers die graag voor de club uitkomen geef nergens aan dat ze fan van de club moeten zijn?
 
Lierse1997
 
8
7 juli 2022 om 09:55
Zoals Lukaku dus?
 
Korenaar
 
3
7 juli 2022 om 08:14
Ik weet niet of je het echt zo bedoeld maar ik vind dit nogal een arrogante stellingname. Topspelers zullen altijd meerdere opties hebben en er kunnen allerlei zaken meespelen die een beslissing beinvloeden. Dat hij een voorkeur voor een andere club heeft wil niet zeggen dat hij niet geinteresseerd zou zijn in Chelsea. Bovendien weet je ook niet hoe het contact tussen club en speler tot op dit moment verlopen is. Misschien is het voorstel van Chelsea wel veel minder dan dat van Bayern. Wat ook mee kan spelen is dat Bayern kennelijk al heel lang contact met hem heeft. Dan is het aan Chelsea om hem te overtuigen een andere keus te maken. Voor jou is Chelsea het beste sinds de uitvinding van gesneden brood maar geloof me er zijn meer hele mooie clubs.
 
LondonIsBlue
 
4
7 juli 2022 om 08:27
Mbt geld staat er toch duidelijk dat Chelsea in het voordeel is? Zelfde geldt voor Raphina. Wat is er arrogant aan mijn reactie als ik aangeef dat ze alleen spelers moeten halen die graag voor de club willen spelen en niet eerst afwachten wat andere clubs doen en dan maar voor het geld gaan als die clubs er uiteindelijk niet uitkomen? Lees Lukaku.. Er zijn zeker nog meer mooie clubs daarom raad ik ze aan om daar lekker naartoe te gaan en Chelsea om verder te kijken
 
TILBURG013
 
2
7 juli 2022 om 09:24
Ja dat krijg je als je club voornamelijk gebouwd is op geld. Dat spelers dan liever naar pakweg Barca of Bayern gaan boven Chelsea is toch niet gek? Wel een beetje voorschut dat Chelsea het bod van Arsenal en Barca letterlijk verwoestte met een veel betere aanbieding en al akkoord was met Leeds en dat Raphina niet lijkt te komen..
 
nuanceman
 
24
7 juli 2022 om 08:05
Ik zou ook altijd Bayern verkiezen boven Chelsea. Boven elke club eigenlijk. Puur geredeneerd vanuit de speler denk ik dat Bayern de meest geweldige club is om te werken. Stabiel, hoog niveau, goede beloning en de omgeving is ook prima om te wonen / leven.
 
FcGrun050
 
5
7 juli 2022 om 09:12
Alleen betaalt Bayern geen belachelijke salarissen ten opzichte van andere Europese topclubs. Ze hebben altijd wel een salary cap zitten wat niet tot discussie leidt voor de publieke opinie. En opzich is Londen ook niet verkeerd als je geld hebt. In alles vind ik Bayern een mooiere club dan Chelsea (qua beleid, normen en waarden, met weinig uitgeven toch veel succes, de selectie, etc.), maar kan wel begrijpen waarom men ook naar Stamford Bridge trekt als je kijkt wat voor mogelijkheden er daar zijn. En je speelt in de Premier League, wat toch competitiever en sterker is dan de Bundesliga.
 
CocoAfc
 
6
7 juli 2022 om 09:16
Bayern is prachtig, maar competitiegewijs geen uitdaging. Die worden 9,5 van de 10 keer kampioen, zie daar niet zo de lol van in.
 
TILBURG013
 
0
7 juli 2022 om 09:25
En jij bent voor Ajax toevallig? Of AFC in je naam staat voor Arsenal dat kan natuurlijk ook..
 
CocoAfc
 
1
7 juli 2022 om 09:38
Arsenal
 
Partyboooi
 
1
7 juli 2022 om 08:09
Zou een mooie stap zijn voor de Ligt! Maar denk dat hij overal wel uit de voeten kan, Premier League ook. Goed dat ie bij Juve weggaat
 
JuventusPuglia
 
8
7 juli 2022 om 08:39
Hopelijk vertrekt die zsm. Flinke som geld zou heerlijk zijn, Pogba en Di Maria zijn al binnen. Zaniolo zijn we ook mee bezig en met het geld van De Ligt kunnen we een CV halen en eventueel een back. Hopen dag het zsm rond is
 
Superb
 
8
7 juli 2022 om 08:50
De Ligt is met afstand de beste verdediger die Juventus op dit moment in huis heeft. Je zou voor het geld van De Ligt natuurlijk een Bremer kunnen ophalen maar het is altijd maar de vraag of hij de stap naar de top aan kan. Als ik Juventus was zou ik alles op alles zetten om De Ligt te behouden.
 
Galapago
 
3
7 juli 2022 om 09:59
Juventus was beter zonder De Ligt en met de transferwaarde die hij vertegenwoordigd ben je hem liever kwijt. Er lopen vast wat goedkopere parels rond. Zo'n speler als Tomori is veel beter en goedkoper, maar is niet half zo gehyped als De Ligt.
 
SCIREA1897
 
2
7 juli 2022 om 11:02
de Ligt was absoluut niet de beste verdediger van juve. hij staat stil in zijn ontwikkeling, Juve kan van dit geld de verdediging op 3-4 posities versterken. kunnen de de ligt fans meteen met hem mee naar Bayern
 
GLENNN
 
1
7 juli 2022 om 09:51
Hoop je dat echt? Dadelijk houd Juventus niks meer over achterin. Chiellini is al weg. Demiral is weg. De Ligt dadelijk weg. Dan heb je alleen nog Rugani (die vrij matig is) en een oude Bonucci over, toch? Of verwacht jij nog klappers op de transfermarkt? Verder: moet Juventus niet eerst van spelers als Rabiot & Ramsey af, voordat ze een Zaniolo gaan halen?
 
JuventusPuglia
 
2
7 juli 2022 om 09:57
De Ligt wil zelf weg, Dan hoef ik hem niet meer bij Juventus. Als hij nooit had getwijfeld of die wilde blijven had ik er ook nooit aan gedacht. Maar als hij 85-100 miljoen op levert dan vind ik het prima.
 
GLENNN
 
0
7 juli 2022 om 10:28
Ja, is dat echt zo? Heeft hij dat echt uitgesproken ook? Denk je overigens ook echt dat hij 100 miljoen gaat opleveren? En wie zie jij dan als ideale vervanger(s), want neem aan dat Juve dan minimaal 2 Cv's erbij wilt hebben, als Demiral, De Ligt en Chiellini weg zijn, toch?
 
SCIREA1897
 
2
7 juli 2022 om 11:06
bremer en Milenkovic zouden de beoogde opvolgers zijn. en vanmorgen las ik dat koulibaly ook nog in beeld is, ondanks dat die overstap gevoelig is. ook Cambiaso en Molina worden gelinkt aan juve
 
GLENNN
 
1
7 juli 2022 om 11:26
Cambiaso zegt mij niks, idem voor Molina. Milenkovic is die van Fiorentina, toch? Willen ze niet voor betere Cv's gaan. Milenkovic is wel prima, maar ook geen wereldtopper. Bremer doet het goed, maar ook dat lijkt mij geen geduchte opvolger voor De Ligt/chiellini. Wellicht kunnen ze ook eens in de Bundesliga kijken. Echt veel goede Cv's in de Bundesliga. Koulibaly zie ik die stap vanaf Napels niet maken, eerlijk gezegd. Puur qua rivaliteit, zijn status daar (ook als zwarte speler in Italië).
 
Effenberg1
 
0
7 juli 2022 om 09:39
Denk dat iedereen het daar wel over eens is. Mooie club met een duidelijke visie. Hij kan daar zomaar de komende 10 jaar blijven staan.
 
GLENNN
 
0
7 juli 2022 om 09:54
Bayern is een prachtige stap voor hem. Onder Chiellini kon hij veel leren (leek mij), maar ik heb zelf niet zo'n hele hoge pet op van Bonucci. Voor de rest zijn er niet veel Cv's meer bij Juve waar hij echt wat van leert. Bij Bayern kom je wel in een stabiele omgeving, lekker ''dicht'' bij huis en daarnaast is het gewoon een Europese topclub die altijd voor alle prijzen meedingt. Centraal is er voldoende concurrentie, dus hij kan niet op zijn gemak even de basis inwandelen met een Upamecano, Lucas Hernandez, Pavard (eventueel) en een Nianzou. Daarnaast ook nog eens een Gravenberch & Mazraoui die maatjes van hem zijn. Ideale transfer!
 
ModricMagic
 
1
7 juli 2022 om 10:14
Beste stap die De Ligt kan maken. Lekker naar een club gaan waar zijn speelstijl ook wat beter bij past. Gewoon een lekker duo vormen met Hernandez daar. Kan De Ligt ook nog is zijn leiderschap tonen aan die defensie wat ook wel mooi is. En hopelijk kan hij dan echt uitgroeien naar een veel betere verdediger.
 
Jaapio90
 
1
7 juli 2022 om 10:18
Ik denk dat De Ligt perfect past bij Bayern Munchen en de Bundesliga. Hoewel De Ligt nou niet echt uitblonk in de door Kahn genoemde kwaliteiten.
 
jsdenhaag
 
3
7 juli 2022 om 10:34
Nou istie weer fan van Bayern. Voordat hij naar Juve ging was hij fan van Juve ??
 
SCIREA1897
 
1
7 juli 2022 om 10:59
leuk die berichten elke dag, maar Bayern moet nu wel over gaan tot actie. kan juve dat geld weer investeren
 
Sa2Juve
 
2
7 juli 2022 om 11:04
Ze zullen hun bod dan toch mogen verhogen. Juve verlangt minstens 80 a 85 miljoen plus bonussen.. Hopelijk gewoon snel doorpakken en Bremer - Koulibaly binnenhalen. Daarnaast nog Molina als rechtsback en je bent zo goed als compleet vanachter.
 
Jordi19
 
0
7 juli 2022 om 12:55
Van het begin al een mooie club voor de Ligt gevonden. Sluit ook meer aan op het spel van Ajax in die tijd. Kan die mooi Schule opvolgen
 
Jordi19
 
0
7 juli 2022 om 12:58
Past goed bij hem en had die eerder moeten doen inplaats van Juve. Ondanks dat het geen premier league is vind ik de Bundesliga echt geen downgrade van de Serie A. Ik zie de ligt zomaar 10jaar bij bayern spelen