Van der Vaart onthult vermeend plan van Heitinga zondag met Tadic
Zondag, 29 januari 2023 om 08:10

Rafael van der Vaart denkt dat John Heitinga direct zal tornen aan de status van Dusan Tadic bij Ajax. De analist van Ziggo Sport gelooft dat Heitinga, die vrijdag werd aangesteld als interim-coach van Ajax, Tadic zondag op bezoek bij Excelsior direct naar de bank zal verwijzen. "Ik denk echt dat hij hem eruit gaat gooien", aldus Van der Vaart.

Ajax speelde donderdag in eigen huis zeer teleurstellend gelijk tegen FC Volendam (1-1). Direct na afloop werd Alfred Schreuder de laan uit gestuurd. Heitinga schoof enkele uren later door van Jong Ajax naar het eerste. "Een hele zware kluif voor Heitinga? Slechter dan dit kan niet bij Ajax. Volgens mij is dit het ideale moment", aldus Van der Vaart.

Tadic genoot onder Schreuder een vrijwel onaantastbare status. De aanvoerder van Ajax gaf donderdag na afloop van het duel met Volendam zelf aan op dit moment 'slecht' te spelen, maar werd in 2023 geen enkele keer gewisseld. Heitinga moet volgens Van der Vaart meteen ingrijpen. "Ik denk dat hij dondersgoed weet dat het een hele moeilijke beslissing is, maar dat je daarmee negentig procent van de selectie voor je wint."

"Het is lullig voor Tadic, die natuurlijk heel veel heeft gedaan voor Ajax", benadrukt Van der Vaart. "Maar ja, als jij het niet meer laat zien, dan moet je ook gewoon genoegen nemen met een plek op de bank. Het is een beetje hetzelfde als met Daley Blind, die dat niet kon." Het conflict tussen Blind en Schreuder escaleerde rond het WK, waarna eerstgenoemde zijn contract ontbonden zag worden bij Ajax. Daarna trok hij naar Bayern München.

Heitinga begint aan zijn eerste trainersklus op het allerhoogste niveau. Het is een vreemde gewaarwording voor zijn oud-ploeggenoot Van der Vaart. "Het leuke is: als je zolang met elkaar in de kleedkamer hebt gezeten, dan zie je iemand niet als een trainer", zegt de oud-middenvelder. "Dan zie je hem heel anders. Voor mij is het gewoon Johnny, met wie ik lol heb beleefd, klaverjassen heb gespeeld. Laatst kwam ik hem tegen, raakten we aan de praat. Ik zei: 'Johnny, hou op met dat trainersgelul van je. Daar krijg ik jeuk van'", knipoogt hij. "Maar hij schijnt het echt enorm goed te doen. Er is heel veel vertrouwen vanuit de club. Ze schuiven hem niet zomaar naar voren."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
20
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
20
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (74)

 
fanaticus
 
212
28 januari 2023 om 21:53
Bergwijn Brobbey en Berghuis/Conceicao, met er achter Kudus/Berghuis, hoe simpel kan het zijn.Zou het iig vooral simpel houden en geen nieuwe uitvindingen proberen, kwaliteit is er heus wel aanwezig, die spelers zijn het niet verleerd.
 
JizZzy
 
101
28 januari 2023 om 22:06
Als zelfs een Feyenoorder dit kan zien?! Schreuder heeft er een potje van gemaakt, de meest logische opstelling durfde hij niet te maken vanwege zijn vriendjespolitiek. We hadden bovenaan moeten staan met dit materiaal. Denk dat Heitinga gestuurd wordt door de directie en dat Tadic alleen nog op links komt te spelen of op de bank gaat zitten. En onze topper Kudus vanaf nu steevast in de basis :-)
 
4fRedondo
 
28
29 januari 2023 om 01:15
Nou JizZzy, niet alleen Feyenoorders. Bijna heel voetbalminnend Nederland met uitzondering van Ajacieden zelf, want kom niet aan 3x op rij MVP Tadic. Zelfs nu kan hij nog cijfers weerleggen zijn de laatste stuiptrekkingen van sommige Ajacieden. Maar als nu Ajacieden het zelfs kunnen zien, dan heeft Heitinga of welke trainer dan ook een kans van slagen, mits ze niet onder contract staan van die ene makelaar.
 
Real_Amsterdam
 
19
29 januari 2023 om 03:16
De enige plek waar ik tadic nog zou willen zien is de 10 positie. Of de spits als het met brobbey niet gaat lukken. Kudus ben ik niet echt weg van, hele getalenteerde voetballer, maar hij heeft echt 0 visie, voetbalt met z'n hoofd naar beneden en lijkt soms wel een postbode hoe hij de bal letterlijk bij een medespeler door de brievenbus wil drukken. Ook lijkt het alsof hij puur voor zichzelf op het veld staat en dat kan ajax echt niet gebruiken in deze fase. Wel denk ik dat hij een hele goede speler voor ajax kan worden op de 8 positie en misschien wel de 6 positie op een soortgelijke manier als frenkie dat invulde. Aangezien hij fysiek meer dan in orde is en hij op het middenveld heel makkelijk wegdraait bij zn directe tegenstander. Of misschien zelfs (hier ga ik echt gestoord klinken), als het met wijndal ook totaal niet draait op links, zou kudus misschien wel een optie kunnen zijn op linksback, zoals vroeger met emanuelson en sinkgraven is geprobeerd. Komt vaak aan de bal, drang naar voren, kan voetballen, en bij ajax spelen de backs vaak als een soort extra middenvelder. Knettergek, ik weet het, maar het is voor het voetbal vast beter dan hoe het nu gaat
 
marton3103
 
36
28 januari 2023 om 22:19
Nouja logisch... ik vind het nog best een lastige. Ik denk niet dat Tadic slecht in de groep ligt dus dat argument zou ik niet gebruiken om hem ernaast te zetten. Daarnaast komen meer spelers in aanmerking voor een wissel, waaronder Berghuis/Brobbey/Taylor. Klaassen scoort goed wat betreft inzet dus die zou bij mij mogen blijven staan. Ik denk eerlijk gezegd wanneer je Bassey weghaalt van linksback en Kudus op het middenveld erbij zet, dat je al veel meer (en beter) voetbal krijgt. Verder sluit ik me wel bij je aan, Bergwijn en Brobbey voorin, op rechts is het mij eerlijk gezegd om het even, Tadic/Berghuis/Conceicao. Alledrie verschillende kwaliteiten. Eerlijk is eerlijk, Tadic zorgt vanaf rechts wel mede voor de 1-1 tegen Feyenoord.
 
Tuut21
 
19
28 januari 2023 om 22:32
bergwijn brobbey Tadic is al vaker geprobeerd zonder succes volgensmij Of je daar achter dan met taylor/klaasen alvarez berghuis speelt of met kudus op die plaatsen maakt denk ik nog niet zoveel uit. als je voorin met die 3 voorin speelt. Ik denk niet dat bassey geslachtofferd gaat worden.
 
marton3103
 
24
28 januari 2023 om 22:43
Als we Schreuder moesten geloven, kon Wijndal er helemaal niks van of bracht hij in ieder geval te weinig. Als dat zo is, zal Bassey zeker blijven staan. Een andere optie op links hebben ze niet (ja Rensch maar dat zou ik voorlopig ook maar even niet doen). Maar als Wijndal ook maar een heel klein beetje goed getraind heeft, kan ik me niet voorstellen dat Bassey nog 1 min langer linksback gezet wordt. Links centraal zou ik overigens prima vinden, dus hoeft niet perse geslachtofferd te worden.
 
robert41
 
11
28 januari 2023 om 23:05
Bergwijn - Brobbey - Berguis Taylor - Kudus - Klaasen Wijndal - Timber - Alvarez - Rench Rulli Zo moet net zijn en niet anders
 
robert41
 
8
28 januari 2023 om 23:22
Bergwijn - Brobbey - Berguis Taylor - Kudus - Klaasen Wijndal - Timber - Alvarez - Rench Rulli Zo moet net zijn en niet anders
 
Sanderr
 
89
28 januari 2023 om 23:57
Tadic - Brobbey - Conceicao Berghuis - Alvarez - Kudus Wijndal - Bassey - Timber - Rensch Rulli Zo zou ik het graag zien morgen.
 
ninjakai
 
10
29 januari 2023 om 00:07
@Robert41 Niet al te best die opstelling. Berghuis altijd op het middenveld of 8 of 10. Taylor mag lekker op de bank plaats nemen. Rensch ook. Bassey op de plek van Timber en Timber rechtsback of rechts CV als je vind dat he Alvarez perse nodig hebt op het middenveld en dan regeer rechtsback. Klaassen dan maar op zes. Kon die in Duitsland mag die nu ook weer invullen want als 8 of als 10 brengt hij voetballend echt te weinig, maar op zes kunnen zijn basistechniek en loopvermogen echt wel voor een impuls zorgen. Als het toch Alvarez op zes wordt dan is het ook gewoon bank voor Klaassen. Rechtsvoor is de kleine Portugees of Kudus.
 
swaap
 
4
29 januari 2023 om 00:21
Ik heb ook maar even een opstelling gemaakt, van mij hoeft Rensch niet zozeer en zou ik Regeer weer een kans geven. Daarnaast (hoe groot fan ik van de jongen ben) moet Taylor even banken die bakt er niets van de laatste tijd. Maarja we gaan het vanmiddag zien.
 
nielsfleuren
 
5
29 januari 2023 om 03:29
Bergwijn, Brobbey, Kudus. Taylor, Klaassen, Berghuis. Wijndal, Bassey, Alvarez, Timber. Rulli.
 
Arends
 
2
29 januari 2023 om 10:03
Kudus bank en Tadic op 10, verder prima.
 
KingB
 
1
29 januari 2023 om 10:07
Sanderr heeft naar mijn idee de beste!! Taylor en Klaassen op het middenveld, mannen hou daar nou eens mee op.
 
leeuw58
 
0
29 januari 2023 om 11:55
Taylor is absoluut geen Ajax materiaal.
 
Martijn R
 
19
28 januari 2023 om 22:37
Blijkbaar is het wel lastig, want je zet het verkeerd neer?? Bergwijn - Brobbey - Kudus En daarachter dan Berghuis Berghuis komt op de vleugel nog geen lantaarnpaal voorbij, heb je niks aan. Waar Kudus geweldig kan voetballen, maar te riskant/ te veel balverlies voor in de as. Kwam bij Ghana op het WK ook van rechts, zou hem daar gewoon een vrije rol geven.
 
marton3103
 
11
28 januari 2023 om 22:50
Wat mij betreft is Berghuis/middenveld voorbij. Of rechtsbuiten of bank. Ik vond Kudus tegen Go Ahead lekker invallen, kan vanaf het middenveld uit het niets iets openbreken. Beetje a la Frenkie maar dan wat meer aanvallend. Eens dat het riskant is, volgens mij precies de reden dat Schreuder weigerde hem eens op het middenveld te gebruiken. Maar met werkpaard Klaassen (of eventueel Taylor) ernaast en Alvarez erachter zijn de risico's beperkt denk ik. Een middenveld met Klaassen/Taylor/Alvarez/Berghuis (welke combinatie dan ook) vind ik veel te matig.
 
XaviHernandez_
 
9
28 januari 2023 om 23:21
Bergwijn - Brobbey - Berghuis zou ook mijn voorkeur hebben. Alleen wel met overlappende backs. Rensch kan dat redelijk, maar Bassey is daar niet geschikt voor. Dan zou je dus altijd met Wijndal moeten spelen ook al is hij uit vorm. Taylor komt in mijn ogen gewoon te kort. Ik zou eens Kudus - Alvarez - Tadic proberen. Met daarin Alvarez hangend en Tadic als meest vooruitgeschoven middenvelder. Je zwakte blijft wel het voetballend vermogen in de opbouw.
 
tyuin
 
1
29 januari 2023 om 03:26
Je moet sowieso altijd met Wijndal spelen als Bassey je alternatief is op LB...
 
DRL80
 
3
29 januari 2023 om 00:14
Kudus is tactisch niet in staat om op 10 te spelen (hoor ik experts zeggen). Liep in de spits (9) Bergwijn voor de voeten (zoals we allemaal hebben kunnen zien) en zal dat vanaf 10 afwisselend bij alle drie de voorhoedespelers doen. Vind hem op 7 het beste passen.
 
Dusan Pantelic
 
7
29 januari 2023 om 00:19
Vind Tadic aan de bal nog steeds van grote klasse alleen hij mist snelheid om de backs voor bij te lopen. Zou Tadic graag op 10 zien. Bergwijn-brobbey-conceceio Kudus 8 tadic 10 klaassen 6 Wijndal-bassey-timber-rensch Zou het op deze manier wel is willen zien. Klaassen heeft paar seizoenen op 6 gespeeld bij Werder Bremen. Tadic heeft vaker op 10 gespeeld bij ajax en servie. Kudus heeft het loopvermogen om van 16 tot 16 te spelen.Taylor moet er gewoon uit die voegt echt helemaal niks toe. Berghuis speelt 1 leuke pot en vervolgens 5 wedstrijden drama. Bassey en Sanchez op de backs kan echt niet.
 
tyuin
 
1
29 januari 2023 om 03:23
Dus de keuze is Kudus of Conceicao? Dan mag Conceicao op de bank! Echt waar, stel Kudus standaard op en je wordt kampioen. Rulli, Rensch, Timber, Bassey, Wijndal. Alvarez, Taylor, Kudus. Bergwijn, Brobbey, Berghuis.Invallers: Klaassen, Conceicao en/of Tadic en voor de slotfase Lucca. Bassey 1 taak geven: spits uitschakelen. Heel snel op zoek naar een buitenspeler met diepte (daramy of jeugd?) en direct Sanchez vervangen voor de zomer, in de tussentijd regeer de kans geven. Diezelfde zomer waarin je vermoedelijk Alvarez en mogelijk Timber en Kudus verliest... Gaat nog wat worden in Amsterdam.
 
 
0
29 januari 2023 om 09:55
Het is op zich wel mooi om te zien dat iedereen zei dat Schreuder de spelers verkeerd neer zette, maar onder de supporters zie ik ook hele vreemde opstellingen komen. O.a. Timber als rechtsback of Klaassen als verdedigende middenvelder. Als Schreuder dat gedaan had dan was hij afgeschoten.
 
Martyn7
 
32
28 januari 2023 om 21:53
Ik denk niet verkeerd als je vooral Kudus en Brobbey samen laat spelen en Wijndal op linksback. Met die keuzes win je de zieltjes al in Amsterdam momenteel. Wat Heitinga verder met Tadic doet, is redelijk belangrijk. Maar dan wel dat hij een keer gewisseld mag worden, verder is hij aardig onaantastbaar als ik dit forum mag geloven.
 
Cas1
 
14
28 januari 2023 om 21:59
Ze schoven ook Schreuder naar voren. Zoveel vertrouwen hadden ze in hem dat ze zelf geen schaduwlijst van trainers hadden. Ze hadden Brood op het oog. haha Na Brood stond Aad de Mos op de lijst gevolgd dopr Pettrovic
 
RUTGERRR
 
51
28 januari 2023 om 22:05
Mag toch hopen van niet. Tadic is onze belangrijkste speler en ook al is hij uit vorm moet hij gewoon spelen. Hij mag gewisseld worden, absoluut. Maar zonder die man hadden we mogen dromen van de 5e plek.
 
PaulR_1982
 
16
28 januari 2023 om 22:17
Mee eens. Tadic is niet meer de snelste, maar nog steeds wel de man met veel belangrijke assist en een belangrijke rol in het elftal. De directie heeft Schreuder en toekomstige trainers onnodig met een probleem opgezadeld, omdat de duurste aankoop allertijden op dezelfde positie speelt als de meest waardevolle speler van de afgelopen 4 seizoenen.
 
LeipeSpits
 
56
28 januari 2023 om 22:31
Of jullie kijken beide geen hele wedstrijden, of jullie hebben er echt de ballen verstand van. Beide natuurlijk absoluut niet erg en je mag je mening hebben. Maar als je niet ziet dat Tadic dit seizoen vrijwel niks meer kan en eerder een handicap dan een kracht is dan gaat er iets niet goed ????
 
Tuut21
 
5
28 januari 2023 om 22:34
Hij is best belangrijk maar kan het niet meer elke wedstrijd 90 minuten dus bergwijn en hem afwisselen op die plek. Waarvan je Bergwijn als aankoop eigenlijk wel moet laten spelen.
 
marton3103
 
5
28 januari 2023 om 22:36
Beetje overdreven reactie dit. Tadic zorgt tegen Feyenoord wel mede voor de 1-1 en heeft dit seizoen ook alweer 10 asists en een paar doelpunten staan. Overigens ben ik het met je eens dat hij ook vrij vaak tegenvalt en zeker in aanmerking komt voor een wissel. Maar helaas, en gelukkig voor Tadic, komen meer spelers in aanmerking voor een wissel. Bergwijn mag van mij best de positie op links (definitief) overnemen van Tadic, maar op rechts hebben we geen een die overtuigd. Berghuis/Tadic/Conceicao, kies maar. Laatstgenoemde zie ik wel iets in, maar tegen Feyenoord leek het een jeugdspeler die fysiek veel tekort kwam. Je zal dan vast zeggen, zet Kudus daar dan neer. Maar die zie ik het liefst op het middenveld ipv Klaassen of Taylor.
 
Sanderr
 
33
28 januari 2023 om 22:51
Toch bijzonder dat je -ondanks het feit dat je eerder een handicap dan een kracht bent- toch de MVP van Ajax bent en (veruit) de meeste kansen creëert van de hele Eredivisie. Dat Tadic niet meer de speler is van 18/19 ziet iedereen hoor, maar als je hem als handicap omschrijft moet je anderen niet gaan verwijten dat ze er de ballen verstand van hebben lijkt me, dat staat een beetje raar.
 
afcaj
 
11
28 januari 2023 om 23:09
Met een goeie opkomende linksback zoals de laatste 4 jaar gaat ook Tadic weer renderen. Zijn man op snelheid passeren gaat hem niet lukken maar dat was nooit haalbaar. Bergwijn is leuk voor een counterploeg maar in de kleine ruimte heb je niets aan hem en laat Ajax in 90% van de wedstrijden tegen een muur aan te moeten voetballen. Grootste miskoop sinds Sulemani dus.
 
PaulR_1982
 
11
28 januari 2023 om 23:30
@leipespits: Bijzonder dat je meningen van andere weg zet als totale onzin en je eigen mening brengt als de absolute waarheid. En misschien moet je gewoon de statistieken eens bekijken. Ajax heeft dit seizoen 47 doelpunten gemaakt. Bij hoeveel daarvan is Tadic direct betrokken? En dan heb ik het over assists en doelpunten? Misschien kan je daarna jouw waarheid iets bijstellen.
 
pedrovasquez
 
4
29 januari 2023 om 03:33
Tadic trekt te veel naar zich toe, dat begon al gelijk toen hij bij Ajax kwam. Nummer 10 shirt van Ziyech afgepakt, elke penalty en vrije trap nemen, dan ben je het ook verplicht om bij een club als Ajax dubbele cijfers goals en assist te halen. En Tadic is veruit de meest ervaren speler binnen de selectie op t moment dan mag je ook van hem verwachten dat hij de mvp is. Maar hij is op dit moment de mvp van de nummer 5 dat is gewoon te matig. Ajax gaat beter spelen als hij dr uit gaat. Ik vind dat Berghuis Bergwijn en Kudus altijd moeten spelen. Tadic loopt erbij alsof hij jaren voor Barca heeft gespeeld maar in het buitenland is hij niet verder gekomen dan Southampton. Soms moet je gewoon doorselecteren en dit is het juiste moment, Tadic gaat niet beter worden maar in kudus Bergwijn en chico zit nog wel rek. Als Tadic z’n niveau haalt moet er wel een plekje voor m te vinden zijn. Maar op dit moment heb je niks aan m, hoezo kon blind wel op t bankie plaatsnemen en Tadic nooit? Verder moet er achterin wat worden georganiseerd, die Verdedigers zullen vast wel wat kwaliteiten missen maar onder schreuder was t ook gewoon slecht georganiseerd. Ik heb zoveel amateuristische fouten gezien, die spelers weten gewoon niet wat ze verdedigend moeten doen en spelen ook niet lang samen, ik hoop dat de nieuwe trainer er wat. Vastigheden in kan slijpen
 
Fairplay1
 
1
29 januari 2023 om 09:49
Wij kijken wel wedstrijden en Tadic op rechts, dan haal je angel eruit. Tadic moet gewoon op links. Welke speler heeft dit seizoen de beste cijfers....juist ja Tadic en geen Bergwijn, Kudus of Berghuis. Lekker makkelijk, want het hele elftal speelde zonder vertrouwen, omdat zeker 4 niet op hun plek stonden. Bergwijn heeft niet veel gepresteerd de laatste jaren, waarom moet hij de voorkeur op links krijgen?
 
PaulR_1982
 
1
29 januari 2023 om 11:03
@pedrovasquez: Wat je zegt is wel een beetje raar toch? Tadic moet eruit omdat hij de MVP is van de nummer 5. Als je Messi of Ronaldo op hun best in dit elftal had gezet waren ze ook de mvp van de nummer 5, misschien nummer 4. Hadden ze er dan ook uit gemoeten? En we zijn 18 wedstrijden onderweg en Tadic zit qua assist alweer op 11. Vorig jaar kwam hij in het hele seizoen tot 19 assist. Dus hoe slecht doet Tadic het eigenlijk? En ik ben het eens met Fairplay1. Tadic is door het elftal gegaan om Bergwijn maar vanaf links te kunnen laten spelen. Ondanks dat hij niet elke wedstrijd op zijn beste positie speelde is hij nog steeds de mvp. En je vergelijking met Blind, daar snap ik ook niets van. Als aanvaller hoef je niet perse snel te zijn om tot assist te komen. Als Ajax-verdediger is snelheid wel belangrijk. Tadic is sinds zijn komst altijd de leider van het team geweest. Blind was lang een van de betere, maar nooit een leider. En als Ttadic ooit wissel zit, gaat hij niet lopen zeiken, en zeker niet de boel saboteren zoals Blind bij Emmen heeft gedaan. Blind maakte zichzelf onmogelijk. Jammer dat er zo'n grote Ajax-speler op zo'n manier weg gaat, maar het was wel de juiste beslissing.
 
JK-Ajax
 
62
28 januari 2023 om 22:13
Bassey centraal, Wijndal op links, Brobbey in de spits en Kudus op 10. Berghuis en Alvarez op 8 en 6 en voorin op de flanken Bergwijn en Conceicao. Op rechtsback kan je een pylon neerzetten.
 
RemcoRevenber
 
5
28 januari 2023 om 22:17
Toppp
 
Denn01
 
0
28 januari 2023 om 22:32
Precies wat jij zegt maar je zou ook gewoon Tadic op de plek van Brobbey kunnen zetten verder prima.
 
Spitsenduo
 
3
28 januari 2023 om 23:11
Tadic is geen spits, scoort daar veel te weinig voor en zorgt voor te weinig gevaar als spits.
 
ajaxmind
 
0
29 januari 2023 om 00:30
Zet je Kudus erachter als lopende 10
 
Tuut21
 
0
28 januari 2023 om 22:35
Natuurlijk moet dat de opstelling worden maar ik verwacht morgen nog timber en alvarez achterin.
 
4Ever4Ajax
 
2
28 januari 2023 om 23:55
Kudus op 10 kan echt niet. Die heeft totaal geen overzicht. Bergwijn/Brobbey/Conceicao voorin, Alvarez/Klaassen/Berghuis middenveld en achterin Rensch/Timber/Bassey/Wijndal. Zet je iedereen op z’n positie. Zou je wellicht Taylor nog kunnen wisselen met Klaassen. Kudus kan prima Conceicao na 60 minuten afwisselen op rechtsbuiten.
 
DeliKijkt
 
21
29 januari 2023 om 00:10
Klaassen boven Kudus kan echt niet.
 
JackHerrer
 
2
29 januari 2023 om 00:25
Regeer op RB.
 
RemcoRevenber
 
2
28 januari 2023 om 22:16
Hopelijk werkt dit ook bij Klaasen
 
HakimZiyach22
 
13
28 januari 2023 om 22:19
Ik geloof hem voor geen meter. Ik heb wel respect voor Johnny en als hij dit zou doen, nog meer. Ik heb Tadic nog nooit zo slecht zien spelen als donderdag. Laat Dusan maar effe zitten. Hopelijk een middenveld met Taylor, Fitz-Jim en Berghuis. Wil Kudus wel eens op rechts zien, en anders Chico.
 
Denn01
 
12
28 januari 2023 om 22:34
Taylor en Fitz Jim op het middenveld heb je zin om KKD te gaan spelen ofzo? Blijkbaar zijn hier leden die nog gekkere ideeã«n dan Schreuder hebben.
 
HakimZiyach22
 
15
28 januari 2023 om 22:36
Haha, we spelen tegen Excelsior. Klaassen is verschrikkelijk en Berghuis was de allerslechtste tegen Volendam. Fitz-Jim is je beste opbouwer, laat Alvarez maar achterin staan, daar is ie minder vervelend.Maar ga jij maar genieten van Alvarez en Klaassen tegen Excelsior. Tranen in de ogen.
 
Denn01
 
8
28 januari 2023 om 22:38
Ik vind niet dat we moeten praten van we spelen tegen Excelsior alsof het een makkie is. Gewoon Alvarez-Kudus en Berghuis op het middenveld. Ik ben klaar met Taylor die doet al weken niets op het veld.
 
JK-Ajax
 
6
28 januari 2023 om 23:27
Lol iedere tegenstander is lastig voor ons, dit soort arrogantie is compleet misplaatst. Taylor is een 13 in een dozijn speler en moet lekker banken
 
JWD81
 
0
28 januari 2023 om 22:48
Dat je Tadic een wedstrijdje.laat brommen is logisch. Je moet een signaal afgeven aan de groep. Tadic op de bank plaatsen of wisselen is zo"n signaal, maar hij moet niet genegeerd worden of hem de laatste 2 minuten in laten vallen. Maar ik denk dat Bassey de klos is en dat Wijndal speelt. Op het middenveld zal Heijtinga voor Fitz Jim gaan kiezen denk ik.
 
 
0
29 januari 2023 om 09:57
Je moet nu niet iemand er 1 wedstrijd uit halen om hem te laten brommen. Je moet nu gaan werken naar vastigheid. Als je hem eruit haalt is dat in principe voor vast.
 
VinRoo
 
2
28 januari 2023 om 22:49
Zou het liefst zien dat Bosz liever vandaag dan morgen aangetrokken werd i.p.v. Heitinga voor de rest van het seizoen door te schuiven. Heb niks tegen Heitinga maar de stap van Jong Ajax naar het eerste elftal is waarschijnlijk te groot en het afbreukrisico ook. Heitinga kan wel in ieder geval iets goed doen door Tadic op de bank te zetten. Ook zou het fijn zijn als hij Bassey naar het centrum verplaatst en Wijndal de kans geeft als linksback, Kudus als aanvallende middenvelder of rechtsbuiten gebruikt, Bergwijn en Brobbey, de andere aanvallers en eventueel kan Berghuis ook op het middenveld samen met Alvarez en Kudus. Conceisao kan ook starten als rechtsbuiten en dan Berghuis er laten voor hem in gooien. Wil vooral zien hoe de combinatie Brobbey, Kudus werkt want dat heeft die schijtlijster Schreuder te weinig of helemaal niet geprobeerd, behalve als Ajax achter stond en moest pompem of verzuipen.
 
nuanceman
 
2
28 januari 2023 om 22:49
Tadic heeft een contract tot 2027 dus weet waar je aan begint
 
afcaj
 
9
28 januari 2023 om 23:01
Grappig dat iedereen Tadic maar wil slachtofferen. Alle spelers voetballen als een drol maar de MVP van de laatste vier jaar met ook dit seizoen weer de meeste assists moet eruit voor een mislukte speler van Tottenham die ook geen pepernoot raakt tegen Volendam op zijn zogenaamd favoriete positie. Als je een goede opkomende linksback achter Tadic dan komt het met Tadic echt wel weer goed.
 
marton3103
 
2
28 januari 2023 om 23:14
Het stukje Tadic ben ik volledig met je eens. Maar in dezelfde tekst Bergwijn afkraken gaat me wel te ver. Je sluit af met: een goede opkomende linksback achter Tadic en dan komt het goed.. dit was precies het probleem van Bergwijn!! Die Bassey liep continue linksbuiten en verpeste zo'n beetje elke aanval waar hij bij betrokken was. Met een schijnbeweging doen alsof hij Bergwijn gaat wegsturen en dan zelf gaan lopen kloten en de bal verliezen.. hij kwam het meest aan de bal op plekken waar hij juist ruimte zou moeten creëeren voor Bergwijn. Bergwijn z'n wedstrijd is door hem verpest haha. Tadic mag van mij overal spelen, maar Bergwijn schrijf ik ook nog niet af.
 
VoetbalHumor
 
1
28 januari 2023 om 23:04
speel maar gewoon een keer Bergwijn - Tadic - Berghuis, met daarachter, Alvarez - Kudus - fitz jim
 
remco_wzawzdb
 
5
28 januari 2023 om 23:34
Dat zou gelijk fout nummer 1 zijn. Maakt me echt niet uit waar, maar Tadic moet spelen. Ik zeg in de spits, met Bergwijn en Chico ernaast, en Kudus erachter. Andere optie is Brobbey spits, Tadic op 10 en Taylor eruit en dan Kudus/Berghuis erachter
 
Givenchy.
 
3
29 januari 2023 om 00:11
Plannen smeden om van Excelsior te kunnen winnen...veel treuriger gaat het niet worden. Het totale vreemdelingen legioen gaat Ajax de kop kosten, zowel op sportief als financieel vlak. Ze moeten echt CL spelen volgend jaar, want deze waardeloze aankopen kan je anders nooit verantwoorden. Ik zou zeggen zet overal gewoon een mannetje neer en kijk maar hoe het gaat, waardeloos seizoen zo voor Ajax. Offtopic: Ik snap dat er geld verdient moet worden bij VZ, maar die website is niet-te-doen. Dertigduizendmiljoenmiljard advertenties waardoor die hele site onoverzichtelijk, traag en slecht geworden is. Het wordt tijd dat jullie hier is iets fatsoenlijks voor regelen, want dit voetbalnieuws kan ik zelf ook nog wel voor de helft van de prijs boven water halen.
 
The soy sauce
 
3
29 januari 2023 om 00:47
Waarom niet keer Kudus op rechts buiten, speelde geweldig WK daar Bergwijn Brobby Kudus Berghuis
 
Frank Otten
 
5
29 januari 2023 om 01:28
Bergwijn- Brobbey- Conceicao Kudus - Berghuis Alvarez Wijndal - Bassey - Timber - Rensch Keeper na keuze
 
Blackthought
 
1
29 januari 2023 om 03:15
Weten jullie zeker dat jullie het woord onthullen begrijpen?
 
huntelaar32
 
0
29 januari 2023 om 03:21
zoals ik in een ander artikel had aangegeven , Rensch heeft niet echt laten zien begon seizoen goed maar is terug gezakt , je kun hem vertrouwen geven maar het houd een keer op , zelfde als Bassey , maar die werd misbruikt als een Linksback , sommige mensen zetten Berghuis op 10 maar vind hem , en ik weet zeker dat hij de man is die in de zelfde rol als Frenkie kan destijds bij ajax . Zelfde geld voor Wijndal moet ook het vertrouwen krijgen mocht hij alsnog slecht doen hebben we in de naam Hato die daar ook kan spelen Mijn opstelling is als volgt met als Kudus zwervende speler
 
Siemjo
 
0
29 januari 2023 om 08:24
Dat is de enige manier om de orde te herstellen. Ook al ben je een speler als Tadic, ben je aanvoerder en heb je veel voor de club betekent, als je niet presteerd wordt je ook op de reservebank gezet. Net zo als de andere spelers en geen voorkeurs behandeling
 
Briante
 
0
29 januari 2023 om 09:38
Als Tadic dan maar niet actief mee gaat staan coachen als hij op de bank zit. Dat was zó beschamend, uit bij Volendam. Echter, toen wonnen ze wel
 
Arends
 
0
29 januari 2023 om 10:02
Tadic kan gewoon op10, met Servië speelde hij er ook en ook goed!! Tadic op 10 Brobbey Spits,. Conci rechtsbuiten, Bassey cv .
 
FCBogarde
 
0
29 januari 2023 om 10:37
Nou dan heb je wel ballen als Heitinga dit aandurft. Ik ben benieuwd naar de spelopvatting, de basis en het wisselbeleid van Heitinga.
 
doejezo
 
0
29 januari 2023 om 10:40
Nou snel doorpakken. Nieuwe trainer, met ervaring. Nieuwe cv, nieuwe rb, nieuwe creatieve middenvelder die ook cm kan (eriksen had gewoon gehaald moeten worden, en dan maar heel veel laten verdienen), en nieuwe spits (liefst redelijk snel, zodat ook op flank kan spelen). Per speler, gewoon talenten halen die dicht tegen basis aan staan en jong. Voor max. 5 mln. En nieuwe TD halen. Want Ocampos niet kopen voor 20mln. Maar wel huren voor de helft van dat geld. Dat is al bizar. En dan na een half jaar terug laten gaan, en Sevilla moet vechten tegen degradatie en dan ipv groot bedrag terugkrijgen, 1 luttele miljoen. Terwijl nu Schreuder weg is, zou andere trainer misschien wel heel graag bij eerste elftal hebben.
 
 
0
29 januari 2023 om 10:46
Inderdaad lekker bakkie zetten en na 60 minuten er in brengen voor Conceicao of Brobbey. Kijken of hij zijn wedstrijdenergie van 90minuten ook kan kanaliseren in 30minuten en daar wel resultaat uit haalt. Volgende wedstrijd basis en na 70minuten wisselen en als hij goed gepresteerd heeft gewoon weer mikken op 90 minuten, tenzij hij als een krant speelt.
 
 
0
29 januari 2023 om 13:11
Had gehoopt op wat versterkingen maar je hoort er helemaal niks over gvd dit seizoen nog nie bij de eerste drie