'Van der Water kan droomaanval gaan vormen met Nani en Pato'
Vrijdag, 19 februari 2021 om 12:02

Silvester van der Water heeft dan toch eindelijk zijn droomtransfer naar Orlando City SC te pakken. RTV Oost meldt namelijk dat Heracles Almelo tot een akkoord is gekomen met de club uit de Major League Soccer over een transfer van de 24-jarige vleugelaanvaller. Van der Water is druk bezig om de overgang af te ronden en de buitenspeler wordt door trainer Frank Wormuth al niet meer opgenomen in de wedstrijdselectie voor het uitduel met RKC Waalwijk van zondag, zo meldt Heracles via Twitter.

In de meeste recente transferperiode wisten Heracles en Orlando City al bijna tot een akkoord te komen. Vorig jaar september zorgde de hoge vraagprijs van de Eredivisie-club ervoor dat een deal met de Amerikanen in het water viel, tot grote woede van Van der Water. De flankspeler meldde zich per WhatsApp-bericht af bij Wormuth voor het uitduel met Willem II. De Duitse coach was werkelijk verbijsterd en technisch directeur Tim Gilissen repte zelfs over 'werkweigering'. Van der Water bood al snel zijn excuses aan en na het betalen van een boete werd de aanvaller weer in genade aangenomen.

"Gelukkig is het snel weer goed gekomen", blikte Van der Water onlangs met Voetbal International terug op de rel van bijna een halfjaar geleden. "Ik heb met iedereen bij Heracles weer een goede band, al zijn er nog wel supporters die me, grof gezegd, uitkotsen. Maar ik ben ook maar een mens. Ik snapte dat mensen boos waren, maar zij kenden mijn kant van het verhaal ook niet." Het voorval gaf Van der Water gelukkig ook nieuwe inzichten. "Maar goed, als zoiets nu opnieuw zou gebeuren, zou ik het wel anders doen. Af en toe denk ik er nog wel aan terug en besef ik hoe het óók had gekund. Dat WhatsAppje, ja, dat had ik anders moeten doen. Dat was natuurlijk iets wat niet kon. Gelukkig was de situatie al redelijk opgelost."

Heracles houdt alsnog een transfersom over aan Van der Water, die Almelo anders na dit seizoen vanwege zijn aflopende contract met een transfervrije status had kunnen verlaten. Over het transferbedrag zijn nog geen mededelingen gedaan door Heracles en Orlando City. Van der Water, die eerder in Nederland voor Almere City FC uitkwam, verlaat de middenmoter in de Eredivisie met 59 duels (13 doelpunten en 8 assists) achter zijn naam. Bij zijn nieuwe club begint hij binnenkort aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, met de eerste competitiewedstrijd in het weekeinde van 3 april.

Van der Water kan bij Orlando City een aanval gaan vormen met Nani en Pato. Eerstgenoemde aanvaller, met een verleden bij onder meer Manchester United, staat sinds medio 2019 onder contract bij de ambitieuze club uit Florida. Vorige week werd bekend dat Alexandre Pato zijn loopbaan vervolgt in Orlando. De voormalig aanvaller van AC Milan zat zonder club sinds zijn vertrek bij São Paulo FC in augustus vorig jaar.

'Er zijn supporters die me uitkotsen, maar ik ben ook maar een mens'

Het is volgens Silvester van der Water logisch dat de WhatsApp-rel voor ergernis heeft gezorgd bij de Heracles-fans.Lees artikel

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
10
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
21
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
20
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
DiederikJekel
 
63
19 februari 2021 om 12:10
Toch een schitterende transfer voor die jongen. Een trio vormen met Nani en Pato, dat moet een droom zijn. Zeker als je bedenkt dat hij een paar jaar geleden nog bij Almere voetbalde.
 
Sieb nr. 15
 
6
19 februari 2021 om 12:17
Ja, ik snap heel goed dat jongens die op het niveau van Heracles zitten zo'n stap maken. Zou ik zelf ook doen al ik hun was. Dat moet een geweldige ervaring zijn.
 
jeffreysch
 
19
19 februari 2021 om 13:27
Hij is ook nog is ontzettend sympathiek. Ik ken hem niet persoonlijk, maar een vriend van mij wel. Hij is ontzettend grote fan bij Almere City en Sylvester is gewoon vrienden met hem geworden, doordat deze jongen altijd op de trainingen of wedstrijden kwam kijken en random praat tegen ze. Genoeg die er doorliepen.. Dit is niet enkel voor de show, want vã²ã²r Corona nodigde hij hem ook uit om wedstrijden van Heracles te bekijken of samen te chillen. Maar goed. Wat jij zegt. Een droom om alleen al met dit soort namen te mogen trainen als je bedenkt dat hij paar jaar geleden in een heel klein stadion in Almere speelde. Zelfde met namen als Janssen, Assaidi, Amrabat, etc.
 
NicoMitea
 
0
19 februari 2021 om 15:16
Begint een beetje het nieuwe Agovv te worden, qua namen die eerst bij Almere speelden voordat ze stappen hogerop komen. Ben benieuwd of Almere zelf het binnen enkele jaren gaat lukken om te promoveren.
 
PeerBerwers
 
16
19 februari 2021 om 12:12
Dit blijft een vervelend verhaal. Was afgelopen jaar gewoon een hele goede speler voor Heracles, maar heeft zijn club daarna echt in de steek gelaten.
 
FcGrun050
 
1
19 februari 2021 om 13:28
Speelde na dit incidentje ook veel minder scherp. Was wel dreigend maar leek soms niet helemaal bij te zijn. Maar ja, gelukkig voor hem heeft Orlando nog steeds contact gehouden en hopelijk kan Heracles een mooi bedrag voor hem krijgen. Ook een beetje onwerkbaar voor Heracles om hem ontevreden bij de club te houden.
 
Harecles
 
18
19 februari 2021 om 12:12
Tis nie aans, goede afwikkeling lijkt me, anders was ie toch wel gevlogen volgend seizoen en de populariteitsprijs ging toch al niet naar hem. Wel goede voetballer, en behoudens zn geapp vond ik em wel realistisch, succes iig!
 
Sieb nr. 15
 
10
19 februari 2021 om 12:19
Het is goed om te lezen dat hij er (zo te zien) wel wat van heeft geleerd. Het was inderdaad niet bepaald netjes hoe hij het deed, maar mensen maken fouten. Dit zal inderdaad het beste zijn voor alle partijen.
 
MGMV
 
12
19 februari 2021 om 12:13
Leuk voor die jongen. Staat 'ie dalijk toch maar mooi met Pato en Nani in de aanval En bovendien is de MLS gewoon een erg leuke competitie. Hij heeft zich na die rel ook gewoon, naar mijn weten, hartstikke goed ingesteld en was weer met volle focus met Heracles bezig. En zoals in de tekst vermeld kijkt hij er ook goed op terug en wist hij maar al te goed dat hij fout zat.
 
robmaas
 
7
19 februari 2021 om 12:16
Was er al een tijdje klaar met hem,gelukkig hebben we er nog geld aan over gehouden. Het bleef een momenten voetballer, hoef ik ook nooit meer bij heracles te zien.
 
Farmer2
 
17
19 februari 2021 om 12:18
Arrogant ventje is het. Straalt hij gewoon uit, afgelopen maanden weinig laten zien. Club gewoon in de steek gelaten. Denk dat menig Heracles supporter blij is dat die weg is.
 
FcGrun050
 
7
19 februari 2021 om 13:29
Dat is eerder zijn resting face dan dat hij echt arrogant is. Vond hem wel redelijk overkomen toen hij op de blaren moest gaan zitten bij interviews en zijn verontschuldiging naar Wormuth en de club toe.
 
Tombaaa
 
2
19 februari 2021 om 16:41
Ik kon hem verder niet zo goed, maar kwam bij 'andy in de auto' wel goed over hoor.
 
palko
 
2
19 februari 2021 om 12:21
Goede zaak dat Heracles Almelo, Silvester van der Water en Orlando City SC er toch na veel heen en weer overleg uit zijn gekomen. En dat de Kunstgrasclub uit Almelo ook nog wat geld aan de transfer van Van der Water overhoudt. De Almeloers raken echter wel behoorlijk wat voetbalkwaliteit kwijt. Ben benieuwd of de club er in slaagt op korte termijn wat vervangende kwaliteit binnen te halen. Of dat ze, gezien de geruststellende positie op de ranglijst, de aandacht verleggen naar volgend seizoen.
 
Soron
 
7
19 februari 2021 om 12:23
Jammer, maar begrijpelijk. Er ging altijd veel dreiging van hem uit. Helaas is het niveau van de aanvallers dit seizoen ondermaats en met het vertrek van Sylvester wordt het er niet beter op. Dit seizoen valt er weinig eer meer te behalen, gewoon goed uitspelen (en 2 keer van Twente winnen) en daarna hopen op goede transfers.
 
Stephan 1976
 
1
19 februari 2021 om 13:29
Almere City is toch het Ajax van KKD. Zoveel spelers die daar zijn begonnen en later een goede carrière hebben.