Van der Wiel vertrekt bij Toronto FC na conflict op trainingskamp
Donderdag, 24 januari 2019 om 07:24

Gregory van der Wiel heeft zijn laatste wedstrijd voor Toronto FC gespeeld. Na een conflict met trainer Gran Vanney is de dertigjarige rechtsback weggestuurd van het trainingskamp. Op zijn Instagram-pagina laat de verdediger weten dat hij een verschil van inzicht heeft met de technische staf. Hij neemt van de gelegenheid gebruik om afscheid te nemen van de supporters.

Tijdens het trainingskamp in Californië is het tot een aanvaring gekomen tussen Van der Wiel en de trainer. "Het eerste jaar had ups en downs, maar ik vond het plezier terug en kon niet wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Ik was klaar om alles te geven. Jammer genoeg komt het tweede jaar er niet door een verschil van inzicht met de technishe staf. Ik wil gewoon winnen en doe daar alles voor, ongeacht de consequenties", schrijft de ex-speler van onder meer Ajax op Instagram.

"Ik denk dat die mentaliteit een beetje te veel was voor hen en ze hebben besloten dat ze me dit seizoen niet meer nodig hebben. Ploeggenoten en fans: ik ga jullie missen", besluit Van der Wiel. De 46-voudig Oranje-international stond sinds februari vorig jaar onder contract bij de club uit Canada. Daarvoor droeg hij de shirts van Cagliari, Fenerbahçe, PSG en Ajax. ESPN meldt dat Toronto samen met de belangenbehartiger van Van der Wiel 'de opties binnen en buiten de MLS' doorneemt.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
0
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
Ajaxbril
 
10
24 januari 2019 om 07:49
Zonde.. zijn carriere gaat zo als een nachtkaars uit. Als hij er wat meer uitgehaald had, had hij nu Bellerin kunnen vervangen bij Arsenal. Verwacht nu dat hij in de MLS blijft of misschien wel naar de zandbak. In ieder geval ergens waar hij lekker verdient en waar het lekker weer is. En stiekem geef ik hem geen ongelijk.
 
wve
 
9
24 januari 2019 om 08:37
Zijn inkomstenbron komt niet van het voetballen tegenwoordig. Die jongen heeft zijn loopbaan in het voetbal al jaren op plek twee gezet.En zeker toen hij zijn aandelen in balr heeft verkocht voor weet ik veel hoeveel malen meer.
 
2DiE4
 
0
24 januari 2019 om 13:50
Voetbal is bijzaak geworden voor deze jongen. Eén van de weinige die z'n carriere na het voetbal al heeft zekergesteld.
 
FeyCoev
 
57
24 januari 2019 om 08:53
Misschien iets voor Utrecht. Dat schijnt een soort opvang te zijn voor dit soort jongens.
 
buitenspelval
 
46
24 januari 2019 om 08:32
Wellicht was Van der Wiel, met zijn Hollandse mentaliteit van onverbloemd zeggen wat je er van vindt, iets te direct of te hard naar falende spelers toe in de kleedkamer of liet hij de coach iets te direct weten, wat hij van zijn tactische aanpak of wisselbeleid vond, zag hij liever sommige basisspelers vervangen worden door bepaalde bankzitters. Of kleunde hij er te hard in op trainingen. Dat soort gedoe.Er zijn weinig andere landen waar dergelijke inspraak, zoals we in Nederland gewend zijn, getolereerd en geaccepteerd wordt en vooral gezien wordt als het hebben van een grote waffel. Een coach kan dat als autoriteit ondermijnend opvatten (en terecht in sommige culturen) en de speler kan vinden, dat het symbolisch is voor een gebrek aan winnaarsmentaliteit. Een verschil in waarheidsbeleving zeg maar.Zo ‘verschil van inzicht’ en beleving kan tot wederzijds onbegrip en verwijdering leiden. Ik zeg niet dat het zo is, maar zoiets stel ik me in zo’n situatie voor. Van der Wiel is ook niet de makkelijkste jongen. Zo werd hij in zijn jeugdjaren al eens door Ajax weggestuurd en naar Haarlem verbannen om zijn belabberder mentaliteit, waarna hij na twee, drie seizoenen weer in genade werd genomen en hij terug mocht keren. Hij zal intussen ongetwijfeld volwassen zijn geworden, maar met sommige karaktereigenschappen wordt je geboren en zijn er niet uit te slaan.
 
SneekPSV
 
15
24 januari 2019 om 07:52
Waarom heb ik toch het gevoel dat dit niet helemaal klopt........ Het klinkt allemaal een beetje als iemand die weet dat hij fout zit, de ander dan maar het hardst de schuld geeft. Afin...... dan maar in Indonesië gaan voetballen?
 
wazza
 
10
24 januari 2019 om 07:53
Zonde.. Die jongen had zo'n mooie carrière kunnen hebben en hij wordt overal weggestuurd. Cor Pot noemde hem in z'n boek de meest rare snuiter die hij ooit in z'n lange carrière is tegengekomen (bij Fenerbahce). Zo zie je maar, zo speel je de sterren van de hemel in Oranje en lijk je de aankomende 10 jaar verzekerd te zijn van een uitstekende rechtsback en zo is zijn naam totaal verdwenen van alle lijstjes
 
Miccoli
 
1
24 januari 2019 om 08:01
Zijn boek heb ik nog niet gelezen, maar legt hij ook uit waarom hij Van der Wiel zo'n rare vent vindt? Ik ben benieuwd! Altijd leuk om verhalen van achter de schermen te horen.
 
wazza
 
3
24 januari 2019 om 08:29
Nee helaas niet. Ik las het in de Voetbal International. Ben nu op vakantie in Thailand maar zodra ik terug kom ben ik wel van plan om het boek van Cor Pot te kopen (omdat ik net als jou hou van verhalen achter de schermen) en die van Doing The 116 (Liverpool geloof ik)
 
Twenteov
 
0
24 januari 2019 om 09:22
Boek v Jaap Stam is ook een aanrader met veel kleedkamerverhalen
 
Miccoli
 
0
24 januari 2019 om 07:58
Dan ben ik benieuwd wat hij bereidt was om te doen voor de winst en al helemaal waarom de technische staff van Toronto daar iets op tegen zou hebben. Ik weet natuurlijk niet wat er is gebeurd, maar ik geloof niet dat hij daarom is weggegaan. Persoonlijk denk ik dat hij zich belangrijker vond dan dat hij was, maar nogmaals ik weet niet wat er gebeurt is. Hopelijk komt Toronto ook met hun kant van het verhaal.
 
UltimateFreak83
 
7
24 januari 2019 om 08:10
Waarschijnlijk zag de trainer in hem een back die voornamelijk defensief moest spelen en hij zag zichzelf als opkomende back. Als backs ontevreden zijn is het 9 van de 10 keer zoon reden. Een mooie club voor van der Wiel is waarschijnlijk FC Utrecht. Dan is de club goed op weg om het veteranen elftal van Ajax te worden.
 
Isco24
 
1
24 januari 2019 om 08:29
Maar een meningsverschil over de speelwijze kan geen reden zijn om iemand weg te sturen toch? Dit zal wel iets heftiger zijn dan 'ik wil een aanvallende back zijn' en de trainer dan zegt 'nee, je bent een verdedigende back. En nu hou je je mond anders kan je vertrekken' Voor Utrecht zou het qua naam een mooie transfer zijn en misschien ook wel kwalitatief, maar hij zou dan in eerste instantie al Klaiber in de weg zitten en vervolgens ook nog Troupee. Zie AZ hem wel aantrekken.
 
rene1980
 
2
24 januari 2019 om 08:32
AZ zou fijn zijn, dan zou hij van Rhijn opnieuw uit de basis spelen.
 
Miccoli
 
12
24 januari 2019 om 08:50
Het was Van Rhijn die Van der Wiel uit de basis speelde.
 
@Osthoved89
 
0
24 januari 2019 om 10:19
Ik verwacht eigenlijk niet dat van der Wiel terug naar Nederland gaat en zeker niet naar de subtop. Van der Wiel kan elders denk ik wel meer verdienen en daarnaast is zijn vriendin model dus die zit ook wel goed in Noord-Amerika daar. Volgens mij klust van der Wiel ook nog wel eens wat bij als model dus al met al lijkt het me niet heel logisch dat hij nu weer terug naar Nederland vertrekt. Maar wie weet.
 
*Est. 1892
 
3
24 januari 2019 om 08:37
Ik heb hem nooit echt bijzonder gevonden, ook niet tijdens het wk 2010. Meer tikkie terug en soms had hij een goede voorzet. Ik las trouwens op twitter gelijk dat Utrecht m gaat huren voor de rest van t seizoen. Niet de meest betrouwbare bron maar Weet iemand hier iets meer van?
 
wyzijnkampioen
 
3
24 januari 2019 om 11:00
Kom maar terug naar Ajax Gregory. Ik zie liever Vd.Wiel als reserve achter Mazraoui dan Kristensen. Moet hij Gregory wel genoegen nemen met een reserverol net als Huntelaar.
 
nmekenkamp
 
0
24 januari 2019 om 12:02
Dat meen je niet! vd Wiel?? Nee die hoeft van mij niet meer terug te komen. We moeten voor achter Mazraoui echt een sterke speler hebben die met hem vecht om die positie, geen uitgerangeerde luilak die meer bezig is met nevenzaken..
 
Ikweetalles07
 
0
24 januari 2019 om 12:49
Zo oppikken Ajax, ervaren kracht kost niks en kan anderen achterin beter maken. Meteen doen
 
TorettoRCG
 
1
24 januari 2019 om 11:32
Haha, ja hoor, verschil aan inzicht en "altijd willen winnen." Komt alleen niet echt geloofwaardig over, want als er nu één kwaliteit is die de Amerikanen wel in elke speler gestampt krijgen, no matter welke sport, dan is het wel winnaarsmentaliteit. Kan me nauwelijks voorstellen dat ze daar moeite mee hebben. Tenzij hij bedoelt dat hij zich de vedette voelde en de trainer heeft zitten afzeiken, en daar kom je buiten Nederland echt nergens mee weg.
 
Kukelekoki
 
0
24 januari 2019 om 12:42
Tja, dan kan je nog zo goed voetballen. Als je oerdom bent en de verkeerde keuzes maakt dan krijg je zo'n carriere.
 
2DiE4
 
0
24 januari 2019 om 13:32
Oerdom? Hij was grootaandeelhouder in Balr en heeft die aandelen nu van de hand gedaan. Investeert z'n geld in verschillende (tech)bedrijven en jij noemt hem dom... Deze jongen heeft het voetbal allang niet meer nodig en in tegenstelling tot andere voetballers in de herfst van hun carrière is hij volledig verzekerd van voldoende inkomsten als hij met voetballen stopt. Enige reden waarom hij überhaupt in Toronto zat is waarschijnlijk omdat het gunstig is voor de modellencarrière van z'n vriendin.
 
Kukelekoki
 
0
24 januari 2019 om 14:00
Hij was helemaal geen grootaandeelhouder. Hij had een minderheidsbelang waarmee we dus alleen weten dat het meer dan 5% was. Met een geschatte waarde van ongeveer 10 miljoen voor Balr hebben we het dus zeker niet over astronomische bedragen. Ik doelde echter vooral op zijn keuzes in het voetbal en het feit dat hij op deze leeftijd nog steeds niet volwassen lijkt. Als je kijkt naar de potentie die hij had toen hij begon, zou je verwachten dat hij op deze leeftijd in de basis zou moeten staan bij een (sub)topclub. Maar goed, misschien interesseert het hem gewoon helemaal niets.