'Van een spits bij een topclub wordt minimaal twintig doelpunten verwacht'
Woensdag, 19 juli 2017 om 20:06

Luuk de Jong stelt zich kwetsbaar op na zijn opvallende terugval bij PSV. De aanvaller heeft een teleurstellend seizoen bij de club uit Eindhoven achter de rug, met slechts acht doelpunten, en weet dat alleen hij en niemand anders er alles aan moet doen om weer in zijn oude ritme te komen. De 26-jarige aanvaller is zich ervan bewust dat nog zo'n seizoen niet te accepteren is.

"Ik moet het niveau van mijn eerste twee jaar weer halen. Daarvoor moet alles wijken", zo benadrukt De Jong in De Telegraaf. De aanvaller praat binnen PSV met veel mensen. Zo houdt Sander Roege zich bezig met persoonlijke ontwikkeling, maar hij kan ook bij Phillip Cocu, Ruud van Nistelrooij of Luc Nilis terecht. "Van Nistelrooy is een heel fijne gozer. Toen ik debuteerde voor het Nederlands elftal, stond hij ook op het veld. Hij zegt dat hij ook dit soort momenten heeft gehad. Ik moet volgens hem niet te veel nadenken, een duidelijk doel voor ogen hebben. Daar niet van afwijken."

Meer: PSV is officieus landskampioen na grootste uitzege ooit in clubgeschiedenis: 0-8

"Nilis geeft ook heel fijne tips. Het zijn geweldige personen om mee te werken", zo beaamt De Jong, die weer vrijuit wil voetballen. "Vorig seizoen had ik meer moeten scoren. Van een spits bij een topclub wordt verwacht dat hij minimaal twintig goals maakt. Dat hoort bij topsport." De aanvaller vindt dat de kritiek soms te zwart-wit is, omdat hij ook zonde goals van waarde voor het team kan zijn. "Ik ben een spits die een tegenstander probeert te desoriënteren. Dan kan ik ruimte creëren voor anderen."

"Met Marco van Ginkel en voorheen Georginio Wijnaldum had ik een heel goede connectie. Als middenvelder lijkt het mij heerlijk om van die ruimte gebruik te maken." De Jong hoopt dit seizoen op een wat betere aanvoer, maar het is aan hem om er alles aan te doen om weer in zijn oude ritme te komen. "De periode bij Borussia Mönchengladbach was ook zwaar, daar ben ik sterk uitgekomen. Als dat toen kon, kan dat nu ook."

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
5
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
11
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
13
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
bliek
 
3
19 juli 2017 om 07:17
Luuk moet gaan presteren in de eerste wedstrijden ander kan ik me niet voorstellen dat Cocu hem niet gaat passeren. Vorig jaar al te weinig gepasseerd vind ik. Hij moet er voor zorgen dat hij zijn ritme terug krijg en voornamelijk zijn koppie. Wel lekker dat je met namen als van Nistelrooy en Nilis kan werken zeg.
 
Benjamins
 
0
19 juli 2017 om 23:52
Ik denk dat Luuk de Jong vooral voorlopig even de media links moet laten liggen. hij presteert vrij weinig momenteel en elke keer als ik een interview van hem lees zit er weer iets in van "het is niet allemaal slecht", ik zou me als Psv supporter blauw ergeren aan hem. Wordt wat moe van dat gezanik over,. ik ben ook belangrijk naast alleen goals, maar hij is spits en daar wordt je op afgerekend. Hij heeft afgelopen seizoen nou ook niet echt een groot aantal assists gegeven.
 
bliek
 
0
20 juli 2017 om 07:46
JA alleen valt dat natuurlijk niet mee als je aanvoerder ben. IK ben bang voor hem dat het hem niet meer gaat worden.
 
opiniepeiler
 
7
19 juli 2017 om 07:18
Hij krijgt nu echt een allerlaatste kans en daarna moet het ook echt afgelopen zijn. Vrees voor Luuk, dat er weinig verbetering aankomt. Hij gaat amper fatsoenlijke toevoer krijgen, vanuit de flanken. Je hebt een leuk seizoen gedraaid, waar je Willems dankbaar voor mocht zijn o.a. en ook van hem weten we dat het over en sluiten is bij Psv.
 
Verpatopspits
 
5
19 juli 2017 om 08:08
Wie moet Luuk dan in stelling brengen? Met Pereiro op rechts en Locadia op links krijgt Luuk geen bruikbare voorzet.
 
HansKeuninx
 
8
19 juli 2017 om 10:06
Locatie had anders in het seizoen dat hij fit was 12 assists, dat is toch niet mis
 
DiGennaro
 
0
19 juli 2017 om 22:49
Luuk moet die aanvoerders band inleveren en gaan focussen op zn eigen spel. Hij is in de wedstrijd te veel met andere bezig. Maar als je het mij vraagt zou ik sowieso met Loca in de punt beginnen en Bergwijn en Lozano op de vlanken. Die Gakbo heeft ook een goede indruk achter gelaten
 
BalRup
 
2
19 juli 2017 om 09:28
Met alle respect Ruud en Luc zien toch ook wel in dat deze jongen echt niet veel beter gaat worden kom op zeg hoelang wil PSV nog wachten. Had echt verwacht er een nieuwe topspits gehaald zou worden. Luuk is Luuk geen echte vent, geen kerel met ballen die de oorlog voor je wint, of in europa iets voor je kan betekenen. Het perfecte voorbeeld van een B spits. Ik en met mij velen zien dit al jaren, alleen bij PSV zijn ze blind volgens mij.
 
RemcoSmink
 
0
19 juli 2017 om 20:15
Houdt maar eens op met dat geklets en laat het maar eens zien. En dat belangrijk zijn voor het team moet je inderdaad zijn en daarnaast zeker in de eredivisie 20 of meer doelpunten maken. Dus zo zwart wit is t niet beste Luuk.
 
gomes1psv
 
2
19 juli 2017 om 20:22
Klopt, dat gelul steeds! Achteraf is het mooi wonen. Ze weten allemaal hoe het moet of hoe het beter had gemoeten, maar vorig jaar stond er een passieloos elftal in het veld. Persoonlijk had ik gehoopt dat de leegloop nog wat verder doorzette en spelers als de Jong, Arias en ook Zoet plaats zouden maken voor nieuwelingen die niet te lang bij de club zitten, zonder overigens de malaise van vorig jaar op hen af te schuiven. Hoofdverantwoordelijke daarvoor was namelijk Cocu in mijn ogen. Niet zozeer omdat de resultaten tegenvielen, maar vooral omdat Cocu niets veranderde ondanks dat. Nu hij mag blijven zitten mag verwacht worden dat hij nu wel een plan B heeft. Zeker richting De Jong ben ik benieuwd naar de houding van Cccu. De aanvoerder is toch zijn oogappel min of meer en had vorig jaar schier ongelimiteerd krediet. Acht goals bracht Cocu niet op het idee om Lammers eens te brengen. In dat licht vind ik Cocu redelijk hypocriet dat hij na een slechte beurt in een oefenpotje tegen Grasshoppers Luuk Koopmans zo openlijk laat vallen. Niet dat die jongen gespaard hoeft te worden, maar dat kan ook intern blijven en naar buiten wat genuanceerder. Luuk de Jong is vorig jaar nooit eens indirect gewaarschuwd als Cocu zichzelf voor de camera's terugvond na weer een tegenvallende middag.
 
Marzung
 
1
19 juli 2017 om 20:39
Waar PSV volledig de mist in is gegaan is om Luuk de Jong een contract te geven waar geen enkele andere club op aarde voor zou willen gaan.. Deze fout maakte Ajax jaren geleden en werd daarom, naar mijn mening volledig terecht, voor uitgelachen door menigeen PSV supporter. Maar een speler slachtofferen met een contract dat in NL niet reeel is zorgt voor situaties die je zelf net schetst; een ongelimiteerd krediet... Bron Volgens het dagblad kan De Jong, inclusief tekengelden, in de komende vier jaar in totaal ongeveer tien miljoen euro verdienen. De aanvaller kwam twee jaar geleden naar Eindhoven en maakte sindsdien 46 doelpunten in 65 Eredivisie-duels. De ploeg van trainer Phillip Cocu werd in beide seizoenen landskampioen.
 
RemcoSmink
 
0
19 juli 2017 om 20:44
Helemaal met je eens. De wijze waarop Cocu met de Jong omgaat of hem handhaaft biedt weinig vertrouwen voor komend seizoen. Hoe lang mag Luuk weer blijven staan bij weer een wanprestatie of hoeveel wedstrijden moet hij droogstaan voordat bijvoorbeeld Lammers eens is de kans krijgt. Ik weet zeker als deze jongen net zoveel krediet krijgt als Luuk hij het beter zal doen. Naast dit vraag il me af of de talatentvolle jongens als Rosario en Rigo ook eindelijk eens een echte kans krijgen en niet 10 keer 5 minuten voor tijd worden gebracht. Dit wordt het jaar vd waarheid Cocu en ik heb er niet veel vertrouwen in
 
rbn_
 
0
19 juli 2017 om 20:18
Ik heb er niet heel veel kijk op de selectie van PSV maar ik blijf me erover verbazen dat PSV constant spelers haalt of als flankspelers gebruikt die telkens naar binnen gaan. Locadia, Pereiro, Ramselaar vorig seizoen noodgedwongen en binnenkort ook Lozano. Dat wordt er voor De Jong niet makkelijker op. Willems is ook nog eens weg.
 
 
0
19 juli 2017 om 21:17
Mee eens. Luuk is een beperkte spits maar zeer goed te gebruiken met voorzetten. Maar wie moet deze geven ?
 
Dabor
 
2
19 juli 2017 om 20:46
Alles valt of staat met zelfvertrouwen, en dat is momenteel ver te zoeken. Het enige wat helpt zijn doelpunten. Als ie maar snel in het seizoen wat doelpunten maakt zie ik hem wel weer gewoon zijn niveau halen. Het kan toch niet zo zijn dat die jongen er opeens niets meer van kan. Zal dit seizoen natuurlijk minder krediet hebben als afgelopen seizoen. Misschien dat Lozano wel het type is wat de Jong om zich heen nodig heeft en dat het dan opeens weer soepel gaat lopen. Ben benieuwd...
 
humberto1
 
1
19 juli 2017 om 20:50
Als Armenteros bij Heracles er al 19 inschiet, en ook nog niet eens de eerste 5 wedstrijden kon meedoen, wat zijn dan 20 goals voor een spits van een top 3 club!! Toch helemaal niets, hij moet er minimaal 25 inschieten en dan heeft hij het nog maar 'matig' gedaan als spits van Psv.
 
anno62
 
8
19 juli 2017 om 20:59
Neem van mij maar aan dat de top 3 tevreden is met 20 doelpunten
 
Sanderr
 
1
20 juli 2017 om 00:15
Ohja daarom zie je elk jaar ook de spitsen van Ajax, PSV en Feyenoord er 25+ inhengelen, right? Op 20 mag je zeker wel mikken bij een topclub, don't get me wrong, maar 25 goals als 'matig' classificeren dan zit je er toch wel stevig naast hoor. Met 25 wordt je regelmatig zelfs topscorer van de ED.