Van Gangelen: 'Ik moet nog steeds nadenken waar ik parkeer bij De Kuip'
Zaterdag, 20 maart 2021 om 09:17

Jan Joost van Gangelen heeft lang last gehad van het onderonsje met Graziano Pellè in maart 2014. De toenmalige spits van Feyenoord zei na afloop van de thuiswedstrijd tegen de presentator en verslaggever dat hij een 'Ajax-hoofd' heeft. Van Gangelen vertelt in een interview met het Algemeen Dagblad dat hij er daardoor nog steeds over moet nadenken waar hij zijn auto bij De Kuip neerzet.

Na de 1-2 nederlaag tegen Ajax zei Van Gangelen tegen Pellè dat de mentaliteit leek te ontbreken bij Feyenoord. Toen de verslaggever daarop doorging, vroeg de Italiaanse spits aan hem voor welke club hij is. Van Gangelen zei dat hij geen enkele club aanhangt, waarop Pellè reageerde: "Ik denk dat je voor Ajax bent. Je hebt het gezicht van een Ajax-supporter."

"Lang", antwoordt Van Gangelen op de vraag of hij lang last heeft gehad van het interview met Pellè. "Daar ben ik eerlijk in. Tot dat ene interviewtje zat ik in de Kuip altijd op zo'n oud plastic stoeltje naast Carlo de Leeuw (de vorig jaar overleden materiaalman van Feyenoord, red.), pal langs het veld. Niks aan de hand. Nooit. Als ik langs die fanatieke Feyenoorders liep op de onderste rijen, ging het van Josie dit en Josie dat. Sindsdien is dat wel echt anders geworden. Ik moet nog steeds nadenken waar ik mijn auto parkeer bij De Kuip. Dat soort stomme dingen."

"Terwijl ik juist heel graag onder de mensen ben, zéker onder Rotterdammers. Prachtvolk. Ik kom uit een gemengd gezin: mijn vader kwam uit Delft, écht Feyenoord-gebied, en mijn moeder komt uit Amsterdam. Het is wel enigszins gekalmeerd, de ergste verwensingen op sociale media zijn achter de rug. Maar ik heb er wel mee gezeten. Ik kan daar nu heel stoer over doen, maar het was gewoon niet leuk", gaat Van Gangelen verder. Hij stelt dat je vanzelf een olifantenhuid krijgt door de 'clubgerelateerde emoties' in het voetbal.

"Ik ben echt wel wat gewend inmiddels. Maar mijn huid is niet zo dik als die van bijvoorbeeld Kenneth Pérez, die gewoon lacht om de grootste idioten die op Twitter achter hem aan zitten. Ik weiger doodsbedreigingen en allerlei teksten over mijn kinderen normaal te vinden", zegt de verslaggever en presentator van ESPN. Hij haalt eveneens de mensen als Özcan Akyol of Sander Schimmelpenninck aan, die in het 'politieke en maatschappelijke domein' hun mening geven. "De drek die er dan over je heen komt, niet normaal. Daar zou ik geen trek in hebben."

Meer nieuws
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
10
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
24
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
21
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
ffeyenoord
 
40
20 maart 2021 om 09:26
"maar mijn huid is niet zo dik als die van bijvoorbeeld Kenneth Pérez, die gewoon lacht om de grootste idioten die op Twitter achter hem aan zitten." Wat een held is die Kenneth toch. Een verademing in vergelijking met de overige voetbalanalisten.
 
Kyle66
 
28
20 maart 2021 om 09:48
Dat begrijp ik niet. Waarom is Perez een held? Omdat hij zich niets aantrekt van wat er geroepen wordt op social media? Dus als je boos wordt omdat je kinderen worden bedreigd ben je geen held?
 
Maxi_Lopez
 
49
20 maart 2021 om 09:59
Sowieso mensen die termen op dit forum gebruiken als held, beest, soldaat, strijder en deze in een bepaalde context plaatsen, begrijp ik niet. Iemand die fanatiek een club support is een strijder. Iemand die 3x scoort is een beest. Iemand die blijkbaar zich niks aantrekt van negatieve social media uitingen is een held. Ben benieuwd welke bewoordingen men gebruikt bij iets wat er wel toe doet.
 
FR010FRDAM
 
74
20 maart 2021 om 10:01
Maxi_Lopez, mooi dat je dit benoemt. Strijder!
 
ffeyenoord
 
10
20 maart 2021 om 10:08
Omdat het een nuchtere vent is die zich niet gek laat maken door zijn omgeving. Daarnaast een goede analist, die niet bang is zijn mening te geven. En wars is van conformisme. Daarom voor mijn een held in de analistenwereld. Maar ik begrijp niet dat de term 'held' nogal een beladen term is op dit forum
 
Kyle66
 
4
20 maart 2021 om 10:13
@Maxi, helemaal mee eens! Die termen worden te pas en te onpas gebruikt, terwijl voor mij een held iemand is die dingen doet die belangrijk zijn.
 
Kyle66
 
1
20 maart 2021 om 10:14
@ffeyenoord, jij gebruikt het alsof hij een held is omdat hij zich niets aantrekt van het gescheld op social media.
 
Shorty1991
 
17
20 maart 2021 om 10:23
Ik vind die woordjes ook vrij irritant, maar het is ook wel een beetje boomer-gedrag om je daar nu druk over de maken, is het niet?
 
Schwarz
 
19
20 maart 2021 om 10:42
Om over het woordje Boomer maar niet te spreken
 
Ruiz_FCT
 
3
20 maart 2021 om 11:16
Eens met ffeyenoord, Perez is verreweg de beste analist wat mij betreft! Bij hem kan ik die arrogantie ook nog wel hebben om de een of andere reden.
 
TheIcem@n
 
9
20 maart 2021 om 09:26
Laat de beste man in zijn waarde. Hij oefent zijn beroep uit. Je kan een mening hebben over hoe hij zijn vak uitoefent maar om het op de man te spelen gaat meer dan een brug te ver.
 
Scarafax
 
6
20 maart 2021 om 11:41
"mijn vader kwam uit Delft, écht Feyenoord-gebied" totale onzin. Ikzelf ben een echte Delvenaar. Geboren en getogen en een Ajacied in hart en nieren. Meeste mensen die ik ken hier zijn toch echt Ajacied. Daarnaast ook best nog veel ADO en Sparta supporters in deze omgeving. Feyenoorders zijn er ook wel, maar dit is verre van "écht Feyenoord-gebied". Zeker nooit in Delft geweest Jan-Joost?
 
Cancellara
 
8
20 maart 2021 om 11:46
Eén van de grootste narcisten in de hedendaagse voetbalwereld. Probeert in programma's altijd de boventoon te voeren, laat anderen nooit uitpraten en denkt lollig te zijn, terwijl hij niet om te gluren is. Het was een fantastisch interview destijds met Pellè die de beste Van Gangelen even op zijn plek zette. Je maakt het er haast zelf naar zou je denken, dus nu ook niet zeuren of klagen achteraf. Je krijgt wat je geeft of je geeft wat je krijgt. Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Mister Hypocriet.
 
Child of Clay
 
5
20 maart 2021 om 12:20
Jan Joost vergeet even dat hij uitgebreid stond mee te feesten hij het Ajax kampioenschap dus die opmerking van Pelle kwam niet uit het niets.
 
078
 
0
20 maart 2021 om 12:39
Ik verbaas me erover, dat niemand hier weet dat Jan Joost psv-fan is. Nog niet zo lang geleden is dit zelfs naar buiten gekomen tijdens een uitzending van Espn (volgens mij na de nederlaag van psv tegen paok). Hij had dus ook kunnen antwoorden dat hij eerder een club uit het zuiden aanhangt dat hetgeen Pelle hem van betichtte. Maar Jan Joost houdt wel van de aandacht...