Van Hanegem hard voor Feyenoord: 'Hij deed helemaal niets meer na rust'
Maandag, 22 maart 2021 om 06:44

Willem van Hanegem is teleurgesteld door het optreden van Steven Berghuis in de wedstrijd tegen FC Emmen. Feyenoord liep zondagavond tegen een 1-1 gelijkspel aan in het treffen met de toenmalig hekkensluiter van de Eredivisie. De Kromme schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat hij van de aanvoerder van de Rotterdammers verwacht dat hij zijn medespelers op sleeptouw neemt, zoals bijvoorbeeld Thomas Müller dat bij Bayern München doet.

"Ik snap wel dat de supporters teleurgesteld zijn", schrijft Van Hanegem, die tot de conclusie komt dat FC Emmen wel heel makkelijk op de been bleef. "Na afloop ging het over Steven Berghuis. Alweer. Hij deed eigenlijk helemaal niets meer na rust. Nee, hij was zeker niet de enige. Maar ik heb al vaker gezegd: juist hij moet de mindere spelers op sleeptouw nemen en niet als eerste uitstralen: het zal allemaal wel. Kijk eens hoe Thomas Müller dat bij Bayern München doet. Aan de slag met die gasten, ze motiveren, ze helpen."

"Bij Oranje zal hij zich vast wél thuis voelen, daar heeft hij kwaliteit om zich heen", gaat de oud-international verder. Hij is van mening dat er binnen de jeugdopleiding van Feyenoord 'te weinig' gepresteerd wordt. "Dat daar af en toe wel een talentje doorbreekt, dat snap ik ook nog wel. Een club als Feyenoord krijgt, zelfs als ze niet scouten, altijd talentvolle voetballers binnen. Alle jongens uit Rotterdam en omstreken willen daar gewoon spelen."

"Maar als Lutsharel Geertruida het allergrootste talent is, dan kan de lat nog wel wat hoger. Ik vind Geertruida een speler die nog heel veel moet leren, een kant en klaar afgeleverd toptalent zie ik niet in hem", benadrukt Van Hanegem. Hij ziet dat de mensen binnen de jeugdopleiding naar elkaar toegegroeid zijn, waardoor je als nieuwkomer hetzelfde moet roepen om er bij te horen. "Technisch directeur Frank Arnesen doet in elk geval iets om dat te doorbreken. We kennen Feyenoord, er komen nu mensen die Arnesen in de media zullen gaan aanvallen. Maar als hij dit daarom op voorhand niet had gedurfd, hadden ze de tent op Varkenoord net zo goed kunnen sluiten."

Meer nieuws
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
9
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
23
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
21
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
messibarca.
 
25
22 maart 2021 om 07:20
Blijft toch bizar dat niemand het over de goede prestatie van FC Emmen heeft,die het hun opponent zeer lastig maakte en geheel op eigen kracht een punt verdiende met een goed doelpunt. Nee wat doen we, ons 100% richten op pionnen uit de havenstad,die het ook niet kunnen helpen dat Emmen gewoon goed partij gaf. Iemand hier nog iets zinnigs te melden over Emmen ? Of doen zij er niet toe?
 
JK-Ajax
 
23
22 maart 2021 om 07:23
Emmen kreeg ook alle ruimte van Feyenoord om te voetballen. De ruimtes waren gigantisch en drukzetten als team is onbekend voor deze selectie.
 
FR010FRDAM
 
11
22 maart 2021 om 08:53
@JK Ajax. Als ze druk willen zetten dan roept laffe Dick ze terug. Zelfs tegen Emmen laat hij het team inzakken. Echt Feyenoord onwaardig. Het kan me niks schelen als we komend seizoen wat wedstrijden verliezen, als we in 90% van de wedstrijden maar van eigen kracht uitgaan en voor de winst gaan.
 
Moridin
 
6
22 maart 2021 om 08:35
Niemand heeft iets zinnigs te melden over Emmen en dat komt omdat zij er niet toe doen. Zo liggen de verhoudingen nu eenmaal.
 
Sirius
 
3
22 maart 2021 om 09:48
Het maakt niet uit hoe goed Emmen speelt. Als Feyenoord redelijk speelt, winnen ze gewoon. Dat is niet denigrerend naar Emmen bedoeld, maar dat zijn de verhoudingen.
 
champagnepapi
 
6
22 maart 2021 om 07:22
Laten we hopen dat die Amerikanen tientallen, zoniet, honderd(en) miljoenen in de club pompen met goed beleid. Een stad als Rotterdam verdient een club die minimaal 1x in de 3 jaar kampioen word.
 
messibarca.
 
32
22 maart 2021 om 07:30
Tja,effe voor het gemak compleet voorbij gaan aan hoe Ajax en PSV al decennia lang een strategie hebben opgebouwd. Daar kom je met Amerikaans geld echt niet zomaar tussen. Bovendien is Feyenoord totaal gebonden aan de grenzen vd Eredivisie. Die is echt te klein voor 3 gelijkwaardige ploegen. Neemt niet weg dat Feyenoord incidenteel eens per 10 jaar kan pieken,als alles meezit en PSV en Ajax gas terug nemen. Meer zit er helaas niet in.
 
Suc6Magnet
 
12
22 maart 2021 om 07:58
Het lijkt bijna alsof jij hoopt van niet. Iets tegen Feyenoord? Het begint nog altijd met de kwaliteit die op het veld staat. Als een club ineens het geld krijgt om de beste spelers van Europa aan te trekken, dan is die decennia opgebouwde strategie die jij noemt ineens heel weinig meer waard hoor. Kijk naar clubs als City, PSG, etc. Gewoon poen pompen, spelers kopen en daarmee kampioenschappen kopen. Ik zeg niet dat dat in de Eredivisie rendabel is, maar wat jij zegt is gewoon niet waar. Met voldoende geld kom je overal tussen.
 
messibarca.
 
10
22 maart 2021 om 08:17
Kan best zijn dat PSV,Ajax,AZ en Vitesse er nog meer geld in gaan pompen. Tja,daar sta je dan als Feyenoord zijnde.direct terug op nul.
 
roedii
 
11
22 maart 2021 om 08:15
Laten we hopen van niet. Zowel psv als Ajax hebben door goed beleid en het verkopen van hun beste spelers, ieder jaar vermogen opgebouwd. Als Feyenoord met jarenlang wanbeleid zo’n makkelijke escape heeft dan kun je jezelf als club toch ook niet meer goed in de spiegel kijken? Daarnaast verwacht ik dan wel dat de investeerders het beleid van Feyenoord gaan bepalen. Vraag me af of je daar blij mee moet zijn. Het zal geen man city of psg worden want daar is de eredivisie helemaal niet interessant genoeg voor
 
Merah Putih
 
10
22 maart 2021 om 08:42
Op Amerikanen zal ik maar niet al te hard hopen. Die willen gewoon rendement en zitten niet te wachten op een schuimbekkende menigte bij het Maasgebouw als het weer eens mis gaat. Feyenoord's enige hoop is een of andere rijke mafkees met een groot ego die een voetbalclub als speeltje wilt hebben.
 
Fairplay1
 
4
22 maart 2021 om 12:04
Een topclub die al decennia's lang geld vraagt aan derde partijen ok dat kan, maar nu zelfs je spelers voor de 2e x....is toch pijnlijk. En dan Pratto halen als statement, van...dit is het jongens????? Feyenoord is een eigenwijze trotse club. Ze wilde niet met Jong in de Keuken kampioen spelen. Az, PSV en Ajax krijgen jeugdspelers bij het 1e die uren hebben gemaakt op een redelijk niveau. Kijk waar Dest, De Ligt en de Jong nu spelen en kijk wat het Ajax heeft opgeleverd. Feyenoord moet bij een investment naar de beurs, zijn genoeg mensen die aandelen willen kopen en dat gaat ze miljoenen opleveren. Maar ja, ze vragen liever spelers om geld en de fans blijkbaar....??
 
Suc6Magnet
 
1
22 maart 2021 om 19:57
Jij praat echt volledige onzin. Feyenoord wou wel, maar KON op dat moment niet instappen in de KKD. Instappen kostte op dat moment tussen de 2 en 3 miljoen per jaar, terwijl Feyenoord op dat moment blut was. En mooie praatjes over Dest, De Ligt en De Jong: denk je dat dat soort jongens er niet waren gekomen als ze de KKD hadden overgeslagen? Echte kwaliteit heeft geen KKD nodig. Heel simpel: kijk naar Vd Vaart, Sneijder, V Persie, etc. Die kwamen ook gewoon bovendrijven zonder KKD hoor. Voor elke naam die jij opnoemt die wel een succes zijn geworden, zijn er 3x zoveel waar je na die geweldige KKD nooit meer iets van gehoord hebt.
 
Fairplay1
 
2
22 maart 2021 om 21:35
Martin van Geel was in zijn tijd bij Feyenoord altijd een fel tegenstander van belofteteams in de voetbalpiramide. De voormalig technisch directeur pleitte juist voor een sterke reserve-competitie. In maart van 2016 weerlegde Van Geel de kritiek op het besluit om niet toe te treden tot de voetbalpiramide. Tien dagen later vertrok hij. De kritiek, die ook werd gedeeld door (een deel van) de aanhang, was dat Feyenoord de boot had gemist. Deelname aan de Keuken Kampioen Divisie kwam de ontwikkeling van talenten bij de andere topclubs ten goede, zo was de tendens. Bij de Rotterdammers vielen spelers van de beloften vaak tussen wal en schip. Ach weet je, dan praat ik maar onzin volgens jouw. Wat kan het mij nou eigenlijk schelen wat ze daar doen.....ze doen maar...toch?...zoek het lekker uit....succes!ðÿ‘ðÿ¾
 
Master D
 
13
22 maart 2021 om 07:33
Iedereen binnen Feyenoord moet gewoon worden aangesproken op zijn fouten. Ik weet niet of dat gebeurt of dat men er niet tegen kan als er feiten worden benoemd. Dick moet eens stoppen met al die katjes in de media richting zijn spelers. Berghuis moet de tactiek van de trainer niet ondermijnen en zich inderdaad zoals Willem zegt als een aanvoerder gaan gedragen en de spelers op sleeptouw nemen. Bij Arnesen mag je je ook gaan afvragen of die na een jaar zo goed bezig is. Die laat ook gewoon zijn oren hangen naar een passant door een spits te halen waar geen geld voor is, terwijl met Bannis ook een jeugdspeler gebracht kon worden. De scouting bestaat na een jaar nog slechts uit 1 persoon. Ik weet niet of dat verhaal dat Dick voor 25 miljoen aan transfers belooft was waar is, maar dan kun je dat ook richting Arnesen koppelen dat dit wel heel onrealistisch was en tot slot zie ik het nut niet om een bureau in te huren om Feyenoord door te lichten. Er zitten hier genoeg Feyenoorders die zo kunnen aangeven wat er allemaal mis is en veranderd moet worden binnen de club.
 
Bossie
 
3
22 maart 2021 om 08:18
Het zou best eens kunnen zijn dat dit zijn laatste seizoen is bij Feijenoord. Ik denk niet dat Feijenoord in staat is om de selectie een sportieve injectie te gegeven voor volgend seizoen. Je hoort ook weinig meer over nieuwe investeerders
 
FR010FRDAM
 
0
22 maart 2021 om 08:54
Je hoort weinig over nieuwe investeerders? Waren vorige week genoeg artikelen over. De kans dat ze komen is er wel degelijk.
 
HenkDeTank
 
1
22 maart 2021 om 08:48
Het gaat binnen deze club helaas mis op alle fronten, ze schuiven alles naar elkaar toe in plaats van het recht in de ogen tegen elkaar te zeggen. Wanneer je dit wel doet kan je van je fouten leren en stappen maken. Ik geloof ergens wel dat er 20/25 miljoen beschikbaar was, de Coronacrisis heeft ook bij andere clubs hard ingeslagen alleen heeft Ajax 100+ miljoen op de bank staan en die kunnen dan ook gewoon door blijven gaan. De overname van een Amerikaanse investeerder kan soelaas bieden echter moet in tegenstelling tot wat Suc6magnet zegt, er moet zeker wel een strategies plan zijn om goed te kunnen investeren. Bij de clubs die jij noemt heeft het zeer lang geduurd voordat de succes daadwerkelijk zichtbaar waren. Begint bij een goede directie, trainer en daarna pas tactische aankopen. Feyenoord is hier helaas nog heeeel ver van verwijderd en hopelijk gaan ze toch eens die weg inslaan want daar zouden we allemaal vrolijker van worden.
 
JackSparrow
 
6
22 maart 2021 om 08:50
Bij Oranje kan Berghuis zich ook niet zo gedragen want dan ligt hij er bij de rest zo uit. Dat verongelijjkte zullen we daar niet zien, dat durft hij niet.
 
Suc6Magnet
 
11
22 maart 2021 om 09:02
Bij Feyenoord is hij de beste, bij Oranje gewoon een van de jongens. Hij zou alleen iets meer Van Persie/Kuyt moeten zijn. De manier waarop je het overbrengt op de jongere jongens, hoe je hen helpt met je eigen ervaring etc. Het probleem is alleen dat ik vrees dat binnen de selectie helemaal niet zo wordt opgekeken tegen Berghuis. Zo indrukwekkend is zijn CV namelijk niet. Dat was bij Kuyt en Van Persie wel. En ik denk dat het daar nu juist misgaat: Berghuis wil de grote man zijn, maar mist de bagage én het gedrag om dat ook echt te kunnen zijn.
 
JackSparrow
 
0
23 maart 2021 om 14:56
Ik ben het helemaal met je eens. Omdat hij voetballend de beste is kan/durft hij het. Bij Oranje zou hij wel gecorrigeerd worden want daar loopt even wat meer rond aan kwaliteit. Denk dat van Hanegem zelf hem wel even een koekie had gegeven. Het is als het sterkste jongetje van de basisschool, waar iedereen bang van is, die naar een vervolgschool gaat en plots weer onder aan de ladder staat en zich gedeisd houdt.
 
Pablonino
 
4
22 maart 2021 om 09:01
Maar van deze tactiek word toch iedere speler ongelukkig. Het is niet voor niets dat de selectie dit aan het begin van het seizoen aangaf terwijl ze er vorig jaar succesvol mee waren. Dan moet je thuis tegen de laatste weer eerst gaan inzakken.