Van Hanegem pleit voor terugkeer van 'speler met bijzondere kwaliteiten'
Dinsdag, 18 april 2017 om 07:00

Feyenoord moet, ook al is de strijd om de landstitel nog niet beslist, nu al denken aan komend seizoen, zo oordeelt Willem van Hanegem. De oud-voetballer benadrukt dat Giovanni van Bronckhorst 'wel heel erg weinig kwaliteit' op de reservebank heeft zitten. "En dat is jammer, want een paar van die gasten hebben wel miljoenen gekost."

Van Hanegem pleit voor de komst van een extra buitenspeler. "Dan zou ik denken aan Jean-Paul Boëtius, die bij Racing Genk laat zien dat hij nog altijd een speler is met bijzondere kwaliteiten", zo vertelt de Kromme dinsdag in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"En ik riep al eerder in deze column dat het huren van Jordy Clasie een meesterzet zou zijn, al is dat misschien niet zo eenvoudig." Clasie vertrok medio 2015 naar het Engelse Southampton, waar hij niet altijd van een basisplaats is verzekerd. Zijn contract loopt nog drie jaar door. Boëtius is eigendom van FC Basel, maar speelt dit seizoen tijdelijk voor Racing Genk.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Maestrotactico
 
17
18 april 2017 om 07:08
Geen gek idee. Heeft meer kwaliteit dan Bilal en als straks Berghuis ook nog vertrekt... Hoe dan ook ben ik benieuwd naar de zomer. Maar JP is zeker voor de breedte een prima aankoop.
 
Leopart
 
12
18 april 2017 om 07:13
Die gaat niet terug keren voor de bank... hij is juist weggegaan omdat hij op de bank zat. Waarom de bank van Feyenoord als je wellicht voor Genk kunt spelen volgend seizoen. Boetius komt alleen als hij grote kans heeft op een basisplaats
 
Ijsmuts
 
6
18 april 2017 om 07:34
Als Elia blijft is alleen rechts een optie voor boetius. In zn stats oo ehoscored staat dat hij de de Europa league ook op rechts staat opgesteld. Iemand enig idee hoe men in belgie tegen hem aankijkt en op welke plek hij zich bij genk moet richten?
 
Perfetti
 
3
18 april 2017 om 07:37
Wellicht dat hij nu wel voor een basisplaats in aanmerking komt. Als er ruimte vrij komt door transfers. Hij heeft stappen gemaakt en is ook gegroeid. Enige vorm van kwaliteitsinjectie is altijd welkom. Hoe klein die ook is.
 
TheRazer
 
9
18 april 2017 om 08:06
Boetius stond ook gewoon aan de verkeerde kant opgesteld. Boetius is altijd al een rechtsbuiten geweest in de jeugd en doet het bij Genk nu ook goed op rechts. Persoonlijk denk ik dat hij teveel moet kosten, maar zou het geen gekke vervanger vinden voor Berghuis. Ik hoop daarentegen wel dat Berghuis gewoon wordt aangetrokken. Speelt de laatste weken echt enorm sterk.
 
marcodouglas
 
5
18 april 2017 om 07:59
En JP kost geen geld? Laat die man maar praten. Clasie zou een stuntje zijn. Al kan ik niet geloven dat je het Engelse voetbal verlaat. Hij speelt toch regelmatig. Iig meer dan Berghuis vorig jaar
 
siepie
 
5
18 april 2017 om 09:34
Als fan denk WvH dat iedereen heel de dag bij de telefoon zit te wachten op een belletje uit Rotterdam, maar ik denk dat zowel Boetius als Clasie niet op een terugkeer zit te wachten. JPB zit goed in Belgie en als hij deze lijn doortrekt zou hij (op den duur) weer aan een stap omhoog kunnen denken. Waarom zou hij dan nu een stap opzij zetten met het risico dat hij weer op de bank komt te zitten?
 
NeutralFussbal
 
1
18 april 2017 om 09:50
Zowel Boetius als De Guzman lijken mij zeer interessant. De Guzman, tja. In het buitenland laat hij sporadisch zien wat hij kan maar schommelt hij constant tussen bank en basis. In Nederland weten we wat hij kan, dat liet hij bij Feyenoord zien waar het een goed talent was en op het WK bewees hij mijn inziens pas echt zn waarde wanneer hij speelde. Op een hoog niveau hield hij zich prima staande. Het wordt een drukke zomer in Rotterdam.
 
Jimmmmm
 
0
18 april 2017 om 10:45
Haha voor de breedte ... . Maar goed Genk heeft een eenzijdige optie waarbij zijn contractduur en salaris al ingevuld is. Hij speelt op moment ok tot goed en in het algemeen is iedereen tevreden met hem als opvolger van Bailey. Ook zijn open goedlachse speelse interviews zijn leuk om te zien. Hij amuseert zich weer, dat is het belangrijkste.
 
vedet
 
5
18 april 2017 om 08:02
Als we het dan toch over oud spelers hebben die nog wel goed mee zouden kunnen, zou ik eens informeren bij De Guzman. Naar mijn idee een versterking mocht Vilhena of Toornstra vertrekken Kuijt zal ook stoppen of vaker op de bank komen en zeker met het oog op geen modderfiguur slaan in Europa zal er wat bij moeten. Ook met het (slome) verdedigingsblok vd Heijden en Botteghin ga je international niet wegkomen vrees ik. Echt hopen dat ze Kongolo behouden en hem centraal kunnen gebruiken. Met het geld dat Karsdorp waarschijnlijk op gaat brengen moet v Geel erg goede en slimme zaken gaan doen. Ik denk dan aan een nieuwe links- en rechtsback. Twee middenvelders die basis waardig zijnen een rechtsbuiten. En dan maar hopen dat Jorgensen fit blijft en het zo goed blijft doen.
 
sweque
 
1
18 april 2017 om 09:10
Heb ook een zwak voor De Guzman, alleen we moeten waken voor veroudering he. Elia, Eric, Baco, Kea, Toornstra, Kuyt zijn allemaal de jongste niet. Zou eerder opzoek gaan naar jonge spelers.
 
falcao
 
0
18 april 2017 om 09:02
Waarom speelt Clasie dan niet bij Southampton? We hebben het niet over een topvier club.
 
Scotsman
 
6
18 april 2017 om 09:24
Hij kan fysiek het niveau helaas nog steeds niet echt aan, heb ik het idee. Werd ook dit seizoen weer regelmatig vroegtijdig gewisseld, omdat hij dan gewoon op was. Doet me een beetje denken aan Van der Vaart bij Spurs. Die moest daar ook regelmatig ruim voor het einde gewisseld worden, omdat hij het dan niet meer kon belopen. Elf basisplaatsen in de competitie dit jaar is ook niet heel veel.Vergis je overigens niet, ondanks het feit dat Southampton geen topclub is, hebben ze daar een alleraardigst middenveld.
 
siepie
 
0
18 april 2017 om 09:36
Ik denk dat hij er goed aan zou doen om naar Spanje te gaan. Daar zou hij met zijn fysiek een stuk beter passen.
 
Sirius
 
0
18 april 2017 om 13:37
Zo goed is Clasie nou ook weer niet. Hij heeft een goed overzicht, goede traptechniek en een redelijk goede handelingssnelheid, maar verder valt het allemaal wel mee. In Oranje speel hij ook alleen als er een aantal blessures en/of schorsingen zijn. Ik vind het dus niet heel vreemd dat hij wel eens gepasseerd word bij Southampton.