Van Hooijdonk spijkerhard: 'Heb het idee dat hij regelmatig pilletje slikt'
Vrijdag, 7 september 2018 om 13:00

Tv-analyticus Pierre van Hooijdonk haalt in een uitgebreid interview met Playboy keihard uit naar enkele vakgenoten van hem. De oud-aanvaller van onder meer Feyenoord en NAC Breda zegt dat hij geen groot fan is van de heren van Veronica Inside en erkent dat hij en Hugo Borst niet goed met elkaar kunnen opschieten.

Borst was namelijk samen met Henk Spaan de aanstichter van een 'tv-fittie' van Van Hooijdonk met Robin van Persie. "Voor mij was Hugo altijd meer dan een collega-journalist en ik was vrij goed met hem, maar wat hij mij flikte in Studio Brazilië, was laf en achterbaks", stelt Van Hooijdonk. "Prima als je met elkaar flink van mening verschilt, maar zo ga je niet om met een goede collega voor het oog van de camera."

"Die fittie met Robin was een stiekem vooropgezet plannetje van Hugo samen met Henk Spaan. Dat is ook later bevestigd door directe betrokkenen." De oud-spits heeft nooit de behoefte gehad om het uit te praten en zit ook nooit meer met Borst in een tv-uitzending. "Ik ben helemaal klaar met Hugo Borst. Hij springt mij iets te snel op een fiets van een ander. In zijn geval op een fiets met een Tweede Wereldoorlogluchtje."

Van Hooijdonk, die toegeeft dat Studio Voetbal wat prikkelender mag, is niet per se jaloers op de sfeer aan tafel bij Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Van Hooijdonk vindt namelijk dat voetbal de boventoon moet voeren. "Verder stoort het mij dat Derksen en Van der Gijp mensen graag flink belachelijk maken zodra ze het ergens niet mee eens zijn. Iets meer respect zou wel op zijn plaats zijn."

"Ik heb niets tegen beide heren. René slaat alleen soms zo door, ik heb het idee dat hij regelmatig een pilletje voor de uitzending slikt", aldus Van Hooijdonk, die zegt dat Derksen precies weet hoe tv wordt gemaakt. "Die is gewend om zijn verhaal te doen, ook al is dat totaal niet gefundeerd, en dit zo scherp mogelijk te formuleren omdat hij door heeft dat dit nu eenmaal scoort op tv. Om vervolgens enkele weken later met verve een tegenovergesteld verhaal te houden. Dat vind ik wel komisch."

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (111)

 
PSVeruit030
 
174
7 september 2018 om 13:10
Ben ik toch niet de enige die zo over vd Gijp en Derksen denkt. Ik kijk hun programma ook niet omdat het pure onzin is, het is zo subjectief als het maar zijn kan. Ik hoop dat in de toekomst meerdere scherpe analisten komen. Bijvoorbeeld Jan van Halst kon ik ontzettend van genieten hoe hij bepaalde punten uit een wedstrijd haalde en dit analyseerde. Derksen en vd Gijp verkopen hun mening gewoon aan het publiek. Het scoort inderdaad op TV maar ik ben er geen fan van.
 
Sta plaats
 
64
7 september 2018 om 13:13
Is een praatprogramma objectief? Daarnaast is Jan van Halst niet scherp, alleen een "perfecte schoonzoon".
 
Barca--070
 
171
7 september 2018 om 13:16
Jan van Halst is als pure analist gewoon heel scherp en weet echt wel wat hij zegt. Jij haalt nu de zakenman Van Halst en de analist door elkaar.
 
FrankRami
 
56
7 september 2018 om 13:16
Hahahha Jan van Halst. Fake analist, zo onzeker als maar kan. Dus omdat hij met beelden en digitale effecten werkt lijkt hij een goede analist. Nee Van halst snapt er bar weinig van. On: Pi air heeft ook een ongezouten mening en heeft ook niet altijd evenveel respect voor andere voetballers. Dat mondje van hem mag wel wat vaker dicht.
 
Arnino
 
153
7 september 2018 om 13:16
Zo is het ook bedoeld. Beetje derde helft praat zoals in de kantine. Gewoon lekker 2 uur lang ouwehoeren.
 
myajaxforever
 
49
7 september 2018 om 13:17
Psveruit030, Ze verkopen niet hun mening. Ze krijgen alles opgedragen vanuit de regie. Dat is wel eens vaker op tv geweest, welke grappen te zeggen ect. Het zijn gewoon goed betaalde clowns. Niet meer of minder. Johan houdt wel van een racistisch ondertoontje, want dan scoort ie ook goed bij rechts, en Gijp zou een lokale dorpsgek nog doen blozen, maar als mensen blijven kijken hebben ze recht van spreken. Ik kijk het nog zelden, er komt weinig voetbal in voor, en vooral veel onzin, en een Derksen met zijn arrogante vooringenomen meningen, ik vind hem een vies oud pedant mannetje. Zou zo een potloodventer kunnen zijn.
 
Japie_Krekel
 
39
7 september 2018 om 13:19
@psveruit0303 Van Halst vind ik echt een van de matigste analisten op TV met zijn laptop. Vi slaat dan weleens door in het negatieve maar Studio Nos is het tegenovergesteld en slaat door in het positieve. ze hebben allerlei mensen uit de voetballerij in de studio zitten maar een keer ene kritische vraag stellen, ho maar. ik val echt in slaap altijd bij dat programma maar ik ben iig al blij om te zien dat ze geen hockey- en volleybal coaches meer de analises laten doen want dat ging echt helemaal nergens over toen wat betreft Van Hooijdonk, hij moet niet klagen over Borst. zijn probleem is gewoon dat de naam Van Persie als een stier op een rode loper op hem werkt omdat hij hem blijkbaar totaal niet mag. als Van Persie er zondag 4 inschiet weet Van Hooijdonk nog wel een reden te vinden om mensen wijs te maken dat RvP geen beste pot speelde
 
arsen(e)al
 
12
7 september 2018 om 13:20
Zo lang het over voetbal gaat vind ik het nog wel vermakelijk, maar tegenwoordig gaat niet eens meer de helft van het programma over voetbal. Ben dan ook maar gestopt met kijken
 
Japie_Krekel
 
25
7 september 2018 om 13:25
@arsenal de formule is voor mij ook een beetje uitgewerkt en ik kijk het ook bijna niet meer maar als ik moet kiezen uit een analyse van een Vd Gijp of Boskamp of een analyse van pakweg een Willem Vissers of Arno Vermeulen dan kies ik toch echt voor de eerste twee
 
FrankRami
 
17
7 september 2018 om 13:28
@japie Hahhaha helemaal mee eens, bij de nos hebben ze er een kunst van gemaakt verliezers uit te nodigen. Willem, Arno, Sjoerd en nog een zooitje gassies die echt niets zinnigs over voetbal te zeggen hebben.
 
gilau
 
16
7 september 2018 om 13:39
Erik ten Hag, Dick Advocaat, Ron Jans etc. Inderdaad allemaal mensen die niets zinnigs te zeggen hebben ahum.
 
Japie_Krekel
 
36
7 september 2018 om 13:43
@frankrrami ze snappen er sowieso helemaal niks van bij die NOS Tom Egbers kan geen gesprek leiden maar zit er wel al 2 jaar als presentator, een paar jaar terug was een van de vaste voetbalanalisten een hockeycoach, bij het WK krijgen we hockey vrouwen, een worsthondje en een Belgische zanger met een gitaar voor onze voeten geworpen. ik weet niet wie er daar gaat over de sportafdeling maar het lijkt wel de Muppetshow daar
 
Japie_Krekel
 
12
7 september 2018 om 13:45
@gilau Ten Hag zal best een goede coach zijn maar in zijn interviews heb ik hem inderdaad nog nooit op een zinnige voetbalinhoudelijke opmerking kunnen betrappen. Ron Jans trapt alleen open deuren in en wil zijn collega's niet afvallen en Advocaat zegt ook zelden inhoudelijk iets kritisch omdat hij graag iedereen te vriend wil houden
 
gilau
 
22
7 september 2018 om 13:49
Smaken verschillen Japie. Ik kan juist genieten van de zachtaardige Tom, die het gewoon goed probeert te doen en een vriendelijke verschijning is. Tenminste iemand die zichzelf is en niet de popie jopie aan het uithangen is om kijkcijfers te scoren. Zoals ik al zei, smaken verschillen
 
BendeR
 
5
7 september 2018 om 14:24
Er zijn maar weinig mensen op de tv die echt over voetbal praten. Het gaat er nooit diep op in. Vond het vroeger wel fijn als bijvoorbeeld van Hanegem aan tafel zat, dan ging het tenminste echt over voetbal. Bij inside heb ik dat met Boskamp. Ben wat dat betreft met je eens over Tom, hij probeert in ieder geval niet te hard. Aan hem is het ook niet aan wie ik me irriteer, maar studio voetbal is ook niet meer wat het was en inside heeft veel te veel reclame. Ik mis echt een goed voetbal programma a la Motd. Ik kijk het allebei nog, maar de vraag is nog hoe lang.
 
feye88
 
6
7 september 2018 om 15:45
Tom is zachtaardig, maar kan geen gesprek leiden. Daar gaat het om. Hij kan niet goed doorvragen, de overgang naar nieuwe onderwerpen is heel stroef etc.
 
RamonWemelsfelder
 
5
7 september 2018 om 20:00
Zeker waar beste analist op dit moment is Perez
 
kleinegeneraa7
 
19
7 september 2018 om 13:30
Je kijkt hun programma niet, maar formuleert er toch een mening over?
 
DonCoXxX
 
29
7 september 2018 om 13:46
Dit dus. Geen van de critici kijkt, maar men weet allemaal hoe het programma in elkaar steekt. Van Hooijdonk is zo hypocriet als de pest, want hij zegt dat het hem stoort dat mensen in de uitzending van VI belachelijk worden gemaakt om vervolgens te zeggen dat hij vermoed dat Rene een pilletje slikt voor het begin van de uitzending... Het maakt me verder niet uit wie wat kijkt en of men liegt. Ik kijk zelden naar voetbalprogramma`s of analyses bij de Nos, want er zitten daar mensen die er geen verstand van hebben en nooit iets scherps durven zeggen, omdat ze bang zijn hun baantje kwijt te raken. En dan krijg je zoutloze ruk televisie. Ik vind Studio Voetbal niets meer aan sinds Hugo Borst daar weg is; en die ging daar heeeeeel lang geleden weg.
 
gilau
 
9
7 september 2018 om 13:59
Haha ik ben juist weer gaan kijken sinds Hugo Borst daar weg is.
 
Samcro
 
6
7 september 2018 om 14:13
kleinegeneraa7, en dat zou niet kunnen? Als je de berichten uit de media meekrijgt en je hebt het ooit gekeken heb je al snel door dat het onveranderd is, of misschien wel verergerd.
 
Litmanen86
 
51
7 september 2018 om 13:41
PSVeruit030. Tja, voetbal is entertainment en dat is Veronica Inside ook. Die mannen nemen het allemaal niet zo serieus en dat vind ik erg prettig. Iedereen zijn eigen voorkeur natuurlijk.Dat je vervolgens dan wel van Jan van Halst kan genieten vind ik opvallend. De dingen die hij zegt zijn zo verschrikkelijk simpel, dat kan echt iedereen hoor. Daarnaast is de man niet bijster intelligent, maar doet wel net alsof. Daar irriteer ik me dan weer aan. Ook hier geldt natuurlijk, iedereen zijn eigen voorkeur.
 
gaeajax94
 
1
7 september 2018 om 16:04
Achja het is prima zo, ik vind VI altijd wel leuk, beetje dat ouwehoere. Natuurlijk ben ik het niet altijd eens of zijn de heren soms iets te negatief, maarja ieder heeft zo zijn eigen mening. Niet iedereen kan het programma accepteren en dat is ook prima, die kunnen dan naar het serieuzere studio sport kijken. Maar laten we de programma's nou niet afkraken. Iedereen heeft gewoon zijn voorkeur hierin en als je het niet bevalt raad ik je aan om het niet te kijken
 
BjornPacher
 
10
7 september 2018 om 13:58
Ik heb 1x dat programma gekeken en het is van net zn hoogniveau als rtl boulevard. Man man man, het is of bekvechten met elkaar, of hans kraay jr belachelijk maken. Maak je Derksen belachelijk kan die het niet hebben, over voetbal heb ik ze nooit echt horen praten. Jan Van Halst is een van de beste analisten hier ja. Ik snap de humor van Derksen ook niet, zo kinderachtig en altijd downward social comparison. Hoe hen voetballers afentoe aanpraten dat ze slecht zijn, terwijl in het buitenland die voetballers wel gerespecteerd worden. Heb eigenlijk al bijna 2 jaar geen t.v gekeken ?? De rest zit in de U.K
 
Tscheu La Ling
 
31
7 september 2018 om 14:11
Als jij met je vrienden naar de kroeg gaat om een biertje te drinken dan krijg je ook alleen maar onzin te horen maar je hebt wel een top avond. Gijp en Derksen geven de kleedkamer sfeer perfect weer. Ze zitten er vaak naast en ook "mijn favoriete club/speler/trainer" krijgt er van langs. Maar ze zitten daar niet de wereldeconomie te analyseren. Kom op zeg, het is maar voetbal. Het is amusement/satire met als onderwerp voetbal. Dat is juist het makke met Hugo Borst de voetbalprofessor. Hugo Borst wil laten voorkomen dat hij de enige ingewijde is in het voetbalwereldje. Hugo Borst speelt Hugo Borst en is een karikatuur van zichzelf geworden. Ik ga vanavond niet de beledigde zuurpruim uithangen maar ik ga lekker Veronica Inside kijken waarbij ik regelmatig in de lach schiet ook al gaat het over mijn favoriete club. Het is maar voetbal!!!!
 
dvs33fan
 
5
7 september 2018 om 14:32
Moet toch zeggen dat ik de laatste 2 afleveringen van Veronica Inside meer diepgaand over voetbal vond gaan (met Boskamp) dan een veel te korte aflevering van de Npo, met onzinnige items. Volgens mij werd Zondag niet eens de loting van PSV aangehaald... schandalig wat mij betreft. Gesprekken zijn verder ook super oppervlakkig, verder dan "tussen de linies" komen ze ook niet. Nee, veel liever Veronica Inside waar veel meer nuttige dingen verteld wordt tussen de onzin door.
 
Mokum1957
 
2
8 september 2018 om 09:24
Dat vi wordt steeds ordinairder. Bah en maar mensen afzijken. Gijp is een hyper die volgens mij aan grootheidswaanzin leidt. En ja ook gisteren avond ben ik begonnen met kijken. Echter na 15 min toch maar naar fox sport geswitcht. Zelfs in een kroeg spreekt men minder poep als in dit programma Ze zouden we pamper onder hun kin moeten dragen.
 
VCF-LosChe-VCF
 
2
9 september 2018 om 09:36
Ik snap zowiezo niet waarom mensen naar die onzin kijken, er wordt alleen maar wat slap gelult en ze krijgen er ook nog vet betaald voor. Voor mij zijn de mensen die er naar kijken de grootste grapjassen, wat een laag niveau is dat programma.
 
Sta plaats
 
13
7 september 2018 om 13:11
Zodra Van Hooijdonk iets actueels moet onderbouwen dan is hij ook zelden inhoudelijk. In het geval van Twente heeft hij ook duidelijk meermaals zijn onderbuik laten spreken.
 
sloep01
 
33
7 september 2018 om 13:14
Ach van Hooijdonk neem ik niet serieus en die neurotische lachzak en die snor al helemaal niet die zitten alleen maar mensen te beledigen en belachelijk te maken .
 
DonCoXxX
 
10
7 september 2018 om 13:48
Foei! Jij hebt van de ironiekoekjes gesnoept!
 
BendeR
 
5
7 september 2018 om 14:19
Nee Don, dat is satire
 
Marchello020
 
48
7 september 2018 om 13:11
Van Hooijdonk is zelf juist een slappe hap met zijn obligate meninkjes en populaire gedrag Maar dat is job protection, je mag niet te scherp zijn bij het brave Studio Voetbal Hij verdient er een goed inkomen mee, en hij kan lekker lullen Van Hugo Borst ben ik ook geen fan, maar er zijn wel mensen nodig die af en toe een beetje scherp zijn in hun bewoordingen Van Hooijdonk, ik zou zeggen, blijf lekker de ideale schoonzoon spelen met je mooie krullenbos, maar geef dan ook geen commentaar op collega's
 
Barca--070
 
41
7 september 2018 om 13:15
Waarom zou je geen kritiek op je collega’s mogen hebben als die op alles en iedereen (inclusief Van Hooijdonk zelf) kritiek uiten ? Van Hooijdonk gaat nog steeds veel dieper op voetbal in dan de heren van Veronica Inside in mijn ogen.
 
Luxaflexion
 
19
7 september 2018 om 13:27
Van Hooijdonk is ook een etter hoor. Was 'ie als speler al en nu maakt 'ie nog met iedereen ruzie. Weet nog dat hij lekker het afscheid van Van Bommel verklapte. Dat geeft precies aan hoe Pierre is.
 
Japie_Krekel
 
5
7 september 2018 om 14:00
@barca-070 zoveel voetbalinhoudelijke dingen hoor ik Van Hooijdonk nou ook weer niet zeggen. hij trapt voornamelijk open deuren in en als dat een keer niet zo is dan wil hij dat een rijke Chinees Feyenoord over neemt
 
Muilie
 
31
7 september 2018 om 13:16
Alhoewel ik niet echt fan ben van van hooijdonk als analyst heeft hij het wel juist bij vi. Johan en Rene kramen echt onzin uit en vaak nog negatief ook vaak met de waan van de dag. Het ergste is dat dit door mensen klakkeloos wordt overgenomen. Echt een realistich analytisch programma is het niet, meer satire.
 
Pascalvan Est
 
27
7 september 2018 om 13:19
Ik vind van hooijdonk meer onzin uitkramen dan renee en Johan. Ik vind dat vi vaak de spijker op de kop slaat met dingen. Van hooijdonk is een mee praten en kent nooit de feiten.
 
Zermatt_Person
 
17
7 september 2018 om 13:26
Bij VI heerst regelmatig toch ook de waan van de dag hoor. Daar ben ik het ook met Van Hooijdonk eens. Waan van de dag is wat telt bij Veronica Inside, op wat uitzonderingen na. Zo werd bijvoorbeeld over Hiddink en Danny Blind eerst moord en brand geschreeuwd dat het ego's zijn toen ze van 5-3-2 afstapte en de nieuwe uitvinders wilden worden in het voetbal. Nu Koeman 5-3-2 doet, is het ineens onzin en doet Koeman het puur om De Vrij, De Ligt en Van Dijk kwijt te kunnen vanwege het luxeprobleem. Ik zelf vind Rondo dan ook het beste praat programma.
 
BvdP
 
1
7 september 2018 om 18:19
Bij alle media heerst de waan van de dag. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Dat is soms best ergerlijk. VI is meer een amusementsprogramma geworden, maar mijns inziens gaat het nog vaak genoeg over voetbal en actuele zaken. Van der Gijp heeft wel echt een goede kijk op het spelletje en Johan is vaak goed ingevoerd, maar Wilfred gaat vaak te snel naar het volgende onderwerp of moet weer naar de reclame. Pierre vind ik maar een zure verbitterde man die hier uithaalt omdat ie waarschijnlijk even niet genoeg aandacht kreeg. Hij vindt VI te negatief maar laat het zelf ook niet na om mensen uit jaloezie of verzuring af te zagen. Ik snap niet dat ze die man nog een podium geven om zijn onzin te verkondigen.
 
Japie_Krekel
 
14
7 september 2018 om 13:23
@muilie voetbal is de waan van de dag. je mag heus wel benoemen dat iemand slecht was als hij een zaadpot speelde en als hij een week later wel prima speelt dat ook gewoon zeggen en dat gebeurd ook gewoon volgens mij bij VI
 
Zermatt_Person
 
5
7 september 2018 om 13:29
Slechte vergelijking. Met waan van de dag wordt bedoelt dat de werkelijkheid overzien wordt na 1 slechte partij of fout. Bijvoorbeeld zeggen dat Frenkie de Jong overschat is na 1 zaadpartij of Bazoer de nieuwe Yaya Toure gaat worden na twee wereld wedstrijden. Niet als je zegt dat hij slecht was vandaag.
 
JohanBeumer
 
35
7 september 2018 om 13:25
Johan kraamt zoveel onzin uit dat hij maandag al kon vertellen dat de trainer van Utrecht ontslagen zou worden, wat dinsdag ook gebeurde.
 
BjornPacher
 
9
7 september 2018 om 14:03
En hoevaak zat ie ernaast, hoeveel mensen maakt hij belachelijk voor zijn eigen gewin? Als hij comedian zou zijn, en grappig zou zijn is het een ander verhaal. Dit is gewoon popijopi doen, en zoals bij Youtube(vegangains) lijkt het wel of zijn PR-model helemaal om provoceren is gebouwd
 
JohanBeumer
 
8
7 september 2018 om 14:14
Hij stelt zich juist heel kwetsbaar op. Hij spreekt vanuit zijn hart zonder politiek correct te zijn en als hij het mis heeft kunnen de mensen hem enorm hard afmaken. En hij zit er wel eens naast en toch blijft hij zeggen wat hij echt vindt. De meeste mensen op tv nemen dit risico niet eens.
 
Marchello020
 
14
7 september 2018 om 13:37
VI is ook geen echt serieus programma Als Joke Bruijs elke keer voorbij komt dan snap je dat ook Maar ze lichten wel aparte dingen uit, zoals de aftrap die Gijp elke keer even laat zien Dat is toch gewoon humor, maar laat ook zien hoe slecht het af en toe is in Nederland Ze hebben allemaal uitgesproken meningen, maar ik vind het wel erg leuk om aan te horen Derksen mag wel eens wat inbinden in het afkraken van spelers en mensen, maar iets wat slecht is mag ook benoemd worden En wat kan je verwachten van een man met een pornosnor die van Country muziek houdt....
 
StinoAmsterdam
 
22
7 september 2018 om 13:16
Wat ik dan jammer vindt zijn uitspraken als “Ik denk dat hij een pilletje slikt af en toe”. Zo probeert hij grappig over te komen, maar komt de focus te liggen op hoe Van Hooijdonk het brengt, in plaats van wat die probeert te zeggen. Helemaal mee eens dat Borst en Spaan gemeen spel speelden en dat de VI mannen alleen maar vermaak op tafel gooien ipv inhoudelijke analyses, maar gebruik dan ook de goede verwoording zodat niemand je tegen kan spreken en ze niks anders kunnen doen dan aan jouw kant staan
 
Marchello020
 
6
7 september 2018 om 13:48
Borst en Spaan vind ik ook wel erg vervelend worden Spaan ook elke keer met zijn vervelende stellingen hier op VZ, alleen maar om te provoceren En Borst zap ik elke keer weg als ik zijn kop zie... wat een vervelende man is dat geworden Na dat gekwijl met die tekkel ben ik dat bebaarde hoofd met dat lullige staartje en die alcohol kater ogen van hem zo verschrikkelijk zat
 
balverlies
 
18
7 september 2018 om 13:17
Schandalig, onprofessioneel en kinderachtig van Pi-Air! Hoe haal je het in je hoofd om iemand hier van te beschuldigen? Hij heeft vaker van dit soort uitspraken om de aandacht te trekken. Walgelijk.
 
Zermatt_Person
 
7
7 september 2018 om 13:31
Volgens mij vergeet jij het aspect: Vrijheids van meningsuiting.
 
Japie_Krekel
 
14
7 september 2018 om 13:39
@zermatt_person als dat zo is waarom mag VI dan niet hun mening uiten van Pierre? als ze dat wel doen zitten ze namelijk volgens hem meteen aan de pillen
 
Jappie99
 
2
7 september 2018 om 15:14
Vrijheid van meningsuiting houdt in dat je voor het geven van een mening niet voor de rechter hoeft te verschijnen. Het betekent niet dat bepaald gedrag opeens moreel geaccepteerd hoeft te worden.
 
Landman
 
3
7 september 2018 om 15:25
Hij heeft het zelf over respect en zegt vervolgens zoiets..
 
Japie_Krekel
 
1
7 september 2018 om 17:02
@jappie99 maar Van Hooijdonk moet het niet over moreel gedrag gaan hebben. die knipte op zijn 37e petjes van een jonge, timide De Guzman door midden in de kleedkamer van Feyenoord omdat hij het niet kon hebben dat hij op de bank moest plaats nemen en zo een jong talent wel in de basis stond
 
Jappie99
 
1
7 september 2018 om 18:29
@japie_krekel, mijn reactie was op Zermatt_person en zonder verder partij te kiezen tussen alle heren. Ik snap soms niet dat als er een discussie is opeens het argument 'vrijheid van meningsuiting' tevoorschijn komt.
 
RaulDuke
 
29
7 september 2018 om 13:17
Van Hooijdonk, de man die tijdens zijn voetbalcarriere conflict aan conflict reeg. Nooit begrepen waarom hij analist werd bij de NOS. Is niet to the point, geen makkelijke prater, inhoudelijk niet sterk en wekt ook niet de indruk dat hij zich in de materie inleeft. Verkoopt vaker feitelijke onjuistheden en is er zelf ook niet vies van mensen persoonlijk te beschadigen.
 
QuePasa.
 
2
7 september 2018 om 13:20
Het is in ieder geval beter om mensen belachelijk te maken, dan te zeggen dat je denkt dat iemand af en toe een pilletje slikt zonder dat dat ook maar op enige grond gebaseerd is.
 
HeteBLKSM
 
3
7 september 2018 om 13:33
In mijn ogen is dat echter vrijwel hetzelfde. Door die stelling maakt hij Gijp toch in feite belachelijk? Het komt in ieder geval niet over als een compliment. Hij is hier dus behoorlijk hypocriet bezig.
 
Zermatt_Person
 
2
7 september 2018 om 14:18
Iedereen slikt weleens een pilletje. Is gewoon heel normaal hoor. Als ik hele erge hoofdpijn heb, slik ik ook gewoon een paracetamol. Ik snap niet waarom iedereen "pilletje slikken" als negatief interpreteert.
 
Samcro
 
2
7 september 2018 om 16:24
Ik denk dat Pierre idd doelt op een paracetamol in deze context...
 
Tornado72
 
9
7 september 2018 om 13:30
Van Hooijdonk heeft met iedereen ruzie en dat ligt aan andere? Ga zo door Pierre. Mensen lukraak beschuldigen van pil gebruik, ga zo door Pierre. Pierre is een absoluut niets zeggende analyticus die kampioen is in het intrappen van open deuren en hij past wat dat betreft prima bij Studio voetbal.....
 
Zermatt_Person
 
0
7 september 2018 om 14:21
Iedereen gebruikt weleens een pilletje. Als ik hoofdpijn heb, neem ik ook gewoon een paracetamol. Of als ik wagenziek wordt, neem ik ook gewoon een wagenziek pil. Niks mis mee. Vreemd dat het da als negatief wordt geïnterpreteerd als Van Hooijdonk zoiets zegt.
 
Tornado72
 
0
7 september 2018 om 14:54
Zeker vreemd dat het negatief geïnterpreteerd wordt, de rest van het verhaal is namelijk zo positief. Je snap zelf hopelijk wel dat dit gewoon een ouderwetse sneer is van mister Pierre "ik ben altijd verongelijkt" van Hooijdonk?
 
lfc11
 
19
7 september 2018 om 13:31
"iets meer respect zou wel op zijn plaats zijn.” “Ik heb niets tegen beide heren. René slaat alleen soms zo door, ik heb het idee dat hij regelmatig een pilletje voor de uitzending slikt" Nee, Van Hooijdonk jij bent het toonbeeld van respect tonen...
 
Japie_Krekel
 
4
7 september 2018 om 13:36
@lfc11 precies. als Van Persie een wereldpartij speelt toch nog even proberen om deze prestatie grotendeels te bagatelliseren door alleen de negatieve punten eruit te halen petjes van De Guzman door midden knippen in de kleedkamer op je 37e. echt de eigenschappen van een volwassen man die weet wat respect inhoud
 
Japie_Krekel
 
1
7 september 2018 om 13:57
@willemjansen ik geloof je gelijk en ik kijk er naar uit
 
Denn01
 
8
7 september 2018 om 13:40
Heb verder niets tegen Van Hooijdonk. Maar als hij het over collegiaal heeft en Hugo Borst iets verwijt. En hij dan zelf zegt dat hij denkt dat Gijp wel eens een pilletje gebruikt voor de uitzending. Is dat dan wel collegiaal? De pot verwijt de ketel. Daarnaast is het in mijn ogen niet echt handig om mensen van Veronica Inside af te branden zonder goede argumenten of redenen want dan kom je daar ook aan de beurt.
 
Montania
 
5
7 september 2018 om 13:42
Derksen heeft weinig met voetbal op des te meer met tv maken. Hij heeft trouwens een lage dunk van de kijkers. Hoe kun je ze anders zoveel onzin voorschotelen. Hoe ze bijvoorbeeld met Sneijder zijn omgegaan is een gotspe en zo zijn er vele voorbeelden te noemen
 
Japie_Krekel
 
9
7 september 2018 om 13:51
@momtania en de Studio Nos niet met Belgische zanger Milo, rapper Yes-R, burgemeester Aboutaleb, een of andere modeontwerper en allerlei hockeychicks die de voetbalwedstrijden op een Wk, het grootste voetbaltoernooi dat er bestaat analyseren? dat vind ik pas respectloos naar de kijker en dan zal ik maar niet te diep ingaan op analysten als Daniel De Ridder, Arnou Vermeulen, die Turkse journalist, Boudewijn Zenden, Van Der Vaart en Willem Vissers wat ik echt de slechtste analisten op de Nederlandse TV vind
 
Koni078
 
2
7 september 2018 om 16:14
Evgeni Levchenko mag van mij ook wel op dat lijstje. Waren zijn analyses maar net zo sterk geweest als zijn kledingdracht.
 
Jeroen-AMF
 
1
7 september 2018 om 13:44
Voor mijn gevoel is Rondo van Ziggo een tussenvorm van beide. Heb zelf geen Ziggo dus zie het (bijna) nooit, maar krijg vaak wel dingen mee van de gasten of korte filmpjes. Ik weet 100% zeker dat wanneer Rondo te zien was op het open kanaal dat het een geduchte concurrent was geweest voor VI.
 
Voetbalvolger9
 
5
7 september 2018 om 13:48
Ik ben Pro Voetbal Veronica, ook al ben ik het niet altijd eens met de heren en kan het af en toe een tikkeltje minder, dit zijn heren die zeggen wat ze vinden en alleen al daarom hou ik ervan. Tegenwoordig mag je niks meer zeggen, en vooral niet je mening geven. Derksen is hetzelfde aan tafel als bij Linda`s zomergasten ( als het exact zo heet ? ). Inhoudelijk niet altijd even solide, als je dat niks vindt kijk je er toch niet naar, zo makkelijk is het. ** Montania, ik zou nog even de afleveringen terugkijken, volgens mij sprak Derksen vol lof over Sneijder, wel makkelijk zomaar iets roepen omdat je het ergens niet mee eens ben en wat tevens onjuist is. Laat dat net het gene zijn waar de meeste Derksen hiervan beschuldigen, definitie van hypocriet. Citaat van Derksen ' Sneijder verdient groots afscheid '.
 
Samcro
 
2
7 september 2018 om 16:27
Dan mag jij even googlen op Sneijder VI range rover. Of is dat dan maar een geintje dat moet kunnen?
 
BjornPacher
 
1
7 september 2018 om 13:52
Dat kan ook over hem gezegd worden, afentoe mag ie wel een chillpill. Hij heeft net zn uitstraling als Van Persie lichte arrogantie. Hugo borst zelf mag wel wat bijer kijken, kijkt altijd alsof ie al dood is. Tot dusver mijn vlam
 
Razza81
 
4
7 september 2018 om 13:55
Zou iemand mij met een tamelijk langdradig verhaal willen toelichten hoe Hugo en Henk onze Pierre erin geluisd hebben? Dan pak ik ondertussen even popcorn en cola.
 
falcao
 
4
7 september 2018 om 14:01
Hugo krijgt wel billenkoek. Gisteren van Sneijder, nu van Pi-Air. Wel een beetje terecht vind ik. Het gemak waarmee hij, Derksen en Gijp over alles en iedereen wat te zaniken heeft gaat me domweg te ver.
 
FeyeDH
 
2
7 september 2018 om 14:02
Renetje lekker uit z’n dak
 
Samcro
 
1
7 september 2018 om 16:28
VI wordt ook aardig in elkaar gezet, ook al willen de heren doen geloven van niet.
 
ILOVEBOOBS
 
2
7 september 2018 om 14:20
Derksen heeft over álles en iedereen een mening. Waar heeft die man gevoetbald en hoeveel prijzen heeft hij gewonnen??
 
Chapecoense
 
3
7 september 2018 om 14:37
Wat doet het er toe waar hij heeft gevoetbald, en hoeveel prijzen hij heeft gewonnen? Zijn dat de voorwaarden om je mening te geven? Dan kunnen wij hier dus massaal onze account verwijderen.
 
Japie_Krekel
 
0
7 september 2018 om 16:04
@iloveboobs Arno Vermeulen en Willem Vissers gelukkig wel
 
Marchello020
 
0
7 september 2018 om 14:23
Hugo begint een vervelende, nare man te worden Kijk dat hoofd eens: het staat altijd in de stand onweer en klagen Waarschijnlijk heeft zijn demente moeder hem geen goed gedaan, hij wordt met de dag zuurder En Spaan had al een hele tijd geleden afscheid moeten nemen, dat dat fossiel nog mee mag praten is voor mij een wonder Ik vermaak me wel met VI hoor, lekker luchtig, lachen, af en toe lekker afzeiken Gijp: "niks mis mee!"
 
Marchello020
 
0
8 september 2018 om 00:28
Ja daar gaat iets niet goed met al dat haar... Toch nog een link met Derksen en zijn hond? Ik krijg hele rare beelden in mijn hoofd, denk dat ik maar moet gaan slapen
 
Fc Scheidsrech
 
1
7 september 2018 om 14:28
Ooh Pi Airtje... Hij klapt even school uit zoals Kuijt laatst met zijn boek. Zelf is ie zeker een heilige... Off-topic beetje maar best en uitstekende analisten zijn nog altijd BBC met Match of Day heerlijk hoe ze altijd een speler of twee uitlichten na ieder duel
 
jlp40
 
0
7 september 2018 om 15:12
Ik vindt zowel Studio Voetbal als Voetbal Inside erg matig. ben het wel met Pi-air eens dat het eerste te gezapig is en het andere voornamelijk afzeiken is. Ik heb gelukkig Ziggo dus kan ik maandag (meestal) een PL wedstrijd kijken en op vrijdag is er ook altijd wel een alternatief.het programma van Jack van Gelder Peptalk vindt ik wel leuk om naar te kijken.
 
Freddymontana
 
0
7 september 2018 om 16:05
Wat maakt het uit, inderdaad ze kunnen misschien af en toe wat minder op de man spelen. In de pers wordt het soms nog harder gebracht dan daar aan tafel. De mannen beweren ook nergens (op serieuze manier) dat zij de grootste voetbalkenners van het land zijn. Mensen die om de inhoud van t programma niet kunnen lachen, hebben geen gevoel voor humor en zijn stuk voor stuk personen die alles letterlijk opvatten (lees betweters). Een doorsnee kijker snapt toch ook wel dat 80% wat daar besproken wordt met een knipoog gebracht wordt. Het is gewoon ouwehoeren en geinen over voetbal, niet alles over voetbal hoeft bloedserieus besproken te worden. Het is het enige programma wat voetbal combineert met wat entertainment. Dat slappe gelul is juist wat het concept is. En ja, je houdt ervan of niet.. Geen haat nodig verder, alleen maar knap hoe ze een miljoen kijkers wekelijks weten te vermaken
 
Samcro
 
1
7 september 2018 om 16:30
Je zegt zelf 'je houdt ervan of niet' maar als je er dus niet van houdt of niet om kunt lachen heb je 'geen gevoel voor humor'...kies eens
 
Janta
 
1
7 september 2018 om 16:05
Ik ben bij alle voetbalpraatprogramma's afgehaakt omdat er zoveel nonsens verteld wordt. Ik geniet van de wedstrijden en desnoods kijk ik terug maar ga altijd uit van mijn eigen waarnemingen en niet zoals het mij verteld wordt.
 
Janny1973
 
1
7 september 2018 om 16:22
VI is satire. Dat moet je niet altijd zo serieus nemen. Net als je Hans Teeuwen niet serieus moet nemen. Maar Pierre komt waarschijnlijk te weinig op tv en dan doet hij zijn roeptoeter weer eens open. Snap bij God niet waarom voetbalzone hem dit podium wel geeft. Wat heeft dit met voetbal te maken?
 
Samcro
 
1
7 september 2018 om 16:31
VZ geeft geen podia, althans niet vaak. VZ is voornamelijk vertaal- en doorgeefsite. Dit is uit een interview met Playboy geplukt.
 
PorQue
 
3
7 september 2018 om 17:15
Mijn God, mensen praten die gasten ook echt na. Dat satire gedoe is hun smoesje om weg te komen met hun onzin. Zij zijn eerder een satire van zichzelf dan dat zij aan satire doen.
 
franky_utrecht
 
2
7 september 2018 om 16:48
Wat heb ik weer zin in voetbal inside vanavond,om te zien hoe die Van Hooydonk afgemaakt gaat worden
 
PorQue
 
2
7 september 2018 om 17:14
Ik vind dat de analisten op de Nederlandse tv allemaal van een uitermate trieste niveau zijn. Bij VI weten zij er tactisch weinig van en gaan 9 van de 10 keer uit van aannames in plaats van feiten. Bij Studio Voetbal heb je Tom Egbers die simpelweg geen gesprek kan leiden met allemaal figuren aan tafel die meepraten met de smaak van de week. Bij Rondo heb je ook maar Kieft die overal moe van wordt en Yoeri Mulder ook maar uitgaat van zijn eigen vooringenomen meningen. Zij missen allemaal ook verstand van het internationale voetbal. Niet op de hoogte van trainers zoals Sarri en hun speelwijze of weten niet eens hoe het gesteld is met de Serie A of hoe bepaalde PL clubs daadwerkelijk spelen. Derksen die even met zijn Telegraaf contacten verzint dat er een vete is tussen Tadic en Ziyech terwijl je ze de dag daarvoor hebt zien knuffelen na een doelpunt tijdens Standaard - Ajax. Een week daarna zeg je dat ze nu ineens voor de camera lopen te juichen samen. Terwijl zij dat al deden voordat je de vete verzon. Vele van zulke analisten zitten er ook met een agenda of slechts voor het geld. Kijk al hoe droevig Derksen wordt nu dat hij 2 uur moet werken voor zijn geld ipv het gebruikelijke uurtje. Van Hooijdonk zit er ook niet voor zijn plezier met zijn zure gezicht. Zonder dollen, ik vond die Imke Courtois tijdens het WK de enige analist die wat zinnige dingen zei, niet levensmoe overkwam en niet ubernegatief. Zij snapte het tactisch en kon ook goed uit haar woorden komen. Dan heb ik liever haar dan een Van Hooijdonk, Yoeri Mulder of Valentijn (wie?!) Driessen. Man, man, man, vooral die Valentijn Driessen is een geval apart. Zoveel aannames die gebaseerd worden op korreltjes onzin, arrogante houding, betweterig, snapt er tactisch helemaal niets van en loopt alleen maar vuurtjes te stoken op grond van zijn ongefundeerde meningen.
 
Partyboooi
 
0
7 september 2018 om 19:49
Ik vind dat Pierre 1 vd weinigen is die gewoon zn mening geeft op tv. Alleen kan het niet zo brengen zoals de heren van vi. Proef klein beetje jaloezie....maar ik luister graag naar hem.