Van Hooijdonk vestigt hoop op 'pareltjes'; pleidooi voor Veltman in Oranje
Maandag, 11 november 2019 om 09:30

Het Nederlands elftal speelt de komende tijd de laatste wedstrijden inzake de EK-kwalificatie. Ronald Koeman heeft met onder anderen Joël Veltman en Denzel Dumfries voldoende keus op de rechtsbackpositie. Theo Janssen vindt dat de verdediger van Ajax de voorkeur moet krijgen boven Dumfries, aangezien laatstgenoemde back de laatste tijd een slechte vorm etaleert.

"Dumfries staat al bijna rechtsbuiten en die zorgt ervoor dat andere spelers al naar binnen gaan, waardoor je minder ruimte hebt", stelt de oud-middenvelder aan tafel bij Studio Voetbal. Janssen ziet Veltman samen met Calvin Stengs wel de rechterkant van Oranje vormen. "Ik vind Veltman een centrale verdediger, maar op rechtsback hebben wij zo veel problemen."

Janssen zou Donny van de Beek niet bij de eerste elf van Oranje zetten. "Ik vind dat Van de Beek dan op de positie van Georginio Wijnaldum moet spelen. En Wijnaldum steekt in zo'n goede vorm, die laat ik staan. Het kan wel, maar je hebt Frenkie de Jong ook. Dat is een speler die vrijheid moet krijgen, dus daar moet je een speler naast hebben die gaat corrigeren."

"Van de Beek is ook steeds onderweg. Wijnaldum en Van de Beek gaan in elkaars ruimte lopen", aldus Janssen. Pierre van Hooijdonk zou Van de Beek opstellen, terwijl de oud-spits ook Stengs in zijn basiselftal zou zetten. Daarnaast moet Myron Boadu spelen tegen Noord-Ierland, aangezien Memphis Depay mogelijk met een blessure niet inzetbaar is, aldus de oud-international.

Van Hooijdonk is lyrisch over Stengs en Boadu, die dit seizoen veel indruk maken bij AZ met hun goals en assists. "Zij zijn de pareltjes van AZ, ze zijn er klaar voor", zegt de oud-prof, die niet zou kiezen voor Ryan Babel. "Babel heeft het fantastisch gedaan in de tijd dat we in nood zaten bij het Nederlands elftal. Maar nu hebben we de beschikking over echt goede spelers."

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
0
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
10
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
23
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (95)

 
Japie_Krekel
 
27
11 november 2019 om 09:44
Zeker de wedstrijd tegen Chelsea gemist waar Veltman zijn onnodige penalty in de rreste helft weer eens van invloed was op het eindresultaat. Daarnaast schoof hij ook nog even heel vriendelijk een bal in de voeten van een Chelsea aanvaller wat zomaar een tegengoal had kunnen zijn. Zet Veltman maar lekker op de bank of tribune neer bij Oranje. Niet dat Dumfries nou zo goed is maar die zie ik met zijn snelheid en fysieke kracht dan toch liever op rechtsback
 
messibarca.
 
6
11 november 2019 om 09:49
Veltman gewoon verbieden om slidings/tackles in of rondom eigen doelgebied te maken, dan komt alles echt wel goed. Aan de bal is ie gewoon prima.
 
Japie_Krekel
 
1
11 november 2019 om 10:21
@messibarca aan de bal wel maar zonder bal niet en dat lijkt me toch wel handig voor een verdediger
 
InkeMontana
 
13
11 november 2019 om 10:25
Japie_krekel. Ik weet niet hoeveel Psv je kijkt. Maar Dumfries loopt verdedigend echt enorm te schutteren.
 
Japie_Krekel
 
9
11 november 2019 om 10:28
@InkeMontana ik had ze liever beiden niet gehad maar Dumfries heeft iig snelheid, fysieke kracht en nog iets van wendbaarheid. Met Blind en Veltman heb je twee statische, extreem trage backs staan
 
NL_Modric
 
3
11 november 2019 om 11:53
Japie, Dumfries werd gisteren (meerdere malen) te kijk gezet door een buitenspeler van Willem 2. Dan heb ik daar liever een verdediger staan die moeite heeft met spitsen als Werner, Douglas Costa en Sané. (zoals jij het altijd verwoord)
 
Japie_Krekel
 
2
11 november 2019 om 12:08
NL_Modric dat kan maar in Oranje hield Dumfries zich prima staande tegen de flankspelers van Frankrijk, Duitsland, Belgie, Engeland en Portugal. Veltman is te traag en weinig wendbaar om als back te fungeren. Als hij speelt moet hij centraal staan want het is een pure CV
 
waylonn
 
2
11 november 2019 om 13:05
En verbieden vast te houden en om dom in te komen. En liever ook verbieden om aan te vallen..
 
Dirk_borst
 
7
11 november 2019 om 09:51
Voor de rest altijd steady... maar kennelijk kijk jij alleen Ajax in de Champions League. ontopic: logisch want hij heeft de Champions League niveau laten zien wat hij kan en immers bij gebrek aan andere oplossing kan ik goed mee in deze gedachtegang. Een tijdelijke oplossing vind ik wel goed bedacht, want Dumfries komt op dit moment nog geen slak voorbij en in de Eredivisie heeft hij al alle moeite om de verdediging van PSV gesloten te houden.
 
InkeMontana
 
12
11 november 2019 om 10:20
Japie_krekel. Haha. Fouten op Cl niveau of fouten tegen de linksbuiten van Willem 2 vind ik nog wel een verschilletje. Maar prima joh, doen we het met blinde loper Dumfries. Is echt lood om oud ijzer.
 
Japie_Krekel
 
2
11 november 2019 om 10:24
@InkeMontana Veltman is net als Blind geen back dus ik snap niet waarom je die dan daar wil neerzetten. Hij heeft geen snelheid en is niet wendbaar. Blindvalt ook iedere keer door de mand op die positie. Dan heb je nu straks twee CV's staan als backs. Dat lijkt me alles behalve ideaal
 
InkeMontana
 
9
11 november 2019 om 10:28
Japie. Klopt. Maar je doet alsof het alternatief met Dumfries beter is. Dat is niet zo. Sterker nog: de passing van Dumfries is enorm veel slechter. En op alle andere vlakken maakt hij nu ook geen indruk tegen nog mindere tegenstanders. Blind wordt er al tijden gezet ivm zijn passing btw, maar zou in een centrale positie inderdaad een stuk beter uit de voeten kunnen. Daar is echter geen ruimte. En ook daar wordt overdreven gedaan alsof de alternatieven zoveel beter zijn. Ze gaan het vast nog wel eens in oefenpotjes proberen met v. Aanholt bijv., maar dan zal ook wel blijken dat dat ook niet fantastisch materiaal is.
 
Japie_Krekel
 
3
11 november 2019 om 10:31
@InkeMontana de backposities zijn idd de achilleshiel van dit Oranje. Hopelijk kan zo een Wijndal straks aanhaken bij het niveau van Oranje. Dat is wel een moderne back met specifieke kwaliteiten
 
kleinegeneraa7
 
4
11 november 2019 om 10:36
Ja heb je 2 cv`s staan als backs en dan ook nog wel de mindere van de 6. Ake en De Vrij vind ik allebei beter, maar die mogen blijkbaar alleen maar in het centrum spelen, waar blind en veltman wel een privilege hebben om op de back te mogen.
 
JK-Ajax
 
6
11 november 2019 om 10:30
Zeker de wedstrijd tegen Willem 2 gemist waar Dumfries bij de goal lucht staat te dekken en de flank een speelbal voor Willem 2 was en weer eens van invloed was op het eindresultaat. Zet Dumfries maar even op de tribune neer als het tegen Willem 2 al niet lukt.
 
Kyle66
 
4
11 november 2019 om 11:20
Hij verrichtte ook diverse reddingen. Maar ach, ik weet hoe jij denkt over Veltman. Het maakt niet uit of hij 80 minuten lang uitstekend speelt. Als hij 1 fout maakt, weet Japie die wel te vinden en die zal er maanden daarna nog op hameren.
 
Japie_Krekel
 
1
11 november 2019 om 11:36
@kyle66 dat vond ik wel mee vallen met die reddingen. In de eerste wedstrijd tegen Chelsea zag hij er al niet goed uit bij die tegengoal tegen Chelsea maar nu deed hij ze een penalty cadeau en gaf hij ook nog even bijna een loepzuivere assist op een aanvaller van Chelsea die daar gelukkig voor Ajax niks mee deed
 
TVL11
 
14
11 november 2019 om 09:53
En op de linksback positie hoop ik toch eens van Aanholt te zien. Onbegrijpelijk dat hij niet eens een kans krijgt.
 
Zeertjes
 
0
11 november 2019 om 11:33
Nou niet op de linksback positie hoor. De beste man kan dus totaal niet verdedigen. Kijk maar eens naar de tegengoals van Crystal palace over de linkerflank. Misschien beter als Wingback opstellen
 
Japie_Krekel
 
3
11 november 2019 om 11:38
@Zeertjes 1 troost. Blind kan ook niet verdedigen als back. Die leijd bijna alle tegengoals van Oranje in op die positie
 
 
9
11 november 2019 om 10:05
Waarom dan niet De Vrij rechtsback? Mag die gewoon niet meedoen ofzo? Als je er toch een CV neer wil zetten, zet dan de beste CV neer die er niet in staat..?
 
NL_Modric
 
1
11 november 2019 om 11:54
Migi helemaal mee eens. Al heb je met Hateboer gewoon een back die in vorm is. Die zou ik daar neerzetten.
 
Miccoli
 
1
11 november 2019 om 13:59
Nou weet ik niet hoe het precies zit met De Vrij, maar van Veltman weet ik dat hij al aardig wat ervaring heeft als rechtsback. Daarnaast vult hij deze positie ook gewoon prima in. Hoe vaak heeft De Vrij hier gespeeld? Verdedigend zal hij overduidelijk de betere zijn, maar zou hij aanvallend wel zijn steentje bij kunnen dragen? Veltman is ook nog redelijk behendig. Als ik De Vrij zie dan heb ik niet echt het gevoel dat hij dit wel is. Ik wil overigens niet zeggen dat De Vrij het niet kan, maar ik snap dat er in dit stuk voor Veltman geoppert wordt en niet voor De Vrij.
 
 
3
11 november 2019 om 14:48
Is Veltman behendig? Ik vind een van z'n zwakke punten eerlijk gezegd dat hij vrij lomp is. Daarom pakt hij ook zoveel domme gele kaarten. Aanvallend denk ik dat De Vrij en Veltman allebei niet veel brengen. Tegen Noord Ierland (of was het Wit-Rusland?) heeft Veltman in ieder geval te laten zien geen idee te hebben wat je moet doen met een bal op de helft van de tegenstander. De Vrij is ook een CV, dus die zie ik dat niet veel beter doen, maar die is verder in alles beter dan Veltman. Het is toch betoeterd dat Nederland achterin eigenlijk met vier jongens speelt die in de as horen? En dan vragen we ons af waarom we niets creëren. Liever een blind renpaard als back dan een CV als je het mij vraagt. Behalve als je tegen een hele sterke tegenstander speelt natuurlijk.
 
gomes1psv
 
7
11 november 2019 om 10:09
Dumfries bekritiseren en dan pleiten voor Veltman. Tuurlijk, van eerstgenoemde kun je een hoop zeggen, maar ga alsjeblieft even de wedstrijd van Ajax uit tegen Chelsea terugkijken, Theo! Veltman is de enige dissonant, een voortdurende bron van onrust die blij mag zijn dat zijn domme eerste gele kaart hem al niet fataal wordt. Als dat je oplossing voor het probleem Dumfries is, is het probleem Dumfries nog wel te overzien lijkt me.
 
InkeMontana
 
9
11 november 2019 om 10:23
Ja Veltman die fouten maakt op wereldniveau tegen Chelsea, terwijl Dumfries enorm loopt te schutteren tegen Willem 2 en Lask Linz. Als een centrale verdediger goed genoeg wordt geacht je positie over te nemen dan is het probleem Dumfries niet echt te overzien.
 
Japie_Krekel
 
1
11 november 2019 om 10:27
@InkeMontana Dumfries doet het verdedigend altijd goed in Oranje alleen aan de bal is het niet veel maar Veltman brengt aanvallend ook niks
 
InkeMontana
 
10
11 november 2019 om 10:30
Japie_krekel. Tsja verdedigend doet Veltman het ook goed. Nogmaals het is lood om oud ijzer.
 
Japie_Krekel
 
0
11 november 2019 om 11:56
@InkeMontana dat durf ik niet te zeggen. Dumfries heeft zich prima staande gehouden tegen Belgie, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Portugal. Veltman heb ik alleen gezien tegen Estland en ik vond hem toen de zwakste schakel bij Oranje
 
Dennisvan Leeuwen
 
3
11 november 2019 om 10:32
@gomes1psv:wat heb je liever ? Een rb die misschien een foutje maakt en wat risico in zijn verdedigende acties legt (veltman), of een rb die niet verdedigd en als een blind paard naar voren holt (dumfries)...
 
Japie_Krekel
 
2
11 november 2019 om 11:16
@Dennisvan Leeuwen je hoort risico's te nemen in je aanvallende acties, niet in je verdedigende acties. Daarin moet je juist risco's uitsluiten
 
Kyle66
 
3
11 november 2019 om 11:23
En juist verdedigend is hij goed. Jij roeptoetert over de penalty tegen Chelsea, ik zag een redding van hem. Een bal die hij van de lijn haalde. Tot de twee rode kaarten was de verdediging van Ajax te sterk voor Chelsea. Volgens de statistieken is Veltman verdedigend veel beter. Zullen we anders maar met Karsdorp gaan spelen? Die speelt immers zo goed bij Feyenoord...Edit: Dumfries neemt niet eens risico's bij de verdediging. Hij staat er gewoon niet.
 
Japie_Krekel
 
0
11 november 2019 om 11:58
@Kyle66 ik vind Dumfries in Oranje altijd uitstekende verdedigen tegen e toplanden. Ik heb Veltman gezien tegen het nietige Estland en daar was ik toen nou niet echt van onder de indruk
 
RedondoNo5
 
4
11 november 2019 om 10:16
Zowel Veltman en Dumfries mogen uit oranje gezet worden. De keus voor Veltman heb ik nooit begrepen en Dumfries moet eerst zijn oude niveau weer oppakken. Snap niet waarom Hateboer niet opgeroepen is.
 
JK-Ajax
 
1
11 november 2019 om 10:32
Beide backs horen momenteel niet in Oranje thuis. Het is dat er weinig alternatieven zijn helaas. Dumfries is momenteel in dramatische vorm - Veltman speelde tegen Chelsea niet lekker. Doe mij dan maar Veltman die tenminste nog een bal over kan spelen zonder harde voeten.
 
 
0
11 november 2019 om 12:19
Tegen Estland kan je toch gewoon Promes er neer zetten? Heb je een extra aanvaller. Al zal hij zich er nu hij zo in vorm is misschien te belangrijk voor voelen, maar goed, das eigenlijk niet relevant.
 
Bobo101
 
0
11 november 2019 om 10:43
Zowel Dumfries als Veltman zijn niet goed genoeg voor dit Nederlands elftal. Dan heeft Veltman nog het geluk dat hij in een goed draaiend Ajax speelt en meelift.
 
 
3
11 november 2019 om 11:11
Ik zou best graag haps of wijndal als linksback willen zien in oranje. ik vindt blind gewoon geen back. net als dat ik veltman ook geen back vind. Tete speelte te weinig om opgeroepen te worden voor rechtsback, dumfries is matig en best lomp en karsdorp kan met moeite al 60 minuten spelen. Ik zou kiezen voor hateboer of janmaat. niet dat dat heel top is maar beter hebben we niet. iemand enig idee hoe st Juste bezig is? kan ook wel goed als back spelen.
 
waylonn
 
1
11 november 2019 om 13:08
Blind moet gewoon spelen. Die kan voetballend zoveel brengen en heeft enorm veel ervaring. Er zijn geen betere alternatieven.
 
 
2
11 november 2019 om 13:35
ik ben van mening dat we met Haps of Wijndal veel meer dreiging kunnen levere aan de linkerkant. Blind vind ik echt top als CV of Cvm. zou ook best op de plek van De roon kunnen spelen. Niet dat ik hem een slechte speler vind want De roon is defensief heel sterk maar ik denk dat we met blind op zijn plek vooral voetballend vooruit gaan.
 
waylonn
 
1
11 november 2019 om 13:46
Ik vind Blind juist op het middenveld altijd te kort komen. Voetballend prima. Maar verdedigend kan hij het nooit belopen. Haps en Wijndal spelen hun wedstrijdjes in de eredivisie. Voor de toekomst zou dat wel kunnen, maar nu met het oog op het ek heb ik liever Blind.
 
 
0
11 november 2019 om 14:22
we zijn met eredivisie spelers gewoon derde geworden he waylon voor de rest is het mij nooit echt opgevallen dat blind het verdedigend niet kan belopen op het middenveld. vond hem daar zowel bij ajax, nl en af en toe ook bij united niet slecht spelen op die positie. ik vertrouw verder gewoon op koeman zijn beleid hij weet wel beter denk ik haahah.
 
nicole1970
 
2
11 november 2019 om 11:50
Dumfries is niet in vorm klopt maar Veltman is waardeloze speler zelfs in vorm, heeft ook veel teveel overtredingen nodig.