Van Nistelrooij kan ontdekking van Schmidt bijna in plannen betrekken
Donderdag, 29 september 2022 om 16:58

Mauro Júnior heeft zijn gezicht weer laten zien op het trainingsveld van PSV. De 23-jarige Braziliaan ontbrak al enige tijd vanwege blessureleed, maar heeft nu volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad de individuele training hervat. Het is het volgende goede nieuws voor Ruud van Nistelrooij in korte tijd. De oefenmeester kreeg afgelopen week al te horen dat ook de rentree van Luuk de Jong en Noni Madueke niet meer ver weg lijkt.

Het is voor het eerst dat Van Nistelrooij Mauro Júnior op het veld kan verwelkomen. De door Roger Schmidt tot vleugelverdediger omgeturnde middenvelder miste de gehele voorbereiding vanwege een liesblessure. Daarmee wordt het scala aan opties voor Van Nistelrooij op de backposities ineens een stuk breder. De keuzeheer rouleerde dit seizoen rechts achterin vooralsnog met Phillipp Mwene, Jordan Teze en Ki-Jana Hoever, terwijl op linksback Philipp Max verzekerd lijkt van een basisplek. Mauro Júnior kan op beide posities uit de voeten; de ontdekking daarvan mag worden toegeschreven aan Schmidt. De Duitser wilde hem zelfs nog naar Benfica halen deze zomer.

Waar de 'verdediger' precies staat in zijn revalidatie is nog onduidelijk. De rentree van De Jong lijkt in dat verband een stuk nabijer. De aanvoerder van de Eindhovenaren sprak afgelopen week voorzichtig de hoop uit er weer bij te zijn tegen SC Cambuur komende zaterdag. "En anders verwacht ik daarna wel terug te kunnen zijn", voegde De Jong toe. Het gemis van de centrumspits liet zich flink voelen bij PSV de afgelopen weken. Van Nistelrooij rouleerde nadat hij De Jong verloor flink in de punt van de aanval en liet Xavi Simons, Guus TIl, Yorbe Vertessen, Ismael Saibari en Anwar El Ghazi allen opdraven. Dat gebeurde met wisselend succes.

Ook het herstel van Noni Madueke verloopt volgens het Eindhovens Dagblad voorspoedig. De vleugelaanvaller ligt sinds eind juli in de lappenmand vanwege een op de training opgelopen enkelblessure en verwacht werd dat hij voor het WK niet meer in actie zou komen. De kans bestaat echter dat Madueke alsnog minuten kan gaan maken voor de mondiale eindronde aanvangt. Momenteel staan ook El Ghazi, Marco van Ginkel en Olivier Boscagli langs de kant. Van laatstgenoemde staat vast dat hij pas in 2023 terugkeert.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
7
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
28
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
16
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
tottiGALACTICO
 
3
29 september 2022 om 17:06
Was echt heel goed in de laatste paar maanden van het afgelopen seizoen. Zou als hij dat niveau weet te halen, meteen de sterkste positie van de wankele verdediging zijn. Toch wel de positie waar het al jaren mis gaat bij PSV.
 
MT87
 
6
29 september 2022 om 17:12
Doe maar kalm aan met Mauro en Luuk. Dat gedonder met blessures en terugvallen in nieuwe blessures mag wel eens afgelopen zijn bij PSV . Geloof wel dat het voor een deel pech is, maar het is te structureel om het alleen maar op pech te gooien. Dan ga je toch ook naar de medische staf kijken.
 
Psvlld
 
11
29 september 2022 om 17:14
Wat een gemis is dit geweest voor PSV. Het is absoluut geen garantie dat hij hetzelfde niveau weer zal aantikken als vorig jaar, want dat was echt geweldig. Maar als hij ook maar op 70% terugkeert is dat al een hele verbetering ten opzichte van Max. Snap niet hoe die na een uitstekende eerste half jaar met veel assists, zo erg is terug gevallen.
 
JustusMorris
 
2
29 september 2022 om 17:20
@psvlld. Pieter Zwart heeft weleens een stuk geschreven over Max. Kwam er op neer dat Schmidt in zijn tweede jaar van 4-2-2-2 naar 433 ging met vleugelspelers die het breed hielden, waardoor er minder ruimte was op de flank voor Max. Verdedigend was die altijd al matig maar als hij natuurlijk de hele tijd in de aanval is moet de tegenstanders vleugelspeler achter hem aan en kan die niet gevaarlijk worden. En daarnaast heeft die Covid gehad en is die nog steeds aan het puffen op het veld af en toe.
 
Psvlld
 
3
29 september 2022 om 17:37
Thanks, zal het stuk teruglezen! Daar kan ik me wat bij voorstellen, maar het is ook gewoon dat zijn voorzetten vaak matig zijn als hij er staat. Nu zal het wat schelen met Luuk om die bal klaar te leggen en wat assists achter zijn naam te krijgen, maar toch blijft het wel heel erg matig ook hoor. Laten ‘we’ voortaan aub eerst scouten op backs die kunnen verdedigen en daarna naar aanvallen kwaliteiten kijken, want dit is niks.
 
memphisdepay
 
0
29 september 2022 om 17:49
Allemaal leuk en aardig dat PSV een ander systeem is gaan spelen en je kan er van alles op loslaten maar het feit is wel dat Gakpo voor hem echt niet als een typische vleugelspeler speelde. Hij is gewoon slechter geworden in alle onderdelen niet alleen in het verdedigen maar ook gewoon zijn totale spel aan de bal. Als dat door corona komt erg vervelend voor hem en dood zonde voor PSV want het eerste seizoen was hij echt goed. Maar wat zal ik blij zijn als hij eindelijk uit de basis verdwijnt met afstand de slechtste basisspeler van PSV.
 
Bart Driessen
 
0
29 september 2022 om 18:34
Max heeft na zijn covid niet meer het niveau aangetikt waar hij mee begon. Zou mogelijk ook een rol kunnen spelen.
 
kraanvogelaar
 
10
29 september 2022 om 17:33
Een grote kwaliteitsimpuls voor de verdediging van psv. Dus goed nieuws! Voetbalzone, geen bericht over het overlijden van Rob Landsbergen? Een psv'er in hart en nieren.
 
kev045
 
0
29 september 2022 om 21:43
Ik hoop dat die na z`n blessure het niveau van vorig jaar kan halen , want het is een flink gemis gebleken.