Van Oostveen pareert kritiek: 'Koeman paste niet in het profiel'
Woensdag, 12 juli 2017 om 12:58

Het was de afgelopen drie jaar behoorlijk onrustig rond het Nederlands elftal. Intussen zijn er met Guus Hiddink en Danny Blind al twee bondscoaches voortijdig vertrokken, terwijl het EK 2016 gemist werd en plaatsing voor het WK 2018 erg moeilijk lijkt. Toch vindt Bert van Oostveen niet dat de KNVB een fout heeft gemaakt met het aanstellen van Hiddink en later Blind.

Ronald Koeman leek de beste kandidaat om Louis van Gaal na het WK 2014 op te volgen, maar daar is Van Oostveen het niet mee eens. "Koeman was op dat moment geen kandidaat voor ons. We hebben op basis van diverse gesprekken, ook informele met enkele spelers, een profiel gemaakt. Daar voldeed Koeman niet aan. We zochten een senior die goed is in people-management. Dat werd Hiddink", zegt Van Oostveen in een interview met Voetbal International.

Volgens de huidige secretaris-generaal van de KNVB was ook de aanstelling van Blind als bondscoach geen fout. "Voetbalinhoudelijk is Danny een van de beste coaches met wie we ooit hebben gewerkt", stelt Van Oostveen, die beaamt dat Blind geen ervaring als trainer had. "Maar in het verleden kon dat ook gezegd worden van Frank Rijkaard en Marco van Basten. Volgens mij hebben die het heel aardig gedaan. Een bondscoach hoeft niet 44 jaar ervaring te hebben als clubtrainer. Omdat het een heel ander vak is."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (65)

 
SuperVO
 
9
12 juli 2017 om 13:22
Het is achteraf natuurlijk zo dat Koeman een goede kandidaat was geweest. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt. Maar op dat moment was de keuze voor Hiddink geen vreemde. In die zin heeft Van Oostveen dus gelijk. Verder geldt dat je niet weet of Koeman had kunnen voorkomen dat Van Persie in eigen goal schiet, Zoet 2x de verkeerde hoek induikt, Robben de hele kwalificatie geblesseerd is, Martins Indi een domme rode kaart pakt tegen Ijsland, Van der Wiel een penalty veroorzaakt, De Vrij, Van Dijk, Riedewald en Blind jr dom de fout in gaan; en Strootman een cruciale niet te missen kans aan Berg geeft..
 
feye88
 
21
12 juli 2017 om 13:35
Die dingen die jij benoemt gebeuren altijd in een team zonder zelfvertrouwen en zonder goede communicatie. Je kunt het afdoen als individuele fouten, maar dat is te simpel. Een van de belangrijkste dingen die een trainer moet doen is een eenheid smeden. Dat is Hiddink niet gelukt. En dat is Blind ook niet gelukt. Het is nu al 3 jaar lang los zand. Van Gaal had echt niet veel beter materiaal, maar creëerde wel een team dat samen 1 taak uitvoerde. Datzelfde deed Koeman destijds bij Feyenoord. Kwalitatief minder dan PSV en Ajax, maar als collectief deed Feyenoord het uitstekend. De zwakkere spelers speelden in dienst van de grote spelers. Daarom was hij een uitstekende opvolger geweest. Maar Van Gaal liet Oranje on-Hollands spelen en de Knvb raakte in een totaalvoetbalstuiptrekking omdat ook Koeman resultaat belangrijker vindt dan het systeem dat je speelt. Dus moest Hiddink, de man van '98, terugkomen. En in zijn kielzog Blind, de man die graag wilde uitvoeren wat de Knvb wil, zolang hem dat de positie van bondscoach opleverde. Natuurlijk had Oranje pech met blessures. Maar ook het overgebleven materiaal had echt geen problemen moeten hebben in een poule met Ijsland en Turkije. Dat we slechter zijn geworden, betekent niet dat we ons niet meer kunnen plaatsen voor een EK.
 
Joshh
 
14
12 juli 2017 om 13:38
Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Om voor Hiddink te kiezen met als opvolger Blind heeft Bertje voor lafheid en gezapigheid gekozen Hiddink ging na het onverwachte succesvolle WK lekker weer 4-3-3 spelen. Koeman had net bij Feyenoord bewezen een formatie te durven kiezen die bij de spelers paste (5-3-2). Dit hele stuk is me toch een schande, alles wat fout is gegaan de afgelopen jaren bij de Knvb (iedere voetbalkenner is het daarmee eens) wegzetten als geen fout toont alleen maar aan dat deze man totaal niet capabel is.
 
ajaxglobal
 
4
12 juli 2017 om 13:48
@supervo, Dat ben ik niet met je eens. Waar van Oostveen stelt dat koeman niet in het profiel paste, zou je dan moeten bedenken is het profiel wel goed geweest. Bloed irritant vind ik dit soort mensen. Het is niet erg om fouten te maken, maar geef ze toe leer ervan en zorg dat je dezelfde fout niet nog een keer maakt
 
Ed de Goeijst
 
6
12 juli 2017 om 13:52
Haha, die van Oostveen moet snel van het toneel verdwijnen. De keuze voor Hiddink is niet perse verkeerd maar als je kijkt naar de omstandigheden dan denk ik dat er wel degelijk gefaald is bij de aanstelling van onze Guus. Je wordt derde op het WK met een type trainer als van Gaal, kort erop en zijn wil is wet. Dat werkte blijkbaar bij de spelersgroep die ter beschikking stond. Nu is het WK voorbij en dan kies je voor Guus die meer bekend staat als "people manager" en schouderklopjes. Je hebt te maken met ontzettend veel jonge spelers die naar mijn mening beter presteren onder een trainer als van Gaal en Koeman. Hiddink een prima trainer maar ik denk dat bij beter presteert met gevestigde namen en voetballers met ervaring die zelf invulling kunnen geven aan dat wat een type als van Gaal voorkauwt.
 
afcasander
 
0
12 juli 2017 om 13:59
@joshh en dat was dus het punt. Binnen de knvb wilde iedereen weer de herkenbare hollandse school. Wat overigens logisch is wanneer je over een langere periode een constanter minimaal niveau wil krijgen. Al zaten ze overigens wel fout met wat ze dachten dat herkenbaar nederlands voetbal is maar goed. denk je dat koemand dit had geaccepteerd gezien de interesse die er in hem was van clubs? Ik denk het niet.
 
SuperVO
 
2
12 juli 2017 om 14:43
Feye88, het was voor Blind onmogelijk om een team te smeden. Werkelijk zonder uitzondering was er een waslijst aan geblesseerden waardoor er moest worden overgeschakeld op het selecteren van C-garnituur, waardoor de discussie in de media over het selecteren van speler a, b en c weer losbarste. Verder was het onder Van Gaal makkelijker om uiteindelijk een team te smeden omdat de ploeg op en rond het WK lang bijelkaar was. Men vergeet even hoe de kwalificatie verliep... En laten we ook niet vergeten dat Van Gaal eerder het WK 2002 misliep terwijl hij toen toch al wel als toptrainer gezien kon worden. In 2001 had Van Gaal juist weer enorme pech tegen Portugal. Geen enkele trainer is een garantie. Heel af en toe gaan zaken grof mis.
 
TheRazer
 
15
12 juli 2017 om 13:35
Dat je daar nog van opkijkt bij Van Oostveen. Die man zal nooit zijn fouten toegeven. Een incapabele zak hooi is het, alleen ziet hij dat zelf niet. De KNVB zit vol overgewaardeerde zakenmannetjes met weinig tot geen verstand van voetbal.
 
Sirius
 
2
12 juli 2017 om 13:36
Achteraf gezien was Hiddink een slechte keuze, omdat hij niet het type is dat door kan selecteren en weer een nieuw elftal op de been kan brengen. Hij werkt veelal met gearriveerde krachten die hij alleen maar hoeft aan te sturen, een people-manager dus. De Knvb had moeten weten dat we door moesten selecteren en dan heb je wel een coach nodig die dat kan. In zo`n profielschets zou ik de naam Hiddink nooit noemen, laat staan een Danny Blind als opvolger. Edit: Overigens moet ik er wel bij vermelden dat ik Hiddink destijds een goede keuze vond. Echter is het achteraf niet zo vreemd dat het allemaal niet zo liep als velen hadden verwacht.
 
Joshh
 
4
12 juli 2017 om 13:42
Dat doorselecteren was, als ik op het voorafgaande WK afga, helemaal niet nodig. Nog zo`n fout. Je had een ideale mix tussen dragende oudere spelers en jong talent als Kongolo Depay Kuyt Robben Klaassen Bazoer Etc
 
Sirius
 
0
12 juli 2017 om 13:48
Kuyt was gewoon klaar. Hij heeft altijd alles gegeven (soms gelukkig, soms wat ongelukkig) en was op een gegeven moment gewoon klaar als international. Het was niet zo dat er een optie was. Doorselecteren was gewoon onvermijdelijk en dat kost tijd. Ook waren er veel spelers die gewoon niet speelden bij hun club of niet in vorm waren. Dan heb je een coach nodig die weet hoe je spelers laat renderen en hoe je ze kunt ontwikkelen. Vooral in Oranje, waar de tijd gering is dat de groep bij elkaar is, zul je dat dus optimaal moeten uitvoeren. Daar was Hiddink achteraf niet de juiste man voor en Danny Blind was sowieso al de vreemdste keuze ooit van de Knvb.
 
Joshh
 
1
12 juli 2017 om 13:56
Goed Kuyt daargelaten, had ik kunnen kiezen voor Sneijder, De Jong in mijn verhaal bijvoorbeeld. Doorselecteren had voor mij nog niet zo nodig gehoeven op dit punt.
 
Sirius
 
0
12 juli 2017 om 14:09
Sneijder moest zich alleen opnieuw bewijzen bij Louis Van Gaal door weer fit te worden, maar was bij Hiddink en Blind eigenlijk altijd verzekerd van een basisplaats. De Jong had wellicht nog iets toe kunnen voegen, maar was toch ook al op zijn retour en is niet echt aantoonbaar beter dan de rest op dit moment. Je kunt niet pas doorselecteren als het al te laat is. Dat moet je al doen voordat de spelers in niveau 'aftakelen'. Van Gaal had een hele goede basis staan daarvoor, maar helaas was Hiddink volledig besluiteloos en wist duidelijk niet hoe je met zo'n gevarieerde groep moet werken.
 
TheRazer
 
11
12 juli 2017 om 14:18
Doorselecteren is helemaal niet nodig bij een nationale ploeg. Je moet gewoon je beste spelers oproepen, of ze nou 35 of 17 jaar zijn. We blijven maar rondsukkelen met o.a. Vincent Janssen, terwijl onze all time topscorer nog steeds meer talent en kwaliteit in zijn kleine teen bezit dan Janssen in zijn hele lichaam. We slaan in Nederland helemaal door wat betreft jeugd inpassen. Je gaat mij niet vertellen dat we zo makkelijk afgetroefd zouden worden als Huntelaar, Van Persie, Sneijder, Kuyt, De Jong gewoon meededen. Jongens die de klappen van de zweep kennen.
 
TheRazer
 
2
12 juli 2017 om 14:19
Nigel de Jong, bedoel ik dan.
 
DonCoXxX
 
1
12 juli 2017 om 14:53
Het grootste probleem is, is dat van Gaal achterlijk veel mazzel had op het WK, waardoor Oranje meermaals door het oog van de naald kroop en uiteindelijk 3e werd en het volk veel te hoge verwachtingen heeft. Het huidige Oranje is nog een slag minder, want Robben en vooral van Persie en Sneijder zijn minder dan destijds, en heeft helemaal niets op het komende WK te zoeken. Ik heb daarom ook liever dat ze helemaal niet gaan, dan hebben de clubsspelers rust en ga ik me niet opwinden tijdens dat toernooi Wie je voor de groep zet doet er niet toe, je maakt van een modderschuit geen speedboat, en die stortvloed aan amateuristische persoonlijke fouten doe je als coach sowieso niets aan.
 
Feynzo
 
2
12 juli 2017 om 15:54
Dat vind ik altijd een ongelofelijk iets, als mensen zeggen dat ze oranje liever niet op een toernooi zien omdat ze er toch geen vertrouwen in hebben. Dan vraag ik me af of diegene echt serieus is.
 
hankey
 
53
12 juli 2017 om 13:01
Hij paste niet in het profiel? Misschien heb je dan gewoon een heel verkeerd profiel gemaakt. Hij is mede verantwoordelijk voor dit zooitje en blijft zijn plantsoen maar schoon vegen.
 
Arsenal001
 
8
12 juli 2017 om 13:22
Haha indd. Hij laat de knvb echt als een overheidsinstantie overkomen. Daar werken ze ook voornamelijk met functieprofielen.
 
michiel2424
 
27
12 juli 2017 om 13:03
Er zo'n waanzinnige puinhoop van maken en vervolgens niet een keertje toegeven dat het niet goed was. Stel je voor. En gewoon in dienst blijven. Bij de knvb kan het allemaal.
 
DonCoXxX
 
1
12 juli 2017 om 14:56
En daarbij was je met kampioenenmaker Koeman Europees kampioen geworden, toch? Je moet denk ik leren verlies te slikken. We hebben gewoon een hele matige lichting. Dat gebeurt weleens.
 
michiel2424
 
4
12 juli 2017 om 15:05
Ehm. nee. Dat denk ik niet. Waar zeg ik dat precies? Maar dan hadden we het EK wel gehaald. Dat durf ik wel te beweren ja. Matige lichting of niet. Ijsland/ Turkije/ Tsjechie onder je houden ( we werden 4e in die poule!) is wel het minste dat je mag verwachten. Zo matig was die lichting ook weer niet en met die lichting werden we ook keurig 3e op het WK.
 
EerlijkePSVfan
 
9
12 juli 2017 om 13:04
Natuurlijk makkelijk om nu te roepen dan zij een senior die goed is in people-management zochten. Ze hebben een fout gemaakt door een trainer aan te stellen die niet meer de capaciteiten uit het verleden had en zijn opvolger te kiezen die geen ervaring had, maar ook nog gefaald had bij Ajax. Dat Koeman niet in het profiel past is denk ik onzin, want je gaat niet voor een profiel maar voor een trainer die het beste is. Dat Bert zijn fouten maar niet erkent, zegt ook genoeg over wat voor misselijke man het is.
 
Master D
 
26
12 juli 2017 om 13:04
Op basis waarvan voldeed Blind dan wel aan het profiel van "een senior die goed is in people-management." Of anders, op basis waarvan wist de Knvb dat ze na Hiddink geen senior die goed is in people-management nodig hadden?
 
Dr. Duck
 
4
12 juli 2017 om 13:40
en hoe kan van oostveen beoordelen dat blind inhoudelijk een toptrainer is. hij heeft de ballen verstand van voetbal en hun trainers :-(
 
VoetbalVreugd
 
20
12 juli 2017 om 13:07
Beetje triest dat die man z`n eigen fouten blijft goedpraten. Hij was totaal niet geschikt voor die functie. De aanstelling van Hiddink vond ik niet eens zo kwalijk (hoewel dat achteraf een groot fiasco is gebleken), maar het feit dat Koeman niet eens een serieuze optie voor hem was, zegt mij wel genoeg. Koeman was de meest geschikte kandidaat op dat moment, of Van Oostveen en z`n vreselijke `profielschets` (alleen dat woord al...) dat nu wel of niet goedkeuren.
 
Bambino04
 
10
12 juli 2017 om 13:07
Kan van Oostveen niet gewoon zijn mond houden? Koeman paste niet in ons profiel? Deze man weet niet wat hij moet zeggen om zijn falen te dekken. Dus komt ie met een profiel schets voor Oranje? Ja, Blind had dat natuurlijk volop he Oostveen. Man man man....
 
SuperVO
 
3
12 juli 2017 om 13:30
Alles heeft verkeerd uitgepakt. Maar de vraag is of het sec gezien onbegrijpelijke keuzes waren. Toen de keuze Koeman of Hiddink was na de periode Van Gaal, en de oudere spelers zijn daarbij gekend, dan snap ik dat er een 'profiel' is van een ervaren trainer die ver boven de groep staat (zoals Van Gaal stond). Hiddink boven Koeman is op dat moment een logische keuze. Om naast Hiddink een assistent mee te laten groeien met de groep en klaar te stomen voor de overname is ook niet vreemd. Half (media)nl riep namelijk om het Duitse model waar de wissel Klinsmann-Low goed werkte. Blind kwam alleen te snel aan zet en bovendien in een periode waar werkelijk alles maar dan ook alles tegenzat. Rode kaarten, penaltys, assists op tegenspelers, verkeerde hoeken induiken, blessures, etc.voor Koeman is het een zege geweest zoals het nu is gegaan. Onder die omstandigheden was het onder Koeman ook zeer moeilijk geworden.
 
afcavosje
 
4
12 juli 2017 om 13:08
Je eigen beslissingen achteraf proberen recht te lullen op basis van profielen. Bekijk het nou eens vanuit het perspectief genaamd resultaten Bert.
 
ilprincipe
 
0
12 juli 2017 om 13:08
Blij dat we van dit gedonder af zijn. Die constructie klopte van geen kant en daar is te lang aan vast gehouden door koppige lui die hun fouten niet wilden toegeven. Het EK mislopen was volledig op Hiddink's conto, had niemand zien aankomen. Ik neem Blind verder weinig kwalijk, maar hij was gewoon niet goed genoeg en had hem liever een paar wedstrijden eerder zien opstappen. In de WK-kwalificatie staan we er gelukkig nog niet zo rampzalig voor als dat velen hier in pessimistisch Nederland denken.
 
Siceramo
 
3
12 juli 2017 om 13:43
Ik ben er van overtuigd dat we het EK hadden gehaald als Hiddink niet was ontslagen. Hiddink leek het net eindelijk op de rails te hebben met Oranje na de 6-0 tegen Letland, 1-1 tegen Turkije, 2-0 tegen Spanje, ongelukkige 3-4 tegen de VS en 2-0 tegen Letland. Het leek net een beetje onder controle toen Hiddink werd ontslagen. Onder Hiddink stond Nederland 3e in de poule (met 10 uit 6) en onder Blind werden we vervolgens 4e (met 3 uit 4!!).
 
FRon010
 
4
12 juli 2017 om 13:08
Het profiel haha in andere woorden ik lul er maar zoals gewoonlijk om heen om mijn fouten niet toe te geven. Dat je Hiddink aanneemt is niet eens zo gek en niemand had dit verwacht, maar dat je dan die pannekoek Blind de coach laat worden laat al zien dat je er niets van snapt en je geen ene functie waardig bent binnen de Knvb.
 
Marrekie
 
8
12 juli 2017 om 13:10
"voetbalinhoudelijk is Danny een van de beste coaches met wie we ooit hebben gewerkt” Op wat voor gegevens baseert de beste man deze uitspraak? Op de meer dan 25 ervaring die hij had op de stoel van de Knvb? Wat een ...verhaal zeg. Het allerergste vind ik nog dat ie maar blijft ontkennen dat het al die jaren dat hij er zat het een grote puinhoop werd. Geef het gewoon toe dan ben je van de kritiek af. Beste Bert, geniet van je erebaantje. Lekker overal kritiek op geven zonder verantwoordelijkheid. Heerlijk!
 
Baardgrasmus
 
4
12 juli 2017 om 13:11
Zou het kunnen dat het profiel dan niet helemaal goed was? Want zo ken ik er nog wel een paar, je doet net alsof je het foutloos hebt gedaan op deze manier. Misschien heeft hij in zijn ogen de ideale bondscoaches aangesteld, maar mankeert er heel veel aan zijn ogen.
 
blabla84
 
3
12 juli 2017 om 13:15
Dan had je je profiel moeten aanpassen bert. De keuzes die je hebt gemaakt hebben niet goed uitgepakt. een beetje zelfreflectie was wel op z'n plaats geweest. Deze reactie van ber't spreekt boekdelen naar mijn mening.
 
Chavezzz
 
3
12 juli 2017 om 13:16
Een profielschets als excuus gebruiken wat een slappe zak zeg, om na hiddink bij blind uit te komen die überhaupt op geen enkele profielschets past. Vervolgens zeggen dat het een hele goede veldtrainer is. Wat een slap gelul allemaal. Een profiel doet er niet en het doet er ook niet toe hoe goed je bent in training geven. Je moet er voor zorgen dat je presteert op de momenten dat het moet. Dat is beide coaches niet gelukt. Dus verkeerde keuze geweest mijnheer van Oostveen. Wees realistisch en geef toe dat er verkeerde keuzes zijn gemaakt. Houd niet zo halstarrig vast aan een foute keuze. Het zal je meer sieren als je gewoon toe durft te geven dat je tot 2 maal toe de verkeerde keuze hebt gemaakt. Excuses aanvaard. We doen het wel twee zomers zonder eind toernooi!
 
GroeneKat
 
5
12 juli 2017 om 13:19
Misschien moeten we een nieuwe profielschets maken voor diegene die gaat over de aanstelling van de persoon die profielschetsen maakt, want die bakt er weinig van. Koeman was een prima keuze geweest. Danny Blind, hoe kom je erbij?
 
atleticofc
 
2
12 juli 2017 om 13:25
Ongelooflijk dat VI hem nog een podium geeft om zijn verhaal te doen. Alles wat deze man uitbraakt is grote onzin. Koeman kan best niet in het profiel hebben gepast, maar degene die het profiel dan heeft opgesteld is dan toch wel behoorlijk incapabel gebleken. En Blind voetbal inhoudelijk een van de beste bondscoaches.... Hou toch op, schei toch uit. Niet voor niets wordt VI steeds meer een roddelblaadje. Daar past dit soort onzin goed bij.
 
Leypo
 
2
12 juli 2017 om 13:27
Dat de keuze op Hiddink zo slecht zou uitpakken had ik ook niet verwacht, maar de keuze op Blind sloeg gewoon nergens op. In mijn ogen schuif je een assistent alleen door als de hoofdtrainer het uitstekend heeft gedaan en de assistent het gedane werk kan voortzetten. Sowieso heeft een interview met Van Oostveen geen enkele zin. Dit soort mensen hebben vanwege hun ego altijd moeite met het erkennen van fouten. Het enige wat zij dan doen is het schoonvegen van hun eigen straatje.
 
Rochester
 
3
12 juli 2017 om 13:30
Maar iemand als Danny Blind, die totaal geen uitstraling van een coach heeft en die als coach niets had gepresteerd, was wel geschikt voor het profiel dat dhr. van Oostveen en de rest van de KNVB voor ogen hadden?
 
Sirius
 
2
12 juli 2017 om 13:31
Tja, als je het EK en wellicht het WK wilt mislopen en al het succes van Van Gaal en zijn voorgangers ongedaan wilt maken, moet je natuurlijk niet voor Ronald Koeman gaan. Dan is het inderdaad slim om een coach aan te trekken die niet aan een selectie kan bouwen en sleutelen en al een opvolger klaar te zetten zonder ervaring als hoofdtrainer. Verder is het enigste wat nog uit deze man moet komen het feit dat hij alles volledig heeft verknald en het Nederlands voetbal op een enorme achterstand heeft gezet. Het enigste dat hij goed heeft gedaan is het aanstellen van Van Gaal, iets dat een kleuter nog had kunnen bedenken. Als ik de interviews van deze man lees, betwijfel ik ten zeerste of deze man enige vorm van zelfreflectie heeft en of zijn denkvermogen wel helemaal in orde is.
 
ProTukker
 
1
12 juli 2017 om 13:53
En dan te bedenken dat het misschien nog erger kan: dat er mensen zijn die dat wat jij benoemt over deze man nog over het hoofd zien en hem niet ontslaan maar zelfs nog een baantje binnen hetzelfde bedrijf geven. De Knvb is een zieke slappe instelling geworden. Ze houden zichzelf staande met baantjes-geile mensen die elkaar de hand boven het hoofd houden. En zo houden ze deze zieke bestuurlijke vorm in stand.
 
Sulejmanii
 
1
12 juli 2017 om 13:37
Bah, deze man is een parodie op zichzelf. ??
 
Boris19
 
1
12 juli 2017 om 13:39
Van Gaal had juist laten zien dat deze groep gebaat was bij een bondscoach die er goed opzit, iets wat Hiddink niet meer kon. De aanstelling paste misschien in het profiel, maar het profiel sloeg kant-nog-wal. Begin me sowieso een beetje te irriteren aan het woord profiel. Iets dat elke keer weer heilig wordt gemaakt, terwijl er gewoon een goede trainer/coach aangesteld moet worden.
 
FRKEREL
 
1
12 juli 2017 om 13:46
kunnen we aub stoppen deze comediant een podium aan te bieden
 
Ryjuu
 
0
12 juli 2017 om 13:51
Bert van Oostveen kan beter zijn mond gaan houden. Hij mag op zijn blote knietjes bedanken dat de KNVB uit een corupt zooitje vriendengroep bestaat en dat hij daarom nog een baantje heeft. Bij elk andere transparante organisatie was hij er al lang uitgeflikkerd wegens wanprestatie.
 
Chevalrick
 
1
12 juli 2017 om 13:52
Eigenlijk is het dan nog erger gesteld met de vakkundigheid van het knvb-bestuur. Dat ze dus een verkeerd profiel opstellen is erger dan binnen dat profiel een verkeerde keuze maken. Als je zegt dat je zorgvuldig een profiel hebt opgesteld omdat dat op dat moment nodig was, dan kun je natuurlijk nooit verdedigen dat je Blind ook al voor de daaropvolgende periode aanstelt. Die nieuwe situatie is dan namelijk nog onduidelijk. Koeman was toen een prima keuze geweest. Maar Van Oostveen wilde met een onverwachte keuze zichzelf onsterfelijk maken, denk ik. Niet gelukt. Gefaald.
 
Geniaal84
 
0
12 juli 2017 om 13:54
van Oostveen is gewoon een sneaky mannetje, maar ik vind wel dat hij gelijk heeft over dat Koeman niet passend was. Koeman blonk namelijk niet uit in people management. Hij heeft hele langen tenen en speelt persoonlijk spelletjes. Nu dat hij samen met Erwin werkt is dat een stuk minder, omdat Erwin beter kan relativeren en Ronald daar in ondersteund. Koeman is ook heel dom geweest om bij elke persconferentie van Feyenoord te roepen dat hij graag de bondscoach wilde zijn. Ik vond het in ieder geval wel logisch dat hij het niet werd. Niemand had ook verwacht dat Hiddink zo koppig en van wereld was destijds. Het leek wel een demente bejaarde met een opgeblazen ego. Wel is het van Oostveen zijn schuld geweest om Blind een baan als bondscoach in het vooruitzicht te stellen. Blind moet trouwens zelf ook niet zo achterlijk zijn om telkens alleen de grote banen te willen, terwijl hij eerst eens zou moeten beginnen bij een Jupiler club als trainer. Wat ik nog het ergste vind van van Oostveen is om zelf een stap opzij te doen en dan van Breukelen aanstellen om de klappen op te vangen. Die goede van Breukelen is gewoon misbruikt met voorbedachte rade. Daarom vind ik dat er eigenlijk gewoon een gevangenisstraf aan van Oostveen moet worden opgelegd, want eigenlijk is dat gewoon pure misdaad.
 
Faas010
 
2
12 juli 2017 om 13:54
Profiel KNVB: wij zoeken een coach die al enkele jaren over zijn hoogtepunt heen is. Het liefst met naast zich een assistent met slechts enkele jaren ervaring en weinig succes. Onder geen beding willen wij een succesvolle clubcoach die beschikbaar is en een groot draagvlak heeft.
 
Wouterke
 
3
12 juli 2017 om 14:01
Dan klopte je profiel niet. De keuze van een bondscoach kun je beter op basis van gevoel en goede gesprekken doen dan op basis van een opgesteld profiel.
 
pinko
 
1
12 juli 2017 om 14:56
En Bert van Oostveen past niet in het profiel Knvb directeur. Bij het lezen in VI van het interview met Bert van Oostveen hoef je jezelf niet af te vragen waarom het zo'n bende is bij de Knvb. Maar dat wisten we al langer dan vandaag. Wat van belang is: hoe raken we verlost van de huidige bestuurders + Rvc? En nog belangrijker: hoe krijgen we daar toopers (o.a. Gaston Sporre als voorbeeld) terug? Maar eerst schoon schip...
 
Gert JanKoedam
 
1
12 juli 2017 om 14:59
een profiel is leidend; er zijn altijd meer kandidaten die goed zijn voor een job. Koeman is in mijn ogen nu de perfecte teamcoach; nog te druistig en ambitieus om slechts een aantal malen per jaar te schitteren. Bij Hiddink begrijp ik het niet zo. Die beste man was te ver in de nadagen van zijn carriere. Dat is vanaf de bank niet te doorgronden. Er is geen situatie denkbaar waarbij je vader en zoon op zo een manier voor het grote oog afhankelijk van elkaar maakt. Danny kon nooit respect krijgen van zijn spelers hierdoor, wat ook wel is gebleken in de manier van spelen en het gezag dat hij had op de groep. Met een dubbele handicap, Ajax bril en Zoonlief als bepalende speler krijg je heel veel ontevreden anderen.
 
binny
 
1
12 juli 2017 om 15:05
Wacht even, dus Hiddink paste in het profiel, maar Koeman niet, maar Blind wel? Kom op zeg Bert van Oosteveen, rot alsjeblieft op. Het is niet normaal, maar de Knvb is in een puinhoop verandert, je gaat bijna nog nostalgisch doen over Henk Kessler. Deze man is niet serieus te nemen en heeft 0,0 zelfspot. Sinds het WK is het een verschrikking geweest. Vele clubs met kunstgras waar door we verder achter raken op de rest. Deze gozer moet echt worden weg gestuurd, ga echt feest vieren als die weg is.
 
Voetbalexper
 
2
12 juli 2017 om 15:37
Bert van oostveen moet gewoon toegeven dat hij fout zat. Maar hij is zo eigenwijs om het niet te doen. Heel nederland vond Koeman de ideale trainer. Maar 1 iemand niet en dat was. Onze vriend Bert. Heel toevallig. Vind ik een beetje raar. Danny blind inhoudelijk de beste op voetbalgebied? De fout om voor De ligt te debuteren in een cruciale wedstrijd had mijn kleine neefje van 6 niet eens gedaan. Dus ja. Bert. Hou maar op. Je houdt alleen je zelf voor de gek.
 
TheRoscoe
 
2
12 juli 2017 om 15:40
Dan mist er iets met je profiel. Kan me herinneren dat best wel wat Turken destijds zeiden dat Hiddink uitgeblust was en dat Nederland moest oppassen dat het onder Hiddink niet zou afzakken. Nou, ze hebben gelijk gehad, want het gebeurde precies zoals zij het zeiden.
 
Voetbalexper
 
0
13 juli 2017 om 00:53
Welke profiel. Wie bedoel je? Wat heeft mijn bericht met hiddink te maken? Ik heb niet eens over hiddink gehad.
 
TheRoscoe
 
0
13 juli 2017 om 09:33
Ehhhh...... Mijn bericht staat onder die van jou, maar ik heb niet gereageerd op jouw bericht. Anders zou de quote-window naar binnen zijn getrokken zoals bij jouw bericht op die van mij. En zoals bij dit bericht.
 
FerdinandWillemsen
 
0
12 juli 2017 om 15:42
'T is en blijft een amateuristisch zooitje. Zet die Oostveen ook maar bij het grofvuil. Nergens verstand van.
 
Dammie
 
0
12 juli 2017 om 17:05
Lekker makkelijk om achteraf conclusies te trekken dat het profiel niet klopte en de keuze van de Knvb een onjuiste was. Maar puur kijkend naar dit gedeelte van het proces dan heeft de Knvb zo te zien niet heel veel fout gedaan, In het bedrijfsleven gaat het net zo en ga je ook eerst kijken wat voor kennis, ervaring en kunde een kandidaat moet hebben voordat je die aanneemt. Je gaat niet kijken wie er in de markt is en daar je profiel of functie op baseren. Kennelijk had men de overtuiging dat een people manager erg belangrijk was en dan snap ik de keuze voor Hiddink wel want dat is een van zijn grootste kwaliteiten. Dat het uiteindelijk geen succes geworden is, ligt aan zoveel zaken dat je die niet puur op Van Oostveen af moet schuiven. De grootste fouten die men gemaakt heeft (achteraf) is Hiddink te vroeg aanstellen en in diens kielzog meteen Blind doorschuiven. Met name dat laatste is in mijn ogen veel te voorbarig geweest en komt ook richting Hiddink vreemd over.
 
Limboroy
 
0
12 juli 2017 om 19:40
Als zelfs al de spelers niet voor Koeman kozen zegt dat meer dan genoeg, en bewijst dat alleen maar het gelijk van de Knvb.