'Van Persie kan nog belangrijk zijn, maar ik kan niet in de toekomst kijken'
Vrijdag, 8 december 2017 om 13:46

Feyenoord won midweeks in de Champions League van Napoli (2-1) en boekte zo zijn derde overwinning op rij in alle competities. Giovanni van Bronckhorst hoopt het goede gevoel mee te nemen naar de uitwedstrijd van zondagmiddag tegen FC Utrecht.

De trainer erkent dat Feyenoord de overwinning op de Italiaanse grootmacht moreel gezien nodig had. De eerste vijf groepswedstrijden in het miljardenbal hadden immers nog geen punten opgeleverd. "Je wil ook wel een goed gevoel hebben na een wedstrijd, dat hadden wij woensdag. Winnen is altijd leuk", wordt hij vrijdag op een persconferentie geciteerd door RTV Rijnmond.

Meer: V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast | Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook

Feyenoord heeft in de Domstad mogelijk weer de beschikking over Karim El Ahmadi. De middenvelder ontbrak tegen Napoli vanwege een knieblessure, maar zal de groepstraining zaterdag hervatten. Bart Nieuwkoop is een twijfelgeval, terwijl Ridgeciano Haps en Miquel Nelom vanwege blessureleed hoe dan ook niet beschikbaar zijn. Daardoor lonkt opnieuw een basisplaats voor Tyrell Malacia. De jongeling debuteerde tegen Napoli en maakte een prima indruk. "De keuze is momenteel niet groot. Het is tegen Napoli goed gegaan, maar we moeten er rekening mee houden dat hij pas achttien is. Ik heb wel vertrouwen in hem. Malacia is nog jong, maar wel fysiek sterk. Hij kan het aan om zondag weer te spelen."

Afgelopen week doken er in de Turkse media berichten op dat Robin van Persie in de winterstop mag vertrekken bij Fenerbahçe. De aanvaller werd in de zomer ook al in verband gebracht met een terugkeer naar Feyenoord, maar volgens Van Bronckhorst zijn er geen nieuwe ontwikkelingen. "Ik heb tijdje geleden mijn mening over Robin gegeven. Ik denk nog steeds dat hij belangrijk kan zijn en dat staat nog steeds. Maar ik kan niet in de toekomst kijken."

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
10
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
15
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
HebErKijkOp!
 
3
8 december 2017 om 13:59
Lekker daar laten. Van Persie is al over zijn top heen en daarnaast erg duur. Lijkt me niet dat hij voetballend bijster veel zal toevoegen.
 
FRon010
 
9
8 december 2017 om 14:07
Je doet je naam eer aan maar niet heus. Is die over zijn top? Ja natuurlijk anders loopt die niet in Turkije. En duur? Zijn salaris was niet bijzonder hoog en een transfersom gaan we waarschijnlijk niet betalen, of het moet heel laag zijn. En voetballend voegt die toe wat we nu juist missen op de 10 positie. Voetballen was juist 1 van de kwaliteiten van RVP altijd al geweest, zag je al in zijn invalbeurt na Janssen hoe die gevaarlijk werd met zijn passes voorin. Zag je even het verschil met een houthakker en een voetballer.
 
Ijsmuts
 
1
8 december 2017 om 14:18
Voetballend zal het geen probleem zijn. Als hij fit is zal hij best toegevoegde waarde kunnen hebben lijkt me. Ik vraag me alleen oprecht af hoe vaak hij fit gaat zijn. Bovendien is Gio wel een man van vastigheden terwijl hij momenteel al niet lijkt te weten wat hij achter de spits (Jorgensen) wil.
 
Sirius
 
1
8 december 2017 om 14:01
Ik zie in Van Persie toch een spits en ik denk niet dat Feyenoord zo dom is om Jorgensen een positie terug te posteren. Verder denk ik ook niet dat Van Persie genoegen neemt met een rol als tweede viool. Natuurlijk is het voor Feyenoord goed om zo'n kracht achter de hand te hebben, maar dan moet je de spelers wel tevreden kunnen houden.
 
Musi26
 
1
8 december 2017 om 15:04
Als ajacied zeg ik; laat hem maar naar Feyenoord gaan. Hij zal voor problemen gaan zorgen (hij is echt een ego. Bij gaat v pwrsie coor het team) en hierdoor Feyenoord goed verzwakken.