Van 't Schip keihard: 'Ik heb gezegd dat dit niet geaccepteerd wordt'
Vrijdag, 30 november 2018 om 14:24

John van 't Schip beleeft mindere tijden bij PEC Zwolle. De huidige nummer vijftien van de Eredivisie presteert onder de trainer al het gehele kalenderjaar ondermaats. Afgelopen maandag zette de coach Darryl Lachman tijdelijk uit de selectie, maar vrijdag wilde Van 't Schip niet veel kwijt over de genomen maatregel.

In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag afgelopen zaterdag (2-3) deed de verdediger er volgens de oefenmeester te lang over om zich klaar te maken voor een invalbeurt. Of het een optelsom was? "Wel een belangrijk moment", reageert Van 't Schip, geciteerd door de Stentor. Na het incident van zaterdag sprak de trainer zijn selectie toe.

"De jongens weten dat je je moet houden aan de afspraken die gemaakt zijn. Dus ook dat je op tijd klaar moet zijn bij een invalbeurt. Bij Darryl was dat duidelijk niet het geval. Ik heb de rest van de spelers gezegd dat dit niet geaccepteerd wordt." De coach had naar eigen zeggen geen keus en moest ingrijpen: "Dit was niet goed, klaar."

De absentie van Lachman betekent een kans voor Destan Bajselmani, die doorgaans bij de beloften speelt. "Hij is geen centrale verdediger, maar meer een back. Hij doet het goed. In de voorbereiding heeft hij ook al met ons meegetraind. Dit is een beloning voor hoe hij zich in het tweede presenteert", laat Van 't Schip vrijdag weten.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
bombanera99
 
9
30 november 2018 om 14:29
Als Lachman na te lang klaarmaken voor een wissel de winnende had gemaakt dan was hij nu de held.Ik vind dit wel een beetje tegenvallen van Schip om de schuld bij een te late wissel te leggen. Alsof Lachman dit gewild had.Misschien je team betere instructies en afspraken meegeven wanneer je met 10 man komt te staan en een verdediger tekort komt.Als het echt een probleem was en hij vond het echt erg dan had hij hem niet laten invallen. Dan had Schip gezegd 'trek je trainingspak maar weer aan want je komt er niet meer in'.
 
krisko2011
 
3
30 november 2018 om 14:31
Ik ben bij de wedstrijd geweest rn het is niet de schuld van de speler. Vt Schip riep de beste man ook niet gelijk om zich uit te kleden maar pas toen het duidelijk was dat er gewisseld moest worden, en Lam liep al naar de kant. Toen had hij tegen Lam moeten zeggen blijf nog ff liggen want wissel is nog niet klaar.. maar dat deed ie niet.. en verzorger trouwens ook niet. Het was erg koud en tot dat je al die jassen, hesjes en lange broek uit hebt is de corner al genomen. Fout van de trainer die nu afgeeft op de speler.
 
phylum
 
0
1 december 2018 om 14:08
Misschien had Bouy erin gemoeten, had de kans op winnen ook groter gemaakt.... Maar ja, de wissels waren verder ook van bedenkelijk niveau