V/d Vaart: 'Hij is een van de betere bij Ajax, het is lastig hem te vervangen'
Maandag, 13 december 2021 om 09:55

Devyne Rensch heeft tijdens de wedstrijd tussen Ajax en AZ (1-2) geen goede indruk gemaakt op de analisten van Studio Voetbal. De achttienjarige verdediger speelde als rechtsback, doordat Noussair Mazraoui afwezig was vanwege een spierblessure. Er wordt in het praatprogramma van de NOS geconcludeerd dat er nu van Rensch dingen werden verwacht die hij niet kan brengen.

"Ik dacht dat we Mazraoui niet zouden missen, maar je ziet dat het Rensch aan ritme ontbreekt", begint Rafael van der Vaart. "Hij was heel slordig, stond nooit open om naar Antony te spelen en gaf rare ballen. Echt nul vertrouwen. Mazraoui is dit seizoen een van de betere spelers bij Ajax, dus het is lastig hem te vervangen. Rensch straalde gewoon heel weinig vertrouwen uit. Ik vind hem een goede speler, maar dat liet hij nu niet zien."

Presentator Sjoerd van Ramshorst vraagt zich af of Rensch een andere opdracht had dan Mazraoui normaal gesproken heeft. "Wat mij opviel, was dat hij de spits indook", antwoordt Van der Vaart. "Mazraoui komt vaak aan de bal, draait open en is dan een soort spelmaker aan de rechterkant. Er waren een paar momenten bij waarop ik dacht: wat ben je in hemelsnaam aan het doen?"

"Mazraoui gaat pas naar binnen als de rechter centrale verdediger van Ajax de bal heeft. Dan zie je hem naar binnen lopen, want dan komt de lijn naar Antony open. Maar als de linker centrale verdediger de bal heeft, kun je never nooit naar binnen lopen. Dus dan moet je uitzakken", zo haakt Theo Janssen in. "Mazraoui is daar goed in, omdat hij middenvelder was", reageert Van der Vaart. "Rensch is gewoon een verdediger, dus je ziet hem een beetje kijken waar hij heen moet."

"Je ziet wel echt een heel groot verschil tussen Mazraoui en Rensch", gaat Ibrahim Afellay verder. "Ook de klik van Mazraoui met Antony, dat automatisme. Dat is niet getraind, het is gewoon natuurlijk. Antony was Rensch aan het sturen, waar hij naartoe moest lopen. In zo'n wedstrijd verwacht je dat zo'n jongen daar moeiteloos in meegaat, maar je kan hem niet kwalijk nemen dat het moeizaam ging. Rensch speelt weinig tot nooit."

"Mazraoui heeft dat van nature en dan krijg je een vervanger van wie je precies hetzelfde verwacht. Dat kan helemaal niet. Het is wel een international, maar bij Jong Oranje speelt hij aan de zijkant. Dat is heel ander voetbal dan wat Ajax speelt. Er worden dingen van die jongen verwacht die hij niet kan", besluit Janssen. Het is nog de vraag of Mazraoui tijdig fit is voor de Klassieker tegen Feyenoord, die volgende week zondag op het programma staat. Ajax-trainer Erik ten Hag kon daar na het duel met AZ nog niets over zeggen.

Meer nieuws
   
08:06
08:06
Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
0
   
07:38
07:38
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
   
07:30
07:30
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
   
07:13
07:13
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
17
   
06:30
06:30
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
LucasAndersen
 
5
13 december 2021 om 10:18
Als Mazraoui tegen Feyenoord niet fit is zou ik Blind wel eens op rechts willen zien. Heeft hij bij Groningen ooit is een jaar gedaan en met zijn positionering zou hij het feit dat hij op zn verkeerde been speelt wel moeten kunnen compenseren. Voordeel is dat je Tagliafico dan ook kan laten spelen. Kan Nico op links lekker kachelen en kan Blind vanaf rechts gevaarlijke indraaiende voorzetten op Haller geven. Het enige wat me zorgen baart is Sinisterra vs Blind qua snelheid, maar dan moet Timber gewoon goed opletten in de rugdekking.
 
FR010FRDAM
 
26
13 december 2021 om 10:25
Blind tegen Sinisterra zie ik ook wel zitten. Ik verwacht overigens niet dat Ten Hag dat soort fratsen uit gaat halen in de klassieker. Hij zal eerder gewoon Rensch opstellen.
 
 
4
13 december 2021 om 10:26
Het zou mij niet verbazen als hij schuurs opstelt en Timber doorschuift naar de back positie. Ik vind Timber daar niet echt goed (zeker in het Nederlands elftal), maar is gezien het spel van Rensch misschien op totaal gebied wel de beste optie.
 
FR010FRDAM
 
10
13 december 2021 om 10:30
@janssen, maar ik denk dat ze bang zijn dat Schuurs het lastig heeft met het gesleur en de snelheid van Linssen, waar Timber dit makkelijker onder controle kan krijgen. Als trainer zou ik eerder het centrum volledig onder controle willen hebben en Rensch heeft ook veel goede wedstrijden gespeeld.
 
 
1
13 december 2021 om 10:25
Wat jij zelf ook al aangeeft zie ik Blind wel problemen krijgen met Sinistera. Dit is voor mij toch wel de beste voetballer die daar speelt.
 
Ducktaildo
 
6
13 december 2021 om 10:54
Lucas. Blind en goede voorzetten? Voor iemand die geroemd wordt om zijn voetballend vermogen en zijn vaardigheid in het passen, vind ik zijn voorzetten echt heel pover. Kan mij er echt geen enkele voor de geest halen, behalve de verdwaalde bal (en was eigenlijk meer een diepe pass) op van persie in 2014.
 
ninjakai
 
2
13 december 2021 om 11:18
Zou Blind gewoon keihard uit de basis halen. Wat is dit voor onzin. Rensch wordt afgebrand zonder wedstrijdritme, maar Daley presteert al weken ondermaats als linksback en wordt weer flink gespaard. Klaassen en Nico hadden en stuk minder krediet. Is Mazraoui niet fit gewoon of weer Rensch of Timber (voorkeur gaat uit naar Rensch dan wijzig je het elftal het minst). Links gewoon Nico die weer ouderwets die linkerflank bestrijkt en de nodige dynamiek brengt die je nu mist op links.
 
Thetruth
 
5
13 december 2021 om 10:21
Kan snel gaan bij deze gasten. Niet lang geleden werd er aan de tafel nog gezegd dat mazraoui niet zo bijzonder was en dat ze zijn vervanger met rensch al klaar hadden staan.
 
InkeMontana
 
3
13 december 2021 om 10:26
Niet lang geleden maakte Mazraoui ook nog een stuk minder impact op het spel en was hij bovendien vaak geblesseerd, opzich gaat die mening dus prima mee met de ontwikkeling die Mazraoui de laatste tijd weer heeft gemaakt.
 
MrBoity
 
1
13 december 2021 om 11:28
Die rensch daarvan willen ze ons doen geloven dat het een nieuwe roberto carlos is of zo maar die kan écht niet verdedigen. Zet nico daar maar in de plaats voir in. Rensch is een back van het niveau ricardo van rijn en dan niet de van rijn van Ajax maar van heerenveen. Mazraoui maar gewoon verlengen of nico erin anders gast het helemaal fout aan die rechterkant zondag
 
LeidseHood
 
1
13 december 2021 om 11:57
Ik vind hem verdedigend juist best oké. Maar aan de bal en in het aanvalsspel is hij drie klassen minder dan Maz en Blind aan de andere kant. Duels en slidings etc kan Rensch wel.
 
 
1
13 december 2021 om 10:23
Vorig seizoen vulde hij het goed in en leek hij de logische vervanger van Nous. Op dit moment maakt hij totaal geen indruk. Zelfs bij Jong Ajax overtuigd hij niet echt. Als hij zich niet ontwikkeld kan ik mij voorstellen dat Ajax ook extern rond gaat kijken.
 
PeerBerwers
 
4
13 december 2021 om 12:43
Rensch is nog altijd maar 18 jaar oud, geef die jongen gewoon lekker de tijd. Die gaat zich wel ontwikkelen.
 
itsTom
 
4
13 december 2021 om 10:25
Wat zou het doodzonde zijn als Maz niet verlengd. Waarom ook niet? Toch vrij apart. Wat moet je dan ook hé, blijf je hem opstellen omdat hij gewoon heel goed is of laat je Rensch ontwikkelen ook met de kijk op volgend seizoen?
 
 
0
13 december 2021 om 10:28
Ik ga ervan uit dat hij niet verlengt en dat hij contractvrij ergens tekent. Voor nu verwacht ik niet dat Nous wissel zal staan. Ten Hag moet dit jaar presteren en 1ste worden, en daarbij kijkt hij niet naar zulke sentimenten.
 
Bongiorno
 
12
13 december 2021 om 10:33
Je blijft hem opstellen, want Mazraoui is met een straatlengte verschil de beste rechtsback van Nederland en Rensch is een tiener waarvan het twijfelachtig is of ie de top kan halen.
 
LindaNolta
 
0
13 december 2021 om 14:32
Zeker, maar de beste back in de eredivisie is by far Wijndal.
 
Pressing12
 
1
13 december 2021 om 10:48
Rensch is gewoon niet goed genoeg. Hij is er niet klaar voor en moet nog een hoop leren. Ik betwijfel of hij het ooit zal leren. Inzicht is iets wat je van nature hebt.
 
AZGAESpurs
 
1
13 december 2021 om 11:24
Rensch is absoluut een talentvolle verdediger, maar wat je zegt klopt. Hij is nog niet goed genoeg, dat is absoluut geen schande, die jongen is 18 (bijna 19) jaar. Nog een jaartje of 2 rijpen in de KKD, meetrainen met het eerste en af en toe invallen, dan komt hij er wel. Snap niet dat LvG hem oproept voor Oranje daarentegen
 
leonardho
 
1
13 december 2021 om 17:07
Volgens vergeten we even voor het gemak dat Rensch een centrale verdediger is, die het leuk doet op rechtsback. Heeft in de jeugd altijd centraal gestaan, er wordt ook door blind in een interview aangegeven, dat Rensch het liefst links centraal staat. We verwachten denk ik teveel van deze jongen
 
MrKrillin
 
0
13 december 2021 om 11:27
Daarom geef de man tekengeld en schaal hem in rij met Blind. Mazzroui moet echt nog blijven. Rensch heeft natuurlijk minder ritme op dit hoger niveau. Is eigenlijk ook meer Cv dan back.
 
SammyR
 
3
13 december 2021 om 11:59
Hoe goed Mazza ook is, hij is gewoon veel te vaak geblesseerd om een salaris te verdienen waar hij om vraagt wat in de buurt komt van die van grootverdieners zoals Tadic. En dan negeer ik nog het feit dat backs over het algemeen minder in de voetballerij verdienen dan aanvallers of middenvelders. Ik zou heel graag willen dat hij blijft, maar je moet ergens wel een grens trekken, anders onstaat er een gevaarlijke financiële situatie waar één minder seizoen meteen voor gigantische problemen kan zorgen.
 
TikkiTakkaToch
 
1
13 december 2021 om 16:02
Zo zie je maar dat Nous blijkbaar een grote impact heeft en simpelweg onmisbaar is voor Ajax om goed te presteren. Gewoon een belangrijke schakel dus. Timber gaat ook hoe dan ook een transfer maken. Kwestie van tijd