Veerman geeft 'politiek correct antwoord' op vraag over interesse Feyenoord
Zondag, 26 april 2020 om 13:05

Feyenoord ziet volgens onder meer Voetbal International in Joey Veerman een versterking voor het middenveld voor volgend seizoen, maar de speler in kwestie wil zelf liever niet op de zaken vooruit lopen. Veerman, wiens contract in het Abe Lenstra Stadion doorloopt tot medio 2022, weet evenwel dat verschillende clubs contact hebben gezocht met zijn zaakwaarnemer, zonder daarbij specifiek op namen in te gaan.

"Ik heb wel wat dingen gehoord via mijn zaakwaarnemer, maar volgens mij is er nog niets concreet", reageert Veerman bij de Volendamse regiozender LOVETelevisie op de vermeende interesse van Feyenoord. "Ik ga een politiek correct antwoord geven: Dat zou je aan Gerry Hamstra (technisch manager van Heerenveen, red.) moeten vragen. Zolang er niks concreet is, ga ik ervan uit dat ik bij Heerenveen blijf spelen. Mocht er iets komen, dan hoor ik het vanzelf wel."

'Ik wil ze niet vergelijken, maar op bepaalde gebieden is hij beter dan Frenkie'

Lees artikel

Johan Derksen was in februari bijzonder positief over de ontwikkeling van Veerman bij Heerenveen. "Hij is eigenlijk een Ajacied. Hij legt de ballen panklaar neer, doet altijd iets goeds. Er zit altijd een gedachte achter. Ik denk dat Veerman bij Ajax zomaar meedraait", zei de analist in Veronica Inside. Veerman vindt het vooral mooi dat Derksen hem hoog heeft zitten. "Het is altijd leuk als mensen zo over je praten, vooral als je zelf naar dat programma kijkt. Derksen is al een paar keer positief geweest, dat gebeurt niet vaak. Dat is alleen maar mooi."

Veerman probeert zijn conditie op peil te houden, nu er niet getraind wordt door Heerenveen en de Eredivisie niet meer hervat wordt. De middenvelder heeft in dat kader weleens betere omstandigheden meegemaakt. "Ik heb laatst in het park wat dribbeloefeningen gedaan, maar toen heb ik bijna vier keer mijn enkel gebroken", aldus de middenvelder, die in het recente verleden meer dan eens te maken kreeg met blessureleed. "Daar moet je ook weer mee uitkijken, omdat het gras heel slecht is. Ik hoorde laatst dat je ook niet meer op Cruyff Courts mag spelen, dus het voetballende gedeelte wordt lastig."

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
5
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
19
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
19
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
jouses
 
3
26 april 2020 om 13:25
Het beste antwoord wat je kan geven. Ik denk ook dat dit een groot deel media hype is. Veerman zal bij een paar clubs zeker op de radar staan maar ik vraag me af of Feyenoord hem wel zou willen halen ze hebben met Kokcu al een uitstekende speler op zijn positie of ze moeten er aankomend seizoen echt voor kiezen om Toornstra links te laten liggen. Maar het verhaal van Toornstra kennen we al jaren die vecht zich altijd terug.
 
De.TheKing
 
17
26 april 2020 om 13:32
Ondanks politiek correct, leest het wel weg alsof ie er open voor zou staan. Lijkt me daarnaast wel eens lekker om een keer met TWEE middenvelders te spelen die technisch begaafd zijn.
 
rbn_
 
8
26 april 2020 om 13:59
Of misschien heeft Feyenoord nu eindelijk eens een plan B, mocht Kokcu niet willen verlengen want dan zou Feyenoord denk ik hem gelijk moeten verkopen om nog een mooi prijsje voor hem te krijgen. Veerman zou dan een geschikte opvolger zijn.
 
Afc-cruijff
 
0
26 april 2020 om 14:43
Kokcu wou niet bijtekenen toch
 
MGMV
 
0
26 april 2020 om 18:29
Kokcu heeft naar verluidt een contractvoorstel naast zich gelegd vanwege het verschil in vraag en aanbod rond salaris. Dus dat is (nog) niet het geval. Zelf denk ik ook dat Veerman en Kokcu goed samen kunnen spelen. Kokcu is veel gevaarlijker dichter bij de spits en in Veerman zie ik veel meer een creatievere speler die wat dieper speelt (heeft ook een prachtige opening in de benen).
 
 
2
26 april 2020 om 14:49
Kokcu heeft inderdaad meer potentie denk ik, maar Veerman verrast mij wel in zeer positieve zin. Samen met Ejuke echt een geweldige aankoop gebleken afgelopen zomer. Kunnen beiden zeker wel een (flinke) stap omhoog
 
jouses
 
0
26 april 2020 om 14:56
Hoi Lanjouwer, ze laten idd zien dat ze boven het niveau Heereveen uit stijgen maar ik wil dat nog wel een jaar zien. Veerman staat zoals ik vermoed bij veel clubs op de radar en zal mij niet verbazen als bijvoorbeeld AZ hem zal halen als opvolger van Stengs. Ik geef je gelijk dat zij laten zien het goed te doen. Maar Feyenoord heeft al in verleden laten blijken nooit echt de juiste springplank te zijn voor dit soort talenten.
 
ScH14FcB
 
0
26 april 2020 om 16:15
Stengs is een heel andere speler dan Veerman. Veerman is een pure middenvelder. Een beetje zoals Frenkie de Jong.
 
Alkmaar54
 
0
26 april 2020 om 16:55
Mooie vervanger voor Mitsjo als hij niet wil verlengen.
 
ODESZA
 
7
26 april 2020 om 14:14
in de Engelse media wordt op het moment veel geschreven over kokcu die wel of niet naar arsenal of sevilla zou gaan. als kokcu inderdaad verkocht wordt moet je direct deze gozer samen met ozyakup vast leggen. qua niveau ga je dan niet enorm achteruit
 
FCBogarde
 
1
26 april 2020 om 15:33
Vele clubs hebben jaren zitten slapen. Het was al enige tijd bekend dat Veerman een enorme groeibriljant was, alleen niemand durfde het aan. Bij Heerenveen kende hij een periode van aanpassing en na 22 wedstrijden is hij ineens hot. Feyenoord zal hem graag willen hebben omdat ook niet bekend is of Kokcu gaat vertrekken. Hoe dan ook de ontwikkeling van Veerman is ook weer pure reclame voor de Keuken Kampioen Divisie !!
 
V-Watcher
 
0
26 april 2020 om 19:18
Klopt, kwam snel op bij Volendam als groot talent maar is daarna ook gewoon redelijk teruggevallen qua niveau en prestaties en ook een tijd geblesseerd geweest. Dat clubs er toen niet aan begonnen was logisch ook omdat de stap van de Eerste Divisie naar de Eredivisie vaak groter was dan gedacht. Clubs hebben dus helemaal niet zitten slapen want Heerenveen was de perfecte vervolgstap, redelijk dicht bij huis, rustige omgeving en hij kon zich daar prima ontwikkelen. De stap naar een grotere club had voor hem helemaal niks extra's opgeleverd en voor degradatievoetbal is die niet gemaakt.
 
DennisJWT
 
0
26 april 2020 om 15:34
Lens of Linssen. Kost je zo 2 miljoen aan salaris en tekengeld. Miljoenen voor Veerman.is Feyenoord de enige club die niet getroffen wordt door de coronacrisis?