Veerman: 'Na afloop deden ze bij NEC net alsof ze het Argentijnse elftal waren'
Donderdag, 9 mei 2024 om 08:41

Joey Veerman en Jerdy Schouten balen er nog steeds van dat PSV het seizoen in de Eredivisie niet ongeslagen eindigde. De Eindhovenaren liepen in Nijmegen tegen NEC in het mes, en dat is, alsook de Champions League-uitschakeling, een smet op het seizoen, zo vertellen zij in een dubbelinterview met Voetbal International.

PSV is bezig aan een historisch seizoen. De ploeg van Peter Bosz won de eerste zeventien competitiewedstrijden van het seizoen, maar liet in de achttiende speelronde tegen FC Utrecht (1-1) na het record van het elftal van Guus Hiddink uit 1987/88 te breken.

Ondanks het gelijke spel was PSV lange tijd nog steeds op koers om een uniek seizoen te beleven en zich tot ongeslagen kampioen te kronen. Dat lukte een ploeg in de Eredivisie slechts één keer eerder, in 1994/95. Toen werd het Ajax van Louis van Gaal, dat ook beslag legde op de Champions League, geen een keer verslagen in competitieverband.

Nadat PSV op miraculeuze wijze in eigen huis won van FC Twente (1-0), wachtte in speelronde 27 de ontmoeting met NEC. Daar vond PSV zijn Waterloo. De Nijmegenaren wonnen dankzij goals van Lasse Schöne, Kodai Sano en Sylla Sow met 3-1.

Veerman en Schouten zijn er nog steeds ziek van. "Het is heel mooi wat we hebben neergezet", vertelt Schouten tegenover VI. "Maar als we het echt heel bijzonder hadden willen maken, dan hadden we tot het eind van het seizoen ongeslagen moeten blijven."

Veerman legt de schuld bovenal bij zijn eigen ploeg. "We waren gewoon echt slecht tegen NEC. En ik vind ook dat we best een keer in het seizoen een offday mogen hebben. We hadden gewoon de 2-0 en de 3-0 moeten maken."

"Zij schoten drie ballen op doel en het waren drie goals. Na afloop deden ze bij NEC net alsof ze het Argentijnse elftal waren van het afgelopen WK, maar zo is het ook niet natuurlijk", doelt Veerman al grappend op het gedrag van de WK-winnaars.

CL-uitschakeling
In de Champions League vloog PSV er uiteindelijk in de achtste finales uit tegen Borussia Dortmund. Ook een smet, vindt het duo. Veerman: "Ik heb het er al een paar keer over gehad als mensen zeggen dat we trots kunnen zijn op onze Champions League-campagne. Ik vind trots een slecht woord, want ik heb dat dus helemaal niet. Het is mooi dat we bij de laatste zestien zaten, maar we hebben een grote kans op de kwartfinale laten liggen."

Ook Schouten is nog altijd teleurgesteld door de Europese uitschakeling, maar plaatst een kanttekening. "'Toch moeten we er ook niet te negatief over denken. Die uitschakeling was niet goed en niet nodig. Maar we hebben dit seizoen in de Champions League gevoetbald met veel jongens die nog nooit op dat niveau hebben gespeeld."

"Ik vind het knap wat we hebben gedaan. Alleen, gezien onze kwaliteiten hadden we nog verder kunnen komen en waren we tegen Dortmund eigenlijk verplicht om echt iets moois neer te zetten. Dat hebben we nagelaten."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
00:12
00:12
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
5
   
00:05
00:05
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
5
   
23:44
23:44
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
10
   
23:28
23:28
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (65)

 
Supergroover
 
95
9 mei 2024 om 08:49
Lekker janken die Veerman, hadden hij en zijn ploeggenoten maar beter moeten spelen. Het was gewoon een terechte overwinning van NEC
 
Inti
 
139
9 mei 2024 om 08:56
Dat zegt hij toch ook. Heb je het artikel wel gelezen?
 
Pieterpost
 
47
9 mei 2024 om 08:59
Echt een jankerd inderdaad die Veerman. Kan er niks van. Lekker heel z’n carrière bij PSV blijven!
 
RyanGarcia
 
23
9 mei 2024 om 09:13
Nouja je kan best een goed voetballende jankerd zijn natuurlijk.
 
Pieterpost
 
50
9 mei 2024 om 09:18
“ doelt Veerman al grappend op het gedrag van de WK-winnaars.” Hij bedoelt het dus als grap. Daarbij is Veerman verre van een jankerd. Gewoon een nuchtere ietwat boerse vent die stevig in z’n schoenen staat.
 
RyanGarcia
 
15
9 mei 2024 om 09:22
Heb Veerman vaak zuur voor de camera zien staan of zuur na een wissel. Dat die niet letterlijk jankt dat klopt. En als `grap`. Maar hij moet het wel vermelden dus het zit hem op enige manier toch wel dwars want anders leg je er de nadruk niet op maar alleen op het feit dat je zelf niet goed speelde. Geweldige speler verder hoor. En dit seizoen gaat alles voortvarend dus dan zie je hem niet klagen. Maar dat was voorgaande seizoenen heel anders. P.s. ik houd er overigens wel van. Spelers die haten om te verliezen en dan met een zure bek voor de camera staan. Beter dan een Dirk Kuyt en zijn standaard bs.
 
bobson1982
 
47
9 mei 2024 om 09:24
Ik kijk sinds begin jaren 90 voetbal en Veerman is absoluut de grootste jankerd die ik in de Eredivisie ooit heb gezien. Dus dan zijn de meningen daar keurig over verdeeld.
 
Pieterpost
 
2
9 mei 2024 om 09:27
Dat was vooral toen hij met bij PSV zat ook nog met v Nistelrooij. Hij legt de lat gewoon hoog wat logisch is met zijn kwaliteiten. Ik denk ook dat hij zijn stempel nog wel gaat drukken bij een Europese topclub. Hij heeft gewoon zoveel rust aan de bal, goede passing en ook de meeste voorassists dit seizoen. Waarschijnlijk zal hij alleen maar minder gaan klagen, omdat hij zich nog aan het ontwikkelen is.
 
Redisthecolour
 
46
9 mei 2024 om 09:54
Dan ben je vrij subjectief denk ik. Veerman komt nog niet in de buurt van de heer Tadic.
 
arsenal890
 
1
9 mei 2024 om 10:08
Pieterpost, Jij had toch gezegd dat veerman naar real kon om kroos op te volgen?
 
ajaxclub
 
15
9 mei 2024 om 10:47
@RedisthecolourDat jij überhaupt Tadic durft te vergelijken in 1 zin met Veerman...Tadic in alles een 1000 procent winnaar, daar mag deze Veerman alleen maar van dromen.
 
FCVD44
 
14
9 mei 2024 om 10:48
Even uit de losse pols Tadic, Xavi Simons, Kezman, Cillessen
 
GluubsterTJ
 
7
9 mei 2024 om 10:54
Tadic een winnaar? Hij wordt dit jaar toch 2e met Fenerbahce???Nee gekheid, zo goed als alle profvoetballers zijn winnaars anders tikken ze nooit dat niveau aan imo. Vind dat altijd zo`n nietszeggende term. Zo dus ook Veerman. Janken wordt denk ik meer mee bedoelt: klagen bij de arbitrage, rollen, zeuren bij teamgenoten, bloedzuigen bij de tegenstander etc. Alles doen om te winnen. Maar goed, ook Tadic en Veerman zijn daar niet uniek in. Het profvoetbal loopt er vol mee.
 
Migi
 
7
9 mei 2024 om 11:00
Veerman lijkt me eerder een visserse jongen dan een boer toch?
 
Redisthecolour
 
8
9 mei 2024 om 11:39
Maar het is wel de grootste jankerd die ik dit decennium hen gezien in de ED. Dat doet niets af aan zijn kwaliteiten of verdere eigenschappen.
 
lwd12
 
3
9 mei 2024 om 12:02
FCVD44 prima rijtje, daar hoort Luuk de Jong ook zeker bij.
 
ScummyMan
 
1
9 mei 2024 om 12:29
Denk dat het rijtje nog veel en veel langer kan zijn. Naast gedrag in het veld speelt ook gedrag buiten het veld een rol. Frenkie de Jong stond bijvoorbeeld ook altijd bij de scheids te klagen maar die vinden we wel sympathiek. Cillessen stelt zich veel minder aan (als keeper ook minder aanleiding natuurlijk) en klaagt ook veel minder onterecht. Maar die staat wel in dit rijtje omdat hij ongemakkelijker voor de camera staat.
 
T-Star
 
17
9 mei 2024 om 10:01
Ik zie nu een paar keer dat NEC terecht heeft gewonnen, maar dan ben ik heel benieuwd hoe 'terecht' wordt gedefinieerd. Als je zegt dat terecht betekent dat de ene club meer dan de andere club scoort, dan begrijp ik het. Al bestaan er dan geen onterechte overwinningen. Als je het op basis van statistieken gaat bekijken, kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat de winst op zijn minst geflatteerd is. 27 om 8 schoten, 3.59 expected goals om 1.86. 66% balbezit om 34%. Gemiste penalty psv. 2-1 op basis van expected goals uit open spel.
 
Johan78
 
3
9 mei 2024 om 10:35
Klopt, dat viel mij ook op. Als je puur naar de statistieken kijkt won NEC zwaar onterecht. Als je kijkt naar welk niveau de beide clubs in die wedstrijd haalden ten opzichte van wat ze zouden moeten kunnen, heeft NEC het veel beter gedaan. Als je er zo naar kijkt wint NEC wel verdiend. Blijft altijd lastig, maar ik heb wel sympathie voor die laatste invalshoek want anders kun je als kleinere club bijna nooit verdiend winnen van de grotere tegenstander, de statistieken zullen vrijwel altijd minder uitvallen. Dus dan kijk je meer naar of de ploegen naar hun mogelijkheden hebben gespeeld.
 
Keizerstad1994
 
5
9 mei 2024 om 11:44
Kijk statistieken zijn natuurlijk op zichzelf best interessant en in die zin objectief maar de conclusies die je eruit trekt zijn dat dan weer niet. Ik bedoel statistieken over balbezit en aantal schoten hoeven echt niet altijd het hele verhaal van een wedstrijd te vertellen. Zelfde geldt voor expected goals, ook dat zijn onderaan de streep gewoon modellen met bepaalde uitgangspunten waarvan de resultaten je wel iets meer zeggen maar nooit het hele verhaal. Statistieken moeten m.i. altijd ondersteunend zijn, d.w.z. je bekijkt een wedstrijd volledig en legt daarna (!) de statistieken ernaast om je beeld van de wedstrijd op eniger wijze te bevestigen of aan te passen. Een team dat wint met minder expected goals dan de tegenstander doet dat echt niet meteen onverdiend ofzo, het zegt mij eigenlijk vooral dat dat team goed met de kansen omgaat wat gewoon kwaliteit is. Zelfde geldt voor aantal schoten, leuk als een team 27 keer op doel schiet maar wat als 25 daarvan slappe rollertjes zijn? En balbezit is al helemaal de meest irrelevante statistiek als het gaat om de vraag of een overwinning wel of niet verdiend is.
 
Willem1609
 
2
9 mei 2024 om 13:29
NEC had tot de 0-1 van PSV, die vrijwel uit het niets kwam, het betere van het spel. Daarna had PSV de overhand, maar bouwden zij de score niet uit. NEC kwam vlak voor rust vervolgens via een pingel ‘gelukkig’ op de gelijke hoogte. Daarna maakt NEC vlak na rust 2-1 en na iets meer dan een uur spelen 3-1. Je kan niet verwachten van een ploeg als NEC dat ze met een 3-1 voorsprong lekker gaan aanvallen tegen PSV, dus deze statistieken zijn gezien het scoreverloop totaal niet representatief. PSV moest met een half uur op de klok alles op alles zetten voor een puntje, NEC moest vooral tegenhouden en overleven.
 
T-Star
 
0
9 mei 2024 om 15:12
Tot de 1-0 het betere van het spel... psv scoorde al in de 20e minuut. Dat is nog geen eens een kwart van de wedstrijd. Hoezo zijn de statistieken vanwege scoreverloop niet representatief? Je staat voor en besluit ineens meer kansen tegen te krijgen?
 
Willem1609
 
0
9 mei 2024 om 18:20
‘PSV scoorde al in de 20ste minuut’ - Ja, dan kun je tot die tijd gewoon het betere van het spel hebben. Doelpunt van PSV was op basis het spel destijds best tegen de verhouding in. ‘Je staat voor en besluit ineens meer kansen tegen te krijgen?’ - Een gehavend NEC (zonder Proper, Schone, Ogawa en een uitgevallen Van Rooij) staat 3-1 voor tegen het onverslaanbare PSV. Het is dan best logisch dat er dan gekozen wordt voor verdedigen en op de counter loeren, waardoor PSV meer kansen krijgt, ja. Dat is geen hogere wiskunde, hoor.
 
hansje1969
 
3
9 mei 2024 om 11:23
Ik vind het wel een goede eigenschap dat hij hiervan baalt. De afgelopen jaren onder ETH toen Ajax nog de titel pakte, miste ik deze instelling dikwijls. Maar verder is het echt een zekert. Mag NEC niet blij zijn met hun overwinning die hun drie belangrijke punten opleverde? Dat verhaal van die CL snap ik niet geheel. Dortmund was over twee wedstrijden gezien gewoon de betere en als je die penalty niet kado krijgt, verlies je beide wedstrijden. Ook in de poulefase vind ik dat PSV nou niet iets geweldigs heeft neergezet. Je gaat door met een negatief doelsaldo en wint door een scheidsrechterlijke dwaling uit van Sevilla. En thuis kom je al heel goed weg tegen Sevilla. Daar deed Dortmund het dus echt beter. Dus mooi dat Veerman van het verlies in Nijmegen baalt, maar verder eigenlijk weinig recht om te zeuren
 
Andres13
 
5
9 mei 2024 om 11:42
Welke scheidsrechterlijke dwaling in Sevilla? Want die twee gele kaarten voor Ocampos waren meer dan terecht. Eerste gele kaart was voor opzichtig tijdrekken en bij de andere gele kaart vloog Ocampos als een bezetende in op Vertessen. En ook met 10 tegen 11 is een 2-0 achterstand in een lastige uitwedstrijd in de CL echt geen eenvoudige opgave
 
hansje1969
 
2
9 mei 2024 om 12:15
Ik vond die straf wel heel zwaar, maar doel meer op het moment waar Peter Bosz na afloop lachend op de verslaggever reageert en zegt dat hij het niet kan zien omdat hij geen bril op heeft. Daarna zegt hij blij te zijn dat de scheidsrechter niet tegen zat. Was iets al in de eerste helft. Weet het niet meer. Toen Bosz zo boos was na Feyenoord PSV, heb ik een boze PSV fan die dit nog wel wist, gevraagd of Bosz zijn bril daar wel op had tijdens zijn pers praatje.
 
ScummyMan
 
23
9 mei 2024 om 08:49
Het is toch ook heel bijzonder dat je waarschijnlijk de enige club in de eredivisie bent die de kampioen heeft verslagen? Dat je daar op dat moment niet op zit te wachten snap ik. Heb dit seizoen al veel spelers zien juichen alsof ze de CL of het WK hebben gewonnen en als het oprecht is en niet om de tegenstander te jennen is dat helemaal prima.
 
Jaapio90
 
9
9 mei 2024 om 10:02
Tel daarbij de punten op die NEC nodig heeft voor play-offs Europees voetbal. Ook dat is voor NEC een geweldige prestatie.
 
MarekHamsik17
 
6
9 mei 2024 om 08:52
Vond PSV niet kansloos tegen Dortmund. Dortmund was eigenlijk ook niet zo geweldig. Des te meer ik het knap vind dat ze zowel Atletico Madrid als PSG hebben uitgeschakeld. Spelen ze nog een keer liggen ze eruit dat dan weer wel.
 
Pieterpost
 
11
9 mei 2024 om 09:02
We speelden eigenlijk met 10,5 man met Lozano die gewoon tekort komt. Met onze Noah hadden we waarschijnlijk veel beter voor de dag gekomen. Hoe populair Chucky ook is ik zou doorselecteren en hem naar de MLS laten gaan.
 
Benzema.
 
15
9 mei 2024 om 09:09
Wat dacht je van de Jong die beiden wedstrijden dramatisch was en in de slotfase nog een 100% kans mist.
 
Pieterpost
 
3
9 mei 2024 om 09:16
Daarom ben ik ook van mening dat je nu hoe goed de Jong het nu ook heeft gedaan Pepi moet gaan brengen, want die kan voetballend beter mee.
 
Yoda
 
6
9 mei 2024 om 10:13
Maar die missers zijn toch geen reden om op de plek van de Jong door te selecteren? Dan kunnen ze bij PSG heel wat spelers doorselecteren, want die mistten nogal wat kansen tegen Dortmund . Als je fan bent van een andere eredivisie club snap ik dat je Luuk zsm uit het elftal wil zien. Ik wilde ook graag dat Tadic werd vervangen bij Ajax en inmiddels wel duidelijk waarom
 
BurdyM
 
10
9 mei 2024 om 10:16
Ja, je moet de MVP van het seizoen, met de meeste goals en assists vervangen. Als jij niet ziet hoe belangrijk Luuk de Jong is voor dit PSV snap je er weinig van. Hij is de eerste die druk zet om de bal te veroveren. Als PSV onder druk staat kunnen ze de bal op hem lang geven. Als het voetballend een keer niet lukt is hij met zijn kopkracht plan B. Pepi is een leuke spits, maar moet echt nog een jaar geduld hebben.
 
Sirius
 
8
9 mei 2024 om 09:27
Ach ja, Dortmund is ook geen bijzondere ploeg. Dat die de CL-finale gehaald hebben, is eigenlijk een klein wonder. De loting heeft ook niet echt tegen gezeten.
 
Andres13
 
13
9 mei 2024 om 10:22
Ze wonnen ook de zwaarste poule die ik er was met maar 1 nederlaag in alle groepswedstrijden. De loting was redelijk zwaar over het algemeen
 
RyanGarcia
 
56
9 mei 2024 om 08:54
Tja en nu doet Veerman alsof ze te vergelijken zijn met het team van Ajax uit 94/95. Ze spelen echt een heeeeeel goed seizoen maar door de finaleplaats van Dortmund gaan ze nu volgens mij echt denken dat zij daar ook konden staan. PSV deed het in de CL redelijk. Maar elke wedstrijd die ze speelden waren ze niet of niet aanzienlijk beter. Niet tegen Arsenal, niet tegen Lens, niet tegen Sevilla en ook niet tegen Dortmund. In de groepsfase had je geluk die je in KO fase niet had.
 
Sjasper1
 
28
9 mei 2024 om 09:13
Dat doet hij helemaal niet. Dat doet de redactie.
 
RyanGarcia
 
4
9 mei 2024 om 09:39
Niet direct dat klopt. Maar ongeslagen kampioen is nog maar 1x voorgekomen dus je kan alleen maar vergelijken met dat team natuurlijk.
 
FCkorsou
 
13
9 mei 2024 om 09:46
En toch stonden ze daar, bij de laatste zestien. Dat is als Nederlandse club gewoon een prestatie, zeker als je al jaren faalt om überhaupt de CL groepsfase te halen. Wat betreft Dortmund, we hebben daar een kans laten liggen en met name in de thuiswedstrijd. Voor mijn gevoel kwamen die wedstrijden net in een fase waar PSV wat minder was door blessures en spelers die niet 100% fit waren. Eigenlijk gewoon jammer dat we zelfs dit seizoen niet eens PSV op zijn sterkst hebben gezien.
 
AadHandgranaat
 
7
9 mei 2024 om 10:54
Ik heb eigenlijk geen moment het gevoel gehad dat PSV beter was dan Dortmund, net zoals ik ze in de CL in het geheel ook niet sterk vond. Met enorm veel mazzel doorgegaan na die rode kaart in Sevilla, maar daar was je eigenlijk ook gewoon kansloos. Dortmund thuis ook alle geluk van de wereld met die pingel, en Dortmund uit word je compleet weggespeeld in het begin. Dortmund is inderdaad geen wonderploeg, dus daar zit 'm denk ik de frustratie. Maar dit PSV vergelijken met Ajax 18/19 of de jaren 90 slaat nergens op. PSV was nationaal geweldig, maar internationaal totaal niet
 
BurdyM
 
7
9 mei 2024 om 10:21
Een beetje zoals Real Madrid zeg maar. Volgens mij maakt het niet uit dat de tegenstander beter is of dat je geluk hebt. Het gaat om het resultaat. Het is voor elke Nederlandse ploeg een goede prestatie als je bij de laatste 16 van de CL komt. En weet niet of je het tweeluik tegen Dortmund hebt gezien. Daarin was PSV absoluut niet kansloos en bij vlagen zelfs beter en hadden ze gewoon de finalist van dit jaar kunnen verslaan. En ik lees nergens dat Veerman zegt dat zij dan ook wel in de finale zouden staan. Je aversie tegen PSV of Veerman vertroebeld je objectiviteit.
 
Papichullo10
 
13
9 mei 2024 om 09:21
Veerman, de koning van foute uitspraken en weinig in de spiegel kunnen kijken. NEC won die wedatrijd meer dan terecht. O.a. omdat PSV niet thuis gaf in alle duels. Dan is een felicitatie op zijn plaats meneer Veerman, ipv je concullegas naar beneden proberen te praten.
 
Sirius
 
26
9 mei 2024 om 09:30
Niets om af te doen aan PSV, maar het is ook wel pijnlijk dat dit PSV bijna ongeslagen is dit seizoen. Zo`n indrukwekkende ploeg is het niet. Het feit dat een best matig AZ en FC Twente relatief makkelijk derde en vierde worden, toont ook wel aan hoe ontzettend zwak de Eredivisie dit jaar is. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.
 
FCkorsou
 
16
9 mei 2024 om 10:10
Dus als een club goed beleid voert en koppelt aan prestaties/resultaten, dan is de Eredivisie nog nooit zo zwak geweest?
 
Johan78
 
5
9 mei 2024 om 10:28
Ik heb seizoenen meegemaakt waarin Roda JC of Willem II tweede werden, dus dat is wel degelijk vaker gebeurd.
 
AadHandgranaat
 
2
9 mei 2024 om 10:56
Het verschil is vooral enorm tussen de eerste 2 en de rest van de competitie. PSV en Feyenoord zijn wel echt sterk, ook t.o.v. vorige jaren. Alleen zit daar achter helemaal niks. Maar ik denk dat de top 2 zich zeker kan meten met de top 2 van de 10-15 jaar hiervoor. Kijk alleen al naar de suprematie van PSV, dat is echt niet toevallig. Dit Feyenoord vind ik ook het beste van de afgelopen 20 jaar, alleen is PSV nog beter
 
Redisthecolour
 
1
9 mei 2024 om 11:42
PSV heeft gewoon meer dan prima gepresteerd, het is behoorlijk uitzonderlijk dat Nederlandse ploegen zo ver komen in de CL. Zegt dus zeker niet alles over de ED. Het zegt ook veel over de Bundesliga dat Leverkusen zo simpel kampioen wordt. Toch hebben Bayern en Dortmund het erg goed gedaan in de CL. Zo heeft elke competitie wel wat.
 
Woenselaar
 
1
9 mei 2024 om 12:17
Een bijna historisch aantal punten, maar zo indrukwekkend is de ploeg niet. Wat fijn dat er hier zo'n scherpe mensen ronddwalen.
 
Sambazzz
 
13
9 mei 2024 om 09:43
Flater tegen NEC kan gebeuren, maar Uit tegen Sevilla in het zadel geholpen door die rode kaart, tot dat moment behoorlijk kansloos, Uit tegen Feyenoord in de beker eruit Tegen Dortmund uit het echt laten liggen Toch drie cruciale wedstrijden waarin PSV niet thuis heeft gegeven. In andere thuisCL-wedstrijden tegen Sevilla en Lens ook goed weggekomen. Toch nooit een onoverwinnelijk gevoel bij dit team gehad. Het viel op sommige momenten wel net goed.
 
Andres13
 
9
9 mei 2024 om 10:26
Staat tegenover dat PSV nationaal bijna alle topwedstrijden tegen Feyenoord, AZ en Twente heeft gewonnen, Rangers nu wel uiteindelijk simpel heeft verslagen en ongeslagen was tegen Sevilla en Lens. En dat over het algemeen met dominant voetbal en nationaal met veel grote uuitslagen. Alleen Dortmund was gewoon niet goed.
 
Johan78
 
2
9 mei 2024 om 10:30
En PSV ook bijna nooit de mindere was ten opzichte van de tegenstander in de CL, alleen Arsenal-uit, en een helft uit tegen Sevilla en Dortmund. In alle andere wedstrijden minimaal gelijkwaardig of zelfs beter. Dus het is maar net hoe je het bekijkt.
 
RyanGarcia
 
3
9 mei 2024 om 12:47
Feyenoord heb je in 4 wedstrijden niet weggespeeld. Zelfs tegen Ajax ging het over 2 wedstrijden niet zonder slag of stoot. Twente thuis ook met de hakken over de sloot.
 
Johan78
 
0
9 mei 2024 om 14:06
Feyenoord is ook te goed om weg te spelen. Vervolgens noem je niet de nummer 4 AZ, waar PSV twee keer zeer overtuigend van won. En Twente thuis was meteen na de uitschakeling in Dortmund, met een zware CL wedstrijd in de benen.
 
Aguerooo
 
1
9 mei 2024 om 11:00
Gedeeltelijk gelijk. Maar als je de rode kaart van Sevilla benoemd, moet je naast het bekerduel tegen Feyenoord ook het penaltymoment benoemen. Het is gewoon onmogelijk om een heel seizoen lang elke wedstrijd aantrekkelijk voetbal te spelen en daarnaast ook te winnen. Dat lukt zelfs de beste nog niet. Elk seizoen heb je wel 3 á 4 wedstrijden er tussen zitten waar echt helemaal niks lukt, dat is echt geen schande. Tegen Sevilla en Dortmund kun je wel praten over een soort spanning die over het elftal hing, diezelfde spanning als tegen Sparta afgelopen zondag. Dat is gewoon een stukje ervaring wat dit elftal op een aantal fronten echt nog wel mist. Maar door juist dit soort wedstrijden te spelen bouw je die ervaring wel op en ben je volgend seizoen nóg beter (mits de smaakmakers blijven uiteraard).
 
McMulenga
 
5
9 mei 2024 om 10:24
De een vindt hem zuur. De ander vindt hem een jankerd. Ik vind dat hij een echte winnaars mentaliteit heeft.
 
Willem1609
 
2
9 mei 2024 om 13:33
Dat hadden ze bij NEC ook en daarom waren ze ook blij dat ze die overwinning over de streep trokken tegen het toch wel onverslaanbare PSV. Voor een speler die zelf bij Volendam en Heerenveen heeft gespeeld, best vreemd dat ‘ie niet snapt waarom de NEC-spelers zo blij waren. Zeker als je bedenkt dat NEC 3 jaar geleden nog zevende eindigde in de KKD.
 
Migi
 
6
9 mei 2024 om 10:47
Dortmund is gewoon beter dan PSV, ik denk niet dat ze daar heel veel meer verdiend hadden. In de eerste wedstrijd komen ze natuurlijk ook uit een totaal onterechte pingel op 1-1. Het Eredivisieseizoen waren ze echt ongenaakbaar, maar ze zijn niet van het niveau van het Ajax uit 2018 of het PSV met Van Bommel en Alex.
 
Davilla_7
 
8
9 mei 2024 om 11:08
Op basis van xG had PSV gewoon door moeten gaan tegen Dortmund ( ook zonder de penalty). En dan mistten ze ook nog Lang, Saibari en kwam Veerman net terug van een blessure. Het gevoel dat de uitschakeling onnodig was blijft daarmee wel hangen Aan de andere kant: in de wedstrijd tegen Lens speelde PSV alleen maar lange ballen op Luuk de Jong en ook tegen Sevilla had dit PSV het moeilijk. En dat zijn geen wereldploegen. Zo eerlijk moet je ook zijn
 
Migi
 
0
9 mei 2024 om 11:16
Ja, alleen gaat xG altijd voorbij aan het feit dat kansen afmaken een kwaliteit is. Zolang je in die stat niet meeneemt of Haaland de bal trapt of Mitchel te Vrede, vind ik dat je er weinig echt uit kan afleiden, behalve misschien spelbeeld. Ik vond dat het er geen moment in zat tegen BVB eerlijk gezegd. En natuurlijk, het moet ook een beetje meezitten, maar dat het meezit was ook wel een aanzienlijk deel van de reden dat PSV door ging in de poule.
 
RyanGarcia
 
5
9 mei 2024 om 12:04
Op basis van xG hadden jullie 0 punten moeten hebben tegen Lens, thuis tegen Feyenoord. En uit tegen Utrecht en Ajax. Als we toch zo gaan roepen.
 
Davilla_7
 
0
9 mei 2024 om 13:35
Maar ik vond PSV thuis tegen Feyenoord en uit tegen Ajax en Utrecht ook zeker niet beter. Net als dat ik PSV tegen Dortmund dus niet slechter vond. Ik vind xG daarmee vaak een goede maatstaf om de krachtsverhoudingen in een wedstrijd te meten. De kanttekening van Migi klopt overigens wel, maar statistisch is het op lange termijn een enorm goede voorspeller van succes
 
The Wolf
 
3
9 mei 2024 om 13:00
NEC verdiend gewonnen en beetje nutteloos gemijmer over ongeslagen blijven zoals de Duitse kampioen.
 
Bluemerlin
 
1
9 mei 2024 om 13:22
Veerman jemig hoe kun je zo zuur zijn op NEC. Kinderachtig zeg.
 
NECLent
 
1
9 mei 2024 om 13:53
Lekker man dat NEC hen de enige nederlaag heeft bezorgt. Voor ons een van de hoogtepunten uit een heel mooi seizoen.