Verbazing om naderende deal met Feyenoord: 'Wij hadden zijn jawoord al'
Maandag, 15 juni 2020 om 14:14

Mark Diemers wordt volgens het Dagblad van het Noorden nog deze week gepresenteerd als aanwinst van Feyenoord. De middenvelder van Fortuna Sittard leek eerder nog op weg naar FC Groningen, dat al tot een akkoord was gekomen met de Limburgse club. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is niet bijster gelukkig met de hele gang van zaken rondom de door zijn club begeerde Diemers.

Fledderus weet dat Diemers steeds nadrukkelijker in verband wordt gebracht met een transfer richting Feyenoord. "Ik heb het allemaal meegekregen", vertelt de bestuurder via een videoverbinding aan bovengenoemde krant. "Uiteraard heb ik contact gezocht met het kamp-Diemers. Afgelopen vrijdag hebben we nog met elkaar gesproken. Maar ze hebben meer tijd nodig. De media zullen goed ingevoerd en ingelicht zijn, maar ik kan natuurlijk niet op dergelijke geruchten ingaan. Ik wacht nu op een melding vanuit het kamp-Diemers." FC Groningen en Fortuna hadden afgesproken dat er uiterlijk deze maandag een definitief akkoord zou worden gesloten, anders zou Feyenoord weer in beeld komen.

De transfersaga met Diemers in de hoofdrol zorgt voor gemengde gevoelens bij Fledderus. "Het is natuurlijk een vervelende situatie geworden met bijna alleen maar verliezers. Over Diemers en FC Groningen is deze week heel veel gezegd en geschreven. Dat wij sneller hadden handelen misschien. Ik wil het nog wel een keer uitleggen, maar ik had al veel langer contact met de zaakwaarnemer van Diemers. Maar steeds kreeg ik te horen dat er grotere en andere clubs waren. FC Groningen is een club in een categorie waar Diemers het niet in zoekt."

"Door de coronacrisis veranderde de situatie", benadrukt Fledderus. "Diemers was ook al bij veel clubs op bezoek geweest. Maar die haakten af en toen zijn wij heel snel gaan schakelen. We hebben een uitstekend gesprek gehad, waar Danny Buijs ook bij was. Hij was gelijk superenthousiast over onze plannen en Diemers gaf gelijk aan nog maar naar een club te willen en dat was FC Groningen. Dat paste namelijk perfect bij zijn carrièreplannen, dus dat was allemaal superpositief."

De contacten met Fortuna waren vervolgens al snel gelegd. "Daarna hebben we een akkoord bereikt met Diemers en zijn zaakwaarnemer", vervolgt Fledderus zijn analyse over de transfersoap. "Dat was ook niet makkelijk, daar moesten we ook ver in gaan. Die jongen ligt goed in de markt, dat zie je nu ook weer. Maar we kregen een jawoord van Diemers, zijn zaakwaarnemer én Fortuna. Maar toen werd gevraagd of er een doorverkooppercentage zou zijn voor Diemers en dat soort dingen, want dat was in de media gekomen. Wij hadden echter maximaal geïnvesteerd, en nu opeens kwam dit probleem op tafel." De hele situatie bezorgt Fledderus een vieze smaak in de mond. "Voor mij is een woord een woord, maar dat geldt blijkbaar niet voor iedereen. Het is wat ons betreft een hele vervelende situatie."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
La~Decima
 
8
15 juni 2020 om 14:23
Klinkt alsof wij vooral een plan B waren. Hij was erg welkom bij ons maar het moet wel binnen de perken blijven. Veel succes bij Feyenoord. Jammer dat het uiteindelijk zo moest lopen, nu doorschakelen naar een andere speler die de aanval kan leiden volgend seizoen. Daarnaast een nieuwe rechtsback halen en het contract van Padt verlengen en we zijn groot en deels klaar voor volgend seizoen.
 
fcknudde
 
1
15 juni 2020 om 18:26
La~Deciam, Idd en geef die jongen geen ongelijk om zo hoog mogelijk in te zetten. Tijd zal gaan leren of het verstandig is. Tenminste weer een speler om ouderwets uit te fluiten )p. Zie liever ook een dominante spits komen die zelf wat kan forceren met een actie.
 
masterapie
 
20
15 juni 2020 om 14:24
Het is niet erg chique van Diemers en z'n zaakwaarnemer, maar zakelijk gezien snap ik ze wel. Ben benieuwd of ie het niveau wat Feyenoord nastreeft gaat halen of dat het een kleurloze speler in de Kuip wordt. Voor Groningen wel zuur dat het zo loopt en snap de frustratie bij Fledderus wel...
 
Spijkenisser
 
3
15 juni 2020 om 15:00
Het lijkt mij ook niet heel chique van Fledderus om Diemers nu weg te zetten als een leugenaar en onbetrouwbaar persoon. Hij eindigt met: Voor mij is een woord een woord, maar dat geldt blijkbaar niet voor iedereen. Nou, dat klinkt voor mij redelijk als hard de deur dichtslaan. Of wil je alsnog een speler aan boord hebben die je daarvoor een stempel als onbetrouwbaar hebt gegeven? Dan is Fledderus best naïef en hypocriet.
 
eenopinie
 
14
15 juni 2020 om 15:04
Fledderus krijgt in de kwestie Matusiwa juist deze aantijgingen naar zijn hoofd. Ik denk dat Matusiwa bij het lezen van deze verklaring van Fledderus stijl achterover valt.
 
 
3
15 juni 2020 om 15:26
helaas zijn wij er niet bij geweest en weet niemand wat er precies besproken is, en blijft het waarschijnlijk een welles niets spelletje.
 
SpeedyAFC
 
0
16 juni 2020 om 10:11
Met zogenaamde mondelinge akkoorden is er altijd het probleem van de details. Die worden in het contract uitgewerkt. Diemers hoeft alleen maar moeilijk te doen over de vele details in het contract en er is alsnog geen overeenstemming.
 
fiish010
 
50
15 juni 2020 om 14:28
Wees niet bang Groningen.. Dit wordt wederom een flop en dan speelt hij volgend jaar alsnog bij Groningen. Bizar dat Feyenoord concurreert met Groningen om een speler. Met alle respect voor Groningen! Dit is de bevestiging dat Feyenoord geen topclub meer is.
 
Heiky
 
2
15 juni 2020 om 14:33
Kunnen we nu onderhand eens ophouden met elke dag een bericht over Diemers te plaatsen? We zien vanzelf wel waar ie beland, Feyenoord, Groningen of uiteindelijk geen van beide. Ja en ik weet dat ik niet verplicht ben dit te lezen maar elke dag een pushbericht of berichten valt niet aan te ontkomen.
 
stoom cursus
 
8
15 juni 2020 om 14:47
Dit is natuurlijk makkelijk zeggen. Waar Groningen in hem een basisspeler/aanvalsleider ziet is het voor Feyenoord natuurlijk een versterking voor de breedte. Wie weet kan hij echt verrassen, maar ik zie hem niet een basisplaats pakken met de momenteel aanwezige middenvelders.
 
FlamengoBrasil
 
5
15 juni 2020 om 15:03
Als hij flopt bij Feyenoord dan gaat hij absoluut niet alsnog naar Groningen. Hij zal bij Feyenoord langer dan 1 jaar tekenen, en Groningen zal doorschakelen en een alternatief halen. Dus dan is Diemers niet meer nodig. En Feyenoord zal hem niet met een te groot verlies weg willen doen, maar of de subtop er dan nog op zit te wachten?
 
Lacazette
 
6
15 juni 2020 om 15:59
Zijn stastieken zijn toch anders best aardig. 7 goals en 6 assists. Hij zorgede als nummer 10 voor 13 van de 29 gescoorde goals bij fortuna wat bijna 50% is. Zo slecht zal die gast dan toch ook weer nier zijn?
 
TheRoscoe
 
0
15 juni 2020 om 20:55
Heb je hem trouwens ook in het echt zien spelen? Of is dit puur soccerway-scouten? Want door naar hem te kijken, kan je zien waarom mensen hun bedenkingen hebben bij Diemers. Ik zou dat dan eerst doen. Ik vind hem een goede speler, maar dat betekent niet dat ik hem bij Feyenoord wil zien.
 
fanaticus
 
18
15 juni 2020 om 14:31
Bijna alleen maar verliezers??..alleen Groningen pist naast de pot in dit geval, zowel Diemers als Feyenorod verliezen niks, integendeel..
 
La~Decima
 
23
15 juni 2020 om 14:34
Ik denk dat Feyenoord uiteindelijk ook meer salaris etc heeft moeten betalen dan de verwachting was. "ja, Groningen bood dit." Daarnaast is natuurlijk de vraag of Diemers een Toornstra of een Kelly wordt.
 
dribbelaar28
 
4
15 juni 2020 om 14:42
Ik hoop dat Diemers bij ons kan brengen wat hij ook bij Fortuna brengt. Ik heb daar alle vertrouwen in. Het is een brutale speler die zich graag laat zien en niet vies is om verdedigend ook zijn steentje bij te dragen. Iets waar het legioen toch veel waarde hecht, hard werken. Verder brengt Diemers ook specifieke kwaliteiten met zich mee. Een specialist in de standaardsituaties. Nu is Berghuis dat natuurlijk ook, maar een linkspoot en rechtspoot die zulke kwaliteiten bezitten is nooit verkeerd. Ik kijk er in ieder geval naar uit hoe hij zich volgend seizoen zal manifesteren in de kuip als hij daadwerkelijk ook komt natuurlijk.
 
fanaticus
 
9
15 juni 2020 om 14:47
Toornstra met Kelly vergelijken is lachwekkend, Toornstra is op vorig jaar na elk seizoen beslissend geweest op belangrijke momenten. Scoorde in het kampioensjaar ong 15 goals en rond de 10 assists, JC Schaal de enige goal van Feyenoord, bekerfinale tegen AZ wederom een goal, Kelly is alleen handig als sleutelhanger..
 
La~Decima
 
13
15 juni 2020 om 14:48
Dat is mijn punt dus ook met mijn laatste zin, wordt het een speler die wat toevoegt of een relatief dure speler die niks toevoegt.
 
fanaticus
 
2
15 juni 2020 om 14:58
Excuses, las de zin verkeerd, denk dat een Toornstra of een Ayoub een beter voorbeeld is, Kelly is voor mij de miskoop van de eeuw. Niet alleen door zijn geringe kwaliteiten, maar ook het salarishuis wat compleet scheef getrokken is door het belachelijke salaris wat Kelly verdiende.
 
DylanVan Herpen
 
7
15 juni 2020 om 14:45
Feyenoord verliest wel zeker wat. Een grôte hap uit het budget voor iemand die met 26 jaar nog in sittard speelt
 
dribbelaar28
 
2
15 juni 2020 om 15:16
Diemers zal rond de 1 miljoen euro kosten en een salaris hebben van rond de 4,5 ton schat ik. De laatste 2 seizoenen bij Fortuna is hij goed geweest voor 14 goals en 13 assists. Speelt praktisch alles. Zelden geschorst of geblesseerd. Lijkt me een prima speler voor de breedte van je selectie. Wanneer hij basis speelt kom je bij Feyenoord gewoonweg meer mogelijkheden toe om een goal of assist te maken. En ook iets om niet te vergeten; Dick Advocaat is niet gek en weet echt wel welke spelers zijn selectie beter maken. Eerst maar eens afwachten voor Diemers of het beleid van Feyenoord de grond in wordt getrapt.
 
Sirius
 
0
15 juni 2020 om 15:19
Dat moet nog maar blijken. Als je als club 22,5 miljoen euro terug moet in de begroting en geen cent hebt om uit te geven, is elk bedrag veel geld. Je bent in een jaar sowieso zo'n anderhalf miljoen euro kwijt aan transfersom + salaris, terwijl je ook prima een jeugdtalent kunt laten doorstromen. Misschien ga je daar kwalitatief wat op achteruit, maar over de lange termijn pluk je daar de vruchten van. Met Diemers wordt Feyenoord kwalitatief namelijk ook niet sterker. Als Kokcu blijft, is er ook nog eens geen plek voor Diemers.
 
PMO17
 
5
15 juni 2020 om 15:36
Groningen komt als winnaar uit de strijd. Zij hebben Diemers uiteindelijk niet gekocht en zijn ook geen 3,5 ton per jaar lichter. Diemers strijkt zijn geld op en lacht in zijn vuistje. Feyenoord wordt de grote verliezer, want zij gaan teveel geld betalen voor een speler die het niet waar gaat maken. Van Fortuna naar Feyenoord en het dan moeten waarmaken. Het zijn er maar weinig gegund.
 
PerPSV
 
3
15 juni 2020 om 15:42
Ik denk eerlijk gezegd dat Feyenoord (en in mindere mate Diemers) ook verliezers zijn. Leuke speler, die, naar mijn menening, perfect past op niveau groningen. Ik zie hem geen dragende speler worden.Nu weet ik niet wat hij kost, maar normaal gesproken zijn breedte spelers uit de ED relatief duur....
 
Gerrit4
 
2
15 juni 2020 om 14:32
Het is allemaal niet netjes richting Groningen. Zowel Fortuna als Diemers en zijn zaakwaarnemer gingen er waarschijnlijk niet vanuit dat Feyenoord ineens om de hoek kwam kijken. Daar sta je dan met je beloftes. Het gaat dan niet eens om het geld, maar Groningen of Feyenoord is toch een groot verschil qua niveaa en waarschijnlijk krijgt hij zo'n kans nooit meer. nee, hij de kans op spelen is klein bij Feyenoord, maar het zou bij Groningen ook zomaar een flop kunnen worden.
 
Goalski
 
0
15 juni 2020 om 15:15
Wanneer ik een half jaar terug een belofte doe, maar de tegenpartij weigert het papierwerk op orde te maken, dan is er natuurlijk kans dat een en ander gaat wijzigen. Het is niet netjes van Groningen om er zo`n punt van te maken, terwijl ze alles al lang op papier konden hebben. Ze wilden de koopsom niet volledig betalen, omdat ze het percentage voor Diemers niet wilden betalen, maar ineens wel toen Feyenoord om de hoek kwam kijken.
 
Ajax33*
 
8
15 juni 2020 om 14:32
Met alle respect hoor maar is dit nou de speler waar Feyenoord beter van gaat worden. hij is redelijk op leeftijd voor een voetballer. Wellicht zit ik er helemaal naast. maar veel ophef over een speler van Fortuna, met alle respect nogmaals.
 
Japie_Krekel
 
4
15 juni 2020 om 14:44
ik denk dat deze transfer tekenend is voor de financiele situatie waarin Feyenoord zich waarschijnlijk bevind. ik ben niet heel bekend met deze speler maar ik verwacht niet dat een speler van Fortuna een club als Feyenoord naar een hoger niveau tilt. het zegt natuurlijk ook wel wat als clubs als Ajax, PSV en AZ geen interesse hadden in deze speler als het echt zo een hoogvlieger was
 
Gerben1978
 
4
15 juni 2020 om 14:58
Dat zegt niks, want Dumfries heeft PSV toch ook als Spartaan versterkt en bijvoorbeeld een speler als Jahanbaksh kon ook enkel floppen omdat hij uit de eerste divisie kwam en zie hoe dat is verlopen en zo zijn er vele voorbeelden. Deze speler past kwa speelstijl, werk ethiek en mentaliteit goed bij Feyenoord. Of hij kwalitatief die stap kan maken is natuurlijk de vraag, maar wij moeten het afwachten en heb er wel vertrouwen in.
 
Master D
 
3
15 juni 2020 om 15:25
Dumfries kwam van SC Heerenveen en niet van Sparta. Een Jahanbaksh dat vanuit de KKD naar AZ gaat krijgt niet met dezelfde druk te maken als iemand die naar Feyenoord vertrekt. Zie alleen al hoeveel berichten over de transfer geplaatst zijn, terwijl rond Jahanbaksh het nauwelijks aandacht kreeg. Voor de rest hoor ik juist Fortuna supporters dat deze speler qua werkethiek juist minder goed bij Feyenoord past, omdat hij zijn verdedigende taken nog weleens liet versloffen.
 
Lacazette
 
2
15 juni 2020 om 16:01
@japie hij heeft wel voor bijna 50% van de 29 goals gezorgd in fortuna, dat is niet zo slecht lijkt me. Heb hem alleen nooit zien spelen, maar de cijfers zijn niet slecht
 
Gerben1978
 
1
15 juni 2020 om 18:37
Stom van mij, want was even vergeten dat Dumfries inderdaad ook nog naar Heerenveen is gegaan, maar dan nog moet je het altijd maar afwachten. Wat je vaak ziet is dat sommige spelers al worden afgeschreven voor er überhaupt een bal is getrapt. Denk dat hij best wel eens kan gaan verrassen in de Kuip en ben zeer benieuwd in ieder geval.
 
repuiztav
 
0
15 juni 2020 om 14:56
Voor de breedte wel ja. Je kunt het seizoen moeilijk ingaan met 3 middenvelders.
 
Sirius
 
0
15 juni 2020 om 15:26
Je kunt die anderhalf miljoen ook gewoon op zak houden en een speler door laten stromen. Dat hoeft echt geen enorm talent te zijn. Als zo'n jongen zich ontwikkelt tot aardige back-up, bespaar je al anderhalf miljoen euro en zo'n jong talent wordt met iedere speelminuut meer waard. Als je genoeg geld had was het wel te begrijpen, maar Feyenoord heeft nauwelijks geld om uit te geven en moeten ook nog eens noodgedwongen terug in de begroting.
 
gloryUnited
 
5
15 juni 2020 om 15:34
je hebt 3 posities op het middenveld. Dat betekent dat je sws 6 middenvelders nodig hebt. Dat kunnen niet 4 jeugdspelers zijn. Toornstra, Kokcu Diemers, Burger, Achraf El Bouchataoui en hopen dat Fer blijft.
 
gloryUnited
 
0
15 juni 2020 om 15:32
Wellicht is dit de missing link. Schone was ook geen hoogvlieger toen hij bij Ajax kwam en is heel belangrijk geweest voor de club
 
Ajax33*
 
0
15 juni 2020 om 16:16
Klopt, maar Schone was transfer vrij, er werd eigenlijk niets van hem verwacht.door deze perikelen zit er nu toch een bepaald verwachtingspatroon achter...de tijd zal net leren.
 
Steef71
 
0
15 juni 2020 om 18:30
Schone was gewoon een hele goede middenvelder toen Ajax hem haalde. Goede trap. Uitstekend overzicht, waardoor hij iedere keer op de juiste plaats stond en het spel snel kon verplaatsen.
 
Bossie
 
0
15 juni 2020 om 15:18
Of dit nu echt een versterking is voor Feijenoord dat moet blijken . Dat Groningen teleurgesteld is dat begrijp ik wel , voor hun was dit wel degelijk een versterking
 
Master D
 
2
15 juni 2020 om 15:21
Ik vind het typisch dat men bij Groningen zo blijft hameren op een akkoord tussen alle partijen, terwijl die er dus schijnbaar niet was op het gebied van een doorverkoop percentage. Pas toen Feyenoord aan de deur klopte deed een FC Groningen daar water bij de wijn om te laat een oplossing te forceren. Dan heb je zelf dus ook niet pro actief gehandeld en dan nu zeuren dat Diemers gebruik maakt van de ruimte die ook Groningen hem heeft geboden door de transfer op dit punt nog niet af te ronden.
 
Sirius
 
0
15 juni 2020 om 15:28
Op zo`n moment kun je ook hooguit een beroep doen op het ethische aspect. Zolang er geen handtekeningen zijn gezet, staat het Diemers vrij om met een andere club te onderhandelen. Niet netjes na een principe-akkoord, maar ook niet onbegrijpelijk.
 
ODESZA
 
5
15 juni 2020 om 16:04
Ik zie teksten als ''wanbeleid'' en ''subtop mentaliteit'' voorbij komen. mensen mensen we weten voor volgend seizoen maar van Letterlijk 1 Middenvelder zeker dat hij er volgend seizoen weer staat en dat is Toornstra. alle overige middenvelders worden of van de hand gedaan (tapia, Kelly), worden met andere clubs in verband gebracht (fer, Kokcu) of vertrekken door einde huur (ozyakup). dan is het toch logisch dat je in de breedte gaat kijken en nee niet iedere speler is dan van het niveau iniesta, zo veel geld hebben we namelijk niet. in de jeugd hebben we dan Burger (twijfelgeval of hij er al klaar voor is) en naujoks en de mooij die als enig potten lijken te kunnen breken maar er toch ook nog niet zijn. Diemers lijkt me een prima 1ste aankoop
 
Weef
 
0
15 juni 2020 om 20:23
Precies dit. Je moet Diemers ook niet zien als een (potentiële) vervanger van Kokcu of Fer, maar als een vervanger van Tapia/Kelly/Ozyakup. Ik heb trouwens best wel hoge verwachtingen van Burger. Ik denk dat hij echt gaat aanhaken dit seizoen. En Naujoks en De Mooij zie ik het voorlopig niet in. Dat is wel een ander niveautje dan Kokcu en Burger.
 
Bress188
 
1
15 juni 2020 om 19:30
Oeps.??.. waar staat Feijenoord op dit moment als je met Groningen moet vechten voor een speler. Lijkt mij nu niet een speler die Feijenoord naar een hoger niveau brengt. Maar ik laat mij verrassen !!