Verbazing om PSV: 'Als zoiets niet gebeurt, moet je uit het elftal gezet worden'
Maandag, 3 februari 2020 om 10:45

PSV slaagde er zondag voor de vierde keer op rij niet in om een wedstrijd te winnen. De Eindhovenaren gingen op bezoek bij Ajax met 1-0 onderuit, in wat volgens Willy van de Kerkhof 'geen topper' was. De voormalig middenvelder stelt in gesprek met Omroep Brabant dat trainer Ernest Faber moet overwegen om Noni Madueke een basisplaats te geven bij PSV.

"Normaal gesproken zijn we gelijkwaardig aan Ajax. Dit zijn altijd heel leuke wedstrijden, maar zondag... PSV speelde op het niveau van de laatste maanden. Er is geen verbetering. We moeten even bekijken hoe we de draad weer gaan oppakken. We moeten zorgen dat we nog tweede of derde worden, maar ook die klus zal heel moeilijk worden", zo begint Van de Kerkhof. Hij is van mening dat het elftal van PSV wel wat nieuw elan kan gebruiken.

In the Zone | Denzel Dumfries: 'Geen goed teken als ik de topscorer ben'

"Ik zou proberen een paar jonge jongens erbij te zetten. Ik had zondag die Madueke een kans gegeven in de basis. Ik denk dat de tijd hier ook rijp voor is, om dit soort jongens gewoon eens op te stellen. En dan kijken wat er gebeurt. Slechter kan het denk ik toch niet gaan", stelt de oud-international. Dat Denzel Dumfries na afloop beweerde dat afspraken niet nagekomen werden, zorgt voor verbazing bij Van de Kerkhof. "Dit zijn toch volwassen profvoetballers? Als je afspraken maakt, moet je die nakomen. Dat heeft niet met kwaliteit te maken maar met een stukje mentaliteit."

"Als zoiets niet gebeurt, moet je uit het elftal gezet worden. Heel simpel", klinkt het stellig. Van de Kerkhof vindt dat Sam Lammers niks kwalijk genomen kan worden. "Die bevindt zich na zijn zware blessure nog in een opbouwperiode, maar Armindo Bruma brengt bijvoorbeeld heel weinig. Zet dan die Madueke erin. Probeer die een wedstrijd uit. Die is onbevangen en hij voetbalt lekker. Zondag ook, die tien minuten dat hij mocht meedoen. Hij heeft toch een paar gevaarlijke acties gemaakt. Hij dóet tenminste iets."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
masterapie
 
29
3 februari 2020 om 10:47
Ga nou maar lekker doen wat Dickie bij Feyenoord doet, slot op de deur en spelen op de counter. Elke andere tactiek is met deze spelers en huidige vertrouwen op voorhand een verloren zaak.
 
bvbrunschot
 
14
3 februari 2020 om 11:00
Maar is dat niet wat PSV al doet? De verdediging staat best wel de laatste paar wedstrijden, het probleem is dat er daarna niks gebeurt zodra de bal in eigen bezit is en er aangevallen dient te worden. Als zo'n beetje iedere bal die over de middenlijn komt wordt verloren, dan houdt het toch voor de verdediging ook wel een keer op. PSV komt gewoon niet tot kansen, omdat voorin alles wordt verkloot. En als er dan eens een 100% kans is, dan gaat een speler voor eigen succes in plaats van af te spelen zodat er een goal is (gakpo tegen Twente).
 
Yoda
 
10
3 februari 2020 om 11:45
De verdediging stond gisteren de eerste helft niet echt. Viergever, dumfries en Hendricks moesten alle zeilen bijzetten en nog moest unnerstahl heldendaden verrichten
 
bvbrunschot
 
14
3 februari 2020 om 11:54
Dat wil niet zeggen dat de verdediging niet staat, het feit dat er maar 1 goal is gevallen, terwijl het middenveld en de aanval elke bal inleverde bij Ajax, toont juist aan dat de verdediging (inclusief keeper) juist wel goed werk hebben gedaan. Dat de verdediging alle zeilen moest bijzetten kwam dus door enorm falen van de spelers voor hen, die konden nog geen pass geven over 5 meter, verloren ieder duel. Als de verdediging dan weer eens had ingegrepen en de bal naar voren speelde, moesten ze binnen 10 seconden weer aan de bak omdat de spelers voor hen het weer verkloot hadden. Nogmaals, het is dankzij de verdediging (inclusief keeper) dat het slechts 1-0 was in de eerste helft.
 
MarkBal
 
2
3 februari 2020 om 13:05
Ook de verdediging (inclusief) de keeper leverde ook constant de ballen in. In elke linie heb je geen een speler staan die de bal vast kan houden en vervolgens een goede paas kan geven die aankomt. Zo krijg je nooit rust en vertrouwen in je spel. Met de Jong kon je lange ballen spelen en dan de rest laten aansluiten. Met lozano's snelheid kon je ook lange ballen spelen. Dan hoef je de verdedigers en middenvelders niet te laten opbouwen, want dat kunnen ze niet. Alleen Ihattaren en Gakpo (en misschien die nieuwe back) hebben goede passes in huis, maar die krijgen de bal amper en hebben niemand om mee te combineren.
 
SneekPSV
 
5
3 februari 2020 om 12:01
In principe eens, maar dan móet je eerst Rosario eraf halen. Waarom? Dat hebben we gusteren weer eens kunnen zien. Je speelt gewoon met een man minder. De verdediging krijgt alles op zich af mede omdat Rosario niet eens in de weg loopt. Er is een gapend gat vlak voor de verdediging. Ga er dan maar aanstaan.
 
Sieb nr. 15
 
1
3 februari 2020 om 12:13
Volgens mij was dat wat PSV probeerde.. Ging alleen niet zo goed.
 
Sirius
 
1
3 februari 2020 om 12:53
Dat doet PSV al, maar met een kwetsbare verdediging en een zeer statisch middenveld blijven de counters schaars. Het blijft PSV dus tegenstanders gaan ook niet als een gek aanvallen, dus de aanval van PSV staat min of meer vast op een eiland. Ook zie je in een sportieve crisis ook direct dat spelers voor zichzelf gaan spelen en hun eigen cijfers belangrijker gaan maken dan het belang van het team.
 
D@nny
 
10
3 februari 2020 om 10:50
En ondertussen scoort de speler die ze hebben laten gaan de openingstreffer bij Spurs tegen Man City. De beleidsbepalers van PSV moeten zich achter de oren krabben hoe dit zover heeft kunnen komen.
 
bvbrunschot
 
26
3 februari 2020 om 10:56
Dat heeft er niks mee te maken, Bergwijn was gewoon echt helemaal klaar bij PSV en nu hij een nieuwe kans heeft zal hij zich weer vrij voelen. Het is gewoon een grote giftige bende bij PSV op dit moment, alles is negatief. Dat moeten ze zien om te draaien, maar dat hangt denk niet af van of Bergwijn wel of niet was gebleven. Misschien is het zelfs beter dat hij er niet meer is, als hij er toch geen zin meer in had bij Psv, wat heb je er dan aan?
 
D@nny
 
2
3 februari 2020 om 12:43
Tuurlijk heeft het 1 met het ander te maken. Als PSV niet zo'n enorm zooitje was geweest zoals het nu is, was Bergwijn wellicht ook niet helemaal klaar met PSV geweest en speelde hij gewoon in Eindhoven tot het einde van het seizoen. Ik ben het helemaal met je eens hoor maar de reden dat Bergwijn er klaar mee was heeft ook met die giftige bende bij PSV te maken.
 
bvbrunschot
 
4
3 februari 2020 om 10:53
Ik ben het er wel mee eens om het met wat nieuwe jongens te proberen, zoals bijvoorbeeld met die Madueke. Slechter gaat het echt niet. Het probleem zit em echt in het creeeren van kansen, die zijn er zo ongelofelijk weinig geweest de afgelopen wedstrijden. Verdedigend staat het niet eens zo slecht, want ook Ajax had echt niet zo heel veel 100% kansen gisteren.
 
WouterSL
 
37
3 februari 2020 om 10:57
Ajax had in de eerste helft 4 100% kansen. Die unerstall redde miraculeus keer op keer. Het leek op een schiettent. daarbij heeft PSV de eerste helft geen kans gehad en is zelfs zelden op de helft van Ajax geweest laat staan in de buurt van Onana. Dit is echt het slechtste PSV dat ik ooit heb gezien en ik ben 46 jaar Met die Madueke erin heb je het risico dat je die jongen kapot maakt. Mo gaat ook steeds slechter en gefrustreerder spelen. Mo zie ik overigens niet zo snel bijtekenen ook. Het schip vergaat en de muizen vertrekken. Kijken hoelang de kapiteintjes blijven. PSV is echt ziek.
 
bvbrunschot
 
5
3 februari 2020 om 11:12
Dat valt dus nog wel mee wat betreft de kansen. En als de verdediging en keeper niet zo'n goed werk hadden geleverd, dan had PSV dus met een veel slechter resultaat verloren.het probleem is dat PSV telkens de bal verloor zodra het in de buurt van de middenlijn kwam. Echt elke bal naar voren werd verloren. Wat betreft Madueke, je maakt zo'n jongen niet zomaar kapot, net als Mo niet. Het is nu een goede les voor hen hoe het leven ook kan zijn. Ze kunnen nu de kans grijpen om vanuit de absolute bodem ook weer omhoog te gaan. Als Mo, Madueke & Lammers er samen zin in krijgen, dan kan het toch gewoon gaan lukken voorin.
 
Prosoccr47
 
5
3 februari 2020 om 11:23
Wel raar dat een paar 17 jarigen dit PSV op sleeptouw moeten nemen. Daarnaast is Lammers net terug van een zware blessure, die moet zijn vorm ook hervinden. Denk dat PSV sowieso met Rodriguez moet spelen. Hij brengt rust en meer stabiliteit waardoor het voor de andere jongens ook makkelijker voetballen is. Verder denk ik dat Madueke ook meer dreiging brengt dan een Bruma, en Rosario vertraagt het spel alleen maar, snap niet dat Guti daar geen kans krijgt.
 
j3ro3ntj33__
 
8
3 februari 2020 om 11:28
Vind je het meevallen als je na 1 helft al met 4/5-0 achter had moeten staan? Dan zijn je normen wel heel laag.
 
Yoda
 
5
3 februari 2020 om 11:50
Mo moet nu iets harder werken dan hij dacht voordat hij basisspeler werd. Nou en. Lijkt me een prima leerschool. Waar psv niks aan heeft nu zijn spelers die vinden dat de sportieve malaise niet aan hen ligt, zelfs al zouden ze nog zo gelijk hebben. Hier is waar spelers als Luuk de Jong en Gini zich in onderscheiden. Gewoon hard werken, de schuld niet buiten jezelf leggen en niet je teamgenoten afvallen.
 
bvbrunschot
 
1
3 februari 2020 om 11:57
Niet had moeten staan, ze kregen de kansen maar er werd goed gered door de verdediging & keeper... De verdediging was gisteren de linie die het het beste deed van Psv. Zij kunnen er ook niks aan doen dat het middenveld en de aanval werkelijk elke bal inleveren bij Ajax. Als de verdediging dus elke 10 seconden een aanval krijgt te verduren, en uiteindelijk scoort Ajax maar 1 keer, dan hebben ze het toch gewoon goed gedaan... Wie echt hard faalde bij PSV waren de middenvelders en aanvallers... echter letterlijk elke bal werd ingeleverd of er werd slap gereageerd waardoor ze later bij de bal waren dan de Ajacieden.
 
Prosoccr47
 
1
3 februari 2020 om 15:13
Dat kwam omdat de middenvelders totaal uit positie stonden. Rosario die de bal komt opeisen en dan 9 van de 10 keer terugspeelt, Mo die in zijn eentje op avontuur uitgaat en Hendrix die continu de verdediging moest ondersteunen. Daardoor werden lange ballen gespeeld, waardoor je met Lammers in de spits al bij voorbaat weet dat je kansloos bent. Ook werden ballen te hard ingespeeld en met Bruma & Gakpo heb je twee gasten die er als zoutzakken bij lopen. Denk dat Guti voor Rosario al een enorme vooruitgang zal zijn voor dit elftal.
 
Sirius
 
1
3 februari 2020 om 12:55
Heeft PSV geen middenvelder met voetballend vermogen in de beloften rondlopen? Die organisatie moet eerst goed staan en als je daarvoor wat jeugd moet toepassen, dan moet dat maar. Zo'n verdediging met Rosario en Hendrix ervoor werkt gewoon echt niet en zeker niet nu de twee belangrijkste aanvallers geblesseerd en/of vertrokken zijn.
 
Master D
 
3
3 februari 2020 om 10:58
Probleem is dat je dan met 4 spelers in een aanvallende rol speelt waarvan je niet kunt verwachten dat ze het elftal gaan dragen. Ihattaren is bijna 18, op die leeftijd mag je niet volledig afhankelijk zijn van zijn creativiteit. Madueke is 17, daarvan mag je niet verwachten dat hij het verschil gaat maken. Sam Lammers is een half jaar geblesseerd geweest en heeft nog nooit structureel in de basis gespeeld bij een topclub. Dan kun je niet verwachten dat hij een stroeflopende aanval gaat vlottrekken. Die moet langzaam op niveau komen. Als laatste heb je dan nog Cody Gakpo, die nog nooit vanuit de basis een goede en dominante pot heeft gespeeld. Dat is dan ongeveer je meest ervaren aanvaller qua wedstrijden in PSV 1.
 
JohnnyyPSV
 
10
3 februari 2020 om 11:04
Wat stel je dan voor? Als dit seizoen zo slecht verloopt dan heb ik liever dat ze die jongens die je opnoemt laten spelen zodat ze volgend jaar wel het verschil kunnen maken / efficienter zijn / etc.
 
Master D
 
2
3 februari 2020 om 11:14
Ik zou nog een keer nadenken of ik dan nog een 17-jarige speler erbij zou zetten. Vooral schade beperken en een keer echt vanuit de organisatie gaan spelen. Kijk hoe Dick Advocaat het bij Feyenoord neerzet. Dat zou bij PSV toch ook moeten kunnen? Die Bruma is een drama, maar hij zal toch wel iets kunnen? Zet hem in zijn kracht, want voor die transfersom heb je hem niet voor niks gehaald.
 
JohnnyyPSV
 
2
3 februari 2020 om 11:20
Ja lijkt me ook, maar blijkbaar lukt het ze al meer dan 10 wedstrijden niet om te presteren. En volgende week komt Willem 2 op bezoek.. dan zie ik ze het ook niet in een keer goed maken helaas
 
Prosoccr47
 
1
3 februari 2020 om 11:31
Maar Bruma zijn kracht is wel tegelijkertijd zijn zwakte. Als je hem lanceert dan sprint hij menig verdediger eruit, maar in een kansrijke positie faalt hij vaak omdat hij niet kan afwerken en overzicht mist.
 
Sirius
 
1
3 februari 2020 om 13:01
Het verschil is wel dat Malen geblesseerd is en Bergwijn is vertrokken. Dan heb je alleen de bijna 18-jarige Ihattaren, Bruma en Lammers. Deze aanval kan niet week in week uit bepalend zijn. Bruma en Lammers hebben die kwaliteiten (nog) niet, terwijl Ihattaren nog te jong is om een ploeg op sleeptouw te nemen. Het is eigenlijk al ontzettend knap hoe die jongen zich vaak nog staande houdt. Feyenoord heeft voorin meer ervaring en bovendien een beschikbare speler die structureel een behoorlijk rendement haalt met Berghuis. Dat heeft PSV momenteel niet.
 
Prosoccr47
 
2
3 februari 2020 om 15:15
Achteraf hadden ze die miljoenen beter in Berghuis kunnen investeren. Overigens ben ik wel van mening dat Lammers beter kan. Hij moet nu echter wel ritme opdoen en zit ook in een elftal dat voor geen meter loopt.
 
Bossie
 
6
3 februari 2020 om 11:02
Ik denk dat je beter met die Griekse spits kan beginnen en met die jonge gast. Die spits is in staat een bal vast te houden zodat de andere spelers tijd hebben om bij te sluiten . Als je daar een paar bewegelijke spelers omheen zet ben je al een stuk verder.
 
bvbrunschot
 
2
3 februari 2020 om 11:14
Misschien Mitroglou in de spits, Lammers daarachter en dan Mo op rechts? Zou een optie kunnen zijn. Als dan Lammers na 60 minuten gewisseld moet worden, dan Madueke op rechts en Mo weer op 10. Weet alleen niet of Mitroglou het 90 minuten volhoudt
 
Bossie
 
7
3 februari 2020 om 11:27
Zoveel hoeft hij niet te doen , de bal vast houden en afleggen op de opkomende speler. Faber is te ambitieus als hij denkt dat hij met dit team kan gaan voetballen en hoog druk kan zetten. Net als Stam bij Feijenoord. Je moet je beperkingen kennen van je team .
 
Prosoccr47
 
3
3 februari 2020 om 11:34
Zonder Mo is het middenveld veels te statisch. Die moet je gewoon vanuit de 10 positie laten spelen.
 
janjansse
 
2
3 februari 2020 om 11:12
Het is niet om aan te gluren bij Psv. Maar dit is niks nieuws. Zo gaat het altijd bij Psv. Zolang als ik mij kan heugen heeft PSV goede en slechte periodes. Nu zitten ze weer in een slechte periode en dat gaat weer enkele seizoenen zo door. En dan komen er weer een aantal goede seizoenen. En het kan wel degelijk nog slechter. Ik kan mij nog wel een seizoen herinneren dat ze in het rechterrijtje bivakkeerde. Dat is wel lang geleden maar toch. En de laatste slechte periode hadden ze geloof ik 7 seizoenen op rij helemaal niks. Ooit komt het weer goed maar we moeten geduld hebben. Hopelijk halen ze nog wel europees voetbal volgend seizoen anders word het een zieke zaak.
 
Prosoccr47
 
2
3 februari 2020 om 11:41
Het begon al in de laatste periode van afgelopen seizoen. Toen gaven ze het kampioenschap ook kinderlijk eenvoudig weg in de Arena. Het is vooral zaak om Europees voetbal te behalen en te bouwen aan een team voor volgend seizoen. Dat betekent dat ze nu al op zoek moeten naar versterkingen achterin, maar ook voor op het middenveld. Denk dat daar vooral de noodzaak ligt en het behouden van huidige talenten.
 
HarisVuckic
 
0
3 februari 2020 om 15:45
Alles wat je schrijft heeft betrekking op elke club, niet alleen Psv. Een paar jaar terug was Ajax niets en deed PSV het goed, en dit seizoen is het andersom. Daarnaast wordt er nogal overdreven door velen, alsof de club volledig instort door dit seizoen. PSV heeft voldoende kwaliteiten om volgend seizoen gewoon weer top 3 te spelen, misschien zelfs nog dit seizoen.
 
almere67
 
3
3 februari 2020 om 11:16
Sorry dat ik het zeg maar PSV is zeker niet gelijkwaardig aan Ajax. Ik kom zeker niet arrogant over want dat zal ik wel te horen krijgen en kijk niet door een roze bril maar ben realistisch. De enige speler(s) van psv die een vaste plek zouden hebben bij Ajax is een Iltharen, Dumfries, Malen en misschien een Gapko. Over de wedstrijd van gisteren, het enige minpuntje aan Ajax kant was en is al weken het af maken van kansen want het had zo maar 5-0 kunnen zijn.
 
sloep01
 
1
3 februari 2020 om 11:27
Nou Ajax speelt ook al weken niet goed en het missen van kansen valt wel mee hoor heb je vorige week niet gekeken tegen Groningen nou zoveel kansen kregen ze niet hoor , en dat is ook wel logisch want ook Ajax kan niet zonder zijn sterkhouders als Ziyech en Blind dat bleek gisteren maar als te goed want de opbouw was dramatisch en maar goed dat PSV zeer zwak was want als in het laatste kwartier een balletje goed valt speel je zomaar gelijk , wat niet verdiend was geweest hoor trouwens .
 
FlamengoBrasil
 
0
3 februari 2020 om 11:24
Er is bij PSV geen hiã«rarchie in de groep, het is allemaal los zand. Er zullen een paar ervaren spelers aangetrokken moeten worden die een klik hebben met de nieuwe trainer. Die kunnen de lijnen gaan uitzetten, en jong talent kan zich daaraan optrekken. Ihatteren wordt in dit PSV al veel te belangrijk gemaakt. Die jongen is nog maar 17 jaar en moet nu de kar al trekken. Dat is een hele scheve verhouding. Hij zou lekker moeten kunnen groeien maar je ziet hem ook struggelen! En dat is logisch. Waterdragers als Dumfries en Hendriks zijn nu zogenaamde leiders. Die moeten een bal afpakken en inleveren. Geen lijnen uitzetten.
 
cabinessence
 
1
3 februari 2020 om 11:36
PSV heeft op zich al genoeg ervaren spelers. Afellay is 33, Ruiter is 32, Schwaab en Mitroglou zijn 31, Viergever is 30, Unnerstall is 29, Rodriguez is 27. Alleen komen leidinggevende kwaliteiten niet bij iedereen vanzelf aanwaaien met de jaren, zoiets moet toch in je zitten. En blijkbaar is dat bij geen van die spelers het geval.
 
AsianExpert66
 
2
3 februari 2020 om 11:32
Geen Malen, geen Bergwijn en vooral geen tot extreem slecht centraal duo. Middenveld met veel lopers maar geen creativiteit. Tja, bij psv kunnen ze nog wel zoveel willen er is simpelweg geen kwaliteit, tactiek en balans in het elftal. En op de bank zit een breekijzer die nauwelijks scoort, vergelijk dat eens met Klaas Jan Huntelaar die gewoon bijna 1 op 1 loopt als reserve. Verder kan het centrale duo niet opbouwen op inschuiven als extra middenvelder. Daardoor heeft psv tegen elke tegenstander gewoon 1 a 2 mensen tekort op het middenveld. Verder viel die Rodriquez echt matig in. Verloor bijna alle duels van Tadic. Ja hij hield de bal in de ploeg, maar dat was het dan ook. Nope, de problemen zullen blijven voor psv.
 
F-18/TACP
 
1
3 februari 2020 om 12:05
""dit zijn toch volwassen profvoetballers? Als je afspraken maakt, moet je die nakomen. Dat heeft niet met kwaliteit te maken maar met een stukje mentaliteit.” Hier ben ik het helemaal mee eens, maar dit geldt niet alleen voor Psv. Er is qua professionalisme nog een wereld te winnen in het Nederlandse voetbal. Het niet nakomen van afspraken in het veld is slechts een ding, spelers verschijnen te vaak in Nederland niet met de juist wedstrijdconcentratie/mentaliteit aan de aftrap. Vervolgens hoor je na afloop dat ze het "niet graag genoeg wilde" daar snap ik dus echt helemaal niets van. Ja, Wanneer ze uit spelen in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam geven ze zich vaak in het algemeen gewonnen zonder slag of stoot. Als de clubs ook maar de helft van de concentratie/inzet op de mat kunnen leggen wat ze wel kunnen wanneer de topclubs op bezoek komen zou dat volgens mij al een slok op een borrel schelen. Ook het beroerde niveau van het nemen en verdedigen van standaard situaties vind ik persoonlijk te triest voor woorden, dat moet heus wel te verbeteren zijn. Je hoort toch behoorlijk vaak dat de meeste spelers de training doen, en meteen naar huis gaan zodra de training afgelopen is. Als veel spelers de helft van de inzet en concentratie kunnen opbrengen wat ze tegen de topclubs thuis wel kunnen opbrengen zou dat al een slok op een borrel schelen. Ook conditioneel/uithoudingsvermogen heb ik het idee dat er nog een wereld te winnen, en tenslotte verdedigend gewoon de rode loper uitrollen voor de tegenstander. Nu verdienen voetballers natuurlijk niet dezelfde bedragen zoals ze in andere Europese competities doen, maar de meeste spelers verdienen toch een behoorlijk salaris waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen; maar toch ontbreekt het naar mijn idee bij te veel spelers in onze competitie aan een echt topsport mentaliteit.
 
walkerh
 
0
3 februari 2020 om 12:09
Bommel heeft eerst al coach het hele team verknalt. Dat zie je er nog steeds aan af. Allemaal eilandjes en geen team. Na terechte ontslag probeert hij de opvolgers dwars te zitten wat hem nog lijkt te lukken ook. Mag toch aannemen dat niemand Bommel nu nog zal aanstellen als trainer en dat hiermee trainer carriere voorbij is?
 
SpeedyAFC
 
1
3 februari 2020 om 12:47
Hoe zit hij zijn opvolger dan dwars? Is het van Bommels schuld dat Bruma zo slecht is? Is het van Bommels schuld dat er achterin met twee spelers gespeeld wordt die eerder van hun clubs trasnfervrij mochten vertrekken omdat ze het niveau niet hadden? Is het van Bommels schuld dat Bergwijn geen heil meer zag in dit matige PSV en bereid was van miljoenen af te zien om weg te kunnen? Kom op zeg, verleden jaar deze tijd was je voorhoedde Bergwijn, Luuk de Jong en Lozano (nu Tottenham, Sevillia en Napoli) terwijl je gisteren met Garkpo, Lammers en Bruma in de aanval speelde. Steek gerust je kop in het zand als je de achteruitgang in kwaliteit niet wil zien.
 
Sirius
 
0
3 februari 2020 om 13:07
Ach kom op. De vertrokken spelers zijn gewoon waardeloos vervangen. Mitroglou en Lammers zijn veel slechter dan Luuk de Jong, Bruma is veel minder dan Lozano en Bergwijn, Viergever en Sadilek zijn aanzienlijk minder als linksback dan Angelino en ook Doan komt niet in de buurt van de vertrokken spelers. Maar goed, dat is natuurlijk ook allemaal de schuld van Van Bommel...