Verbazing over televisie-optreden Fraser: 'We weten het nog van Verbeek'
Maandag, 9 april 2018 om 10:51

Henk Fraser staat momenteel onder druk bij Vitesse. De Arnhemmers wisten de laatste vier competitiewedstrijden op rij niet te winnen en na de 1-0 nederlaag tegen NAC Breda zou er een crisisberaad hebben plaatsgevonden. Na de verliespartij in het Rat Verlegh Stadion besloot Fraser om zondag niet bij Studio Voetbal aan te schuiven.

"Ik vrees dat we maandag een bericht gaan krijgen dat het over is tussen beide partijen. Ik denk dat het voor de leiding een wat makkelijker moment is om naar buiten toe te communiceren dat er te weinig vertrouwen is in de trainer", zegt Pierre van Hooijdonk in het programma van de NOS. De oud-spits begrijpt wel dat Fraser zijn optreden bij Studio Voetbal besloot te cancelen.

"Ik was ook wel een beetje verbaasd toen ik Henk afgelopen week als gast bij een Champions League-wedstrijd zag zitten. We weten het nog van Gertjan Verbeek: de leiding kan dit als mooi argument gebruiken als men twijfelt aan een trainer", concludeert Van Hooijdonk. Voetbal International meldt dat Fraser maandagmiddag 'gewoon' de training zal leiden. De komende tijd zal Vitesse 'zorgvuldig' bekijken hoe het seizoen wordt afgemaakt.

Meer nieuws
   
17:35
17:35
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
0
   
17:00
17:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
16:42
16:42
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
13
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
6
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Topvoetbal1999
 
11
9 april 2018 om 11:05
Ik kan deze mensen lastig serieus nemen. Verbeek verkeerde in zwaar weer bij Twente maar schuift wel doodleuk aan bij de Eretribune en analyseerde hij de tegenstander terwijl hij week in week uit had verloren. Dit wekt bij mij de indruk dat je niet 100 procent met je bezig vak bent. Bij Fraser is het echter nã³g erger. Hij was de avond vã³ã³r Vitesse-Ajax bij Ziggo te zien, daar praatte hij over boksen...... Als een speler dat doet wordt degene op zijn vingers getikt. Ik zou zulke trainers niet meer serieus nemen.
 
vdvaart1
 
12
9 april 2018 om 11:26
Overdrijven is ook een kunst. Is hun vrije tijd dat moeten ze lekker zelf weten. Van t schip van zwolle schoof ik een paar keer aan en daar gaat het toch prima?
 
whytho
 
5
9 april 2018 om 11:57
En toen wonnen ze toch van Ajax?
 
M_SSC
 
0
9 april 2018 om 13:25
Maar ze wonnen wel.
 
ErikVites
 
11
9 april 2018 om 11:05
Ik zie niet in waarom een trainer niet zou mogen aanschuiven voor een analyse. Tuurlijk snap ik dat het nu minder gaat en beter op Vitesse kan richten, maar om dan niet te mogen aanschuiven om een analyse te geven vind ik te ver gaan! Maar na zijn vorige tv optreden(tijdens het boxen) won Vitesse de volgende dag van Ajax.... Dus ja zeg het maar
 
NUFC_U2
 
15
9 april 2018 om 11:09
Laat het persbericht maar komen dat Fräser 'out' is. De bekerwinst vorig seizoen was geweldig, maar voor de rest is spel, spelvreugde en tactisch plan onder deze coach een drama. Laat Sturing het seizoen maar afmaken. In de hoop dat we tegen Sparta en Twente nog 2 leuke thuiswedstrijden krijgen.
 
Constant kante
 
1
9 april 2018 om 12:38
NUFC-U2 Wat ik ervan begreep, correct me if I'm wrong, is dat bestuur van Vitesse een rondje gemaakt heeft langs de selectie maar dat de spelers nog massaal achter Fraser stonden. En dat dit dus geen draagvlak was om Fraser, om die redenen, nu maar weg te sturen. Want, als de spelers wél klaar zijn met deze trainer, dan vind ik het begrijopelijk dat je als directie ingrijpt en de trainer wegstuurt als dat beter is voor de club. Maar dat is dus niet aan de orde. Aan de orde op dit moment is iets compleet anders. Fraser gaat naar Sparta. Dat is de tegenstander van komend weekeinde. Thans is een momentum ontstaan waarin het waarschijnljik echt het allerbeste is voor alle partijen als Fraser zijn functie neerlegt en voor het restant wordt vervangen door iemand anders. Nu krijg je namelijk anders alleen maar gezeik, want Fraser kan het onmogelijk goed doen natuurlijk. Doet hij zijn stinkende best (wat hij behoort te doen, hij is werknemer van Vitesse) dan is dat niet goed voor zijn komende werkgever en doet hij niet zijn best is hij ook laakbaar. Haal hem uit dit dilemma, en ben alle commotie voor. Dus ik denk inderdaad dat Fraser deze week zijn functie neer gaat leggen.
 
NUFC_U2
 
3
9 april 2018 om 13:19
je bent goed geïnformeerd. Daar de spelersgroep achter de trainer staat, is de beslissing nog uitgesteld. Maar als bestuur zijnde moet je dit overrulen, want het voetbal ziet er niet meer uit, geen resultaat meer en ook niet onbelangrijk; het publiek keert zich af tegen de trainer en de slechte resultaten. Verder is het zo duidelijk als wat; Fräser is op dit moment nog in dienst van Vitesse. Dus dat is zijn belang. Dat hij volgend seizoen trainer is van onze aanstaande tegenstander waarvan nog niet zeker is of die in de Eredivisie blijft is een keuze die Fraser gemaakt heeft. Daar hoeft hij pas na afloop van de competitie mee aan de slag te gaan. En dat Fräser zijn ontslag neemt, daar geloof ik niets van. Daarom moet er van Vitesse-zijde nu knopen doorgehakt worden. Met Edward Sturing hebben we in ieder geval een uitstekende interim-trainer !
 
Dewa
 
4
9 april 2018 om 11:15
Het optreden bij de CL was bovendien dramatisch. Fraser leek wel een autist. Toine wist op een gegeven moment echt niet wat hij er nog mee aan moest. Fraser eruit. Sturing of voor mijn part Slutsky moet het maar afmaken. Fraser heeft het echt helemaal naar de kloten geholpen.
 
gomes1psv
 
1
9 april 2018 om 11:33
Alleen als je Slutsky per direct kan aanstellen en iedereen een stapje harder wil om zich te bewijzen voor volgend jaar heeft dat zin. Want bij geen enkele club die een trainerswissel heeft doorgevoerd (FC Twente 2x, Ajax, Sparta) heeft het tot heel veel verandering gebracht.
 
Dewa
 
2
9 april 2018 om 11:58
Ho ho, Bij Sparta gaat het wel degelijk beter. Hake die het overnam van Schreuder was ook een succes. Cruyff nam het succesvol over van Beenhakker, Jansen van Bengston en Verbeek, Groenendijk van Petrovic, Ik ben het met je eens dat het lang niet altijd helpt maar als een elftal en een trainer op dood spoor zitten terwijl je als trainer 2 jaar de tijd hebt gehad om dingen naar je hand te zetten dan is het beter om afscheid te nemen. Waarschijnlijk wint Vitesse wel van Sparta maar de week erop wordt het dan weer billenknijpen. Mochten ze onverhoopt van Sparta verliezen heb je spijt als haren op je hoofd. Gewoon als volwassenen een punt erachter en hopen dat een nieuw gezicht en nieuwe inzichten de groep wel weer aan de praat krijgen.
 
Constant kante
 
1
9 april 2018 om 17:38
Dewa Trainerswissel levert maar hoogst zelden een beter resultaat op voor de club.
 
jbjmb
 
5
9 april 2018 om 11:59
laat de spelers maar aantonen dat ze Fraser willen behouden door eens volle 100 te geven in een wedstrijd, ze laten Fraser nu zelf stikken. fraser ontslaan zo vlak voor het einde vd competitie heeft naar mijn idee geen zin.