Verbeek botst in Enschede: 'Terug naar het niveau waar we thuishoren'
Maandag, 8 januari 2018 om 07:57

Gertjan Verbeek is inmiddels ruim twee maanden werkzaam bij FC Twente, waar hij de ontslagen René Hake opvolgde. Tot een verbetering op de ranglijst heeft dat echter nog niet geleid, aangezien de Tukkers momenteel de zestiende plaats bezetten, terwijl er onder Hake nog op plek vijftien werd gebivakkeerd. De nieuwe trainer probeert daarnaast om zijn eigen werkwijze door te voeren in de Grolsch Veste en De Telegraaf stelt maandagochtend dat 'Verbeek vooralsnog meer clashes heeft gehad dan dat er onder zijn leiding punten zijn behaald'.

De nieuwe aanpak van Verbeek heeft volgens de ochtendkrant geleid tot diverse meningsverschillen met collega's uit de medische, technische en begeleidingsstaf. Technisch directeur Jan van Halst denkt echter dat het goed is dat de boel flink opgeschud wordt: "Natuurlijk moeten er mensen aan wennen. We hebben ervoor gekozen om de cultuur wat om te buigen. We willen terugkomen met FC Twente op het niveau waar we thuishoren. Daaraan levert Gertjan met zijn ervaring een wezenlijke bijdrage."

Van Halst, die zelf enthousiast is over de samenwerking met Verbeek en stelt dat de twee over heel veel dingen hetzelfde denken, accepteert daarbij dat er af en toe flink gediscussieerd wordt: "In topsport is het nooit anders. Daar moet het altijd knetteren." Twente sloot zondag een trainingskamp in Spanje af met een ruime 4-0 nederlaag tegen Werder Bremen en Verbeek lijkt in de tweede seizoenshelft ook niet op versterkingen van buitenaf te hoeven rekenen.

Van Halst geeft aan open te staan voor een echter versterking die binnen de beperkte financiële mogelijkheden van FC Twente past, maar laat weten het in principe met de huidige selectie te willen doen: "De van een blessure herstelde Harris Vuckic kun je zien als een versterking, want hij heeft bijna de hele seizoenshelft gemist." Pas als een aantal overbodige spelers vertrekt, en er zo ruimte ontstaat in het salarishuis, zal Twente iets kunnen doen op de transfermarkt: "Kopen kunnen we sowieso al niet."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
3
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
15
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
TottiNEC
 
5
8 januari 2018 om 08:17
Dat vraag ik me af, die verdediging is echt niet om aan te zien.
 
Ijsmuts
 
12
8 januari 2018 om 08:18
Lijkt mij ook. Geef Assaidi een vrije rol (zoals Ziyech recent bij Twente de ploeg op de been hield) en hij is in staat wedstrijden voor je te beslissen. In mijn ogen zou hij op een veel hoger niveau moeten kunnen spelen.
 
AjaxfanK
 
5
8 januari 2018 om 09:37
Daar zit nou juist het probleem bij Twente. Enkel Assaidi kan iets creëren, de rest van het elftal heeft 0 creativiteit of technische vaardigheden. Ziyech had Gutiérrez en Mokotjo op het middenveld, als je Assaidi nu zo ver naar voren zet komt de bal nooit bij hem omdat niemand die pass gaat geven.
 
Ijsmuts
 
6
8 januari 2018 om 09:56
Met Gutierrez en Mokotjo had Twente de potentie in de subtop te spelen. Met Holla en Vuckic beschikt het team over een middenveld dat prima in staat moet zijn zich veilig te spelen. De andere linies hebben een groter probleem denk ik.
 
yatsemata
 
0
8 januari 2018 om 14:08
Ook met die spelers komt Twente ruim tekort voor de subtop.
 
Ijsmuts
 
3
8 januari 2018 om 15:25
dat is toch ook niet de doelstelling?
 
twente-watcher
 
12
8 januari 2018 om 10:21
Het grootste probleem bij Twente is dat ze elke wedstrijd met 4 man minder spelen. De verdedigers kunnen zowel niet verdedigen als opbouwen. En dat geldt ook voor de reserves op die posities. Ze hebben het steeds over te onzorgvuldig spelen, maar dat kan nooit beter worden als je achterin spelers hebt die je het gevoel geven dat ze met een vierkante bal spelen. Eerste vereiste voor Verbeek is dan ook om voetbal in de achterste linie te krijgen. Dan moet er een goede CV bij, daar heb je meer aan dan aan Maher. Er zitten beste goede spelers in de middenlinie en aanval maar daar komt de bal nooit fatsoenlijk. En zelfs bij de beste clubs van Europa, hoe aanvallend ook, begint het voetbal vanuit de achterhoede.
 
Sirius
 
0
8 januari 2018 om 14:25
Dat kan genoeg zijn, maar het kan ook zomaar zijn dat je weer zo'n seizoenshelft tegemoet gaat. Ze zullen echt veel meer punten moeten gaan pakken tegen de kleinere clubs, want dat was de eerste seizoenshelft lachwekkend slecht. Echter is het wel goed dat Laukart zich nu in de ploeg lijkt te spelen, want ik verwacht dat Vuckic binnen 4 weken weer geblesseerd is. Het probleem blijft echter de verdediging. Daar zit geen enkele stabiele factor bij. Bovendien vind ik Lam beter tot zijn recht komen als verdedigende middenvelder.
 
bjoriesnorie
 
5
8 januari 2018 om 08:08
Tja dat is het risico als je verbeek aanstelt als hoofdcoach...
 
nkufo-ole
 
17
8 januari 2018 om 08:11
Absoluut de juiste trainer voor ons. En dat er nu geen versterkingen kunnen komen, ligt toch aan Jvh. Zijn veel te grote selectie, met spelers die nooit spelen, moet nu, zelfs volgens jan zelf, uitgedund worden.
 
Tornado72
 
4
8 januari 2018 om 08:15
Dat kan niet als een verassing komen. Waar Verbeek traint is Verbeek de baas. Verbeek is geen makkelijke man maar wel een geschikte trainer voor Twente denk ik.
 
jan1980
 
14
8 januari 2018 om 08:50
Verbeek botst? Wat gek, dat gebeurde bij Bochum, az, Feyenoord, Nürnberg etc vast niet. Qua selectie moet Twente middenmoot kunnen spelen, assaidi, slagveer, tigha, holla, Jensen, bijen etc best prima materiaal
 
wandering
 
6
8 januari 2018 om 11:49
Met Holla Slagveer en Tigha kun je echt geen middenmoot spelen die 3 passen bij een degradatie kandidaat, dus wat dat betreft zitten ze wel op hun plek. Jensen en Assaidi zouden wel mee moeten kunnen doen bij een middenmoter, misschien wel bij een subtopper, maar dat zijn dan ook echt de enige 2 . En tot vreugde van velen, maar mijn grote angst is dat niet genoeg om Twente in de eredivisie te houden. Met Roda en Sparta de slechtste clubs in de eredivisie en gezien het niveau van de eredivisie zegt dat wel wat.
 
Sirius
 
0
8 januari 2018 om 14:29
Slagveer kan niets creeeren, heeft een slechte voorzet, een zeer matige techniek en eigenlijk alleen snelheid. Tighadouini is duidelijk niet fit (genoeg) en speelt bovendien geheel onopvallend als hij erin staat, terwijl ook Holla en Bijen gewoon zeer matige spelers zijn. Assaidi en Jensen zijn wel van het niveau Nederlandse subtop, al zijn ze ietwat wisselvallig allebei.
 
jan1980
 
0
9 januari 2018 om 08:09
Aha, dacht dat die jongens bij andere clubs best prima waren. Misschien kan Twente een Rens van Eijden en Bel Hassani overnemen van AZ, waren bij NEC en Heracles goede spelers
 
holala
 
15
8 januari 2018 om 09:14
Tukkers momenteel de zestiende plaats bezetten, terwijl er onder Hake nog op plek vijftien werd............ Maar ja, onder Verbeek moest Twente nog uit naar oa PSV en AZ en thuis tegen oa Ajax en Heerenveen. Kun je veel punten mee pakken telegraaf! Nee, pas aan het eind van de rit kun je zeggen of het geholpen heeft of niet.
 
AlsEenBoom076
 
2
8 januari 2018 om 09:37
Denk eerlijk gezegd dat twente er wel bovenop komt. En inderdaad pas aan het einde van de rit kan je verbeek beoordelen.
 
Jansen Joenite
 
0
8 januari 2018 om 14:09
Hake had echter geen PSV, Ajax, AZ en een sterk Heerenveen als tegenstander..
 
Teckelaar
 
13
8 januari 2018 om 09:24
Ik zie Twente nog wel degraderen, kunnen zich alleen opladen tegen de top teams. Zou het ook wel terecht vinden mochten ze degraderen. Zie liever Sparta, NAC en Roda JC op het hoogste niveau dan Twente.
 
RickerdTM
 
17
8 januari 2018 om 10:21
Ja man ik zie ook liever clubs in de eredivisie met half lege stadions en koorknaapjes als publiek .. My god wat een kul opmerking. We hebben het hier over de 4e club van Nederland. Maar ja het zal vast diep zitten..
 
kingsly
 
4
8 januari 2018 om 11:14
Volgens mij zitten de stadions bij NAC en Sparta ook altijd vol hoor. Ik hoop trouwens niet dat Twente degradeert hoor ;-)
 
Constant kante
 
3
8 januari 2018 om 11:24
@rickerdtm De vierde club van Nederland, op basis van wat precies? Is AZ niet 'de vierde club van Nederland' misschien?
 
holala
 
11
8 januari 2018 om 12:17
Momenteel wel maar historisch gezien niet. Feyenoord werd ook altijd, ook in zijn mindere jaren, bij de top drie gerekend historisch gezien. Twente is historisch gezien nog steeds (zolang het duurd) de vierde club van Nederland
 
Teckelaar
 
1
8 januari 2018 om 13:28
Zit bij mij niet diep hoor. Vind Twente gewoon niet zo’n leuke club. Natuurlijk niet zo leuk om te horen als je voor die club bent. Als je kijkt naar de eeuwige ranglijst eredivisie is niet Twente maar Sparta de 4e club. Twente komt pas op plaats 8, NAC staat ook hoger (5e).
 
Baosje
 
3
8 januari 2018 om 13:33
@holal nee hoor ik schrijf helemaal niets wat iedereen al lang weet ! Twente is gewoon een degradatiekandidaat net zoals de club die ik daarna noem...(mijn eigen cluppie staat er ook tussen ) Twente is niet helemaal zuiver op de graad kampioen geworden , toch ? als Voetbalzone me daar een ban voor wil geven , dan zij het zo ik heb stellig de indruk dat men in het oosten Twente hoger heeft aanslaat ,dan het op dit moment verdient
 
yatsemata
 
2
8 januari 2018 om 14:10
Het zit ook altijf vol bij twente natuurlijk en nooit bij sparta en nac. Oh wacht...En de 4e club van Nederland? Dat is AZ...
 
Vak104
 
8
8 januari 2018 om 14:32
Niet zuiver Kampioen? Kampioen met topbeleid bedoel je?? Gerichte goedkope aankopen, routiniers binnenhalen voor weinig en eigen spelers doorschuiven... Na het kampioenschap ging het mis juist, de weg er naartoe was juist een toonbeeld van hoe het zou moeten.
 
holala
 
0
8 januari 2018 om 14:46
@baosje Ik heb het over het verre oosten........fc fraude Toch echt provocerende woorden. Dat Twente nu een degradatie kandidaat is, weet elke Twente supporter
 
TheRock11
 
4
8 januari 2018 om 16:54
@ Teckelaar Ik ben echt benieuw waar je deze info vandaan haalt. Je weet dat de Eredivisie gaat over de periode dat er profvoetbal is ingevoerd in Nederland? Zelfs op de website van de Eredivisie staat Twente 4e gerangschikt in de eeuwige ranglijst sinds de start van de Eredivisie. Jij zult wel heel naïef de amateurperiode willen meetellen. Iets met appels en peren omdat er toen niet 1 poule de hoogste was in Nederland, maar een stuk of 5/6.
 
RickerdTM
 
2
8 januari 2018 om 21:19
http://www.eredivisiestats.nl/eeuwigestand.php Twente is gewoon de 4e club en de bezettingsgraad van het stadion is ook hoger dan de eerder genoemde clubs. Uitsupporters nemen we ook na psv ajax en feyenoord het meeste van mee. Dus ja. Gewoon 4e club. Hard he, die feiten?
 
Baosje
 
1
9 januari 2018 om 09:18
het is toch een publiek geheim hoe Fc Twente aan het kampioenschap is gekomen ? je kan toch moeilijk zeggen dat ze de sportiviteitsprijs verdienen !!?? dat jullie in het oosten dat anders zien... tja wellicht is dat kortzichtigheid ... maar in de rest van Nederland denken een hele hoop supporters van andere clubs daar toch iets anders over ... er werd volop gediscussieerd hoe FC Fraude het allemaal voor elkaar kreeg nee Fc Twente is echt niet de 4e club van Nederland , dat is toch echt AZ !! aldus een NAC supporter
 
TheRock11
 
0
9 januari 2018 om 12:42
Het is een publiek geheim dat er met het kampioenschap niets mis is. Ook is het een publiek geheim dat iedereen die een afkeer heeft gekregen van Twente in de jaren erna waarin wel fouten zijn gemaakt, ineens het kampioenschap onterecht in twijfel is gaan trekken. De feiten zijn namelijk keihard. Het is mis gegaan in de lente van 2011.
 
jaapdevos
 
6
8 januari 2018 om 09:25
Huh, willen ze terug waar ze horen? Dat zou je je toch niet voor kunnen stellen... net zoiets als: 'we gaan ervoor deze wedstrijd te winnen' of 'de bal is rond', zo ontzettend vanzelfsprekend. Roda wil ook terug naar de middenmoot waar het thuis hoort, NEC ook naar de eredivisie....
 
Laurens E
 
3
8 januari 2018 om 11:34
Denk eerlijk gezegd dat hij wel nodig is bij Twente. Iemand die eens wat harder te werk gaat en meer inzet eist. Weet niet waar de medische en technisch beleidsstaf problemen mee heeft, maar als supporter had ik zelf problemen met het constant doelloos en levenloze spel van Twente. Heb nou niet het gevoel dat Twente zal degraderen, of er nu versterking komt of niet. Maar terug komen waar we "thuis" horen, vind ik totaal niet realistisch. In elk geval nu al, zelfs het plan om in 3 jaar daar weer te zijn vind ik niet realistisch.
 
Frits de jong
 
0
8 januari 2018 om 12:52
Niet gek dat hij botst, maar ik denk dat dat op dit moment wel het beste is voor Fc Twente. Twente moet vechtvoetbal gaan spelen om boven de streep te blijven en daar is Verbeek een uitermate geschikte trainer voor. Hij eist het uiterste van zijn spelers, en mocht er eentje met de neus de andere kant op gaan dan wordt hij direct teruggefloten. Verbeek is de ideale trainer voor degradatiekandidaten.
 
Vak104
 
0
8 januari 2018 om 14:40
Sprak de teammanager afgelopen kerstmiddag, die gaf aan dat echt iedereen al een aanvaring met hem heeft gehad.
 
reds1965
 
0
8 januari 2018 om 22:24
Bij Heracles heeft hij ook drie keer de deur van Jan Smit ingetrapt. Niets mis mee
 
lausho
 
0
8 januari 2018 om 16:12
Nu we toch op de tukker toer zijn bij Ajax, van Halst mag de huidige Ajax leiding ook wel even opschudden wat mij betreft. Helemaal eens dat het best eens mag botsen en dat er discussies mogen zijn, je zit mijn inziens niet in een bestuur of technisch hart om het allemaal eens te zijn. Oftewel, laat Bergkamp gewoon terugkeren. Denk dat Verbeek voor Twente wel de juiste man is, denk dat ze wel boven de play-off streep eindigen onder hem.
 
HenkLamm
 
1
8 januari 2018 om 19:50
Laat ik iedereen hier even bijpraten... Verbeek is de juiste trainer voor Twente, Hake heeft in zijn wedstrijden 7 potentiële rechterrijploegen gehad. Daaruit resulteerde een 15e plaats. Onder Verbeek zijn de punten gepakt tegen de 'betere tegenstanders'. Twente is de 4e club van Nederland, Niet op prestaties of spelers maar op begroting, stadion en niet te vergeten de 12e man: De supporters. JvH moet even zn ogen open doen en heel rap versterkingen halen in elke linie te beginnen bij de verdediging. Douglas lijkt mij een goede optie. Op het middenveld zie ik Maher graag komen. Twente komt er wel weer boven op binnen 5 jaar zijn we op alle fronten de nummer 4 van Nederland.