Verbijstering over interesse Man United in 'Barça-miskoop': 'Laat niets zien'
Zondag, 12 juli 2020 om 12:19

Manchester United zou in de markt zijn voor Ousmane Dembélé, zo wist The Athletic enkele dagen geleden te melden. Volgens Steve Nicol, als analist verbonden aan ESPN, is een deal met Barcelona voor de vleugelaanvaller allesbehalve een realistische optie. De voormalig verdediger van Liverpool kan zich niet voorstellen dat Dembélé ook maar iets toevoegt aan het aanvalsspel van het elftal van manager Ole Gunnar Solskjaer.

"Ik denk dat Manchester United geen schijn van kans heeft in de transfermarkt en ik denk ook niet dat Barcelona hem zomaar zal verkopen", concludeert Nicol. "Dat zal ook geen gemakkelijke opgave zijn, want hij heeft in Barcelona nog helemaal niets laten zien. Dembélé heeft zijn transfersom nog helemaal niet waargemaakt. Daarnaast zijn er ook grote twijfels over zijn houding buiten het veld. Dat past helemaal niet bij de filosofie van Manchester United. Bij die club ligt de focus trouwens vaak op het laten doorstromen van jeugdspelers."

De Franse aanvaller is niet van plan om zijn tot medio 2022 lopende contract in het Camp Nou nu al in te leveren, zo klinkt het. Dembélé wil eerst volledig herstellen van de zware hamstringblessure die hem al bijna een halfjaar aan de kant houdt, om vervolgens voor zijn kansen te vechten bij Barcelona. In de Spaanse media verschenen recentelijk verhalen dat de Catalaanse grootmacht bereid is om Dembélé van de hand te doen, mits er een aantrekkelijk bod binnenkomt. Naar verluidt ligt de vraagprijs voor de blessuregevoelige buitenspeler op minstens zestig miljoen euro.

Ondanks de reeks aan blessures kwam Manchester United uit bij Dembélé, die in 2017 voor 105 miljoen euro werd overgenomen van Borussia Dortmund. De Fransman in Spaanse dienst wordt gezien als alternatief voor Jadon Sancho. Laatstgenoemde heeft een prijskaartje van 120 miljoen euro om zijn nek hangen, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat geïnteresseerde clubs tijdens de aanhoudende coronacrisis zaken willen doen. Manchester United is door Corriere Torino in verband gebracht met Federico Chiesa, die Fiorentina zestig miljoen euro zou moeten opleveren. De clubs zouden al een akkoord hebben bereikt, al moet de speler zelf nog tot een definitief besluit komen.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
1
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
14
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
consy
 
15
12 juli 2020 om 12:22
Dat is wel een van de laatste spelers die United nodig heeft. Als je dan toch een aanvaller erbij wil is Sancho de logische optie en niet Dembele.
 
Shevchenko_7
 
1
12 juli 2020 om 14:06
Borussia houdt vast aan de vraagprijs van 120 miljoen, Dembele is optie 2.
 
real8madrid
 
5
12 juli 2020 om 14:43
Natuurlijk. Mbappe of haaland is ook de meest logische optie kwalitatief imo. Echter speelt prijs ook een rol natuurlijk. Als dembele voor minder dan de helft van sancho beschikbaar is snap ik dat ze het overwegen
 
Holland8
 
58
12 juli 2020 om 12:23
Een fitte Ousmane Dembele is bij elke club een enorme toegevoegde waarde. Als Solkskjaer het vertrouwen heeft dat hij hem fit kan krijgen en in zn focus (hij zal ook geleerd hebben van zn fouten) dan halen ze een absolute topspeler in huis.
 
Unknown007
 
1
12 juli 2020 om 13:54
Dat leren is nog maar de vraag. Daarnaast heeft Olé het niet zo op spelers die zich 'groter dan de club' voelen. Vind dat bijvoorbeeld Pogba nu ook anders in het veld loopt dan voorheen. Mooie ontwikkeling die je niet door een speler als Dembele moet laten verstoren.
 
Zinedane
 
2
12 juli 2020 om 16:43
Dat leren van zn fouten is toch juist het hele probleem... dat die gozer meer talent heeft in zn linker teen dan jongens als James en Chong is voor iedereen wel duidelijk. Maar Dembele heeft een serieuze game verslaving. Dat `leer` je er niet zo maar vanaf man. Dat vergt serieus meerdere maanden aan therapie. Daarnaast heeft hij ook meeredere keren een kok van de club geweigerd. Die is zelfs naar voren gekomen dat Dembele gewoon rotzooi eet. Als je junkfood eet met de druk van topsport en dat eerder niet deed (anders kom je het topvoetbal echt niet in). Dan kun je er oprechtwel vanuit gaan dat er iets mentaals schort. En op zijn leeftijd in zijn generatie ga je dan echt al heel snel richting problemen rondom eigenwaarde bijvoorbeeld. Dat zijn persoonlijke problemen waar je echt niet 1,2,3 vanaf komt en vervelend voor iedereen involved. Ik zou dan geen gok van 60 miljoen nemen op een jongen van wie je weet dat het echt even gaat duren voor voetbal weer op 1 staat
 
Japie_Krekel
 
8
12 juli 2020 om 12:30
ik zou er ook niet aan beginnen. hij is superblessure gevoelig en de PL is waarschijnlijk de fysiek meest zware competitie ter wereld. ik zie dat geen succes worden
 
Cipollini
 
1
12 juli 2020 om 14:40
Gevoelig voor superblessures? Of hoe moet ik dat zien? Maar Man Utd moet daar inderdaad nooit aan beginnen. Ze moeten spelers halen die een directe versterking zijn en geen twijfelgevallen
 
Japie_Krekel
 
2
12 juli 2020 om 14:49
ik had het een beetje ongelukkig verwoord idd. Dembele is een beetje een man van glas en als je dan de intensiteit ziet waarmee in de PL wordt gespeeld en dat ze bv ook nog eens naast de competitie en Europees voetbal twee bekertoernooien hebben dan weet ik niet of Dembele dat gaat redden met zijn fysieke gesteldheid
 
AFC-BusbyBabe
 
2
12 juli 2020 om 13:03
United is niet geïnteresseerd in Dembélé. Te blessure gevoelig en nog niks laten zien. Wat de beste man al aangeeft. Hij past niet in de filosofie van United. Misschien wat voor Dortmund hem terug te halen. Als Sancho verkocht wordt. Dit nieuws wordt alleen maar de wereld in gebracht. Zoals veel spelers in verband wordt gebracht met United. Om wat rondom de spelers los te krijgen voor evt andere geintereseerde clubs. United wil vol voor Sancho gaan. Dortmund kan wel die 130 miljoen vragen. Maar daarvoor wordt hij echt niet verkocht. Zijn waarde ligt lager. De speler wilt weg. Heeft maar 2 jarig contract. Volgende zomer is hij nog minder waard. Denk zelf dat Sancho verkocht wordt voor 85 miljoen. Chiesa zie ik ook niet gebeuren. Gebeurd maar heel zelden dat Italiaanse spelers uit de Serie A vertrekken.
 
AFC-BusbyBabe
 
1
12 juli 2020 om 13:52
Iemand die gewoon zijn mening mag geven Niks mis mee toch?? Als Dembele niet zo blessure gevoelig zou zijn. En zijn houding verandert. Zou hij zeker bij United kunnen passen. Maar daarvoor moet en mag hij zich eerst ergens anders bewijzen dat hij dat kan. En dan nog maar dd vraag of hij het fysieke Engelse voetbal aankan. Daar zie ik Sancho in alle punten beter in te zijn. Heeft ook iets meer ervaring op Engelse niveau. Weet iig wat er te wachten staat. Lingard zit niet eens meer op de bank. En Mata zijn contract loopt na dit seizoen nog 1 jaar door. Chong uitlenen volgend jaar. Ervaring op te doen.
 
Moraat
 
9
12 juli 2020 om 14:00
De enige reden om hem niet te halen is zijn blessuregevoeligheid, maar om nou te zeggen dat hij niks toevoegt slaat nergens op. Speelde bij Barça de pannen van het dak als hij fit was. En dat in een team met Messi en Suarez.