Verhitte Superclásico: twee keer rood, negen keer geel en doelpunt in minuut 86
Zondag, 3 januari 2021 om 10:00

De Superclásico tussen Boca Juniors en River Plate is in de nacht van zaterdag op zondag onbeslist geëindigd. Door een doelpunt van Sebastián Vila in minuut 86 stond er na ruim negentig minuten spelen een 2-2 stand op het scorebord in La Bombonera. Beide ploegen eindigden het duel met tien man, na rode kaarten voor Jorman Campuzano en Enzo Pérez.

Boca Juniors en River Plate spelen momenteel met vier andere clubs in een poule en alleen de winnaar van deze poule plaatst zich voor de finalewedstrijd van de play-off van de Argentijnse competitie. Na de onbesliste Superclásico gaan de twee aartsrivalen samen aan de leiding in de groep, met acht punten uit vier wedstrijden. Het zag er in een leeg La Bombonera lang naar uit dat River Plate met een overwinning zou vertrekken.

Met tien minuten op de klok kwam Boca Juniors op voorsprong door een doelpunt van Rámon Ábila, die vrij in het strafschopgebied opdook na een messcherpe voorzet. Een moment in minuut 58 deed de wedstrijd kantelen. Campuzano kreeg na een klein halfuur spelen al een gele kaart voor een spijkerharde elleboog en ontving al vroeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart, waardoor Boca Juniors met tien man verder moest. River Plate wist daar maximaal van te profiteren, want tussen minuut 74 en 77 werd de wedstrijd volledig omgebogen.

Met nog een kwartier te gaan kopte Federico Girotti al vallend de gelijkmaker tegen de touwen. Toen Rafael Santos Borré met nog dertien minuten op de klok met het hoofd nog voor de 1-2 zorgde, leek River Plate op rozen te zitten. De tweede gele kaart voor Pérez na een harde tackle bracht Boca Juniors echter nog terug in de wedstrijd en in minuut 86 zorgde Villa met een fraaie stift nog voor de gelijkmaker. Zodoende eindigde de Superclásico, waarin maar liefst negen gele kaarten werden uitgedeeld, onbeslist.

3 januari 2021 om 10:07
Dit is toch echt wel een potje waar ik een keer live bij wil zijn.

3 januari 2021 om 11:54
@aaddemos: Op TV zei je laatst dat je daar al eens geweest bent?

Richardvan Boven

35
3 januari 2021 om 10:12
Soms hoop je stiekem dat de Ajax - Feyenoord wedstrijden zo ook verlopen. Strijden voor elke meter, elke wedstrijd meerdere opstootjes, rode kaart(en). Dit zijn wel echte klassiekers altijd. Staat toch hoog op mijn lijstje om ooit een keer deze wedstrijd te bezoeken.

UNAM Pumas

8
3 januari 2021 om 12:43
Kan hier niet met onze scheidsrechters die fluiten voor elke natte wind. De enige die een Klassieker zo kan laten fluiten is Bas Nijhuis maar die gaan ze hem nooit geven.

De Toekomst

28
3 januari 2021 om 10:32
En dit zijn dus de type wedstrijden/de tegenstand die Pratto gewend is te krijgen. Natuurlijk niet allemaal hetzelfde niveau, maar wel die passie. Verdedigers die hem liever onderuit trappen dan laten lopen. Verdedigers die hem opvreten. Die jongen is gewend om voor elke meter te strijden. Ik denk echt dat zo'n spits tegen onze lieve verdedigers best een succes kan worden. Je ziet het ook aan Tagliafico en Martinez. Prima voetballers, maar met hun strijdlust hebben ze in Nederland al een grote voorsprong.

sander1410

26
3 januari 2021 om 10:40
Precies De Toekomst. Eindelijk iemand die een positieve kijk erop heeft. Want ik word gek van die mensen die nu al roepen dat het niks word. Wat je ook zegt Pratto is gewend om de hele tijd strijd te leveren en we gaan het zien hoe hij het gaat doen. Na een paar wedstrijden kunnen we pas echt conclusies trekken want er zijn er heel veel hiet op VZ die het met Senesi ook fout hadden.

De Toekomst

10
3 januari 2021 om 10:44
Ik ben wel positief. Het is misschien geen spits die er even 10 inlegt in de komende seizoenshelft, maar ik denk dat hij wel een stuk betere bijdrage aan het spel kan gaan leveren dan Jorgenson, Bannis, Vente of Linssen als spits.

KokkieAFCA0341

8
3 januari 2021 om 10:53
Maar je moet ook eerlijk zijn, de strijd die daar wordt geleverd wordt hier afgefloten, daar zie je overtredingen waar niet voor gefloten wordt en je hier minimaal geel krijgt, desondanks is van te voren iemand afschrijven natuurlijk onzin, slechter als Jorgensen zal die het vast niet gaan doen

De Toekomst

9
3 januari 2021 om 11:08
@Kokkie, bij Martinez en Tagliafico zie ik dat niet als een enorm probleem.. Die hebben zich prima aangepast, maar wel hun grinta behouden. Voor een verdediger lijkt mij die overgang ook lastiger, omdat een verdediger vaker zelf "de toon zet" qua fel verdedigen. Als aanvaller zoek je die duels veel minder agressief op. Ik denk dat hij hier erg verrast zal zijn over de vriendelijke manier van verdedigen en die ruimte wel eens goed kan gaan benutten.

0
3 januari 2021 om 12:13
Daar heb je gelijk in maar daarentegen vind ik ze in NL wel heel vaak te makkelijk de aanvallende partij terug fluiten als een spits even goed de beuk erin gooit, maar we gaan het zien, laat me graag verrassen

Master D

7
3 januari 2021 om 10:42
Nadeel voor hem is wel dat hij met de Nederlandse scheidsrechters te maken krijgt en men in 9 van de 10 gevallen de verdediger dan beschermt. Een aanvaller die echt er in kleunt en gaat strijden gaat in Nederland heel vaak (ten onrechte) worden teruggefloten. Behalve door Nijhuis dan.

De Toekomst

4
3 januari 2021 om 11:17
Kan, maar ik denk dat vooral verdedigende spelers uit zulke competities tegen zulke problemen aanlopen. Als verdediger moet je soms het initiatief nemen om in te grijpen en, als dat te fel is, kan je sneller tegen kaarten aanlopen. Een aanvaller gaat duel niet uit de weg, maar hoeft ze ook niet feller aan te gaan dan nodig is. In Argentinië is hij gewend die duels erg fel aan te moeten gaan, dus hij zal ongetwijfeld de grens hier ook op zoeken, maar dat zie ik bij een aanvaller wel goedkomen.

Master D

2
3 januari 2021 om 11:36
Ik heb het niet zo zeer over kaarten. Dat zal wel loslopen, tenzij Pratto echt gekke dingen doet. Maar gewoon 'aanvallende fouten' die hier sneller worden bestraft dan wat hij gewend is in Zuid Amerika. Dat doelpunt van Girotti, als dat de norm daar is, in Nederland ga je daar altijd voor worden teruggefloten. Slimmigheidjes zoals je tegenstander uit balans brengen en gebruik maken van je fysiek daar is men hier vooral bij aanvallers niet zo van en in plaats van voor een moeilijke beslissing te gaan kiest men eerder voor de gemakkelijke weg door een vrije trap aan de verdediger te geven.

ninjakai

1
3 januari 2021 om 10:57
@detoekomst. Senesi en Magallan komen anders uit diezelfde competitie, waarbij Magallan zelfs een basisplaats had bij een topclub in die competitie. Terwijl een de vrij bv groot geworden is in de eredivisie.....

De Toekomst

7
3 januari 2021 om 11:13
Uitzondering heb je altijd. En Magallan levert denk diezelfde passie en verdedigende strijd, maar paste op andere vlakken niet bij onze speelstijl.. Ik blijf er ook van overtuigd dat zo'n Magallan bij Feyenoord wel een succes was geworden. Die spelen heel ander voetbal. Hetzelfde heb ik met Marin, Alvarez. Prima spelers, maar niet voor de manier waarop Ajax wil voetballen. Hoe dan ook, ik zie Pratto wel een succesje worden. Ik verwacht niet direct een veelscorende spits, maar als hij geregeld scoort en verder ook zijn stempel kan drukken is dat al een hele verbetering ten opzichte van de spelers die nu de spitspositie hebben ingevuld.

BigJesper

2
3 januari 2021 om 11:05
Het doelpunt van Girotti had in Europa gewoon afgekeurd geworden. Trekt gewoon z'n tegenstander bij het kopduel naar de grond...

Joshp

0
3 januari 2021 om 13:20
Leuke wedstrijd om te zien, gebeurde veel en werd bij vlagen best goed gevoetbald. Boca kwam niet echt in de problemen tot de domme tweede gele kaart van Campuzano. Daarna draaide de wedstrijd binnen een kwartier volledig naar River. Gelukkig pakte Enzo het zo'n domme tweede gele kaart en kon Boca het nog rechttrekken. Nu dinsdag en woensdag de halve finales van de Copa libertadores waar voor beide meer op het spel staat dan tijdens deze super classico