Verhuurde aanvaller: 'Het zal wel moeten, dat ik terug wil naar Ajax'
Zaterdag, 7 januari 2017 om 11:48

Na een half jaar bij FC Twente is Zakaria El Azzouzi dit seizoen door Ajax uitgeleend aan Sparta Rotterdam. Het contract van de aanvaller in Amsterdam loopt nog door tot de zomer van 2020. Ondanks het langlopende contract is een toekomst in de ArenA hoogst onzeker door de hevige concurrentie in de voorhoede. El Azzouzi is er dan ook niet zeker van dat hij komend seizoen terugkeert in de selectie van Peter Bosz.

El Azzouzi, dit seizoen goed voor vier doelpunten in de Eredivisie, werd opgeleid door Ajax en hoopt daar uiteindelijk te slagen. "Het zal wel moeten, dat ik terug wil naar Ajax. Ik heb nog een contract voor 3,5 jaar", zegt de twintigjarige aanvaller in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben bij Sparta om mezelf verder te ontwikkelen. Ik heb nog een half seizoen en daarna zullen we zien waar ik sta."

De aanvaller, die bij voorkeur in de punt van de aanval speelt, weet niet of hij na dit seizoen al terugkeert bij Ajax. "Dat is moeilijk te zeggen", aldus El Azzouzi. "In het voetbal kan het heel snel gaan, maar ook heel snel fout gaan. Natuurlijk hoop ik dat het heel goed gaat en dan kunnen we na een half seizoen zien waar ik echt aan toe ben."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
FairPlay87
 
4
7 januari 2017 om 11:53
Denk wel dat hij talent heeft. Weet niet of het genoeg is voor Ajax. Er is ook veel concurrentie op zijn positie. daarnaast geloof ik best dat hij talent heeft, maar twijfel of hij de juiste mentaliteit heeft; denkend aan het verleden en het smetje daarop. Toch schrijf ik hem niet af. Misschien leert hij daar juist van en komt er een echte vechters/winnaarsmentaliteit los. Elke dag keihard werken. Dan kom je een eind. Kijk naar Dirk Kuijt. Die kerel heeft niet de beste technische vaardigheden, maar zijn winnaarsmentaliteit zorgde ervoor dat hij voor elke club een bruikbare en wenselijke speler is. Kunnen een hoop spelers een voorbeeld aan nemen.
 
Leeuw087
 
12
7 januari 2017 om 11:57
Het staat er een beetje rottig op papier, maar deze jongen is echt wel een goede spits. Het is daarom ook mooi dat hij al aardig wat eredivisie ervaring op doet, wie weet wordt het nog een goed huwelijk met hem. Heeft een beetje pech dat hij als een Jonk volgeling wordt gezien, waarbij er overigens niks mis is met Jonk. Was helaas te onbuigzaam, anders had het er nog veel beter uitgezien met de Ajax jeugdopleiding. Zakaria El Azzouzi zien we hopelijk nog terugkeren bij Ajax in de basis of als reservespits.
 
leon123
 
0
8 januari 2017 om 10:58
Wat mij vooral van hem tegenstaat is dat incident met die politievrouw in burger die hij zo nodig moest meppen. Ik zou het eeuwig zonde vinden als zo iemand bij Ajax in het eerste zou komen. Laat hem maar lekker bij Sparta blijven. Wat betreft dat eerste, het is natuurlijk verder wel een hele aardige spits. Ik zie elke thuiswedstrijd van Sparta en het is gewoon éã©n van de beteren van Sparta dit seizoen.
 
Leeuw087
 
0
8 januari 2017 om 13:30
leon123, Dat met die agente is inderdaad een heel vervelend gegeven, heb jij hem daar wel eens excuses voor zien aanbieden? Dit was ook de reden dat hij Ajax( tijdelijk) moest verlaten, maar misschien krijgt hij nog een tweede kans? Heel veel mensen gaan wel eens in de fout, zolang hij niet het gedrag van een recidivist vertoont moet hij mogelijk ook die kans krijgen. Zelf weet hij ook wel dat dit de rede was( en omdat hij net een 5 jarig contract had) voor verhuur aan Twente.
 
kevin2003
 
1
7 januari 2017 om 11:58
Heeft bewezen zeker van meerwaarde te zijn voor de kleinere clubs. Ajax is gewoon een niveau te hoog gegrepen voor deze jongen. Kan zeker wel genieten van hem.
 
AdilTaarabt
 
1
7 januari 2017 om 12:02
Ik zie hem niet slagen bij Ajax de andere spitsen zijn gewoon veel beter ik denk dat deze jongen een net niet speler is. Leuk voor clubs in de middenmoot verder zie ik hem niet komen helaas ik hoop wel dat er een goede spits opstaat. Marokko kan zeker een goede spits gebruiken momenteel is de hoop gevestigd op En Nesiry van Malaga die 19 jaar is.
 
AfcaEric
 
5
7 januari 2017 om 12:20
Ik zie het al weer gebeuren. Dit is een speler die echt wel wat talent heeft, maar (nog) niet de kans heeft gekregen. Laten we even stellen dat hij dit seizoen gewoon prima heeft gespeeld bij Sparta en terug keert bij Ajax. Dan zullen ze die jongen vast een klein kansje willen geven en dan wordt hij op links of rechtsbuiten gezet wat helemaal z'n plek niet is. Vervolgens functioneert hij niet naar wens en wordt hij van de hand gedaan.
 
memphisdepay
 
1
7 januari 2017 om 12:56
Er is ook gewoon geen kans voor hem dat lijkt me duidelijk. Ajax heeft Zivkovic, Cassiera, Dolberg en in mindere mate die Sierhuis. Van die 5 is hij zeker is de slechtste of de 1 na slechtste. Ik zeg niet dat top eredivisie er niet inzit voor hem misschien over een jaar of 3 want hij laat soms toch leuke dingen zien.
 
Jesse Vitesse
 
3
7 januari 2017 om 12:27
Vind hem wel verstandig overkomen gezien je hem nauwelijks hoor. Verzorgd ook weinig overlast ten opzichte van vergelijkbare spelers.
 
memphisdepay
 
2
7 januari 2017 om 12:49
Wat je weinig overlast noemt. Hij is toch die speler die een agente mishandelde.
 
FairPlay87
 
1
7 januari 2017 om 15:15
Naja dat dus, misschien heeft ie er wel van geleerd. Wie jong is maakt fouten..
 
lausho
 
0
7 januari 2017 om 14:43
Ik zie hem nog steeds in hem zitten, verhuur is heel goed voor hem, hij kan ook op de vleugels uit de voeten en zie hem volgend jaar wel derde spits worden. Ideaal lijkt het mij om Huntelaar te hebben als pinchhitter en ervaren rot, Dolberg als eerste spits en El Azzouzi als derde spits. Casseirra heeft een jaar verhuur in de ED nodig denk ik.
 
GioEvertsen
 
0
7 januari 2017 om 14:46
Denk helaas niet dat deze jongen het gaat halen. Qua fysiek komt hij 9 van de 10 keer tekort. Technisch vaardig. Maar tot nu toe hebben we alleen Heracles uit in de beker, echt profijt van hem gehad