Verklaring voor vormdip van De Ligt: 'Opeens was zijn leven heel hectisch'
Dinsdag, 15 oktober 2019 om 06:52

Matthijs de Ligt kent de laatste tijd niet de beste periode van zijn nog prille loopbaan. De twintigjarige verdediger verruilde Ajax afgelopen zomer voor Juventus, maar is in Italië nog niet onbetwist. Lasse Schöne en Hedwiges Maduro zijn er desondanks van overtuigd dat het goed komt met De Ligt, zo vertellen ze in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Toch hoeft helemaal niemand zich zorgen te maken over Matthijs", verzekert Schöne, die evenals De Ligt naar Italië verhuisde afgelopen zomer. De Deense middenvelder liet Ajax achter zich voor een dienstverband bij Genoa. "En bij mij is de situatie dan nog heel anders, want ik heb geen gigantisch prijskaartje om mijn nek hangen. Matthijs wel, en dat brengt druk met zich mee. Bij Ajax was voor hem alles vertrouwd, als kind van de club ging het vaak vanzelf. Matthijs is pas 20 jaar, dat vergeten veel mensen. Toch gaat hij zeker slagen. Er zit bij hem een goede kop op en voetballend heeft iedereen zijn talent wel gezien. Gewoon rustig blijven en je niet gek laten maken."

Volgens Maduro schuilt de moeilijkheid in de 'cultuurverschillen' en dat wordt in Nederland onderschat. "Het volledige leven van De Ligt is veranderd. Wanneer hij traint, hoe hij traint, met wie hij traint, maar denk ook aan: hoe laat hij eet, het vele reizen, de onbekende taal, de hiërarchie in de kleedkamer. Eigenlijk begint hij helemaal opnieuw en is het zaak om het ritme te vinden waar hij zich comfortabel bij voelt", zo legt de oud-international uit.

Er wordt door Maduro gewezen op het verschil met de transfer van Frenkie de Jong, die in februari al wist dat hij in de zomer naar Barcelona zou verkassen. "Die kon de taal leren, huizen zoeken en vervolgens de hele voorbereiding meemaken. Dat gaf rust", stelt Maduro, die constateert dat De Ligt halverwege juli tekende en 'halsoverkop' op het vliegtuig moest stappen voor een tournee door Azië. "Opeens was zijn leven heel hectisch. Hij heeft een aanpassingsperiode nodig, maar moet tegelijkertijd presteren. Dat is de tegenstrijdigheid waar hij nu mee te maken heeft."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Zuidenaar
 
1
15 oktober 2019 om 07:25
Niemand daar had verwacht dat hij zo snel moest worden ingebracht maar jammer genoeg was chiellini geblesseerd geraakt. Tot nu toe geflopt als we eerlijk zijn maar hij gaat er wel komen, alles op ze tijd.
 
RosselliniRa
 
10
15 oktober 2019 om 08:13
Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom je iemand voor zo'n prijs koopt die er niet meteen kan staan. Ik kan geen speler bedenken die voor een recordprijs is gekocht voor op de bank met de intentie hem op te leiden voor minimaal een jaar. Dembélé bijvoorbeeld presteerde in het begin simpelweg gewoon niet net zoals coutinho. Ik snap dat de automatismen in een nieuw team even erin gesmeed moet worden enzo maar ballen door je benen en zwaaien naar ballen en kopduels verliezen heeft toch niks met cultuurverschillen te maken?
 
KusH
 
6
15 oktober 2019 om 08:18
RosseliniRa,Heeft er( naar mijn mening) wel mee te maken. En die prijskaartjes zijn een ding van nu. In de jaren 90 werden er ook grote bedragen neergeteld voor grote talenten. Dus, grote bedragen voor die tijd. Ook die talenten stonden er niet meteen. Daarnaast is t voor elk individu weer anders. Iedereen aard anders.
 
RosselliniRa
 
4
15 oktober 2019 om 08:27
Heeft er wel mee te maken? Je kan verdedigen of je kan het niet. Het enige wat dynamisch is, is het niveau. Die blunders van hem zijn van alle tijden, alleen nu speelt ie elke week op een hoog niveau waardoor het eerder wordt afgestraft. En dan moet je je maar gaan afvragen of hij dit niveau wel aankan want dit kan niet te lang duren. De voetbalwereld draait niet om hem, dus zowel Juventus als Oranje moeten gewoon verder.
 
KusH
 
2
15 oktober 2019 om 08:38
Je zegt je kan verdedigen of niet. Zeg je hiermee dat hij niet kan verdedigen? Kom op zeg. We hebben allemaal gezien wat hij kan. Zien ook allemaal zn fouten. 3 maanden bij nieuwe club maar nu al dit soort dingen roepen. Zo makkelijk altijd. Beoordeel een speler na minimaal een seizoen. Niet na drie maanden. Dat hij vaker in de fout gaat is logisch met een hoger niveau. Maar dat betekend niet dat hij óf al geflopt is zoals hierboven wordt gezegd, noch dat hij t niveau niet aan kan. Dat moeten we nog maar zien. En ..logisch.. fouten in het spel blijven hangen in geheugen. Maar heb hem ook veel uitstekende ingrepen zien maken bij Juve. Geef mensen eens wat tijd ipv al gauw Naar een prijskaartje te wijzen en te roepen.
 
KusH
 
2
15 oktober 2019 om 08:15
@ Zuidenaar,Tot nu toe geflopt? Kijk.. t zijn de woorden die men gebruikt waar een ding omheen zit.Geflopt... dat zou ik zeggen als hij na 2/3 seizoenen niet verder komt dan een handje vol wedstrijden. Hij zit er een maand of 3. Maakt een hoop mee en steekt niet in zijn beste niveau. Maar floppen vind ik heel wat anders. Zoals in artikel, Matthijs komt er wel. Genoeg talent en een harde werker. Ik heb er iig vertrouwen in.
 
El Barto
 
1
15 oktober 2019 om 09:06
Geflopt? Dat valt ook wel mee. Hij heeft wat aanpassingsproblemen en moet zich herpakken.
 
Nick Danninga
 
1
15 oktober 2019 om 09:46
Geflopt? Are you for real? Het wordt hier met de dag gekker.
 
MauriDenHaag
 
36
15 oktober 2019 om 07:32
Off-topic: Van voetbalzone mogen alleen de leden met niveau 3 op het artikel hier onder reageren ik heb al 1000+ reacties maar nog steeds zit ik op niveau 1 maar ik wil toch even reageren op het artikel hier onder. Ik ben zeker niet bevooroordeeld ik heb 7 jaar een relatie met een Turks meisje gehad en heb 1 jaar in Turkije gewoond en zie Turkije echt als een soort 2e land, maar ik heb deze week filmpjes gezien van Syrische vrienden en het is gewoon schandalig dat je niet alleen als Turk maar als mens achter deze laffe aanval op Syrië kan staan, dode kinderen, kinderen met dode ouders, onschuldige dode mensen en dan leden hier op voetbalzone die het goed praten, Turkse voetballers die een saluut doen. Ik zou me als Turk werkelijk waar dood schamen voor deze laffe misdaad tegen de mensheid door dictator Erdogan!
 
RosselliniRa
 
6
15 oktober 2019 om 08:20
Off-topic:Ik zie ook dat alleen mensen met een hoog level mogen reageren op de rascisme thema van Engeland. Aan de reacties te zien hebben zij niet een hoog level vanwege de goedbedachte reacties die ze in de loop van tijd hebben geschreven maar hoogstwaarschijnlijk door de moraalridder uit te hangen of door aantal duimpjes omhoog bij het ophemelen van Ajax spelers. Het goedpraten/bagatalisseren van rascisme op die topic is gewoon dwaas. Was er ook 1 bij die meteen weer zwarte pieten discussie erbij haalde. Ziet de kruidnootjes in de winkel liggen en t begint meteen weer te kriebelen om de "vriendjes" op te trommelen om dingen te roepen die de rest van het jaar als rascisme wordt gezien maar rond december is het allemaal ok.
 
MauriDenHaag
 
5
15 oktober 2019 om 08:34
Klopt helemaal ik ben echt al een lange tijd lid en ik reageer heel vaak hier op voetbalzone en ik gedraag me altijd netjes. Ik kan begrijpen dat voetbalzone niet wilt dat mensen accounts gaan maken en dan gaan lopen irriteren bij dat soort topics maar het slaat toch nergens op dat je zolang erover moet doen om in hogere topics mee te mogen praten. Heb laatst is een mailtje gestuurd via de contact pagina aangezien je de laatste heel veel topics hebt waar je pas vanaf niveau 3 mag reageren maar helaas nog geen antwoord gehad. Dat groene balkje van mij beweegt trouwens niet eens dus ik zou niet eens weten hoe je dat omhoog krijgt.
 
KlasseSchöne
 
1
15 oktober 2019 om 09:04
Ik heb 88 reacties en niveau 2. Volgens mij heeft het ook te maken met uit- en inloggen als je de app gebruikt. Dan verschuift het balkje naar mijn weten wel. Hoe het verder in elkaar steekt: geen idee... Maar dat zou misschien kunnen helpen, succes!
 
MarcoVerratti
 
5
15 oktober 2019 om 09:37
Tja in Turkije viert het extreem nationalisme hoogtijdagen. We doen altijd net alsof dit een typisch ‘Westers’ fenomeen is maar dat is gewoon flauwekul. Helaas komt het extreem nationalisme (of populisme, geef het beestje maar een naam) van Erdogan tot uiting in dit soort daden. Men in Nederland heeft de mond vol van Orban, Salvini en Wilders maar Erdogan is mijn inziens een extremere versie van bovengenoemde heren. Ik houd me er liever verre van, maar de man is democratisch gekozen, dus blijkbaar leeft het ook nogal onder de bevolking in Turkije.