Verkoop Coutinho 'risicovol': 'Hij was het tegenovergestelde van Van Dijk'
Zondag, 14 januari 2018 om 14:00

Philippe Coutinho maakte na een lange transfersoap deze winter dan eindelijk de overstap van Liverpool naar Barcelona voor een maximumbedrag van 160 miljoen euro. De Braziliaan stond afgelopen zomer al in de hevige belangstelling van de Catalanen, maar the Reds wilden de creatieveling niet kwijt. Jamie Carragher begrijpt niet waarom Liverpool deze transferperiode wél overstag is gegaan.

"Ik kan de beslissing om Coutinho nu te verkopen echt niet begrijpen. Niet midden in het seizoen", begint de oud-verdediger in zijn column voor de Daily Telegraph. "Maakt niet uit hoeveel ik wel niet hoor over jongensdromen, pogingen hem te overtuigen te blijven, hoe vaak vertegenwoordigers, familieleden of zelfs sponsoren druk achter de transfer hebben gezet: waarom deze maand?"

"De financiële vergoeding is immens. Maar ook het risico. Ik vrees nog steeds dat een deal midden in het seizoen onnodig de Champions League-plek van Liverpool voor volgend seizoen in gevaar brengt. Als ze niet in de top vier eindigen, zal iedereen wijzen naar de verkoop van Coutinho. Ongeacht hoe graag Coutinho naar Barcelona wilde; Liverpool had zijn poot stijf moeten houden."

"Terwijl sommige spelers, zoals Alexis Sánchez en Virgil van Dijk, hun vorm verloren nadat ze afgelopen zomer niet mochten vertrekken, was Coutinho compleet het tegenovergestelde. Hij had nog nooit beter gespeeld voor Liverpool dan tussen september en december dit seizoen. Ik weet zeker dat de Braziliaan zijn teleurstelling de komende vier maanden wel te boven was gekomen", besluit Carragher.

Meer nieuws
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
5
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
11
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
13
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Zermatt_Person
 
9
14 januari 2018 om 14:11
Wat veel mensen vergeten, is dat Liverpool tot nu toe meer punten verloor met Coutinho dan zonder Coutinho. Onder andere WHU, Huddersfield, Southampton, Arsenal, Stoke en Hoffenheim werden allemaal gewonnen zonder Coutinho. Om die reden denk ik dat zijn vertrek meevalt qua sportief verlies. Coutinho zal eigenlijk alleen gemist worden als Liverpool het spel moet maken tegen clubs die bus parkeren, maar het voordeel is ook dat Lallana weer fit is. Lallana heeft ook veel creativiteit en de rol van Coutinho overnemen. Ik denk dat het vertrek van Coutinho daarom meevalt.
 
hmk33
 
2
14 januari 2018 om 14:23
Apart van Arsenal zit daar geen top team tussen! Bovendien was het een gelijk spel tegen Arsenal. Dus dat vind ik een slecht argument. En er is niemand, maar dan ook niemand in de selectie van LFC die de rol van Coutinho zou kunnen overnemen!
 
Zermatt_Person
 
2
14 januari 2018 om 14:41
Ik heb het over de thuiswedstrijd tegen Arsenal. Toen werd het 4-0
 
Schop1989
 
0
14 januari 2018 om 14:58
Welke speler stapt wel direct precies op dezelfde manier in bij welk team in welke rol dan ook als ze een speler vervangen? Lallana kan beter druk zetten, maar heeft niet het schot. Woodburn heeft de dribbels en schot, maar is nog te jong. Als je een speler verkoopt en je wil dezelfde speler terug, dan ga je al de mist in. Je moet en gaat altijd anders spelen.
 
blink182
 
2
14 januari 2018 om 15:33
Het is een feit ja, maar die feit kan je naar mijn mening niet gebruiken om je mening te onderbouwen “het waarom de transfer wel meevalt”.Speelde Coutinho toen met Salah, Mane, Firmino of zonder een van deze namen. Etc etc... zulke vragen moet je ook stellen voordat je zulke dingen kan roepen.Als je een grote speler kwijtraakt, dan is het sws een groot gemis. Ongeacht of Liverpool van City wint of niet.
 
Leicester
 
2
14 januari 2018 om 14:22
Jamie Carragher is nog te veel Liverpool speler om hier een nuchter oordeel over te geven. Statistieken hebben uitgewezen dat Liverpool meer wint met dan zonder Coutinho. Daarnaast is Coutinho geloof ik voor 20 miljoen gekocht dus zakelijk gezien is de winst gigantisch. Laatste punt is dat een ontevreden speler of een speler die weg wil nooit volledig zal pieken en vaak een schaduw werpt over het team. 145 miljoen euro is zakelijk gezien uitstekend, de speler zal wel gemist worden maar Liverpool heeft gewoon een uitstekende ploeg op dit moment en wordt gewoon 4de
 
Scouserper
 
0
14 januari 2018 om 15:18
Coutinho kostte 12 miljoen. Maar zo'n forse winst is geen garantie op CL volgend seizoen natuurlijk,daarom deed Liverpool ook een poging om Keita vroegtijdigbte laten overkomen. Ik zou niet weten wie Coutinho zou moeten vervangen,want daar is er echt maar 1 van,een Keita of evt Lemar zijn toch heel ander type speler.