Verloofde van bankzitter houdt Guardiola verantwoordelijk voor CL-exit
Zondag, 23 augustus 2020 om 15:16

Manchester City werd in de kwartfinale van de Champions League uitgeschakeld door Olympique Lyon (1-3) en na afloop richtte de kritiek zich met name op manager Josep Guardiola. In de Engelse media werden vragen gesteld over de keuze van Pep om met drie verdedigers te beginnen en een blok daarvoor bestaande uit Rodri en Ilkay Gündogan. Guardiola heeft het echter ook verbruid bij Vlada Sedan, de verloofde van verdediger annex middenvelder Oleksandr Zinchenko.

De blonde presentatrice annex journaliste uit Oekraïne doet haar beklag over Guardiola op haar YouTube-kanaal. "Ik mag dit misschien niet zeggen en Oleksander verbiedt het me ook wel misschien, maar, en dan blijf ik nog netjes, de uitschakeling is volledig op het conto van Guardiola te schrijven. Op zo'n cruciaal moment de tactiek veranderen is echt een doodzonde. Waarom met drie verdedigers spelen als de spelers zelf dat helemaal niet zien zitten? Ik heb echt geen woorden voor die opstelling."

Zinchenko sprak bij het zwembad met zijn verloofde over de situatie bij Manchester City.

"Kijk naar de selectie van Manchester City en naar de spelers die op de bank zitten. Er zijn maar weinig clubs in de wereld die over dergelijke middelen beschikken", voegt Sedan daaraan toe in haar analyse. Zinchenko, die ook zijn opwachting maakt in de reportage, lijkt het eens te zijn met zijn verloofde. "We hebben heel veel topspelers met een schat aan ervaring. Zij weten heel goed dat we met een dergelijke tactiek altijd een speler tekort komen in de voorhoede."

Zinchenko doet tevens een boekje open over Guardiola in de nasleep van de pijnlijke uitschakeling tegen Olympique Lyon in het miljardenbal. "Hij kwam na de wedstrijd niet eens in de kleedkamer kijken. Hij heeft ook geen woord gezegd. Maar wat valt er ook te zeggen als het al duidelijk is waarom we zijn uitgeschakeld", aldus Zinchenko, die in de confrontatie met de Fransen de gehele wedstrijd op de bank bleef zitten.

Meer nieuws
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
21
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
7
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
5
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (54)

 
Callejon21
 
76
23 augustus 2020 om 15:20
Een trainer die na een uitschakeling zijn gezicht niet eens laat zien in de kleedkamer lol. Guardiola laat zijn ploegen mooi voetballen, maar het kan goed zijn dat hij door deze vreemde fratsen nooit meer een CL zal pakken, want hoe onnodig deze video ook is, er zit wel een kern van waarheid in over de tactiek.
 
juvedeef
 
22
23 augustus 2020 om 15:21
Altijd belangrijk zulke meningen. Waardeer ik enorm van zo'n 'influencer' al zegt ze hier niks geks. Heb ik toch liever dat zulke mensen er zich niet mee bemoeien.
 
MessiBazoer
 
17
23 augustus 2020 om 16:46
@Hangover96, en welke bekende Nederlander ben jij dan wel als ik vragen mag?
 
Formus
 
20
23 augustus 2020 om 17:16
Weet dat dit niet je seizoen is Messi, maar dat je zelfs sarcasme niet herkent met een smiley erachter..... Hopelijk volgend jaar een beter seizoen
 
vialuna
 
40
23 augustus 2020 om 15:59
Zij is wel “echt” een sportjournalist in Oekraïne. Ze doet verslag van wedstrijden van het nationale team Etc. Tevens als was ze dat niet mogen zulke mensen zich evenveel bemoeien met het team als ons. Alleen of dit zo Handig is voor de speler zelf is een andere vraag.
 
Sirius
 
6
23 augustus 2020 om 17:34
Het is uberhaupt niet handig. Ze mag dan sportjournaliste zijn, maar in deze context zal ze veel eerder worden gezien als de vrouw van de speler dan als sportjournaliste. Dat Zinchenko er vervolgens in meegaat is sowieso oliedom. Daar zullen ze bij City vast niet blij mee zijn.
 
LeidseHood
 
3
23 augustus 2020 om 18:31
Dat het dom is is duidelijk. Maar ze zegt gewoon zinnige dingen dus inhoudelijk prima. En ze mag natuurlijk zeggen wat ze wil. Maar voor de kansen op speeltijd van Zinchenko niet handig. Guardiola lijkt me niet iemand die dit waardeert.
 
Ajacxied
 
8
23 augustus 2020 om 16:20
Vind dit inderdaad wel meevallen, het is geen frontale persoonlijke aanval zoals Icardi’s WAG graag doet, ze houdt het wel vakinhoudelijk en heeft gewoon gelijk. Of het echter zo handig is voor d’r partner is een andere vraag
 
Formus
 
5
23 augustus 2020 om 17:17
Dr partner doet zelfs mee in de vlog. Dat vooral lijkt me niet zo handig ??
 
JK-Ajax
 
15
23 augustus 2020 om 15:21
Natuurlijk is hij verantwoordelijk voor weer een Europees debacle. Een fantastische selectie, geld wat onbeperkt uitgegeven mag worden en dan weer stranden in de kwartfinale door gekke tactieken. Pompen de sjeiks er zoveel geld in de club om Europees geen enkele rol van betekenis te spelen?
 
Sirius
 
4
23 augustus 2020 om 17:30
Het laat vooral zien dat geld niet de enigste factor is in het winnen van de Champions League. Geld hebben al die grootmachten wel. Natuurlijk mag er kritiek op Guardiola zijn, maar vanuit het oogpunt van Manchester City snap ik goed dat ze vertrouwen in hem blijven houden. Hij heeft City meer gebracht dan al z'n voorgangers en City bulkt nou niet bepaald van de historische relevantie op Europese- en wereldschaal. Zo'n Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Juventus, die bulken van uitstraling en een winnaarsmentaliteit op het allerhoogste niveau. Dat merk je aan hoe de media schrijft, hoe mensen over die clubs praten, hoe gefixeerd die clubs op succes zijn, zelfs als het minder gaat. Bij City is dat natuurlijk heel anders. Die moeten een dergelijke uitstraling en mentaliteit nog kweken. Althans, dat is mijn observatie.
 
De Toekomst
 
5
23 augustus 2020 om 15:23
Altijd vuurwerk als voetbalvrouwen zich via social media gaan uitlaten over de club of trainer van hun speler haha... Kan haast nooit goed gaan en brengt de speler altijd in verlegenheid. Als ik speler was, zou ik hierover hele duidelijke afspraken maken met mijn vriendin/vrouw. Dit moet je zien te voorkomen. Vind het bijvoorbeeld ook vaak kansloos als een vader, moeder, broer of zus iets in de media zegt, zoals bij Ronaldo nog wel eens gebeurt. Dat heeft Ronaldo toch totaal niet nodig? En zo'n Zinchenko ook niet.
 
Callejon21
 
7
23 augustus 2020 om 15:26
Nja meestal reageren deze personen gewoon omdat ze even wat te emotioneel zijn, zelfs al wijzen de spelers erop dit niet te doen. Een van de vele negatieve aspecten van sociale media, want zonder zou je zulke berichten nooit zien.
 
cuco10
 
4
23 augustus 2020 om 15:39
Denk je echt dat het emotie is? Heb juist altijd het gevoel dat ze zelf graag aandacht willen. Lekker over de rug van de spelers interessant lopen doen en maar aandacht krijgen. De media gaat er ook nog in mee helaas en vind het heerlijk. Zichenko kan het nu nooit meer bij beide goed doen.
 
Formus
 
1
23 augustus 2020 om 17:19
Niet alleen de aandacht. Waarschijnlijk (En dat geldt niet voor de vrouw van Zinchenko) hadden de meeste WAGs nog nooit een voetbalwedstrijd gezien, dus hun 'objectieve kijk' is volledig gebaseerd op wat man-lief meemaakt.
 
Master D
 
8
23 augustus 2020 om 15:24
Los van welke inhoud dan ook, blijf ik erbij dat het niet aan de vrouw of familie van spelers is om zich even in het openbaar te bemoeien met het werk van hun of familielid en welke fouten zijn leidinggevende wel of niet gemaakt zou hebben.
 
Araman
 
59
23 augustus 2020 om 15:26
Wag's horen mooi te zijn en met de pootjes omhoog om een aai en knuffel te bedelen. Voor de rest geen geluid maken, er komt 99% van de tijd niets zinnigs verder uit.
 
Callejon21
 
93
23 augustus 2020 om 15:29
Wauw jij hebt een positieve kijk op vrouwen! Naast de typische golddiggers zullen er heus wel voetballers zijn die gewoon heel wat hebben aan hun vrouw hoor.
 
FCG95
 
13
23 augustus 2020 om 15:51
Klopt, maar openlijk kritiek op de baas van je partner hebben is dan weer 1 van de dingen die ze niet moeten doen. Ook in het gewone leven niet. Ook al hebben ze wel gelijk, mijn baas zou het ook niet waarderen als mijn vrouw facebook vol zet met wat een slechte baas hij is, en andersom ook niet.
 
Araman
 
4
23 augustus 2020 om 20:50
Ik heb een hele positieve kijk op vrouwen, alleen wat minder op die oppervlakkige types in het professionele voetbal, wel goed lezen Callejon en niet mij woorden in de mond leggen die ik niet zeg.
 
Mozias
 
12
23 augustus 2020 om 15:31
Jij vind het nodig om wat hierboven staat even te vertalen naar het 'denigrerends'? Zegt niets geks maar moet dat lekker binnenskamers houden ipv op Instagram gooien.
 
Merkx
 
19
23 augustus 2020 om 15:47
Belachelijke opmerking
 
LuisNazario9
 
5
23 augustus 2020 om 16:06
99% van de tijd is het idd onzin, alleen nu toevalig niet. Een middenveld met alleen defensieve spelers tegen een team als Lyon? Dan is het wel de schuld van de trainer. Hoe erg fan ik ook ben van pep, soms doet hij dingen waar je best aan mag twijfelen.
 
Diego_Forlan
 
41
23 augustus 2020 om 16:09
Dit is gewoon een gerespecteerde voetbaljournaliste uit Oekraine hoor. Bovendien zegt ze hetzelfde als tientallen betweters hier deden, maar omdat het een vrouw is moet ze maar haar mond houden? Ik vind haar teksten toch behoorlijk beargumenteerd hoor, het is niet zo dat ze de schuld schuift op het feit dat haar verloofde op de bank zat (waar ik dus van uitging voor het lezen van het artikel).
 
-Riciotto-
 
7
23 augustus 2020 om 17:13
Schuif me bij Diego_Forlan aan, deze vrouw weet echt wel waar ze het over heeft. De vraag is of het alleen slim is aangezien je partner daar speelt, maar aan de andere kant why not, is haar baan om dit te kunnen benoemen. Plus het feit dat ze Guardiola niet de schuld geeft van het niet opstellen van haar partner vind ik echt wel dat mensen haar onterecht afkraken.
 
Diego_Forlan
 
5
23 augustus 2020 om 16:09
Dit is gewoon een gerespecteerde voetbaljournaliste uit Oekraine hoor. Bovendien zegt ze hetzelfde als tientallen betweters hier deden, maar omdat het een vrouw is moet ze maar haar mond houden? Ik vind haar teksten toch behoorlijk beargumenteerd hoor, het is niet zo dat ze de schuld schuift op het feit dat haar verloofde op de bank zat (waar ik dus van uitging voor het lezen van het artikel).
 
Bossie
 
2
23 augustus 2020 om 16:58
Net als jij heeft zij ook het recht om haar mening te spuien op het world wide web.
 
Araman
 
0
23 augustus 2020 om 20:56
Het gaat om de werkgever van haar man, dan is dat gewoon stompzinnig om dat in het openbaar te ventileren.
 
Bossie
 
0
23 augustus 2020 om 21:28
Als Man City zich stoort aan wat de vrouw van een voetballer zegt , dan maak je haar mening nog belangrijker dan dat die is. En daar bij mag die trainer ook wel eens het boetekleed aan trekken , dat zou hem sieren
 
Jeffguerrero
 
1
23 augustus 2020 om 18:03
Zij is toch gewoon een sportjournalist in de oekarinie?
 
ViscaCatalunya
 
1
23 augustus 2020 om 18:13
En af en toe een foto plaatsen op Instagram met een luxe villa of een bounty strandje op de achtergrond. Het voordeel daarvan is ook dat foto's geen geluid hebben.
 
ViscaCatalunya
 
1
23 augustus 2020 om 18:14
En af en toe een foto plaatsen op Instagram met een luxe villa of een bounty strandje op de achtergrond. Het voordeel daarvan is ook dat foto's geen geluid hebben.
 
LeidseHood
 
1
23 augustus 2020 om 18:33
Haha nee ons gemiep op VZ is lekker Belangrijk en wereldschokkend?
 
Araman
 
1
23 augustus 2020 om 20:55
Nope maar dat is niet gelijk commentaar op de werkgever van je partner toch?
 
SvenZxzy
 
1
23 augustus 2020 om 15:58
Ze heeft wel gelijk.. Maar niet netjes om je ermee te bemoeien, zeker als je ook nog een goed aantal volgers hebt.
 
Japie_Krekel
 
14
23 augustus 2020 om 16:07
Guardiola is gewoon een hele laffe coach in Europa. ipv uit te gaan van eigen kracht met de duurste selectie ter wereld gaat hij het ieder jaar in de kwartfinale moeilijker maken voor zijn spelers dan nodig is door een speelwijze te hanteren die ze helemaal niet gewend zijn. dat is dan toch de angst om uitgeschakeld te worden maar ook gelijk de reden dat je juist wordt uitgeschakeld
 
JizZzy
 
2
23 augustus 2020 om 16:32
Nou Japie, pracht van een reactie waar ik het helemaal mee eens ben. Het is inderdaad de angst om uitgeschakeld te worden die zorgde voor de uitschakeling. Heel veel mensen presteren onder druk anders, maar van een miljoenencoach als Guardiola mag je toch iets anders verwachten. Vorig jaar tegen Tottenham was het ook al zo’n angsthaas, blijkbaar is het lastig om van fouten te leren.
 
Sirius
 
0
23 augustus 2020 om 17:43
Maar ligt dat aan de coach of aan de club? Vergeet niet dat niets binnen die club Europees succes ademt. Bij clubs als Manchester United, Barcelona, Juventus, Real Madrid enzovoort ademt alles succes op wereldniveau. Die hele mentaliteit is in decennia opgebouwd. Bij City is dat (nog) niet het geval en dan is een dergelijke druk toch even andere koek, hoe goed de spelers ook mogen zijn. Je merkt het nu ook wel. Bij een Barcelona bijvoorbeeld is er niet eens twijfel dat een coach word ontslagen als je tweede wordt op een straatlengte afstand van de nummer 1 en uitgeschakeld word in de Champions League. Bij City is het tamelijk rustig en dat laat wel zien dat City in de essentie nog lang geen Europese topclub is, alleen in bepaalde (niet doorslaggevende) factoren.
 
Serieuze-man
 
1
23 augustus 2020 om 17:03
Alleen Guardiola heeft zo veel Credits opgebouwd door mooi voetbal te spelen en wat hij met Barcelona heeft laten zien dan hij nergens wordt weggestuurd.Wat hij met Barcelona heeft laten zien zal geen enkel trainer zo snel weer laten zien. En Barcelona onder zijn tijd wordt tot de dag van vandaag de aller beste club ooit met excellente voetbal. Hij heeft teams tot wanhoop gedreven en zelfs grote Real Madrid...Als het een andere trainer was dan was hij meteen weggestuurd bij City. Maar nee blijkbaar zijn zr te verden over hem. Voor mij blijft hij de aller beste ooit. Mooiste voetbal wat ik ooit mag aanschouwen.
 
Japie_Krekel
 
0
23 augustus 2020 om 17:22
@Serieuze-man bij Barca heeft hij het idd geweldig gedaan, zonder twijfel. alleen bij Bayern en City is het toch niet geworden wat ze er daar van verwacht hadden als we het dan over de Europese prestaties hebben. op dat podium zal hij wel weer een keer wat moeten laten zien imo want vier keer op rij de kwartfinale van de CL niet overleven met City is natuurlijk niet best
 
Bossie
 
1
23 augustus 2020 om 18:05
Inderdaad als je trainer bent van een ploeg als City , moet je toch ballen tonen . Je eigen spel spelen . En zeker niet voor een belangrijke wedstrijd je tactiek aanpassen
 
bf1994
 
2
23 augustus 2020 om 16:08
Achteraf praten is zo makkelijk altijd. Guardiola denkt veel na over zijn tactieken en ik ben ervan overtuigd dat hij met enorm goede argumenten zijn beslissingen kan verdedigen. Maar dit is voetbal en er bestaat geen wetenschap in hoe je altijd kunt winnen. Het ziet er niet naar uit dat man city hem gaat ontslaan. Die blijven vertrouwen houden.
 
Sirius
 
2
23 augustus 2020 om 17:16
Ik zie ook niet echt een reden om hem te ontslaan. Manchester City is bij wijze van spreken geen Real Madrid of Barcelona waar het verleden en dus de historie al zoveel relevantie heeft geboden dat coaches zelfs ontslagen kunnen worden als ze in de kwartfinale van de CL stranden en tweede worden in de competitie. Deze man geeft City in ieder geval enige vorm van identiteit en de man presteert meer met City dan alle andere coaches hebben gedaan. Natuurlijk lijken de financiele middelen oneindig, maar City heeft op Europees gebied nog helemaal geen relevante historie in dit tijdperk. Wie zegt dan dat een ander het beter zou doen? Je weet wat je binnenhaalt met Guardiola en je weet ook dat de Champions League enorme concurrentie biedt waarbij vreselijk veel geld niet doorslaggevend meer is. Al die clubs hebben namelijk genoeg te besteden.
 
Sirius
 
1
23 augustus 2020 om 17:07
Misschien ben ik wel gewoon een generatie te vroeg geboren om het nut van dit soort onzin in te zien, al die Youtube kanalen met mensen die werkelijk overal iets van vinden en met hun (vaak) ondoordachte mening ook nog eens geld verdienen... Enfin; verder ook niet slim van Zinchenko om zich op deze manier in het onderwerp te mengen. Die jongen is al een klein visje in een zee van grote vissen, het makkelijkst te vervangen en dan uit je ook nog publiekelijk kritiek, terwijl je dat beter binnenskamers kunt houden. Dan zou ik m`n hersenen toch maar even aan het werk zetten.
 
-Riciotto-
 
3
23 augustus 2020 om 17:14
Ze is een voetbaljournalist, en doet haar werk... ze zegt toch niks raars?
 
Sirius
 
0
23 augustus 2020 om 17:24
Ze uit kritiek op de 'baas' van haar man en doet dat op een relatief klein platform (haar account is immers nog lang niet viraal) waar veel meer zaken relevant zijn dan enkel sport. Het is een soort vlog. Vind jij het dan bijster slim om met dit soort opmerkingen te komen? Ook erg dom dat Zinchenko zich er ook in mengt. Zinchenko is wel zo'n beetje de speler die het minste krediet te verspelen heeft natuurlijk. Gezien haar werk als sportjournaliste zou je kunnen stellen dat ze niets raars zegt, maar bij Manchester City zullen ze toch iets anders denken over dit soort dingen. Daar zullen ze waarschijnlijk toch echt vanuit het oogpunt van de club denken.
 
sebasjuh
 
1
23 augustus 2020 om 18:00
Volgens mij miste Sterling toch een 100% kans die op dit niveau erin moet en dan sta je 2-2 en een minuut later wordt het 1-3. Het ligt echt niet alleen aan Guardiola maar ook aan de spelers.