Vermoedelijke opstelling PSV: schuift Jerdy Schouten terug naar de verdediging?
Vrijdag, 8 maart 2024 om 14:00

Peter Bosz kan vrijdagavond waarschijnlijk nog niet beschikken over Ismael Saibari en Joey Veerman. De middenvelders hebben de afgelopen dagen nog niet volledig kunnen meetrainen bij PSV. Ook zal Bosz het tegen Go Ahead Eagles moeten stellen zonder de geschorste André Ramalho. Vermoedelijk zal Jerdy Schouten een linie naar achteren schuiven, al heeft Bosz meerdere smaken om uit te kiezen.

PSV speelt woensdag de return in de Champions League tegen Borussia Dortmund en dus komt het vrijdag al in actie in de Eredivisie. In de topper tegen Feyenoord afgelopen weekend kreeg Mauro Júnior de kans als verdedigende middenvelder. De kans lijkt vrij groot dat de Braziliaan andermaal zal starten, zeker als Schouten naar de verdediging verhuist.

Toch is er nog veel onzeker. Bosz heeft meerdere opties om uit te kiezen. Zo zou Armel Bella-Kotchap kunnen spelen. De Duitser lag lang uit de roulatie met een schouderblessure, maar heeft inmiddels de nodige wedstrijden voor Jong PSV achter de rug en zat tegen Feyenoord op de bank. Ook kan Bosz kiezen voor Armando Obispo, terwijl Jordan Teze een plekje kan opschuiven, om op de rechtsbackpositie ruimte te maken voor Shurandy Sambo.

Die laatste optie lijkt echter onwaarschijnlijk, daar Sambo aan relatief weinig speelminuten toekomt en Teze uitstekend presteert op de rechtsbackpositie. Zodoende lijkt Bella-Kotchap, Obispo óf Schouten in het centrum te belanden. Aangezien laatstgenoemde die positie vaker heeft bekleed, lijkt de afgelopen zomer overgekomen controleur in de verdediging te belanden.

In dat geval zou Bosz wel wat creativiteit op het middenveld verliezen. Ervan uitgaande dat Veerman en Saibari niet beschikbaar zijn, zou Tillman iets naar achteren kunnen schuiven. In dat geval komt er er een vacature vrij op de 10-positie, die ingevuld zou kunnen worden door Guus Til. De middenvelder was tegen Feyenoord als invaller belangrijk door de 2-2 te verzorgen en hield zo de ongeslagen status van PSV in de Eredivisie in stand.

Walter Benítez zal het doel van PSV verdedigen. Achterin valt de keuze op de backposities vermoedelijk op Teze (rechts) en Sergiño Dest (links). In het hart van de verdediging lijkt Bosz terug te vallen op Schouten, die in dat geval het centrum zal vormen met Olivier Boscagli. Mauro Júnior, Tillman en Til vormen het middenveld. Voorin wordt er zo goed als niet gewijzigd de afgelopen weken. Spits Luuk de Jong zal op de flanken ondersteund worden door Johan Bakayoko (rechts) en Hirving Lozano (links).

Go Ahead Eagles


Go Ahead zal het in ieder geval moeten stellen zonder Philippe Rommens, die nog aan het herstellen is van zijn enkelblessure. De week verliep echter zeer positief voor Go Ahead, daar trainer René Hake Jamal Amofa, Mats Deijl, Bobby Adekanye en Victor Edvardsen weer kon verwelkomen op de training.

Het is nog de vraag in hoeverre zij speelminuten kunnen maken. "Het is nu aan ons, in overleg met de medische staf, om daar goede keuzes in te maken en te kijken wat verantwoord is. Maar ik kijk daar positief naar", aldus Hake tegenover RTV Oost.

Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Nauber, Kramer, Kuipers; Llansana, Linthorst, Willumsson; Breum, O. Edvardsen, V. Edvardsen.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Teze, Schouten, Boscagli, Dest; Tillman, Mauro Júnior, Til; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Bekijk Go Ahead Eagles - PSV live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws
   
07:14
07:14
Ancelotti wuift kritiek Bayern München weg en beschuldigt ploeg van hypocrisie
7
   
06:30
06:30
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
8
   
00:08
00:08
De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
38
   
00:05
00:05
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
   
23:20
23:20
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
157
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Ryan030
 
2
8 maart 2024 om 07:41
in dit soort onbelangrijke wedstrijden moet hij veel meer roteren. hoezo geen land en pepi in de basis en luuk sparen voor mogelijk 120 min cl voetbal in dortmund. hoop op zijn minst dat wat spelers rust krijgen na 45 min bella kotchap ook gelijk in de basis want die heeft ook wedstrijd ritme nodig en kan hij hopelijk snel de plek innemen van onze krullenbol achterin
 
barcalover123
 
26
8 maart 2024 om 07:50
Je kan beter gewoon met je sterkste mogelijk beginnen en de wedstrijd snel beslissen en dan de jongens rust geven.
 
arsenal890
 
15
8 maart 2024 om 07:57
Je hebt helemaal geen rust nodig. Je speelt pas woensdag.
 
MT87
 
1
8 maart 2024 om 15:40
Precies. Ik krijg hier onderhand ontwenningsverschijnselen door een gebrek aan PSV en dan zouden ze nog minder moeten spelen. Denk dat de meesten weer staan te springen om aan de bak te gaan.
 
Fossen
 
44
8 maart 2024 om 07:59
Onbelangrijke wedstrijden? Je speelt GAE-uit he, niet Volendam-thuis. Bij een misstap is het gat zo weer 7 punten. De kans is heel groot dat PSV kampioen wordt, maar wel alleen als ze elke wedstrijd serieus nemen. Een B elftal tegen GAE in Deventer zou lachwekkend arrogant zijn.
 
Ryan030
 
0
8 maart 2024 om 09:58
redelijk onbelangrijk ja met het gat wat je hebt opgebouwd.tegen ajax kregen jongens al kramp en tegen feyenoord tweede helft ging het fysiek met de grootste moeite bij een paar dan kan je ze beter wat meer rust gunnen inderdaad.wat nou als veerman of luuk of boscagli een schop krijgt dan zijn we veel verder van huis. hoelang is het wel niet geleden dat we kans hadden op de kwartfinale en 10 punten voorstonden? je moet zon kans gewoon met twee handen aangrijpen. En ook al langzaam jongens kansen gaan geven voor volgend seizoen zoals pepi en land. Het is belangrijk dat je hier gewoon zonder kleerscheuren doorheen komt en dinsdag piekt tegen Dortmund.ipv vandaag een topwedstrijd en dan dinsdag vermoeid en met wat nieuwe kwetsuurtjes aan moeten vangen
 
Woenselaar
 
8
8 maart 2024 om 11:08
Zullen we alle jongens maar een helm op doen anders? "als ... een schop krijgt dan zijn we verder van huis", wat is dat nou voor gedachtegang? Dan wordt er verwacht dat er anderen opstaan, zo wordt het team sterker. De reden dat PSV 10 punten voor staat, is omdat ze er niet zo lichtzinnig als jou over denken. Bovendien speelt de ongeslagen status wel degelijk een rol binnen de hoofden van de spelers. Dat gevoel vasthouden geeft vertrouwen richting Dortmund. Het ritme behouden is bovendien ook belangrijk. Genoeg argumenten om wel gewoon met je sterkste elftal te starten.
 
j3ro3ntj33__
 
1
8 maart 2024 om 12:05
@fossen, Onbelangrijk ja, Go Ahead uit moet met een flink aangepast elftal ook lukken, en zo niet, dan is dat zo. Woensdag heb je Dortmund en weekend erop Twente, 2 wedstrijden waar je op volle sterkte moet komen, veel belangrijker dus. Vooral Dortmund.
 
Davilla_7
 
16
8 maart 2024 om 08:11
Een wijze Duitser zei ooit dat Go Ahead de lastigste tegenstanders in de Eredvisie is. Niet het moment om spelers te sparen
 
Ouwehoeri
 
11
8 maart 2024 om 08:24
Die wijze Duitser was de 1e trainer in lange tijd die nauwelijks punten liet liggen tegen de kleinere clubs. Dat was toen echt een verademing.
 
Ryan030
 
0
8 maart 2024 om 10:00
ik heb liever puntverlies tegen go ahead als straks fysiek het niet 120 min op te kunnen brengen in dortmund.
 
G-schock
 
7
8 maart 2024 om 10:02
Ik heb liever beiden winnen, het een sluit het ander niet uit. Net zo goed dat je ze beiden met je sterkste opstelling kunt verliezen.
 
Ryan030
 
1
8 maart 2024 om 10:10
dat is zeker waar. maar als je na 90 min ajax en feyenoord al een paar spelers er doorheen ziet zitten gaan ze 120min op nog hoger niveau zeker niet aankunnen fysiek.
 
Neutraal1980
 
0
8 maart 2024 om 18:37
De beste training om een wedstrijd 120 minuten vol te houden is alle wedstrijden volle bak spelen. Daarom vanavond gewoon op volle kracht proberen te winnen. Wordt moeilijk zat. En daarna nog ruim voldoende tijd voor rust tot woensdag.
 
OnsBerry
 
5
8 maart 2024 om 09:00
Als je nu niet met Bella-Kotchap start, kun je hem beter meteen terugsturen naar Southampton. Maar ik verwacht dat Bosz gaat starten met het team dat de tweede helft tegen Feyenoord speelde, dus Schouten achterin en dan met Mauro, Tillman en Til op het middenveld.
 
PSV18
 
4
8 maart 2024 om 09:30
Bella-Kotchap schijnt nog niet helemaal fit te zijn / ritme te hebben. Die gaat hoogstwaarschijnlijk niet starten.
 
OnsBerry
 
1
8 maart 2024 om 09:40
Dat is toch wel bijzonder, heeft al 3 of 4 wedstrijden met Jong meegedaan. Wordt wel erg rustig gebracht.
 
G-schock
 
5
8 maart 2024 om 10:03
Heb je hem zien spelen? Vond hem nog niet overtuigen hoor. We moeten het goede gevoel vasthouden richting Dortmund.
 
rubentje13
 
3
8 maart 2024 om 09:31
Ik verwacht (en hoop) dat hij wel met Bella Kotchap gaat starten, en dan een middenveld met Schouten, Mauro en Til, en Tillman op linksbuiten en Lozano rechtsbuiten.
 
Hazardinho77
 
0
8 maart 2024 om 09:53
Waarom zou je, heeft geen ritme en de keren dat hij meedeed was het ook niet heel indrukwekkend. Zou gewoon met de vaste namen beginnen in deze lastige uitwedstrijd.
 
Ryan030
 
0
8 maart 2024 om 10:01
daarom laat je hem ook spelen om ritme op te doen. stel je gaat nog een ronde door in de CL dan kan je beter een fitte bella kotchap hebben als die krullenbol
 
rubje
 
3
8 maart 2024 om 10:45
Hij heeft in de 3-4 wedstrijden van jong psv jammer genoeg nog niet aangetoond beter te zijn dan de krullenbol. Lijkt me dat Bosz vanavond gewoon met de sterkste 11 begint (Dus zoals tegen feyenoord 2e helft) Hopelijk beslis je het dan al in de eerste 45 minuten en kun je vroeg in de 2e helft spelers rust gaan geven en dan bijv een Kotchap, pepi, long erin gooien.
 
MT87
 
3
8 maart 2024 om 14:31
Ik ben bang dat Bella-Kotchap aan te-slecht lijdt, en dat die kwalitatieve achterstand niet op te trainen is. Hij heeft natuurlijk pech met blessures, maar in de wedstrijden daarvoor en in Jong heb ik nog niets gezien waar ik enthousiast van word. Nog geen glimp. We hebben volgens mij een kat in de zak gehuurd.
 
OnsBerry
 
1
8 maart 2024 om 14:42
Ik zie dat nu meerdere keren voorbij komen. Ik volg Jong niet, dus ik was hier nog niet zo van op de hoogte. Zo zonde, leek een interessante en veelbelovende speler.
 
MT87
 
1
8 maart 2024 om 15:45
Vooraf las ik ook verhalen over een toekomstig Duits international. Ijzersterke verdediger met voetballende kwaliteiten. Dan valt het natuurlijk al snel tegen, maar ik zou Ramalho niet voor hem inwisselen en dat zegt natuurlijk best veel.
 
Snipez14
 
3
8 maart 2024 om 10:08
Heb die Bella-Kotchap laatst zien spelen bij Jong. Ik hoop dat hij een slechte dag had, want die was me een partij matig. Riley kon me wel bekoren. Ik vind Obispo een goede indruk maken in zijn invalbeurten, het is wel een linkspoot. Maar ook met Teze kun je schuiven naar RCV en Dest, Mauro of Sambo op de RB zetten. Veel logischer wat mij betreft.
 
Rudeboy65
 
3
8 maart 2024 om 11:50
Babadi kan toch de creatieve man zijn op het middenveld?
 
Feye_88
 
3
8 maart 2024 om 14:26
Als degene die dit artikel plaatst nou eerst het artikel leest, dan hoeft hij die vraag niet te stellen in de kop.