Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Koeman kiest tussen koppeltjes Geertruida - Frimpong en Dumfries - Simons
Zondag, 16 juni 2024 om 12:00

Het Nederlands elftal begint zondagmiddag aan het EK met een wedstrijd tegen Polen. Bondscoach Ronald Koeman is er helemaal uit wat betreft zijn opstelling, maar tot ongeveer anderhalf uur voor de aftrap blijft de grote vraag voor het publiek: wie gaan er spelen? De wedstrijd in het Volksparkstadion in Hamburg begint om 15:00 uur en is te zien op NPO 1.

Bart Verbruggen krijgt, zoals vooraf aangekondigd, de voorkeur boven Mark Flekken en Justin Bijlow en staat onder de lat in Hamburg, waar Oranje op het EK van 1988 een historische zege boekte in de halve finale tegen West-Duitsland (1-2). In aanloop naar het treffen met Polen is de grote vraag of Koeman kiest voor Denzel Dumfries of Lutsharel Geertruida als rechtsback.

Dat de keuze voor de rechtsbackpositie zo'n ingewikkelde is, heeft alles te maken met de vrij extreme luxeproblemen in de achterhoede en voorhoede. Zowel Xavi Simons als Jeremie Frimpong heeft een uitstekend Bundesliga-seizoen achter de rug. Frimpong in het bijzonder heeft laten zien een ware plaag te zijn als opkomende vleugelspeler aan de rechterkant.

Koeman koos in het eerste oefenduel in de voorbereiding op het EK, tegen Canada (4-0), voor een team dat grotendeels niet in de basis zal staan tegen Polen. Frimpong liet zien meer dan prima uit de voeten te kunnen als rechtsbuiten en vormde een uitstekend koppel met de verdedigend ingestelde rechtsback Geertruida.

Tegen IJsland (4-0) koos Koeman voor een elftal dat minimaal voor een groot gedeelte ook tegen Polen aan de aftrap zal verschijnen. In dat duel liet Dumfries ook zijn aanvallende kracht zien door de assist te leveren op het allereerste doelpunt van Simons in het Nederlands elftal ooit. Frimpong kreeg een kwartier speeltijd tegen de IJslanders en slechts vijf minuten na zijn invalbeurt leverde hij een ragfijne assist op een uiteindelijk afgekeurde treffer van Memphis Depay.

Toch lijkt het erop dat Dumfries - gezien zijn basisplaats tegen IJsland en uitstekende staat van dienst in Oranje - zijn vaste plek in het elftal niet gaat verliezen. Dat zou inhouden dat Frimpong, die op het oog niet compatibel is met de eveneens zeer aanvallend ingestelde Dumfries, op de bank belandt en dat Simons op de rechtsbuitenpositie start.

Simons lijkt de voorkeur te krijgen boven Donyell Malen, ondanks dat de aanvaller van Borussia Dortmund ook een goed seizoen achter de rug heeft en een prima indruk maakte als invaller tegen Canada en IJsland. In slechts een kwartier tijd wist Malen tegen IJsland te scoren en een assist af te leveren, maar dat lijkt dus niet genoeg voor een basisplaats tegen Polen.

Koeman lijkt volledig vast te houden aan het elftal dat ook tegen IJsland mocht starten. Dat zou betekenen dat Dumfries de verdediging vormt met centrumverdedigers Stefan de Vrij en Virgil van Dijk, en dat Nathan Aké op linksback de voorkeur krijgt boven Daley Blind en Micky van de Ven.

Teun Koopmeiners zou tegen IJsland starten, maar de sterspeler van Atalanta haakte in de warming-up af met een liesblessure en zag zijn plek uitstekend ingevuld worden voor Jerdy Schouten. De controleur vormt een controlerend koppel op het middenveld met Joey Veerman. De PSV'ers staan achter nummer 10 Tijjani Reijnders. Voorin wordt spits Memphis geflankeerd door Simons (rechts) en Cody Gakpo (links).

Polen


Waar Oranje vooral te maken heeft met luxeproblemen, is dat voor Polen anders. Nadat Arkadiusz Milik al geblesseerd wegviel in de voorbereiding, liepen ook Karol Swiderski en Robert Lewandowski blessures op. Gelukkig voor Polen hebben Swiderski en Lewandowski, in tegenstelling tot Milik, de nationale ploeg niet vroegtijdig hoeven te verlaten.

Het treffen met Oranje komt nog te vroeg voor Lewandowski, al heeft bondscoach Michal Probierz zondag wel de beschikking over Swiderski. De aanvaller van Hellas Verona heeft vrijdag meegetraind met de groep en wordt in de basis verwacht tegen Oranje.

Dat geldt overigens ook voor zijn Hellas-teamgenoot Pawel Dawidowicz, die vrijdag nog wel apart van de groep trainde. Bartosz Salamon is het meest waarschijnlijke alternatief voor Dawidowicz, mocht laatstgenoemde toch niet fit genoeg zijn om te starten.

Vanuit de Poolse media zijn de laatste berichten dat Probierz een vrij verrassende wijziging zal doorvoeren op het middenveld. Het lijkt er namelijk op dat Brighton-middenvelder Jakub Moder in de basisformatie zal verschijnen, ondanks dat hij het in de voorbereide oefenduels moest stellen met invalbeurten. Zijn basisplaats zou ten koste gaan van Ludogorets-ster Jakub Piotrowski.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Veerman; Simons, Memphis, Gakpo.

Vermoedelijke opstelling Polen: Szczesny; Bednarek, Dawidowicz, Kiwior; Frankowski, Moder, Slisz, Zielinski, Zalewski; Szymanski, Swiderski.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
14:30
14:30
In de wandelgangen: Sofyan Amrabat sluit deze zomer in ieder geval één club uit
6
   
13:20
13:20
Indrukwekkend: speler spreekt vloeiend Nederlands na Frankrijk - Oostenrijk
23
   
12:56
12:56
Valentijn Driessen geniet van 'pure klasse' op training van Nederlands elftal
36
   
12:19
12:19
Johan Derksen: 'Wilfred, jij hebt één nare, hele onbeschofte eigenschap'
30
   
11:22
11:22
Rabiot onthult wat Mbappé in de kleedkamer zei over duel met Oranje
49
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (75)

 
Kuna_Mila
 
26
15 juni 2024 om 11:02
Hoe kun je nou nog voor die Simons blijven kiezen. Hij speelt keer op keer gewoon echt slecht. Aan de andere kant is Gakpo ook al niet in topvorm...
 
KEIZER!
 
63
15 juni 2024 om 11:05
Simons is ook geen rechtsbuiten ik snap niet dat Koeman hem daar blijft posteren. Middenveld met Veerman - Schouten(of Reijnders) en Xavi zou prima zijn met Frimpong of Malen op rechts.
 
4fRedondo
 
15
15 juni 2024 om 12:59
Wat dacht je van 4-4-2 met Schouten voor de verdediging met naast hem links Veerman en rechts Reijnders en Xavi op 10. Dan is de linker centrale aanvaller Depay en de rechter Zirkzee. Mijn achterhoede bestaat uit Ake - Van Dijk - De Vrij - Geertruida. Je kan ook v/d Ven - Ake - De Ligt - Dumfries opstellen. Ipv Zirkzee komt Malen. Frimpong kan op de plek van Reijners. Maatsen kan je inbrengen voor Veerman. En Blind voor Schouten. Alle posities meer dan dubbel bezet en met individuele wissels krijg je net een andere dynamiek. Maar er blijft ontzettend veel voetbal in het team.
 
DerKaiser123
 
63
15 juni 2024 om 11:09
Zet Simons een op 10 en we gaan het meemaken en dan Frimpong op rechts heeft Simons ook een speler die die gelijk kan steken.
 
ohwohwohw
 
8
15 juni 2024 om 11:12
Inderdaad Simons op 10 zou ik ook wel benieuwd naar zijn. Of op de linkervleugel,,want Gakpo imponeert ook nog niet. Terwijl hij wel op zijn eigen positie speelt. Maar als je Simons op links zet, denk ik dat hij beter rendeert met een aanvallendere back achter zich.
 
DerKaiser123
 
13
15 juni 2024 om 11:56
Malen op links nog iemand die je dan diep kan sturen.
 
vic080
 
2
16 juni 2024 om 01:44
Simons gewoon op links, waar hij ook bij zijn club een uitstekend seizoen heeft gespeeld. Dan kan hij ook lekker vrijuit voetballen en, zeker met Aké achter hem, hoeft hij ook verdedigend niet zoveel te doen. Op 10 zou ik gewoon Reijnders zetten en op rechts Frimpong.
 
MessiBazoer
 
13
15 juni 2024 om 11:17
Ik vind de keuze voor Simons nog wel begrijpelijk. Dat is een toptalent. Ik vond Gakpo echt heel matig en anoniem. Daar had ik eerder een andere keuze gemaakt.
 
Kolleberga
 
6
15 juni 2024 om 11:35
Frimpong is ook een top talent
 
AjaxRosenberg
 
24
15 juni 2024 om 12:30
Als je op een eindtoernooi voetbalt moet je niet iemand opstellen omdat het een toptalent is. Op eindtoernooi wordt geschiedenis geschreven dus dan kies je gewoon voor de besten of ze nu 18 of 35 zijn.
 
nielsfleuren
 
14
15 juni 2024 om 13:02
Koeman is vergeten dat hij Malen mee genomen heeft.
 
Mezelf77
 
2
15 juni 2024 om 14:16
?? ik denk dat de mensen hier dat vergeten zijn. Koeman is altijd heel positief over Malen
 
PSVMANUNITED
 
51
15 juni 2024 om 11:18
Je moet wel voor Simons kiezen, maar je moet niet voor Simons op rechtsbuiten kiezen. Je zet Depay toch ook niet op rechts? Simons is misschien wel je allergrootste talent en één van de best presterende Nederlandse voetballers wereldwijd en je blijft maar aanmodderen met Simons op rechts terwijl zijn hele kracht juist ligt in het naar binnen trekken vanaf links. Hij speelt bij Leipzig altijd als linker halve tien in een 4-2-2-2 systeem en bij PSV vorig seizoen heeft hij ook maar een paar potten uit pure nood op rechts gespeeld en dat waren ook zijn minste potten. Daarnaast is 'de staat van dienst' van Dumfries ook echt niet voldoende argument om hem te laten starten in Oranje. Hij is in Oranje al tijden niet geweldig meer, wat logisch is omdat hij gewoon in een dipje zit in zijn carrière. Hij heeft bij Inter dit seizoen nota bene bijna een half seizoen op de bank gezeten voor Matteo Darmian in een systeem wat voor zijn kwaliteiten is gemaakt en Darmian is absoluut geen geweldenaar. Als je alternatieven Frimpong/geertruida zijn wat fantastisch werkte de afgelopen interlands kun je het simpelweg niet maken om Dumfries te laten starten en die rechterkant weer uit elkaar te trekken. Gezien de mindere indruk die Gakpo achterliet de afgelopen wedstrijden zou je altijd met de voorhoede Frimpong - Memphis - Simons/malen moeten starten. Dat zijn gewoon je best presterende spelers dit seizoen, op clubniveau of specifiek in Oranje (memphis). Gakpo kun je dan op 10 zetten (of omgeruild met Memphis) of in mijn persoonlijke voorkeur Simons op 10 en Malen op links. Je kunt niet om Frimpong heen en Simons kun je niet op rechts zetten, als je die twee principes aanhoudt kom je een heel eind want Memphis laat je natuurlijk ook niet banken.
 
Daei16
 
14
15 juni 2024 om 11:57
Tsja die tegenstanders van afgelopen dagen waren niet heel sterk dus om alleen op basis daarvan voor Frimpong te gaan vond ik wat kort door de bocht, maar met je inzicht over dumfries erbij is het heel goed te begrijpen. Kortom ik vind je uiteenzetting uitstekend.
 
saimen
 
16
15 juni 2024 om 20:21
Op basis van dat frimpong het hele seizoen vast basisklant is geweest bij een leverkussen dat het hele seizoen ongeslagen is op de EL finale na. En dat hij met 14 goals en 10 assist daar hun aardige bijdrage aan heeft geleverd. Dat lijkt mij iets minder kort door de bocht toch?
 
Bijna
 
1
16 juni 2024 om 00:32
Aanvullend op jouw punt wat betreft de positie van Simons, de vermoedelijke opstelling van Koeman zet niet alleen Simons buiten zijn kracht, ook Reijnders, Gakpo komen niet volledig tot hun recht. De rechterzone raakt qua ruimte, tot zover ik heb kunnen zien, compleet verstopt. Reijnders heeft overduidelijk meer ruimte nodig om dieper vanuit het middenveld naar voren te dribbelen. Wat je nu ziet is dat Reijnders (op de tien-positie), hoog op het veld aan die rechterkant dwars door de looplijnen van Simons heen dribbelt, die dus aan de rechterkant sowieso al op een suboptimale positie staat opgesteld. Het zal mij niet verbazen als Reijnders en Simons elkaar morgen weer voortdurend voor de voeten lopen. Ook Gakpo eindigt hierdoor op een eiland op links. En dat is zonde want zij behoren tot je beste spelers. Als morgen, van de gehele Nederlandse voorhoede, Gakpo, Reijnders en Simons weer de minste indruk achterlaten, wat mij beteft éã©n conclusie: Als je Schouten en Veerman opstelt, zet je Reijnders op de bank en Simons op 10 en Malen op rechts, of Gakpo op tien/valse nummer negen, Simons op links en Malen op rechts... Waar uberhaupt die hele hype van Reijnders op de tien positie precies vandaan komt.. het is mij nog steeds een raadsel? Volgens mij wordt het dilemma `reijnders op de nummer 8 positie` ten koste van het blok Veerman/schouten gewoon genegeerd? Want je wilt enerzijds dit PSV duo niet opbreken, maar anderzijds Reijnders ook niet uit de basisopstelling houden. Maarja.. maar het is geen FUT champions. Dan kun je nog beter Veerman op 10 zetten met Simons op links, Malen op rechts en Schouten en Reijnders daarachter, dan dat je een voorhoede volpropt met diepgaande spelers (notabene uit positie) en dan ook nog een diepgaande dribbelende spelverdeler (reijnders) op de 10 positie opstellen..
 
Nora1911
 
0
16 juni 2024 om 09:50
Veel diepgaande jongens, maar ze maken alleen bijna nooit een loopactie de diepte in. De enige waar me dat wel bij opvalt is Frimpong. De rest heeft allemaal de ziekte van in de bal komen en dan naar binnen draaien. Alleen daarom al zou ik Frimpong (altijd) opstellen. Je kan iemand wegsturen en Frimpong gaat dan ook, als de brandweer wel te verstaan, kanonnen wat is die vent snel. Dan liever Xavi 10, Gakpo rechts en dan een keuze uit het PSV blok en Reijnders.*Gakpo links ipv rechts.
 
RamboKolombo
 
5
15 juni 2024 om 21:02
Simons is gewoon de grootste talent van Nederland. Alleen zijn winnaarsmentaliteit al, is bewonderenswaardig. Iedereen hyped Memphis constant op maar heeft veel dom balverlies. Ik zou Simons sowieso boven Memphis kiezen.
 
mvl070
 
8
15 juni 2024 om 22:31
Lol, gaat het goed met je?
 
Schveenman
 
3
15 juni 2024 om 11:08
Bij simons kan t er ineens wel uitkomen. Maareh hij bakt er weinig van. Blind ipv van dijk, frimpong ipv dumfries en 4-0 winnen van polen.
 
deevon
 
168
15 juni 2024 om 11:14
Blind voor van dijk? Heb hier al veel onzin voorbij zien komen maar dit is toch wel het toppunt!
 
Tazza
 
5
15 juni 2024 om 11:40
Zo heel gek is dat toch niet tegen Polen? Als je met de Canada verdediging speelt, dan worden de zwaktes van Blind wel gecompenseerd door de rest. En je hebt gewoon meer voetbal in de achterste linie. Tegen Frankrijk zou ik het niet doen.
 
Psv-er!
 
17
15 juni 2024 om 12:01
Met Blind kan je zomaar 1-0 achter komen en dan speel je echt een lastige wedstrijd tegen Polen. Met Ake, van Dijk en de Vrij heb je al genoeg opbouw van achter.
 
McMulenga
 
15
15 juni 2024 om 12:02
Haha goeie. Zie je Blind nog wel eens een geniale dieptepass geven ala de zweefduik? Of zie je Blind, net als van Dijk, een corner binnen koppen? Absoluut niet.
 
Schveenman
 
0
15 juni 2024 om 13:10
Idd. Tegen de toplanden van dijk maar weer overwegen.
 
FR-Berend
 
57
15 juni 2024 om 11:14
Wat zeg je nou? Blind in plaats van van Dijk??? Dat is toch sarcasme right?
 
consy
 
43
15 juni 2024 om 11:17
Blind ipv Virgil.. jij gaat een hele gezellige zaterdag tegemoet denk ik zo.
 
henkie antonio
 
37
15 juni 2024 om 11:09
Koeman zou echt gek zijn als hij met die `vermoedelijke` opstelling gaat spelen... Frimpong is zo`n wapen en Geertruida is in het meevoetballen beter dan Dumfries. Verbruggen Geertruida - De Vrij - Van Dijk - Akã© Reijnders - Schouten - Veerman Frimpong - Memphis - Gakpo Dit zou de opstelling moeten zijn, denk ik. Verdediging is ijzersterk. Middenveld heel goed in balans: box-to-box speler, een goede verdediger en een geweldige passer. Frimpong is in bloedvorm en kan nog weleens éã©n van de beste dit toernooi worden. Noem een andere flankspeler die zulke veelbelovende dingen liet zien vorig seizoen in Europa? Op de echte toppers na, waarvan je het kan verwachten, kan ik niemand bedenken.
 
consy
 
22
15 juni 2024 om 11:18
Xavi ipv Gakpo en De Ligt ipv de Vrij, voor de rest mee eens.
 
PSVMANUNITED
 
14
15 juni 2024 om 11:25
Van de Ven ipv Aké en Van Dijk en Aké naast elkaar in het centrum; dan heb je gewoon je momenteel drie beste naast elkaar staan en een paar geweldige invallers met De Ligt en De Vrij. Met de inschuivende Geertruida heb je niet zo'n verdedigend ingestelde linksback meer nodig zoals je dat met Dumfries aan de rechterkant meer zou hebben en Aké speelt dit seizoen bij City ook altijd in het centrum als hij speelt. Daarnaast is Van de Ven gewoon een enorm wapen met zijn snelheid, waar je hem ook gebruikt. Enige is dat Van Dijk bij Liverpool altijd als LCV speelt, maar in een 4-3-3 maakt dat ook lang niet zoveel uit als in een 3-5-2 en het is een rechtspoot, dus dat zou wel goed moeten gaan. Voor de rest zou ik met Xavi inderdaad ook op links zetten tegen Polen. Tegen betere landen zou ik met Reijnders naast Schouten spelen en Xavi op 10 zodat Malen op links kan, die is juist tegen toplanden een enorm wapen
 
Tazza
 
0
15 juni 2024 om 12:30
Of 4-2-3-1 Geertruida-de Vrij-van Dijk-Ake Schouten-Veerman Frimpong-Depay-Simons Gakpo(of Zirkzee/Malen/Brobbey?)
 
JizZzy
 
10
15 juni 2024 om 13:41
Koeman is ook gek. Die vent houdt gewoon vast aan hetgeen hij gewend is, dus verwacht zeker geen Frimpong. Groepsfase en dan eruit, hebben we dat ook weer gehad
 
LeidseHood
 
4
15 juni 2024 om 13:57
Groepsfase eruit is bijna onmogelijk toch?
 
Sanderr
 
5
15 juni 2024 om 14:21
Ik verwacht Frimpong gewoon alle 3 de groepsduels binnen de lijnen te zien hoor.
 
ajaxrkc33
 
0
16 juni 2024 om 00:06
Kan wel morgen verliezen en je bent wel klaar
 
Ali Boembari
 
0
16 juni 2024 om 09:58
Florian Wirtz liet zulke veelbelovende dingen zien. Frimpong is goed maar je hebt altijd baas boven baas. Ik ben het wel met je eens dat je spelers moet opstellen die in vorm zijn.
 
henkie antonio
 
0
16 juni 2024 om 15:06
Wirtz is geen flankspeler...
 
Ali Boembari
 
0
16 juni 2024 om 17:09
Hij speelt anders bij het Duitse elftal en bij Leverkusen regelmatig op de flank.
 
SterkeJerke
 
0
17 juni 2024 om 01:16
Bij Duitsland inderdaad nu op de flank gezet, maar dit seizoen toch duidelijk alleen als aanvallende middenvelder op een enkele keer na op een andere positie. De statistieken (alle wedstrijden): Aanvallend middenveld: 45 wedstrijden Linksbuiten: 1 wedstrijd Rechtsbuiten: 1 wedstrijd Centrumspits: 1 wedstrijd
 
Ali Boembari
 
0
18 juni 2024 om 09:32
Het gaat er niet altijd om waar je op papier staat. Als je de wedstrijden bekijkt dan zie je dat Wirtz heel vaak wegzakt naar de linkerkant.
 
OL1950
 
20
15 juni 2024 om 11:18
Het is mij een raadsel waarom Gakpo elke keer mag starten. Waarom niet Simons op zijn plaats?
 
henkie antonio
 
8
15 juni 2024 om 11:46
Denk juist dat Gakpo een goeie is vanwege zijn doelgerichtheid. Dat moet er echt bij op zo'n toernooit. Kan veel goalen gaan maken dit EK.
 
madmarcel
 
3
15 juni 2024 om 15:05
Gakpo probeert net als Robben telkens hetzelfde trucje te doen en te scoren,maar vergeet daarbij dat Robben een exceptioneel goeie speler was en hijzelf niet.
 
Hendrik123
 
2
15 juni 2024 om 20:21
Simons raakt ook al een half jaar geen knikker. Gakpo begon juist in vorm te raken de laatste periode bij Liverpool. Daarom denk ik.
 
snowy
 
0
16 juni 2024 om 12:55
Hendrik van de vorm van Gapko heb ik weinig gezien bij de 2 wedstrijden die hij speelde. Ik vind Xavi bewegelijker. En we kunnen zoveel willen maar uit eindelijk is Koeman de man van de opstelling dus dat wordt verdedigend beginnen 1e helft 2e helft om gezet naar aanvallend. En stiekem hoop ik dat hij mij verrast.
 
Hendrik123
 
0
17 juni 2024 om 16:14
Laatste 5 wedstrijden stond Gakpo telkens in de basis bij Liverpool en kreeg hij de voorkeur boven Nunez. Gisteren ook de beste man aan de kant van Oranje. Xavi is altijd onzichtbaar bij Oranje en staat ook helemaal op de verkeerde plek.
 
Arno_P
 
5
15 juni 2024 om 11:38
Waarschijnlijk Wijnaldum ipv Schouten en Koeman heeft zn favo boys weer in het veld staan.
 
Daei16
 
7
15 juni 2024 om 12:00
Wijnaldum erin, is vragen om problemen niet alleen qua resultaten of met de pers maar ook de gemiddelde Nederlandse fan. 80% is die schijnheilige vent echt beu, dan keert de opinie zich echt tegen het elftal…
 
Elmo Wijnne
 
3
15 juni 2024 om 12:14
En als dumfries nou eens op rechtsback gaat en Frimpong op linksbuiten. Met zijn rechterbeen is hij wel gevaarlijk en hebben we snelheid aan beide kanten. Goud goud goud
 
Arends
 
4
15 juni 2024 om 12:27
Ik lees hier allemaal opstellingen die nog nooit zijn geprobeerd. Je gaat toch werkelijk geen dingen proberen op een EK, kom op zeg. Men moet elkaar nu al aanvoelen, de tijd voor testen is wel klaar. Dumfries zal wel starten, wat logisch is, altijd goed en belangrijk in oranje.
 
mvl070
 
11
15 juni 2024 om 13:04
Zo goed is Dumfries niet, verpest simpelweg 6 van de 10 goeie ballen die hij krijgt
 
AjaxRosenberg
 
5
15 juni 2024 om 12:28
Gakpo en Simons laten het beide niet echt zien bij Oranje dus die keuzes snap ik sowieso al niet. De Vrij achterin is ook een zwaktebod, genoeg verdedigers die beter zijn en wel onomstreden bij hun clubs.
 
MarekHamsik17
 
4
15 juni 2024 om 12:52
Ake Vd Ven Van Dijk Geertruida zou ideaal zijn. De Vrij is te houterig. De ligt niet stabiel/fouten/langzamer dan de overige verdedigers. Blind als cvm laatste minuten erin gooien. Dumfries wissel.
 
JK-Ajax
 
7
15 juni 2024 om 12:44
Dumfries is aanzienlijk minder als flank flitser dan Frimpong en Xavi levert nooit in Oranje, dus moeten Geertruida en Frimpong gewoon spelen.
 
Maximus2702
 
2
15 juni 2024 om 22:33
Xavi moet je ook gewoon de kans op 10 geven en niet als buitenspeler. Gakpo speelde laatste pot ook ruk, denk dat het niet zijn toernooi wordt
 
MarekHamsik17
 
5
15 juni 2024 om 12:50
Kom op Koeman gooi Geertruida en Frimpong erin. Dumfries slachtofferen is de juiste keuze.
 
Adzevedo
 
3
15 juni 2024 om 13:02
Zonder Milik en Lewandowski zou je defensief niet in de problemen hoeven te komen. Normaal gesproken 1 of 2-0 winnen en klaar.
 
Curve
 
8
15 juni 2024 om 13:24
Malen maakt in 20 mimuten meer impact dan gakpo en simons in 70.. Lijkt mij een veel betere optie op de flanken met zijn diepgang
 
Bobbel75
 
3
15 juni 2024 om 13:48
Koeman kennende durft hij geen grote beslissingen te nemen en zal hij uit veiligheid wel voor Dumfries en Simons kiezen. Maar als hij echt het beste elftal wil opstellen moet hij kiezen voor Geertruida en Frimpong. Er zit zoveel drive in die Frimpong... maar goed die zal wel een kwartier voor tijd nog even mogen opdraven...
 
Avanhilst32
 
3
15 juni 2024 om 14:33
Verbruggen, Dumfries (kan je niet omheen), de Vrij, v Dijk, Aké, Reijnders, Veerman, Simons, Malen, Memphis, Frimpong
 
Rownaldo9
 
2
15 juni 2024 om 20:38
ik zou geertruida op Dumfries zijn plek zetten
 
Reinaldinhoo
 
3
15 juni 2024 om 15:30
Simons is echt minder dan frimpong. Aanvallend verdedigend. En zeker daar op rechts. Onbegrijpelijk.
 
ZLuuk
 
5
15 juni 2024 om 16:01
Voor mijn gevoel is de keuze doodeenvoudig. Geertruida en Frimpong rechterflank, Simons linksbuiten en Gakpo en Dumfries op de bank. Zou tegen Polen ook overwegen Blind op te stellen, die gaan zich toch ingraven.
 
RedondoNo5
 
4
15 juni 2024 om 17:37
Simons op rechts werkt niet. Gakpo op links of basis ook niet.
 
Camavingoat
 
4
15 juni 2024 om 20:07
Simons is niks voor rechtsbuiten. Dat gaat niet werken. Ook geen Frimpong vind ik echt een gemiste kans, dat is echt een speciaal wapen.
 
binny
 
6
15 juni 2024 om 20:32
Gaat hij niet doen maar als je echt wilt voetballen haal je Xavi naar links en mag Gakpo het met inval beurten doen. Xavi krijgt schijt over zich heen maar Gakpo heeft geen goede wedstrijd gespeeld sinds het WK voor oranje
 
RedondoNo5
 
3
15 juni 2024 om 22:25
Echt onbegrijpelijk dat hij Simons op rechts blijft neerzetten. Iedereen ziet dat dit niet werkt. Waarom Gakpo zoveel krediet heeft is ook bizar. Die gast is zwaar overschat en teert op zijn goals op het WK waar hij gewoon slecht speelde.
 
ajaxrkc33
 
1
16 juni 2024 om 00:04
Frimpong moet dit toernooi echt een basisplaats krijgen.
 
Mrblueeyes
 
0
16 juni 2024 om 07:39
Koeman kiest altijd voor het vertrouwde. Dus hij zou zeker met Dumfries starten verwacht ik.
 
LovreFC
 
0
16 juni 2024 om 10:14
Een middenveld van Schouten, Veerman en Reijnders heeft wel een heel hoog Eredivisie-gehalte, weinig ervaring en niet genoeg aanvallende kwaliteit. Ik zou toch kiezen voor Veerman en Reijnders met Wijnaldum op tien. Hij viel prima in tegen IJsland en brengt toch wat dynamiek en ervaring. Het gaat om het beste en meest gebalanceerde team opstellen.
 
PeWi
 
0
16 juni 2024 om 12:50
Waarom zou Dumfries en Frimpong geen koppel kunnen vormen op de rechterkant. Dumfries is beter dan Geertruida en Frimpong beter dan Simons. Simons zou ook op 10 passen eventueel Mijn opstelling zou zijn. Verbruggen Dumfries - De Vrij - Van Dijk - Ake Schouten - Veerman - Reinders Frimpong - Memphis - Malen
 
VreemdeVis
 
0
16 juni 2024 om 13:17
Simons op rechts is gewoon onverstandig. Hij voelt zich hier niet lekker en dat zie je in zijn spel. Daarnaast gaat hij dan enorm forceren en komt zijn talent gewoon niet naar boven. Dan kan je hem beter op 10 zetten en dan Frimpong rechtsbuiten.
 
Ginola11
 
0
16 juni 2024 om 13:21
Zou Gakpo niet opstellen.. Zo voorspelbaar.. naar binnen en tikkie breed.. Waarom niet Simons op links..Malen op rechts