Veronica Inside doet verzoek aan Frank de Boer: 'Natuurlijk roep je hem op'
Maandag, 28 september 2020 om 23:06

René van der Gijp en Johan Derksen roepen bondscoach Frank de Boer op om Mohamed Ihattaren 'gewoon' uit te nodigen voor het Nederlands elftal. Laatstgenoemde maakt een lastige periode door bij PSV, maar volgens de analisten van Veronica Inside verdient hij desalniettemin een uitnodiging. "Natuurlijk moet je hem oproepen", aldus de gedecideerde Van der Gijp.

Ihattaren is onder PSV-trainer Roger Schmidt niet verzekerd van een basisplaats. Tegen Heracles Almelo (1-1) mocht de aanvallende middenvelder wél starten, maar hij werd na een teleurstellende eerste helft gewisseld. "Je kan eens proberen om hem uit die bubbel van PSV te halen, en een keer met hem te praten, en met hem te trainen", blikt Van der Gijp vooruit op de aanstaande interlandperiode. Overigens kan Ihattaren nog altijd switchen naar het Marokkaanse elftal, omdat interim-bondscoach Dwight Lodeweges hem niet liet debuteren in september.

Van der Gijp hoopt dat De Boer kennis gaat maken met Ihattaren. "En dat ook De Boer een keer ziet hoe hij eraan toe is, en hoe hij traint. Die jongen zal best even een issue hebben. Dan kun je gewoon met hem gaan zitten, van: 'Joh, wat is het probleem op dit moment?' We waren er twee jaar geleden allemaal van overtuigd dat die jongen nu een vaste plek in Oranje zou hebben. Dan vind ik dat je hem moet uitnodigen en zeggen dat er niks in is veranderd."

Ook Derksen hoopt van harte dat Ihattaren opgeroepen wordt. "Ik denk dat het voor het zelfvertrouwen van die jongen, want dat is nu een beetje aangetast, toch heel goed is dat De Boer aantoont dat hij in de toekomst plannen met die jongen heeft", zegt Derksen. "Want als hij zich door blijft ontwikkelen, wordt dat een jongen waar we nog tien jaar van kunnen genieten."

Wim Kieft weet dat een oproep voor Oranje ervoor zou kunnen zorgen dat Ihattaren definitief verbonden blijft aan Nederland. "Het heeft natuurlijk ook de reden dat we hem het gevoel willen geven hem graag te willen hebben in Nederland", aldus de oud-spits. "Die jongen is pas achttien, hè. Ik zeg maar even wat, maar Leroy Sané, die zal 23 jaar zijn (24, red.). Nou, dan heeft Ihattaren dus nog vijf jaar de tijd om zich zo door te ontwikkelen tot dat niveau. Voor Ihattaren is het helemaal niet zo erg, op zijn leeftijd, dat dit hem overkomt. De intensiteit moet echt omhoog bij die jongen. De manier waarop hij voetbalt, weliswaar met unieke kwaliteiten, is als een junior. Er wordt meer van hem verwacht."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
19
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
19
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
acmilan2019
 
42
28 september 2020 om 23:10
Dan spreken ze zichzelf toch een beetje tegen. Ze hebben namelijk altijd gezegd dat alleen de beste spelers, die ook een vaste basisplek hebben bij hun club, moeten worden opgeroepen.
 
Savano
 
17
29 september 2020 om 01:03
Typisch VI ... Recht lullen wat krom is. Op basis van zijn kwaliteiten verdient ie een plek in Oranje maar de laatste tijd speelt ie bagger en is zijn mentaliteit waardeloos. Wat voor signaal geeft dit dan aan de rest?
 
Makallelele
 
7
29 september 2020 om 07:38
Ook aan de talenten achter hem geeft het een slecht signaal. Maakt niet uit hoe Ihatteran presteert, hij wordt toch wel opgeroepen
 
SilverHaze
 
4
29 september 2020 om 09:13
Verschilt natuurlijk per selectie wanneer dat meer of minder van toepassing moet zijn. Hier ging het echter om De Boer, die het vertrouwen van een jong talent makkelijk kan winnen nu, waar hij in de toekomst profijt van heeft.
 
acmilan2019
 
1
29 september 2020 om 09:39
Tuurlijk, ik vind dat je zo’n jongen ook wel perspectief moet geven. gewoon een goed gesprek met hem aangaan. Iets wat de KNVB niet heeft gedaan bij een Ziyech bijvoorbeeld. Maar ik vind dat je iemand die niet speelt + uit vorm is + nog zo jong is, niet kan oproepen. Dan ben je als trainer juist niet geloofwaardig vind ik.
 
Denn01
 
38
28 september 2020 om 23:13
Ik heb niet het idee dat Frank met zijn communicatieve vaardigheden even de problemen uit de wereld helpt omtrent Ihattaren. Mocht hem dat wel lukken dan laat hij toch zien iets van een people manager in zich te hebben. Ik zou hem ook meenemen als ik bondscoach was en misschien zelfs even laten invallen. Maar we kennen Frank ook en hij zal waarschijnlijk op safe spelen en de gebruikelijke spelers opstellen.
 
Japie_Krekel
 
43
28 september 2020 om 23:13
als zelfs een Strootman en Babel bij de selectie zitten straks dan kan je idd een Ihatarren ook wel een keer oproepen maar ik ben benieuwd wat FdB gaat doen. dan krijgen we straks ipv Strootman Davy Klaassen ofzo erbij misschien waar je ook niet echt vrolijk van wordt
 
Makallelele
 
11
29 september 2020 om 07:40
Dubbel. Ik zou hem normaal niet oproepen nu, aangezien hij niet presteert. Het Nederlands elftal is geen kleuterklas of groepstherapie. Echter, omdat hij ook nog voor Marokko kan kiezen en een groot talent is, zal ik hem wel meenemen.
 
Optimist040
 
4
29 september 2020 om 09:52
Dit zijn wel twee totaal verschillende situaties Japie_Krekel. Mo heeft de toekomst en zit even in een dip. Strootman en Babel zijn over hun top. Iets met appels en peren...
 
Japie_Krekel
 
2
29 september 2020 om 10:36
@optimist040 klopt maar ik zie Ihatarren er daarom ook graag bij. ik hoop niet weer op een nieuw Ziyech scenario bij Oranje. als we het dan over de besten selecteren hebben dan snap ik ook niet wat een Strootman en Babel op dit moment bij Oranje te zoeken hebben dus dan kan je beter een jongen als Ihattaren bij de selectie nemen imo. dan kan je ook zien hoe hij het niveau bij Oranje oppikt op de trainingen en hoe zijn gedrag daar is
 
Thanos
 
2
29 september 2020 om 14:14
Ik vind het lachwekkend dat Babel bij het Nederlands elftal zit terwijl de top 3 in Nederland hem nog niet zou willen hebben. Mag hopen dat hij bij de Boer afvalt in de selectie.
 
DoGs
 
17
28 september 2020 om 23:20
In oefenpotjes ( nations league) moet je spelers voor de toekomst een kans geven. In echte wedstrijden moet het beste team opgesteld worden en moet je in vorm zijn. Nu kan hij prima deze jongen meenemen.
 
ForzaGiGi
 
1
29 september 2020 om 08:15
Het hele idee achter de nations league niet bekend bij jou??
 
Makallelele
 
12
29 september 2020 om 09:36
Ja. Veredelde oefenwedstrijden.
 
misseva88
 
6
28 september 2020 om 23:21
Je kan zo'n gesprek prima met Ihattaren aan gaan zonder dat hij opgeroepen wordt. Als je die jongen op roept zal het toch weer over hem gaan, laat hem dan maar in de luwte bij PSV trainen. Maar ga inderdaad wel met die jongen praten, dat kan nooit kwaad.
 
SanMarcos
 
2
29 september 2020 om 06:58
Als je hem niet oproept gaat het zeker ook over hem. FdB doet er verstandig aan hem op te roepen. Heeft veel te veel te verliezen als jij dat niet doet en verliest er weinig mee als hij dat wel doet.
 
misseva88
 
0
29 september 2020 om 10:19
Maar dan staat er geen camera op hem, hoeft hij niet te worden geïnterviewd en ligt in zijn algemeen niet onder een vergrootglas.
 
GfZola
 
14
28 september 2020 om 23:21
Dan ben je heel erg ongeloofwaardig als coach als je een speler oproept alleen omdat het hem goed doet, Mo maakt zeker een moeilijke periode mee en dat is heel jammer voor zo'n groot talent maar een bondscoach moet alleen de beste spelers selecteren.
 
Maykel24
 
3
28 september 2020 om 23:43
In principe met je eens - maar bij je eerste interland wil je ook kennis maken en vertrouwen uitspreken in wie jij als de toekomstige kern ziet. Vond er wel wat voor te zeggen.
 
Japie_Krekel
 
23
29 september 2020 om 01:33
Ja maar Oranje is geen Frankrijk ofzo. Promes bv raakt al 5 jaar geen knikker in Oranje. Dan kan je best een keer Ihattaren wat minuten gunnen in een oefeninterland
 
Sulejmanii
 
115
28 september 2020 om 23:24
Was het helemaal eens met de mannen van Vi, Ihattaren verdiend een warm bad bij Oranje. Behalve met het steeds terugkerende gelul over die Audi R6, los van het feit dat hij zo een auto kan veroorloven is het zijn eigen zuurverdiende geld. Plus daar komt bij dat het een tweedehandse auto betrof, terwijl hij ook een nieuwe had kunnen kiezen. Echt schandalig! Maar zeker ook met de gehele situatie onder de nieuwe trainer van Psv en zijn huidige situatie. Daarnaast heb ik ook op mijn 18e mijn vader aan k*** verloren, nu ben ik 31 en nog steeds heb ik het er geregeld moeilijk mee. Men moet dat niet onderschatten, gun die jongen wat rust en vertrouwen dan komt het helemaal goed. ????
 
BME12
 
30
29 september 2020 om 00:16
Shit joh, ik was het al vergeten dat die jongen vorig jaar z’n vader is verloren, doordat hij het daarna zo goed oppakte is er daarna eigenlijk ook niet meer over gepraat. Waarschijnlijk heeft hij door het vele thuis zitten, en zonder afleiding van de voetbal het besef pas gekregen, daardoor wat zwaarder geworden en z’n focus op het voetbal even kwijt geraakt.
 
Sulejmanii
 
32
29 september 2020 om 00:31
Dat zal niemand je kwalijk nemen man, de tijd vliegt voorbij man! En daarnaast heeft die Corona pandemie, de gehele wereld in zijn greep. En precies wat je zelf zegt, mindere dingen komen vaak door een samenloop van ongelukkige omstandigheden. Geloof mij maar, dat hij met trots zijn mooie Audi aan zijn vader had willen laten zien. Een ritje had willen maken met zijn vader, allemaal kleine mooie mannen dingen wat ik ook niet heb gekund! Debuteren voor Oranje, kinderen krijgen en trouwen zo zijn er nog veel voorbeelden te geven. Ik hoop dat hij de juiste begeleiding en mensen om zich heen heeft, en dat denk ik ook wel want dan gaat helemaal goed komen. Persoonlijk heb ik veel geloof in zijn talent, en daarnaast is een nog maar een (18!) jarige jongeman. Discipline is heel belangrijk, maar we moeten ieder jong talent ook wel de kans geven om er weer boven op te komen en jong te zijn.
 
Kyle66
 
5
29 september 2020 om 07:43
@Sulejmani, helemaal eens met jou! Ten eerste: het is niet meer dan normaal dat een jongen die een goede band met zijn vader had, het na een jaar nog steeds moeilijk heeft met het verlies. Ik ben 54, had een geweldige band met mijn vader en mis hem na anderhalf jaar nog steeds. Ten tweede: wat maakt het uit in welke auto hij rijdt? Hij heeft het geld zelf verdiend en laat hem dan kiezen wat hij ermee doet. Ik hoop dan ook dat De Boer hem oproept voor Oranje. Het zal hem goed doen om even weg te zijn uit de bubbel van PSV. Daarnaast zal het goed voor hem zijn om het vertrouwen te voelen dat hij, ondanks zijn mindere periode, toch wordt opgeroepen.
 
Sulejmanii
 
8
29 september 2020 om 10:04
Kyle66, bedankt voor je steun en reactie. En zeker ook voor het bevestigen, voor het punt wat ik probeerde te maken in het 'voordeel' van Ihattaren. Wij zijn een stuk ouder en verder, maar leeftijd zegt niks als je een goede band had met je vader. Het 'slijt' je gaat er beter mee omgaan, maar het gemis blijft. En juist dat gedoe met die auto hangt me keel uit, je hoort toch ook niemand over rijkeluis kinderen die dat soort auto's letterlijk krijgen! Ihattaren heeft gewoon zelf kei hard gewerkt voor die auto, het is niet van financieel geld ofzo gefinancierd. Precies dit is ook voor onze Frank, een mooie testcase om de wereld zijn groei als manager te laten zien! Dus ik hoop net als jou, dat hij met open armen wordt ontvangen en opgeroepen.
 
Moraat
 
7
29 september 2020 om 08:52
Bedankt dat je dit zegt. Mensen waren eerst erg begaan met hem, maar lijken het nu allemaal weer te zijn vergeten. Ben zelf 27 en mijn vader heeft ook k*** gehad maar is daar godzijdank van genezen. Was de moeilijkste tijd van m'n leven, moet er niet aan denken dat ik hem daadwerkelijk verloren had. Zou het ontzettend sterk vinden als Ihattaren weer op zijn oude niveau komt maar zo niet dan is dat ook zeer begrijpelijk.
 
Sulejmanii
 
3
29 september 2020 om 10:10
Moraat graag gedaan, en bedankt voor bedankt voor je reactie. Juist ik vind dat zo jammer, laten we gewoon iets meer rekening houden met elkaar. Het is allemaal nog best vers, en niet zo lang geleden hij is maar een jong mens. Geniet van ieder groot, maar zeker ook ieder klein moment met je vader. Dat is echt een blessing man, voor jou en je familie een 2e kans die velen niet krijgen. Ik begrijp dat het de moeilijkste tijd was, je ziet hem zo aftakelen en pijn hebben. Maar gelukkig heeft jouw pa het gevecht gewonnen, ook al ben jij zijn zoon houd hem in de gaten man en wees er voor elkaar! Ik hoop hetzelfde, en daar heb ik wel vertrouwen het grote talent moet er uitkomen hij zit gewoon in een dipje.
 
El Fenomeno
 
27
28 september 2020 om 23:26
Nu snap ik ook waarom die simpele draver Klaassen weer was opgeroepen, het is Frank zijn oogappeltje. Heb je straks Tete en Riedewald er ook weer zeker bij.
 
El_Guaje7
 
10
29 september 2020 om 00:23
Vind Klaassen nog altijd meer hebben dan Fer. Beide zijn overigens niet goed genoeg voor het Nederlands elftal.
 
ajaxglobal
 
4
29 september 2020 om 06:33
@el fenomeno, zolang die Martins indi naar thuis laat;-)
 
Kyle66
 
3
29 september 2020 om 07:44
Klaassen is niet door De Boer opgeroepen.
 
AjaxxxLove
 
1
29 september 2020 om 08:40
Als je liever Strootman hebt bof je, die is er ook bij.
 
13Nesta13
 
9
28 september 2020 om 23:29
Dus je moet iemand alleen oproepen omdat hij ook een andere nationaliteit heeft? Hij verdiend het totaal niet. Speelt slecht, traint slecht. Laat hem eerst eens een jaar of langer zien. Oranje is toch geen liefdadigheidsinstelling?
 
Richard-nec
 
39
28 september 2020 om 23:42
Schijnbaar wel als een Babel ook opgeroepen word , doe je toch aan liefdadigheid
 
AjaxxxLove
 
2
29 september 2020 om 08:38
Schijnt zijn vrouw om te hebben gevraagd. Heeft ze ook eens het rijk alleen.
 
SocioFan1
 
2
28 september 2020 om 23:43
Kijk dat is hard maar gewoon helemaal waar. Bij Oranje kom je als je goed bezig bent en top presteert, simpel. Wel vreemd nu willen ze dat hij er graag bij zit. Vorige keer snapten ze niets van Schuurs oproep terwijl die juist wel goed bezig is bij Ajax. Beetje krom.
 
BME12
 
19
29 september 2020 om 00:18
Ihattaren heeft echt al veel en veel meer laten zien dan Schuurs, Schuurs werd opgeroepen op basis van oefenwedstrijden, roep je hem nu op is het een ander verhaal.
 
SocioFan1
 
0
29 september 2020 om 02:58
Ja het is wel lastig want Babel, Strootman, Berghuis worden gewoon opgeroepen steeds. Nja weetje de kracht onder Koeman was ook dat hij vaak dezelfde spelers opriep en zo creeer je die eenheid en automatismen onder elkaar. Waar we het daarvoor vaak fout ging omdat er veel te veel gerouleerd werd. Oh ja dan weer die dan weer die. Zie Jasper, Koeman bleef hem oproepen. Iets wat Zweden ook heeft en die presteren naar behoren afgelopen jaren. Dus ja blijf wel bij de kern en in dat geval zou ik zeggen selecteren dan maar.
 
acmilan2019
 
8
29 september 2020 om 07:06
Berghuis is gewoon terecht toch? Oranje heeft al beperkt aantal goede aanvallers en Berghuis is gewoon één van de betere in de Eredivisie.
 
Yoda
 
1
29 september 2020 om 07:10
Bme12, maar toch niet veel meer? Ik moet echt graven als ik wedstrijden van psv moet noemen waar Mo grote uitblinker was en de wedstrijd besliste. Ik vind hem echt een groot talent, maar ik zie nog zoveel punten voor verbetering. Gewoon 10 duels achtereen goed spelen, beslissend zijn, belangrijk zijn. Dat zit er nog niet in hoor. Schuurs speelt in ieder geval wekelijks en laat zien eredivisie waardig te kunnen zijn.
 
Jsmooth
 
5
28 september 2020 om 23:46
Dus de Boer moet ihattaren alleen oproepen, zodat hij het `ik hoor bij het Nederlands elftal gevoel` krijgt? Zodat hij uiteindelijk niet voor de Marokkaanse bond kiest? Dat slaat toch nergens op. Ik weet dat men als de dood is voor een nieuw ziyech scénario. Maar laat die jongen eens met rust. Hij maakt een moeilijke periode door zowel op persoonlijk vlak als op voetballend vlak. En voor het Nederlandse elftal moeten we de beste spelers oproepen dit moment. Anders kan je net zo goed geen nations league wedstrijden... Er staat nog altijd vaderlandse trots, eer en aanzien op het spel.
 
mayarood
 
9
28 september 2020 om 23:48
Hier is het Nederlands elftal niet voor bedoeld. Daarvoor moeten de beste spelers op dat moment geselecteerd worden en moeten er wedstrijden gewonnen worden. Het is geen pedagogische instelling voor spelers die problemen hebben. Ihattaren moet zijn problemen bij PSV zelf oplossen.
 
l4Barca
 
13
28 september 2020 om 23:58
Wel grappig hoe derksen minder Marokkanen bij amateur teams wil en nu wil ihattaren in de Nederlandse elftal wil zien. Beetje dubbel op.
 
BME12
 
21
29 september 2020 om 00:20
Denk je dat Derksen zich er werkelijk druk om maakt hoeveel Marokkaanse jongeren er bij amateurclubs spelen? Hij heeft destijds alleen aangekaart dat veel clubs ontevreden waren over de hoeveelheid buitenlandse jongens die zich misdragen bij hun clubs ( of iets in die richting ). Het was niet eens zijn mening, hij bracht gewoon de realiteit naar buiten.
 
l4Barca
 
1
29 september 2020 om 06:15
Dan moet jij maar nog eens gaan luisteren naar zijn uitspraken. En niet misdragen hij vind het niet kunnen dat ze met boxershort douche en dan de plekken van de zogenaamde echte Nederlanders daarmee op het spel stond
 
acmilan2019
 
1
29 september 2020 om 07:08
Misdragen heeft die ook aangekaart. En ja, Derksen is gewoon beetje rechts, dat weten we nu wel toch?
 
Kyle66
 
6
29 september 2020 om 07:47
Een beetje rechts zijn betekent toch niet dat iemand dan een hekel heeft aan Marokkanen?
 
Bossie
 
0
29 september 2020 om 00:26
Het hoeft niet de Boer zelf zijn om met die jongen te gaan praten , waarom laten ze van Nistelrooy niet met hem om de tafel zitten. Deze zit al dicht bij het vuur en zal als ik het goed hebben toegevoegd worden aan de staf van het Nederlands elftal tijdens het EK.
 
infodesk
 
3
29 september 2020 om 00:34
Is toch zo oneerlijk hoe hij word behandeld. Toch oproepen alleen maar om dat ie anders miss voor Marokko kiest. Precies is gebeurd met munir. Grootste talent van barca toen heel spanje lyrisch 3 min gemaakt in spanje nooit meer gezien. Laat die jongens eerst maar 1 seizoen knallen. Want koopmeijers verdient het meer. En kiest ie alsnog voor Marokko terwijl die al aangaf dat ie voor nl kiest. Dan is zijn mentale weerbaarheid 0 .En ben je beter af zonder dan met. En ik zeg dat als fan van hem. En als je hem gaat oproepen voor nl dan geef je hem het idee dat hij er al is,roep hem op voor onder 21 kijk hoe die daarop reageert. Want hij heeft al gekozen voor nl en dat moet wel ff kunnen wachten,als je metaal sterk bent.
 
Master D
 
0
29 september 2020 om 07:28
Mooi hoor Frank kan het nu al niet goed doen. Roep je Ihattaren op, dan ga je commentaar krijgen dat je iemand oproept die geen knikker raakt en dat je het alleen maar doet zodat hij bij zijn keuze voor Oranje blijft. Roep je hem niet op, neem je risico dat hij toch voor Marokko kiest en kan men het verhaaltje afdraaien dat hij geen peoplemanager is en dat hij Ihattaren onvoldoende steunt.
 
Kyle66
 
2
29 september 2020 om 07:48
En als hij het gesprek aangaat met Ihattaren zal er gezegd worden dat hij dat beter niet kan doen omdat hij "toch niet om kan gaan met Marokkanen". Dus ja, hij zal het nooit goed doen in de ogen van sommigen.
 
Grunniger
 
3
29 september 2020 om 07:41
Waarom Ihattaren oproepen als hij niet eens in de basis staat bij Psv? Een plek bij het Nederlands elftal moet je verdienen, en niet cadeau krijgen, omdat hij wellicht ooit echt door zal gaan breken. Overigens zijn mijn verwachtingen van Ihattaren ook niet al te hoog, leuk talent, maar ik vermoed dat zijn carriere meer de kant van Aissati op zal gaan.
 
Torcida020
 
2
29 september 2020 om 09:11
Mo moet eerst zn zaakjes op de rails krijgen bij Psv en dan zal hij ongetwijfeld een meerwaarde worden voor Oranje.
 
MartinJacobse
 
1
29 september 2020 om 09:33
Wat een onzin. Eerst presteren, dan pas selecteren en niet andersom. Dat ihattaren een groot talent is staat buiten kijf maar aan de andere kant lopen er daar wel een paar meer van rond. Talent zat maar het komt er niet uit als het in het koppie even botst. Het lijkt me aan de begeleiders van de club zelf om hiermee aan de slag te gaan en niet aan het NL elftal . Of moeten we dan pak hem beet een Zirkzee van Bayern ook maar uitnodigen omdat hij nog geen basis staat?
 
chandler
 
1
29 september 2020 om 11:49
Het Nederlands 11tal moet je verdienen op basis van kwaliteiten. Presteer je bij je club minder dan is dat jammer maar heb je pech wat mij betreft. Alleen hem erbij halen vanwege het feit dat hij slecht in zn vel zit is onzin