Vertrek bij Feyenoord ligt voor de hand: 'Ik denk dat hij een stap gaat maken'
Dinsdag, 3 april 2018 om 07:54

Tonny Vilhena staat tot medio 2020 onder contract bij Feyenoord, maar lijkt bezig aan zijn laatste seizoen in De Kuip. Volgens De Telegraaf houdt de clubleiding rekening met een vertrek van de 23-jarige middenvelder en ook zijn medespelers denken dat Vilhena volgend seizoen niet meer voor Feyenoord speelt. Steven Berghuis denkt dat zijn ploeggenoot er klaar voor is.

Tegenover het dagblad wil Vilhena niet ingaan op een eventueel vertrek. Hij verwijst naar zijn doorlopende contract en wil het seizoen afsluiten met de vierde plaats in de Eredivisie en de winst in de finale van de KNVB Beker. "Tonny zit in een lekkere flow", reageert Berghuis. "Ik denk dat hij wel een stap gaat maken. Hij heeft nog een jaar verlengd, maar dit zal zijn seizoen wel worden. Hij is een goede speler die rust heeft gekregen voor de goal."

Berghuis, clubtopscorer met dertien doelpunten, leverde dit seizoen al twaalf assists af, tegenover vier voor Vilhena. De twee lijken elkaar goed te kunnen vinden. "Misschien is het toeval, maar ik geef wel meer assists aan Tonny. Goed toch als een middenvelder van Feyenoord zich zo manifesteert? Vorig jaar deed Jens (Toornstra, red.) dat. Tonny heeft die rol overgenomen", aldus Berghuis na de 5-0 overwinning op Excelsior.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
10
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
21
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
20
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
24
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
De Toekomst
 
8
3 april 2018 om 08:44
Persoonlijk vind ik Vilhena nog niet uitgeleerd in de Eredivisie. Er zit zeker nog rek in. Zijn doelpunten verbloemen dit seizoen dat het voetballend nog niet top is.. Maar ik begrijp dat zo'n jongen na zoveel jaar in het eerste bij Feyenoord eens wat anders wil en nu hij bij Oranje zit is dit ook voor de club een mooi moment om te verkopen. Ik verwacht echter geen (grote) stap vooruit qua club.
 
FrankBollegraf
 
2
3 april 2018 om 09:10
Wat is een grote stap..in ieder geval financieel groter. Hij heeft de goede leeftijd om bij een mooie buitenlandse club verder te ontwikkelen. Misschien niet de hoogste topclub maar is goed genoeg en zeer nuttig bij ieder subtop.
 
WillemHolder
 
0
3 april 2018 om 09:14
Hij kan zo makkelijk scoren blijkbaar. Zet hem dan op de plaats van Toornstra en zet dan Tapia of Ambrabat naast EL Ahmadi. Ik verwacht eigelijk dat er wel een grote club komt voor Vilhena, maar dat hij het niet gaat redden bij die club. Ik denk dat een Riola hem bij een Inter kan brengen en in het begin zal hij zijn kansen krijgen, maar uiteindelijk niet redden. Het gif wat hij heeft is meer dan prima ik mis alleen echte specifieke kwaliteiten waarin hij uitblinkt. Het lijkt wel alsof hij alleen een goede wilskracht heeft en het doel weet te vinden.
 
MGMV
 
6
3 april 2018 om 09:25
Van wat ik ervaren en gelezen heb, is Vilhena realistisch en nuchter genoeg om een goede vervolgstap uit te kiezen en dat is wel prettig. Hij zou lekker als net als de Vrij naar een Lazio o.i.d. moeten gaan, waar hij wekelijks kan spelen. Er zit nog voldoende rek in 'm en ben ervan overtuigd dat hij nog een aantal stappen kan zetten. Maar dan is meer weerstand wel erg belangrijk, dus dit is het ideale moment om een stap te maken.
 
Leicester
 
0
3 april 2018 om 11:32
Naar Engeland moet hij niet. Spanje komt hij technisch en voetballend tekort. Duitsland kan misschien wel al zie ik Bundesliga ploegen niet echt warmlopen voor een speler zoals hij. Frankrijk misschien. Dat zou wel een competitie zijn waar hij in past. Italie ook. Al-met-al draait hij een redelijk seizoen. Blijft een beperkte voetballer, meer een waterdrager. Kan ook gewoon bij Feyenoord blijven en lekker ballen