Vier Feyenoorders 'op scherp' voor Klassieker: 'Niet eerder meegemaakt'
Maandag, 9 maart 2020 om 07:37

Feyenoord maakte zondagmiddag geen fout tegen Willem II (2-0 winst) en kan zonder zorgen toewerken naar de wedstrijd van zondag tegen Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel moeten in totaal vier spelers van Feyenoord oppassen, daar zij op scherp staan en bij een gele kaart geschorst zijn voor de wedstrijd van volgende week zondag tegen Ajax.

Een van die spelers is Jens Toornstra. De middenvelder liep diep in de tweede helft tegen een gele kaart aan. "Niet slim", reageert hij in De Telegraaf. "Het gebeurde in de heat of the moment toen ik een aanval van Willem II wilde onderbreken." Wanneer Toornstra geel pakt tegen Sparta, is hij geschorst tegen Ajax. "Hoe ik daarmee omga? Ik heb niet eerder meegemaakt dat ik op scherp sta voor de Klassieker. Ik denk dat ik me er niet door zal laten leiden, misschien alleen wat voorzichtiger zal spelen als de stand het toelaat."

Behalve Toornstra staan ook Leroy Fer, Tyrell Malacia en Orkun Kökcü op scherp. "Ik weet het", aldus Advocaat. "Hoe ik daarmee omga? Maandag zijn de spelers vrij en vanaf dinsdag ga ik ermee aan de slag. Winnen van Sparta staat voorop en pas daarna gaan we denken aan de Klassieker." Tegen Sparta moet Feyenoord het stellen zonder de geschorste Eric Botteghin. Hij zal tegen Sparta vervangen worden door Edgar Ié, terwijl hij er tegen Ajax weer bij zal zijn.

Feyenoord heeft onder Advocaat een inhaalslag gemaakt op de ranglijst, waardoor het kampioenschap niet valt uit te sluiten. Toornstra werd kampioen met de Rotterdammers in het seizoen 2016/17 en ervaart raakpunten met de titelrace uit dat jaar. "Vooral het stukje onoverwinnelijkheid komt overeen. Dat gevoel leeft ook echt in deze spelersgroep. Wel is het uitgangspunt nu anders dan twee jaar geleden. Toen stonden we bovenaan en nu is het verschil nog steeds behoorlijk met zes punten. Toen werden we opgejaagd, nu zijn we zelf de jagers. Dat is toch iets anders."

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
13
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
Jiren
 
9
9 maart 2020 om 07:52
Lekker fijn dat je hele middenveld op scherp staat. Oghuzan kan mooi invullen voor Kokcu, dat moet geen probleem zijn. Het probleem is dat je geen fatsoenlijke vervangers voor Fer en Toornstra hebt.
 
Pablonino
 
30
9 maart 2020 om 07:57
Dit is sowieso een groot probleem, ook buiten de klassieker om. De selectie is zonder schorsingen en blessures al aan de kleine kant. Bozenik was eigenlijk niet goed genoeg bevonden om nu al basisspeler te zijn, Haps uit armoede als linksbuiten.
 
bliek
 
2
9 maart 2020 om 08:16
Mee eens. Toch zijn er op links buiten wel meerdere mogelijkheden. Zoals een Toornstra of een Narsingh.daarnaast heb je bij de jeugd nog Azarkan lopen die ik persoonlijk graag minuten zie maken.maar idd de selectie is wel krap. Ik hoorde gisteren Arne Slot praten die hebben een A selectie van 15 man. Dus het moet wel te doen zijn..
 
Pablonino
 
2
9 maart 2020 om 08:31
Naja nu komt juist de fase dat spelers op scherp staan. Stel dat er van deze 4, 2 spelers tegelijk geschorst zijn. Dan heb je echt een serieus probleem. Dat word een gepuzzel. Wellicht heb je dan nog een aardig elftal, maar mocht het niet lopen heb je geen wissel meer over.
 
bliek
 
0
9 maart 2020 om 09:24
Ben het met je eens. Daarom begreep ik ook niet dat Larrson verkocht werd.maar we hebben Tapia en Oyakup sowieso nog voor het midden. Waar ik geen voorstander ben van Tapia.daarnaast is Geertruida volgens mij opgeleid als verdedigende middenvelder.laten we wel wezen we worden er altijd zwakker op.
 
Pablonino
 
2
9 maart 2020 om 09:42
Voor Larsson kwam er een bedrag waar nooit meer op gerekend was, alleen de timing is dramatisch. Alleen als Feyenoord CL zou halen, zou het goed uitpakken om hem te houden. Alleen die kans is erg klein, dan zou je echt kampioen moeten worden. Want de voorronde CL doorkomen voor ons is erg moeilijk. Daar kan je niet op gokken, maar EL moet zonder Larsson ook wel te halen zijn. Ja nu hebben we Tapia, Oyakup en Narsingh. Bij twee schorsingen komen er twee van deze in de basis. Dan heb je niks meer over mocht iemand slecht spelen, of het niet loopt.
 
Spielen
 
21
9 maart 2020 om 07:58
Ik verwacht komend weekend een Sparta die weer even wil laten zien wie de club uit Rotterdam is en dat gaat natuurlijk mis voor Feyenoord. Is ook niet gek na zo'n lange reeks zit er een keer weer puntverlies aan te komen. Wel zeer knap gedaan van de mannen van Feyenoord
 
FrDirk
 
36
9 maart 2020 om 08:03
Puntverlies hebben we vorige week al gehad. Zal nu wel weer een reeks van 10 winstpartijen inzitten :D
 
Stefandefree
 
9
9 maart 2020 om 08:51
De club uit Rotterdam wordt een beetje vreemde strijd, denk dat ze allebei winnen. Verder leuk, zo'n terugblik in de toekomst, maar laten we de wedstrijd maar gewoon afwachten.
 
chrusaor1
 
27
9 maart 2020 om 08:03
Gewoon volle bak tegen Sparta. Derde plaats veilig stellen. Met onze sterkste opstelling kunnen we ook gewoon punten tegen Ajax laten liggen. Derde plaats veilig stellen en dan zien we wel waar het schip strand.
 
FR_JC
 
7
9 maart 2020 om 09:02
Eens... Derde plaats moet het doel zijn, dan moet er gewonnen worden ongeacht kaarten al dan wel of niet. Europa in is de doelstelling, met een derde plek is dat behaald.
 
alkatorian
 
2
9 maart 2020 om 10:47
Die derde is denk ik wel zo goed als binnen. Zie Feyenoord op deze manier weinig punten meer morsen. Als jullie dan ook nog eens de beker weten te winnen, dan is het seizoen toch redelijk geslaagd lijkt me?
 
FR_JC
 
3
9 maart 2020 om 11:13
PSV is op 1 punt na ook derde, dus het word afwachten. Feyenoord krijgt Ajax nog thuis en moet nog uit naar AZ wat in een hevige titelstrijd is met Ajax. Maar derde of (en) de beker is voor Feyenoord zijnde een goed seizoen, zeker gezien waar ze vandaan zijn gekomen. (edit, PSV heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.
 
MGMV
 
4
9 maart 2020 om 11:41
De beker winnen (en dus groepsfase Europa League) en 3e worden betekent voor mij zeker een geslaagd seizoen. Maar vooral, zoals FR-JC terecht aanhaalt, door waar we vandaan komen.
 
NL_Modric
 
3
9 maart 2020 om 11:57
Zelfs wanneer je de beker verliest en derde wordt, mag je trots zijn op Dickie. (en je club) Jullie hebben echt een bizarre reeks neergezet.
 
WouterSL
 
6
9 maart 2020 om 09:36
Puntjes tegen Sparta laten liggen. Verliezen van Ajax en winnen van AZ. Dat zou mooi zijn. Ik gun Feyenoord de derde plek van harte.
 
SpeedyAFC
 
2
9 maart 2020 om 09:48
Als Feyenoord punten laat liggen tegen Sparta en Ajax dan worden ze never nooit tweede. Feyenoord moet gewoon alles winnen om tweede te worden.
 
feye88
 
2
9 maart 2020 om 10:19
Dat hangt er vanaf wat az en Ajax doen. In de huidige vorm zie ik az kampioen worden.
 
Spielen
 
1
9 maart 2020 om 10:41
Als Az zo blijft voetballen wel maar die hebben ook nog een paar leuke potjes voor de boeg. Als Ajax beter gaat spelen kunnen ze ook van veel tegenstanders winnen net als Feyenoord trouwens... blijft koffiedik kijken
 
SpeedyAFC
 
2
9 maart 2020 om 11:19
Het programma van AZ is weer een stuk zwaarder dan dat van Ajax. Het is echt heel lastig te voorspellen.
 
vak26
 
5
9 maart 2020 om 09:47
Het blijft toch een rare regel dit kaartensysteem. Je maakt een overtreding tegen een club. Die club kan daar hinder van ondervinden. Bv doordat een speler geblesseerd raakt of dat een veel belovende aanval wordt onderbroken en een andere club heeft daar profijt van omdat de speler die de overtreding maakt de volgende wedstrijd is geschorst. Ik ben een voorstander van het systeem dat bij de lagere amateurs gebruikt wordt. Gele kaart = 10 minuten tijd straf. De benadeelde heeft profijt van de overtreding en je krijgt veel leukere wedstrijden omdat er meer ruimte ontstaat.
 
SpeedyAFC
 
0
9 maart 2020 om 09:49
Straftijd kan pas als er zuivere speeltijd is. Anders ligt de tegenstander tien minuten op de grond te rollebollen met de handen aan het hoofd.
 
Pablonino
 
2
9 maart 2020 om 09:53
Ik denk ook niet dat de wedstrijden daar leuker op worden. Gaat iedereen zich weer 10 minuten ingraven. En het heeft best invloed op de wedstrijd, dus dan krijg je elke wedstrijd weer gezeik na afloop. Tegendoelpunt valt nadat we een makkelijke gele kaart krijgen. En dan moet de var ook ingezet gaan worden voor gele kaarten.
 
Frenkbarca2
 
3
9 maart 2020 om 09:47
Klein generaal is een top coach, ik voorzie dat hij kampioen wordt met dit Feyenoord, ik gun het hem ook
 
SpeedyAFC
 
5
9 maart 2020 om 09:49
Knap dat jij dat voorziet alleen zijn die scenario's niet echt realistisch. Dan moeten zowel Ajax als AZ zeven punten gaan verliezen in negen duels en moet Feyenoord alles winnen.
 
gloryUnited
 
2
9 maart 2020 om 11:32
feyenoord zou zowel van Ajax als AZ moeten winnen. Wat dus betekent dat Ajax en AZ 4 punten moeten laten liggen in 8 duels. Dat zijn al 2 gelijke spelen. Verder heeft Feyenoord onder Advocaat nog niet verloren. Az moet nog tegen Psv, utrecht en uit naar Emmen en Heracles. Ajax moet nog tegen Utrecht en nog uit naar Emmen en Willem 2.emmen staat op basis van alleen thuiswedstrijden 4e met 29 punten. Dat zijn er slechts 4 minder dan de nummer 1. Dus uit winnen bij Emmen is voor Ajax en Az zeker geen uitgemaakte zaak. Heracles en Willem 2 hebben thuis slechts 8 punten minder gehaald dan de nummer 1. Dus daar winnen is ook geen uitgemaakte zaak. Het kan heel spannend worden nog. Het scenario is niet aannemelijk maar het is ook weer niet onrealistisch. Zeker niet in de huidige vorm van de 3 clubs.
 
SpeedyAFC
 
3
9 maart 2020 om 11:48
@gloryunited Ook Feyenoord heeft punten laten liggen onder Advocaat sinds de winterstop. Gelijk tegen PSV en gelijk tegen Fortuna. Nu moet je tegen Vitesse, vorige keer onder Advocaat een gelijk spel. Tegen Groningen, vorige keer ook een gelijk spel. Alles kan in voetbal maar ook Feyenoord heeft nu de moeilijker tegenstanders.
 
gloryUnited
 
4
9 maart 2020 om 13:26
Feyenoord heeft tegen groningen, vitesse en PSV gelijk gespeeld. Alleen deze waren alle drie uit. Van Fortuna werd gewoon gewonnen. In de Kuip zie ik ze niet zo snel verliezen van Vitesse en Groningen. Sinds Advocaat haalt feyenoord gemiddeld 0.65 punten meer dan Ajax per wedstrijd. Over 9 wedstrijden zou dit 5,85 punten meer tov Ajax opleveren. Als Feyenoord dan van Ajax wint, moet het in 8 wedstrijden 4 punten inlopen op Ajax. Met het huidige gemiddelde is het dus niet ontdenkbaar. Tov Az haalt Feyenoord 0.21 punt meer per wedstrijd. Over 9 wedstrijden zou dit dus 1.93 punten meer opleveren. Als feyenoord van AZ wint, moeten ze over 8 wedstrijden 4 punten inlopen. Met het huidige gemiddelde zou dit niet lukken. Alleen heeft AZ wel het moeilijkste programma. Ik weet dat het alleen cijfers en statistieken zijn en dat voetbal niet op papier maar op een veld wordt gespeeld alleen cijfers liegen niet en daarom is Feyenoord zeker nog niet uit te sluiten.
 
SpeedyAFC
 
0
9 maart 2020 om 14:18
Je vergeet echter een heel belangrijke factor, Ajax speelde twee keer per week. Dat is een stuk lastiger dan een wedstrijd per week. Nu heeft Ajax minder wedstrijden dan Feyenoord te gaan.
 
gloryUnited
 
0
9 maart 2020 om 15:08
dat zijn maar 5 wedstrijden meer geweest in die periode. De selectie van Ajax is ook veel breder. Daarnaast speelde Ajax in de beker nog tegen spakenburg. Zulke makkelijke tegenstanders heeft Feyenoord niet gehad. Daarnaast speelt Feyenoord alleen de finale meer dan Ajax. Dat is 1 wedstrijd en als die gewonnen wordt, geeft het een boost. Ik krijg een beetje het idee alsof je Feyenoord omlaag wilt praten maar je kan toch niet ontkennen dat ze onder Advocaat geweldig bezig zijn en dat ze nu op 6 punten staan niemand verwacht had na de 4-0 in Amsterdam?
 
SpeedyAFC
 
0
9 maart 2020 om 15:11
Nee hoor, ik wil Feyenoord niet omlaag praten, ze doen het uitstekend. Alleen doen AZ en Ajax het beter. En dat gat zie ik Feyenoord niet meer goedmaken.
 
gloryUnited
 
0
9 maart 2020 om 16:47
Ik denk ook niet dat ze het gaan goedmaken maar het is geen onmogelijk scenario. Het klopt dat over het hele seizoen Ajax en AZ beter zijn maar het is ook weer niet zo dat je makkelijk kan uitgaan dat ze alles winnen. Dus de kans is meer dan alleen een theoretische kans. De kans is zeer klein, dat klopt maar het is gezien het spel van Ajax en AZ niet helemaal uit te sluiten.
 
mayarood
 
1
9 maart 2020 om 10:12
Dit is toch wel een puntje. Deze 4 spelers gaan alle 4 een keer een wedstrijd geschorst worden. Dat is toch belangrijk in de rest van de competitie. Als Sparta dit weet zullen ze er gebruik van kunnen maken en deze spelers juist onder druk kunnen zetten. Natuurlijk zullen deze spelers Ajax wel kunnen halen, maar er zijn meer wedstrijden te spelen. Het zal niet de eerste keer zijn dat de competitie wordt beslist door schorsingen en blessures....
 
MrKrillin
 
3
9 maart 2020 om 11:13
@mayarood Zou niet veel uitmaken wie er speelt bij Feyenoord. Vorig seizoen Feyenoord - Ajax speelde Verdonk op lb tegen Ziyech. Vooraf dacht ik arme verdonk, die gaat mishandeld worden. Tja had het helemaal fout. Verdonk was gewoon de baas op het veld. Feyenoord won dik terwijl iedereen vooraf riep Ajax gaat makkelijk 5-0 winnen.
 
Voetballer 2
 
1
9 maart 2020 om 10:40
Ik verwacht nou niet direct een zware wedstrijd voor Feyenoord tegen Sparta. Beide uit Rotterdam en Henk Fraser aan het roer dus een rustige wedstrijd. Bang voor gele kaarten hoeven ze niet te zijn.
 
MGMV
 
4
9 maart 2020 om 11:43
Je kan het scenario voor deze week alweer uittekenen. Er wordt nog enkele keren herhaald dat er diverse Feyenoorders op scherp staan voor de Klassieker, Sparta klapt er dit weekend (in tegenstelling tot eerdere weken) op en we lopen of tegen schorsingen of tegen puntverlies aan. Of beide.
 
Vegitosan
 
0
9 maart 2020 om 11:48
Degene die het makkelijkst te vervangen is is Fer.dus als er iemand geel pakt dan hoop ik dat hij het is.haps voor Malacia , maar dan heb je niemand linksbuiten.
 
Sander28372
 
0
9 maart 2020 om 13:37
Dit is stemmingmakkerij, de arbiter wordt nu al bespeeld met deze berichtgeving want anders ontneemt hij de Feyenoorder de kans om de Klassieker te spelen dus knijpt hij wel een oogje dicht bij een overtreding van 1 van deze 4 spelers want Feyenoord moet de competitie wel spannend houden dus moet het best mogelijle team spelen. Lekker doorzichtig weer
 
sannedijkstra
 
1
9 maart 2020 om 14:45
Tegen Sparta moet je gewoon vol gas geven want ook daar kun je net als tegen Ajax 3 punten verdienen. Maar juist tegen de "kleintjes"moet je niet met de handrem spelen, tenzij je ruim voorstaat. Mocht Feyenoord met 0-2 voorstaan na 70 minuten dan zou je rekening kunnen gaan houden met iemand te wisselen die op scherp staat. En stel dat er iemand geschorst zou zijn hoeft dat toch geen probleem te zijn als je tegen Ajax speelt in de Kuip? Eerst dus gewoon proberen te winnen bij Sparta en dat zal al lastig genoeg zijn omdat Sparta thuis vrij goed presteert.