Vier rake penalty's in vijf dagen tijd voor jubilerende Cristiano Ronaldo
Zondag, 13 december 2020 om 20:09

Juventus heeft zondagavond de aansluiting in de titelstrijd weten te behouden met de zege op Genoa. Op bezoek in het Stadio Luigi Ferraris was de club uit Turijn met 1-3 te sterk. Juventus zag weliswaar drie doelpunten afgekeurd worden, maar het was Cristiano Ronaldo die zijn ploeg met twee rake strafschoppen uit het slop trok. De aanvaller, goed voor vier rake penalty's in zijn laatste twee duels, speelde zijn honderdste officiële wedstrijd voor Juventus. Dankzij de overwinning verkleint Juventus het gat met AC Milan voorlopig tot drie punten, maar de koploper komt zondagavond nog in actie tegen Parma.

Juventus leek met een droomstart aan de ontmoeting met Genoa te beginnen toen Adrien Rabiot al in de tweede minuut de score hoopte te openen. De arbiter zag echter hoe de bal met de handen in het doel werd gewerkt, waarop het doelpunt werd afgekeurd en de Fransman een gele kaart gepresenteerd kreeg. Kort na de afgekeurde goal kregen de bezoekers een mogelijkheid via Weston McKennie, maar hij zag zijn kopbal gekeerd worden. Juventus bleef vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, al lag het tempo te laag om door de vijandige defensie te snijden.

In de tweede helft was het duidelijk dat Juventus een tandje bijschakelde om een doorbraak te forceren. Het was Ronaldo die vlak na rust het offensief voortzette en hoewel hij na een mooie sleepbeweging een grote schietkans kreeg, verzuimde hij de bal tussen de palen te krijgen. Tien minuten na rust kreeg Juventus de langverwachte voorsprong in handen. McKennie verlengde een hoge pass met het hoofd en kreeg de bal bij Paulo Dybala, die venijnig het strafschopgebied binnensnelde en in de korte hoek afdrukte: 0-1.

Kort na de openingstreffer dacht Juventus via Federico Chiesa de marge te verdubbelen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Na ruim zestig minuten spelen kwam Genoa voor het eerst in het vijandige strafschopgebied en dat leverde meteen de gelijkmaker op. Luca Pellegrini leverde vanaf de linkerkant van het veld een voorzet op maat af bij Stefano Sturaro, die een perfecte aanname in huis had om de bal vervolgens langs Wojciech Szczesny te schuiven: 1-1.

Halverwege de tweede helft zag de ploeg van Andrea Pirlo hoe de arbitrage voor de derde keer een goal afkeurde. Dybala werkte de bal op aangeven van Ronaldo met een halve omhaal tegen de touwen, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Ruim tien minuten voor het eindsignaal kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Nadat Genoa-verdediger Nicolo Rovella een overtreding beging binnen het strafschopgebied, was het Ronaldo die vanaf elf meter de buitenkans een treffer benutte: 1-2. In de slotminuten was het opnieuw de Portugees die vanaf de penaltystip succesvol was en de 1-3 maakte; ditmaal was het de doelman die een overtreding beging in de zestien. Ronaldo, vijf dagen geleden al tweemaal trefzeker vanaf de stip tegen Barcelona, vierde zijn jubileumduel zodoende in stijl.

13 december 2020 om 20:14
Dramatische 1ste helft, een betere 2de helft. Penaltys waren wel terecht maar wat maken we het ons toch onnodig moeilijk. Juve kan momenteel niet zonder Morata spelen, van het moment dat hij inviel ging het meteen beter. Zonder hem hebben we geen aanspeelpunt van voor. Mckennie weer heel goed, gaat echt een topper worden!

13 december 2020 om 20:36
Juventus huurt hem nu voor 3 miljoen en heeft een optie voor 18 miljoen om hem definitief over te nemen na dit seizoen. Las laatst dat Juventus overtuigt was, en de optie tot koop al snel wou activeren.

Rhynocerys

3
13 december 2020 om 20:47
Dat is wel echt een spotprijsje voor Morata. Zelfs na wat hij bij Chelsea en Atletico heeft laten zien was wel duidelijk dat er nog een stuk meer in hem zat

Lucas97

3
13 december 2020 om 23:11
Dat gaat over de optie tot koop van Mckennie geloof ik, Morata zou rond de 40 miljoen liggen als ik me niet vergis.

JuveAmor1897

11
13 december 2020 om 20:24
Moeilijke tot betreurende eerste helft. Tweede helft wel beter. De Ligt oogde ijzersterk, Cuadrado alweer optimaal en super als wingback. Mckennie gaat een mooie toekomst tegemoet. Dat Dybala scoort is eigenlijk wel best een opluchting en zie iedereen ernaar toe vliegen...En dan de omhelzing met Pirlo. Dit doet deugd, ookal speelt Dybala nog niet hoe het moet zijn. Een goal streelt zijn zelfvertrouwen hopelijk. Ronaldo brengt ondanks de penals niet al teveel bij. Desondanks neemt hij ze wel telkens geweldig. Zijn winnaarsmentaliteit is waanzinnig. Verder moet het gewoon beter, we zetten ons tevaak in moeilijkheden. Dat dit een les mag zijn. Fino alla fine!

SosaMontana

36
13 december 2020 om 20:26
Gaat deze man ook ooit iemand anders een penalty laten nemen? Je zou denken misschien gunt ie een Kulusevski of Chiesa een goaltje na die duizenden penalty’s die hij altijd meekrijgt. Maar nee hoor de ego van de “GoAt” kan dat niet aan

EA_Snorts

153
13 december 2020 om 20:37
Haha neem nog wat azijn anders. Wel duidelijk dat jij nog nooit van topsport mentaliteit en de beste willen zijn hebt gehoord. Trouwens bij Real gaf hij nog een penalty aan Benzema terwijl hij zelf een hattrick kon scoren. Nu terug naar je hok.

N-AFCA

10
13 december 2020 om 23:06
Het gaat bovendien ook helemaal niet om liefdadigheid. Bij deze stand en in deze positie voor Juve moeten deze wedstrijden gewoon gewonnen worden en penalties benut. Ronaldo laat er geen twijfel over bestaan dat hij natuurlijk de juiste man voor de job is, dus waarom gaan uitbesteden haha? Echt bizar dat sosa hier zelfs van het slechte van de mens en de persoon Ronaldo uitgaat

Starrider

44
13 december 2020 om 20:40
Waarom zou die?? Penalty's zijn er om gescoord te worden niet om iemand iets gunnen. Hou op zeg. Als die er nou niets van bakken oké maar hij is er een specialist in.

LeProf

24
13 december 2020 om 20:28
100 wedstrijden, 77 goals en dat op die leeftijd. Ondanks dat 1 op de 3 penalties zijn loopt ie zonder de penalties nog 1 op 2 met zijn 35 jaar.

13 december 2020 om 22:02
Ik gok zo ongeveer 28 plus een laat gemiste sinds Ronaldo er is. Hij zal er niet zo veel weggeven denk ik??

Alkmaar54

0
13 december 2020 om 23:30
Juventus staat er inderdaad om bekend vaak dubieuze penalty's mee te krijgen. Ze hebben in het verleden ook scheidsrechters omgekocht en ook nu bekijkt men het met argusogen. Neem als voorbeeld Juventus-Atalanta van afgelopen seizoen waarin Juventus van het kastje naar de muur werd gespeeld maar dankzij 2 dubieuze penalty's toch nog wist gelijk te spelen.

2
14 december 2020 om 09:40
Jammer dat je enkel onthoudt wat Juve meekrijgt dan tegenkrijgt. Dan zou je weten dat vorig seizoen er genoeg geweest zijn die we tegenkregen. En haal geen oude koeien uit de gracht trouwens. Dat verleden kan je ook bij andere clubs achterhalen.

Real Madr!d

25
13 december 2020 om 20:29
Clutch time weer voor Cristiano Ronaldo. Je kan zeggen wat je wilt, maar hij schiet zijn penaltys toch wel voor 95 procent binnen. Ja, het klopt dat Cristiano nu meer moet leunen op penaltys als die aan zijn goals wilt komen maar is dat zo gek? Cristiano is verdorie 35 en gaat al richting 36 in Februari. De meeste aanvallers op die leeftijd spelen in Japan of USA of in de zandbak. Legendarische speler. 78 goals alweer in 100 wedstrijden voor Juventus en dat in een competitie waar nog meer verdedigend wordt gespeeld dan in Spanje.

13 december 2020 om 21:04
11 wedstrijden 14 goals gescoord door de GOAT. Bezig aan een betere serie dan vorig seizoen. Kom mij niet vertellen dat hij veel minder word aub... hij en ibra zijn op hun leeftijd gewoon de beste spelers van de serie a.

Remcob

21
13 december 2020 om 21:25
Je naam zegt wel genoeg! Elke objectieve voetbalkijker ziet toch dat Ronaldo niet meer de dreiging en dodelijke doelgerichtheid heeft van zijn topperiode bij Real? Hij is in de verste verte niet meer de geweldenaar die hij was. Het is een momentenvoetballer geworden, die voor zijn scorend vermogen sterk afhankelijk is geworden van penalty’s. 50% dit seizoen, dan moet je ook gewoon constateren dat hij geluk heeft dat hij bij Juve speelt dat altijd extreem veel strafschoppen mee krijgt. Neemt niet weg dat het een geweldige voetballer was (en nog steeds heel goed is). GOAT? In de verste verte niet, maar daar kun je nooit een zinnige discussie over voeren met fanboys (overigens ook niet met de Messi fanboys).

17
13 december 2020 om 21:37
De dreiging is er zeker nog wel, uiteraard niet zoals zijn tijd bij Real Madrid, maar je merkt wel echt dat Juve zonder Cristiano veel minder kansen creëert dan als hij er wel is. Alleen zijn aanwezigheid is al gevaarlijk voor elke ploeg, dat is geen kwestie van een mening maar gewoon een feit. Momenten voetballer wil ik het niet noemen want als je echt de wedstrijden van Ronaldo bekijkt zie je dat hij bijna bij elke aanval betrokken is, of het nou een loopactie of een tweetje is hij is ALTIJD aanwezig. Een mindere Ronaldo en Messi zijn nog altijd de beste ter wereld.