Viergever: 'We pakten veel ballen af maar deden er zelf ook niks goeds mee'
Maandag, 23 oktober 2017 om 11:10

Ajax won zondagmiddag met 1-4 op bezoek in de Rotterdamse Kuip en bleef daarmee in het spoor van PSV. Voetbalzone sprak na afloop onder meer met Nick Viergever over deze eclatante overwinning.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
2
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
12
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
S_D_K
 
8
22 oktober 2017 om 18:50
Het was de lamme tegen de blinde. Ajax was uiteindelijk de minst slechte en won daarom terecht. 1-4 wel erg geflatteerd. Feyenoord voorlopig afgehaakt en dit Ajax zie ik ook niet tot het einde meedoen. Meer onder de indruk van Vitesse.
 
FrankVerlaat3
 
15
22 oktober 2017 om 18:52
Haha Vitesse, goeie. Nee, alleen de traditionele top 3 doet mee zoals letterlijk altijd.
 
holala
 
3
23 oktober 2017 om 07:46
@frank Oh, jij bent zeker nog heel jong of heel kortzichtig. Letterlijk altijd top drie? Nou AZ is twee keer kampioen geweest, Twente ook een keer. Roda, NAC Heerenveen, Willem II en tig keer Twente zijn in de top drie geïndigd. Waarom zou Vitesse niet kunnen? Winnen overtuigender dan Ajax uit tegen Heerenveen met 0-4. Sterker: in de arena van Ajax gewonnen.
 
Sanderr
 
5
23 oktober 2017 om 11:47
Alleen de top 3 kan in de top 3 eindigen is overdreven. Maar Ajax dat buiten de top 3 eindigt, dat is ook wel héél zeldzaam hoor. De clubs die jij nu als kampioen/top3 noemt waren in de donkere jaren van Feyenoord voornamelijk waardoor een een plekje bovenin vrij was als het ware. Maar eerlijk is eerlijk, waar ik voor het seizoen Utrecht een aardige kans gaf om bij aan te sluiten moet ik nu zeggen dat ik Vitesse toch echt (veruit) het sterkste vind van de niet-top3 ploegen!
 
CoutihnoPSV
 
1
23 oktober 2017 om 11:56
AZ doet het ook echt heel goed hoor!
 
Sanderr
 
2
23 oktober 2017 om 13:14
Ja AZ speelde gisteren een erg goede pot inderdaad maar die vind ik toch nog iets onstabieler dan Vitesse overkomen (zie bijv die 0-2 tegen Excelsior). Vooral FC Utrecht valt me op in negatieve zin, die speelde zó sterk tegen o.a. Zenit in het begin van het seizoen maar hebben nu toch al een flinke berg aan verliespunten te pakken, sonde!
 
Selassi 020
 
4
23 oktober 2017 om 05:06
Maar goed, het kwartje had ook de andere kant op kunnen vallen bij de penalty, gelukkig was Jorgensen zeer zwak in zijn afwerking, en reageerde Onana adequent, maar dat was wel een moment dat het anders had kunnen lopen. Daarna die Kramer erin zetten is gewoon een zwaktebod, was eigenlijk een nekslag die Gio zichzelf uitdeelt. Niet alleen omdat Jorgensen als targetman goed speelde, en daar niet nog een statische tweederangs targetman naast nodig had, maar ook omdat het ons de ruimte gaf om jongens als Dolberg, Neres en De Jong te bedienen, die alle drie heel erg goed zijn in de ruimte benutten. Als van Bronckhorst ajax goed had geanalyseerd, had hij nooit er voor gekozen om één op één te gaan spelen met ons. uiteindelijk prachtige overwinning, werd wakker met een grafkop, ga naar bed zonder hoofdpijn, TOP Dag!?
 
Gaudi
 
2
23 oktober 2017 om 07:37
Dit is de enige reactie van een Ajacied die ik zie, die enig realiteitszin in zijn woorden legt. 1-4 lijkt heel veel en snap tot op zekere hoogte dat dat een hoop verbloemt, maar als mijn elftal zo slecht zou ballen in een topwedstrijd zou ik mij toch even achter de oren krabben. Maarja prima als ze dat onder tafel willen vegen, dan gaan ze gegarandeerd nog een paar keer op hun bek.
 
SuperVO
 
4
23 oktober 2017 om 12:33
Dan ben ik benieuwd welke Ajacied jij hebt horen zeggen dat het een wereldpot was...? Ook Keizer zei dat het niet best was, maar dat het wel lekker is voor het team. Ook zei hij dat de gang van zaken deze wedstrijd ook het gevolg is van 2 felle jagende teams. 2 teams er bovenop vliegen. Je kunt je ook afvragen wat er zou zijn gebeurd als Ajax het over zich heen had laten komen. Dan had men gezegd dat Ajax duidelijk jong en onervaren en Feyenoord Vilhena en El Ahmadi heeft... Ik vind het gewoon sterk van Ajax (en dus de technische staff) dat ze van tevoren hebben bepaald: Feyenoord gaat erin vliegen en wij gaan hetzelfde doen. Wij zorgen alleen dat de toevoer naar Toornstra en Berghuis wordt geminimaliseerd. Toornstra scoorde weliswaar, maar tot die goal heeft hij denk ik de bal niet eens aangeraakt. Vilhena heeft ook geen bal gehad en El Ahmadi heeft alleen kunnen tackelen maar kon niet in het spel betrokken worden om op te bouwen. Oftewel: Ajax heeft de slag om het middenveld gewonnen en bleek uiteindelijk defensief sterker dan Feyenoord.
 
jolano
 
1
23 oktober 2017 om 13:51
Niemand van Ajax heeft aangegeven dat de wedstrijd goed was, van hun kant. Eerst goed nakijken voordat je wat schrijft.
 
Gaudi
 
0
23 oktober 2017 om 17:59
Ach jongens alsjeblieft zeg. Ik wil best al die nieuwsberichten van VZ-VP hier quoten als dat jullie bewijslast oplevert? Kijk alleen al de reacties van een Schone of een Veltman even terug. Je leest er vooral in 'feyenoord stelt teleur', maar dat is zo ontzettend kort door de bocht. Ajax was nauwelijks beter, de 1-4 is zwaar geflatteerd.
 
jolano
 
0
23 oktober 2017 om 19:04
Veltman gaf direct na de wedstrijd aan, dat het slordig was van beide kanten. Schone heb ik dus niet gezien. Maar ze weten heus wel dat het niet goed was, alleen waren ze toch de betere van de 2, anders hadden ze niet gewonnen.
 
Youri1995
 
0
23 oktober 2017 om 13:55
Wat een zaadpot... Verschrikkelijke wedstrijd met een net zo erge scheidsrechter. Wel verwacht dat ajax zou winnen, ondanks dat 1-4 erg geflatteerd is.