Vijfvoudig Frans international ziet geen perspectief en verandert van land
Woensdag, 10 oktober 2018 om 14:08

Geoffrey Kondogbia heeft besloten om zijn interlandloopbaan te vervolgen bij de nationale ploeg van Centraal-Afrikaanse Republiek. De 25-jarige middenvelder heeft al vijf interlands achter de rug bij Frankrijk, maar dit waren allemaal oefenwedstrijden, waardoor Kondogbia nu alsnog kan overstappen.

De middenvelder is opgeroepen om deel te nemen aan de kwalificatiewedstrijden van het land voor de Afrika Cup tegen Ivoorkust. Kondogbia is tot dusver alleen uitgekomen voor Frankrijk. Hij maakte onderdeel uit van het Frankrijk Onder-20 dat in 2013 wereldkampioen werd. Nu heeft Kondogbia echter besloten niet meer uit te komen voor de WK-winnaar.

Kondogbia heeft de hoop op veel speelminuten bij Frankrijk opgegeven, aangezien onder anderen N'Golo Kanté, Blaise Matuidi en Paul Pogba hoger dan hem staan in de pikorde. Raoul Savoy, bondscoach van het Afrikaanse land, wilde Kondogbia bij de vorige interlandperiode al oproepen, maar destijds kampte de middenvelder met een enkelblessure.

Kondogbia maakte zijn debuut voor de huidige wereldkampioen in augustus 2013, toen Frankrijk het opnam tegen België. Daarna kwam hij nog vier keer in actie voor les Bleus, tegen Brazilië, Denemarken, Albanië en Servië. Centraal Afrikaanse Republiek staat momenteel op plek 123 op de FIFA-wereldranglijst. Het Afrikaanse land heeft nog nooit meegedaan aan een WK of Afrika Cup.

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
2
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
4
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
10
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
S-070
 
30
10 oktober 2018 om 14:16
Kondogbia speelt heel sterk bij Valencia, ik vind hem beter dan Nzonzi. Hij had op zijn minst een oproep van Frankrijk verdiend
 
Zinedin
 
9
10 oktober 2018 om 14:20
Heb je gelezen met wie hij moet concurreren bij Frankrijk?
 
VCF-LosChe-VCF
 
17
10 oktober 2018 om 15:47
Pogba speelt op een andere positie dan Kante en Matuidi, daarnaast werkt Kondgobia veel harder dan Pogba die alleen maar wat wandelt op het veld. Snapte ook niet waarom Tolisso en Nzonzi mee zijn genomen naar het WK ipv Kondogbia.
 
Odonkor
 
20
10 oktober 2018 om 14:19
Ik vind dit maar raar, je komt 5 interlands uit voor een land, dit bevalt je niet dus kies je maar voor een ander land.
 
tubes
 
61
10 oktober 2018 om 14:24
Altijd beter dan helemaal niets.
 
Zola86
 
28
10 oktober 2018 om 14:51
Ik zie dit soort reacties vaker langskomen hier. Ik denk dat je er goed aan zou doen om de reactie van Shaka Hislop (wie kent hem nog? :D) bij Espn FC op te zoeken rond de controverse aangaande Mesut Ozil afgelopen zomer. Hislop legt daar haarfijn uit dat veel voetballers met een etnische achtergrond zich niet extreem patriotistisch voelen ten opzichte van het land van hun ouders OF het land waar ze zijn geboren/opgegroeid. Ze voelen een band met allebei. Dat is misschien lastig te begrijpen als je zelf niet zo'n achtergrond hebt (zie ook het verschil in reacties op Ozil van Boateng en Kroos bijv.) maar het maakt het niet minder waar. Als je dus vanuit die dualiteit warme (maar niet extreem sterke) gevoelens hebt bij beide landen, dan kijk je ook op basis van praktische zaken naar het land wat je wilt vertegenwoordigen. Dat kan zijn simpelweg zijn: wie roept me het eerst op? Maar ook; hoeveel speeltijd krijg ik bij land A en land B? Wat zijn mijn kansen op een eindtoernooi? Europese nationale bonden spelen hier ook deels op in door talenten met een etnische achtergrond vroeg uit te nodigen zodat ze niet voor het land van ouders kiezen (zie Kondogbia of Munir bij Spanje) en ik snap best dat spelers dan uiteindelijk wat teleurgesteld zijn als ze uiteindelijk niet meer opgeroepen worden. Je kan dan zeggen: ok, nou jammer dan, dan had je maar een hoger niveauaan moeten tikken..maar ja de concurrentie bij Frankrijk is moordend. Als Kondogbia voor CAR uit kan komen en daar een dragende speler kan worden, misschien een paar eindtoernooien mee kan maken en daarmee zichzelf en zijn familie blij mee maakt is daar niks mis mee toch?
 
Capis
 
5
10 oktober 2018 om 15:11
@odokor: Niemand beweert iets over banden met je andere land van afkomst of dat hij niet daar voor mag kiezen... Mooi verhaal verder en lekker kort ook.... Maar ging er nu puur over dat het vreemd is dat je er eerst wel 5 al voor FR speelt. Blijkt dat je daar er niet gaat komen en dan alsnog switcht. Dat heeft niks met een band met je land te maken ofzo
 
gdoxu
 
9
10 oktober 2018 om 15:30
Hoezo is dat raar dan? Odonkor geeft toch aan dat voor bepaalde jongens een land bijna vergelijkbaar is met een club. Je hebt bv als Amsterdammer automatisch iets met Ajax, maar als Feyenoord je benaderd nadat je het 1e niet hebt gehaald of weinig perspectief hebt dan ga je daar alsnog naartoe
 
AN34
 
3
10 oktober 2018 om 15:30
Dat is dus wel zo. Als je zijn reactie nou maar had gelezen.... Odokor zegt dus dat het zo is dat een speler zich niet meer betrokken voelt voor een land dan voor het andere, en dat het dus weinig uitmaakt voor welk land hij kiest. Waarschijnlijk had FR eerst een lichte voorkeur, maar nu dus duidelijk niet meer, omdat hij voor CAR wil uitkomen.
 
Zola86
 
6
10 oktober 2018 om 15:37
@capis: Volgens mij heb je het over mijn reactie? Odokor zegt dat hij het "maar raar" vindt dat Kondogbia dit doet, ik leg uit waarom dit naar mijn mening niet zo raar is als je verschillende relevante elementen meeneemt..en ja dat is een reactie langer dan drie zinnen, als je er geen zin in hebt om langere reacties te lezen verplicht niemand je daartoe :/. Ik vind het verder apart dat jij je zo zelfverzekerd voelt om voor Kondogbia te spreken en te zeggen: "dat heeft niks met een band met je land te maken ofzo".
 
Shevchenko_7
 
0
10 oktober 2018 om 19:27
Je hoeft geen geleerde te zijn om te begrijpen dat het niks met banden te maken heeft, staat duidelijk dat hij geen uitzicht heeft op speeltijd of een oproep in het Franse elftal, lijkt me ook vrij logisch als je ziet wat er rond loopt, dat jij het afschuift op banden met landen zegt meer over jouw, niemand had het er ook over en er stond ook niks in de tekst over liefde voor je land etc, je komt zomaar met een verhaal.
 
Zola86
 
0
11 oktober 2018 om 00:06
Iets minder mag ook wel grote vriend. Zoals ik hierboven al aangaf reageer ik op het feit dat hij het "maar raar " vindt dat Kondogbia dit doet...het enige wat ik aangeef is dat praktische overwegingen (zoals een gebrek aan speeltijd bij Frankrijk) idd mee kunnen spelen voor Kondogbia en dat het niet raar is dat hij ook voor CAR uit wil komen voor CAR aangezien spelers zoals hij wel degelijk een band met meerdere landen kunnen komen. Ik geef ook aan dat ik me goed kan vinden in een dergelijk verhaal van Shaka Hislop (die in tegenstelling tot jij of ik in een dergelijke positie heeft gezeten, zoek maar op) dus ik weet niet waarom je zegt dat ik "zomaar met een verhaal kom" :/
 
AjaxNL!
 
4
10 oktober 2018 om 14:58
Niet raar, had een geweldig seizoen bij Valencia maar werd nooit opgeroepen. Dat er betere spelers voor hem zijn dat is begrijpelijk, maar had op zijn minst wisselspeler kunnen zijn.
 
NationsFC
 
2
10 oktober 2018 om 15:00
Helemaal niet zo'n rare keuze. Hij heeft de keuze tussen een figurant zijn bij Frankrijk of de ster zijn in de Centraal Afrikaanse Republiek. Z'n broer Evans was ook een international voor dit land. Tevens kan Zouma (van Everton) ook nog voor dit land uitkomen.
 
Capis
 
7
10 oktober 2018 om 15:13
Zou wel mooi zijn als Zouma hier ook voor kiest nog. Zie ik ook voor Frankrijk niet spelen. En voor zo'n land is dat ideaal direct 2 van zulke top versterkingen!
 
VCF-LosChe-VCF
 
12
10 oktober 2018 om 15:50
Zo’n land als CAR kan een heel sterk elftal hebben net zoals vele andere afrikaanse landen, maar die spelers willen allemaal in de rij staan om voor Frankrijk te spelen. Geldt hetzelfde voor Suriname en de Antillen waar ook een geweldig team had gestaan als ze niet allemaal voor “nederland” hadden gekozen, ik vind dat jammer want dan had je veel meer sterke landen op de wereld. Ik had ook liever een Nederlands elftal gezien met Janssens en De Boers ipv El Kattabies e.d
 
Drizzy416
 
7
10 oktober 2018 om 16:55
Wat jij nu zegt is eigenlijk ook al ben jij hier geboren of je ouders of zelfs je opa en oma maar je zult nooit Nederlander zijn.. correct? Dat vind ik zelfs erger dan hele deze kwestie bij elkaar.
 
Primetime
 
0
10 oktober 2018 om 18:32
Zouma heeft al officiele interlands gespeeld dus kan niet meer. Daarnaast is er voor Zouma nog best perspectief. Hij heeft Varane en Umtiti alleen duidelijk voor zich. Met Kimpembe kan hij voor 3e/4e cv concurreren
 
NationsFC
 
0
10 oktober 2018 om 21:15
Even wat research gedaan. Ik zie dat hij 1 keer inviel voor Frankrijk (8 minuten tegen denemarken), maar dit was vriendschappelijk. Tijdens officiele kwalificatiewedstrijden is hij ooit opgeroepen geweest maar nooit gespeeld. Nog geen officiele minuten en mag dus nog gewoon voor de CAR uitkomen.
 
Primetime
 
0
10 oktober 2018 om 21:43
Ja je hebt gelijk, ik zie het. Maar volgens mij ziet Deschamps het best in hem zitten. Zo'n fysiek sterke jongen. Sakho is ook opgeroepen maar daar wint Zouma het wel van. Laporte daarentegen kan beter gewoon voor Spanje kiezen
 
Zermatt_Person
 
0
11 oktober 2018 om 12:20
@Primetime. Zouma heeft helemaal geen officiele interlands gespeeld voor Frankrijk. Hij heeft alleen vriendschappelijke interlands gespeeld. Hij kan dus nog voor centraal afrikaanse republiek spelen.