Vilhena legt aparte manier van juichen niet uit: 'Dat is iets voor mezelf'
Zondag, 26 november 2017 om 07:48

Tonny Vilhena verloor niet één van zijn tien Eredivisie-wedstrijden tegen FC Groningen: zeven zeges, drie remises. De middenvelder nam zaterdagavond een van de twee treffers van Feyenoord in het Noordlease Stadion voor zijn rekening en dat betekent dat hij tot scoren kwam in drie van zijn laatste vier duels met de noorderlingen.

Vilhena vierde zijn treffer met zijn wijsvingers in zijn oren en de tong uit zijn mond. "Dat is voor mezelf. Ik sluit me gewoon af voor de buitenwereld, wil niets horen. Verder ga ik het er niet over hebben", vertelde de middenvelder aan RTV Rijnmond. Het was voor Feyenoord pas de eerste competitiezege sinds 1 oktober. "De wedstrijd tegen Manchester City hebben we goed gespeeld en het vertrouwen meegenomen naar deze wedstrijd. Nu winnen we, maar we moeten van wedstrijd tot wedstrijd leven, dat is het belangrijkste."

Steven Berghuis denkt dat Feyenoord nog altijd een rol kan spelen in de titelstrijd, ook al heeft koploper PSV elf punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. "Het ligt allemaal dicht bij elkaar. Vorig jaar speelden we mindere wedstrijden en toen viel de score wel steeds de goede kant op, nu steeds niet", zo benadrukte de aanvaller in gesprek met de NOS. "Dat neemt niet weg dat we kritisch zijn op ons spel, maar het ligt zo dicht bij elkaar. Gelukkig viel het nu de goede kant op voor ons."

Karim El Ahmadi was opgelucht na de driepunter. "We kregen in de eerste helft wat kansjes en dan denk je: het zal toch niet weer gebeuren?", vertelde de middenvelder en captain aan FOX Sports. "In de tweede helft hebben we de kansen afgemaakt. Dat hadden we wel nodig. Je geeft weinig weg en hebt altijd kans om te scoren vanwege de individuele klasse van sommige spelers. Dat zag je vandaag ook."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
MMarkez
 
82
26 november 2017 om 08:12
Raar figuur. Het zou mooi zijn als sommige spelers (zoals een vilhena) zich normaal zouden kunnen gedragen. Ipv steeds maar verongelijkt te zijn over van alles en nog wat (want men kan er gerust van uit gaan dat dat de reden zal zijn geweest voor dit idiote gedoe).
 
MMarkez
 
49
26 november 2017 om 08:15
Overigens is die berghuis ook niet goed bij zijn hoofd: virtueel 14 punten achter op PSV staan en dan zeggen dat het “dicht bij elkaar ligt”??
 
TheRoscoe
 
0
26 november 2017 om 12:13
Ik had het anders per direct door dat hij doelde op de resultaten van Feyenoord in combinatie met het spel dit seizoen vergeleken met vorig seizoen. Daar kan je voetbalzone niet de schuld van geven, wat heeft een voorsprong van 14 punten van PSV dit seizoen nou te maken met vorig seizoen? Even nadenken.
 
PSVer4ever
 
15
26 november 2017 om 08:24
Ik las dat ook met gefronste wenkbrauwen ja, haha. Hopen mag, maar blijf lekker realistisch joh. 1 wedstrijd weer eens winnen en meteen kunnen ze weer mee doen om de titelstrijd.... Jaja.
 
MMarkez
 
6
26 november 2017 om 08:56
Dat is dan de fout van VZ. Want het staat letterlijk zo in dit artikel.
 
-Misha-
 
17
26 november 2017 om 09:51
@MMarkez, ik zie jou wel vaker gefrustreerd reageren in feyenoordtopics. Jouw interpretatie staat helemaal niet letterlijk in de tekst. En wat een gefrustreerde conclusies maak je op, kan je je niet beter focussen op ajax als je alleen maar negatieve/provocerende (m.b.t je aannames en beledigende opmerkingen richting feyenoordspelers) post?
 
buitenspelval
 
10
26 november 2017 om 11:33
@-Misha-Zoals VZ het hier zo weergeeft in het artikel klopt niet met hoe Berghuis het in het interview stelde. Er worden twee totaal verschillende antwoorden op twee verschillende vragen van Arno Vermeulen achter elkaar geplakt, waardoor er een suggestie wordt opgewekt, dat het zo bedoeld is.`Steven Berghuis denkt dat Feyenoord nog altijd een rol kan spelen in de titelstrijd, ook al heeft koploper PSV elf punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. "Het (hij zei: voetbal) ligt allemaal dicht bij elkaar. Vorig jaar speelden we mindere wedstrijden en toen viel de score wel steeds de goede kant op, nu steeds niet."Je kunt deze passage op twee manieren lezend opvatten: Berghuis die stelt dat Feyenoord nog een rol van betekenis kan kan spelen, hij vindt namelijk dat `het allemaal dicht bij elkaar ligt.` Of Berghuis, die bedoelt dat voetbal qua score allemaal dicht bij elkaar ligt.VZ plakt twee citaten van Berghuis achter elkaar alsof het zo gezegd en bedoeld is. Maar dat is niet zo. Tussen de twee citaten zaten zelfs nog drie, vier vragen, over City en Haps o.a.1. Vermeulen: "Is het louter toeval, dat je deze keer wint en vorige keer verloor of gelijkspeelde?" Berghuis: "Voetbal ligt allemaal dicht bij elkaar. Vorig jaar speelden we mindere wedstrijden en toen viel de score wel steeds de goede kant op, nu steeds niet."2. Vermeulen: "Jullie kijken nu van week tot week om zoveel mogelijk punten bij elkaar te graaien?" Berghuis: "Ja, wat moet je anders doen, we geloven nog steeds in heel veel.." Vermeulen: "Waarin?" Berghuis: "Ja, ik geloof nog steeds dat we mee kunnen doen om de bovenste plek."Deze citaten hebben niks met elkaar van doen. De aan elkaar geplakte zijn suggestief en verkeerd,Je onvriendelijke reactie op MMarkez is daarom ook totaal misplaatst. Je opmerking van geen basisschool gevolgd hebben en niet begrijpend hebben leren lezen denigrerend, dat hij `gefrustreerde` conclusies trekt onterecht, het een negatieve, provocerende post is met onterechte aannames en beledigende opmerkingen richting Feyenoord-spelers totaal onnodige, misplaatste opmerkingen . En dan Ajax er nog bijhalen. Waar haal je het vandaan allemaal, je toontje, conclusies en wijzende vingertje. De enige die hier beledigd ben jij toch echt.
 
-Misha-
 
3
26 november 2017 om 12:10
Aannames over `verongelijkt zijn` en spelers `niet goed bij zijn hoofd` noemen is toch echt een speler beledigen of op zn minst negatief bejegenen. Dan kan je hem als mede ajacied wel proberen te verdedigen met een heel betoog hoe het stuk tekst tot stand kwam, echter Markezz doet nu alsof zijn interpretatie de enige juiste interpretatie is... dan kan je minstens een reactie terug verwachten met hetzelfde toontje...
 
buitenspelval
 
3
26 november 2017 om 13:06
Het begint al met de opmerking, dat ik hem als mede-Ajacied probeer te verdedigen. Een ultieme aanname. Waar baseer je dat op? Voor mij is het zelfs totaal niet duidelijk en relevant, dat Markez een Ajacied is. Laat staan dat ik hem om die reden zou moeten verdedigen. Waar gaat dat over? Wat heeft Ajax er mee van doen in deze discussie...Dat je blijkt geeft er moeite mee hebben, dat ik met argumentatie één en ander uiteen zet hoe het interview werkelijk tot stand kwam en er hier op VZ een verkeerde suggestie wordt gewekt, die menigeen de wenkbrauwen kan doen fronsen, is nogal bedenkelijk. Zoals gezegd kun je de passage op twee manieren opvatten of interpreteren. Als men dat (niet onlogisch) doet, zoals MMarkez het interpreteert, kan je bij jezelf denken: die Berghuis is raar en schijnbaar niet goed bij zijn hoofd als hij denkt dat Feyenoord nog dicht tegen PSV aanzit qua punten. Die verwarring kun je vooral bij VZ-schrijver neerleggen. De andere interpretatie is dat Berghuis het tweede bedoelt: de score had vaak twee kanten op kunnen vallen. Zoals jij het leest.Jij stelt dat doet alsof MMarkez zijn interpretatie de enige interpretatie is, maar doe jij niet precies hetzelfde? Nog afgezien van het feit, dat jij een aanname doet, dat dat überhaupt daadwerkelijk zo het geval is. De pot verwijt de ketel. Wat betreft Vilhena zijn rare viering: het lijkt me nagenoeg duidelijk dat het een uiting van verongelijkt gedrag is. Dat kan een blinde zien. Je hoeft geen groot licht te zijn om aan te nemen, dat Vilenha dat daarom opvoert.Dat je dat als legitiem startschot ziet om met een reeks aan beledigingen te komen vind ik misplaatst en bedenkelijk.Daarnaast kom jij in je twee reactie met geen enkel inhoudelijk argument om jouw interpretatie te verduidelijken en de zijne te weerleggen. Dat jij het normaal vindt dat hij een zodanige reactie kan verwachten met hetzelfde toontje, vind ik een aparte gedachtenkronkel. Hij valt jou of een ander lid nergens persoonlijk aan. Jij hem onnodig wel.
 
-Misha-
 
2
26 november 2017 om 14:00
Plaatje de arena nummer 14, die ajacied. Maar je hoeft er niet zo gevoelig om te reageren. Jullie zijn beide ajacieden, en je verdedigd hem toch? Maargoed als jij het normaal vind om iemand niet goed bij ze hoofd te noemen omdat hij een andere mening heeft dan jij dan zijn we uitgepraat. Man man man....
 
buitenspelval
 
3
26 november 2017 om 14:21
Doe toch niet zo zielig -Mischa-. Ik ben voor Ajax ja, nou en? Is dat relevant in deze discussie dan? En zou ik overgevoelig reageren? Mede omdat `wij` allebei Ajacied zijn? Tja, wat moet ik nou met zulke kul... Nee, mijn reden was niet om Mmarkez als Ajacied te verdedigen. Zijn avatar met de Arena zie ik zelfs nu pas (op m`n mobiel 0,5cm x 0,5cm). Voor jou is dat blijkbaar een rode lap, voor mij een ongezien detail. Ik kom enkel met een uitleg om de verwarring in het artikel te verklaren en verbaas me daarnaast over jouw agressieve toonzetting. That`s all. Verder heb ik nergens gezegd dat ik het normaal vinden iemand niet goed bij hoofd te noemen, die een andere mening heeft, dat is sowieso niet mijn stijl. Dat leg je mij in de mond voor de duidelijkheid, dus dat kan ook geen reden zijn om uitgepraat te zijn. Ik vraag me nog steeds af wat je nu eigenlijk inhoudelijk allemaal vindt van mijn eerste post. Ga daar eens op in als je wil discussiã«ren, Edit: ik zag dat je je opmerking in je eerste reactie op Mmarkez aangepast heb en je denigrerende opmerking, dat hij geen basischool heeft genoten, dus nooit begrijpend lezen heeft geleerd, hebt verwijderd. Tot inzicht gekomen dat zulke opmerkingen te ver gaan en niet een normale manier van reageren en converseren is?
 
TheRoscoe
 
6
26 november 2017 om 12:07
Het zou mooi zijn als sommige mensen niet zulke overtrokken conclusies zouden trekken aan een simpel gebaar wat makkelijk te verklaren valt. Maar hij doet zoiets en mensen zoals jij lijken altijd zo overdreven veel aanstoot aan te nemen, alsof hij persoonlijk jou addresseert met zijn gebaar. Gewoon een simpele kwestie van dat de resultaten slecht zijn, iedereen praat over de slechte resultaten van Feyenoord en dat hij gewoon kop in het zand zet omdat je er anders continu mee bezig bent. Als hij dat precies zo zegt in een interview, klaagt niemand. Als hij precies hetzelfde wilt weergeven met een gebaar tijdens een doelpunt, verliest iedereen zijn shit. Mensen hebben graag het beeld van voetballers als onderpresterende, verwende primadonna's en zoeken graag naar dit soort momenten om te gaan klagen omdat het hun beeld bevestigt. Ik vind het onnodig zuur, je maakt je teveel druk en ik snap dan heel goed dat voetballers als Elia en Depay zeggen dat ze soms moe worden van Nederland. Het is teveel gezeik en teveel mensen die alles onder een bepaalde context van ondankbaarheid of zoiets moet zetten.
 
profoff
 
18
26 november 2017 om 08:23
Altijd mooi die voetballer laat. Ik lees het niet ik hoor het niet. Ik weet wel precies waar het over gaat en er op reageren. Nou met deze wereldoorlog heeft hij de critici wel de mond gesnoerd.
 
Sverige4u
 
67
26 november 2017 om 08:23
Eerst stoer doen en laten blijken dat de kritiek van de buitenwereld je niets doet..en vervolgens te slap zijn om echt uitleg te geven. Beperkte speler is het, die blij mag zijn dat hij bij een club als Feyenoord in de basis staat.
 
-Misha-
 
11
26 november 2017 om 09:56
Ach je kan het ook zo zien, Vilhena is geeomotioneerd door het gezeik (al dan niet terrecht) na een doelpunt laat jeje emoties even te baas en uit je je op deze manier. Na de wedstrijd blijf hij verstandig, houd zich in en zegt er niks over. Dat vind ik toch echt wel sterker dan de discussie aangaan met de journalist omdat Vilhena het niet eens is met de kritiek op hem. Want het gaat natuurlijk twee kanten op, er mag kritiek op hem wordenngeuit... maar daar mag hij dan zich ook over uiten toch? (behalve op voetbalzone, daar mag de speler nooit kritiek pareren.)
 
PeterVermeuIen
 
34
26 november 2017 om 08:24
`Dat is iets voor mezelf`Je hoeft ook niet te laten zien, dat kun je ook thuis doen, Vilhenia! Als je zo gedraagt dan vraag je hier om. Vilhenia deed dit zelfs twee keer, kennelijk houdt hij hier zich al de hele tijd bezig...
 
BlindeVogel
 
8
26 november 2017 om 10:52
Precies. Dit soort mannetjes zijn allemaal zo makkelijk te categoriseren , ze hebben allemaal dezelfde kenmerken. Die denken dat na weken als een dwijl gespeeld te hebben dit allemaal goed te kunnen maken met 1 goal, alsof die periode daarvoor niet bestaan heeft en ook de bijbehorende en terechte kritiek ongepast was. Als je dat interview van RTV Rijnmond ook ziet, wat een misplaatste arrogante en storende houding. Die moet je gewoon niet meer voor de camera zetten, nog erger dan Memphis. Ik hoop dat Vilhena volgend jaar niet meer bij ons voetbald. Heeft altijd 100 gegeven maar dit soort mannetjes met zo weinig zelfreflectie kan je beter kwijt dan rijk zijn. Maar bovenal is hij gewoon een erg matige en beperkte speler die niet meer heel veel beter wordt. Misschien wel de meest overhypte Eredivisiespelers van de afgelopen jaren geweest.
 
eCKe
 
9
26 november 2017 om 09:26
Als je zo juicht en deze verklaring geeft, is dat niets minder dan een contradictio in termis.
 
Wisconsin
 
17
26 november 2017 om 09:39
Je bedoelt contradictio in terminis? Hoezo eigenlijk? Hij geeft non-verbaal als verbaal aandat ie niets van de "buitenwereld" wil horen, daar zit geen tegenstelling in. Dat ie indirect natuurlijk wel gevoelig is voor kritiek is duidelijk,maar daar hebben wel meer spelers last van.
 
BarryCopa
 
7
26 november 2017 om 09:42
Wat Wisconsin zegt, wel een goede poging eCKe, duimpje!
 
Master D
 
15
26 november 2017 om 09:45
Een ontzettend domme jongen. Als je niks van de buitenwereld wilt horen, moet je ze ook geen voer geven om iets te laten horen. Met deze manier van juichen weet je waar het de komende week over zal gaan in de media. Voor de rest totaal ongepast dit gebaar. Als ie slecht speelt mag dat benoemd worden, net zoals dat ie vorig seizoen terecht lof kreeg voor zijn spel. Schijnbaar is dit zo'n type speler waar we het alleen over mogen hebben als ie het goed doet en in een mindere periode moeten we ons kop houden.
 
peinke
 
2
26 november 2017 om 09:53
Als je in de afgelopen periode zo matig hebt gepresteerd dan krijg je wel eens kritiek om je oren. Dat moet je dan ook als prof-speler voor lief nemen. Zo reageren is nogal dom en ongepast en verschaft je heus geen credits bij je achterban.
 
TrebleX
 
3
26 november 2017 om 09:54
De spelers moeten echt ophouden met die achterlijke gedrag na het maken van een doelpunt. Ik heb dit nog nooit gezien bij spelers als Gullit, Vanenburg, Romario, Van Basten, Koeman, Bergkamp, Robben etc. Dit zijn wel spelers van wereldklasse geworden.
 
CocoAfc
 
3
26 november 2017 om 10:09
Wordt hier doodmoe van. Of je doet iets en je staat erachter of je houd gewoon je gebaren bij je en gaat keihard aan de slag. Wat een zielig gedoe weer.
 
tinus45
 
7
26 november 2017 om 10:09
Elke keer een soort van statement maken als hij scoort en dan zeggen dat die gebaartjes voor zichzelf zijn....jaja. Doe het dan lekker thuis op je kamer voor de spiegel....vet cool man. Menig voetbalkijker stoort zich aan al die gebaartjes van voetballers....heeft niets met voetballen te maken alleencmaar met het uiten naar anderen van een soort frustratie.
 
hardgras
 
0
26 november 2017 om 10:44
Sneu gedrag van een volwassen vent. Maar daar hebben neer voetballers last. In dit geval is de kritiek terecht. Het voetbal is niet om aan te gluren en daar waar Feijenoord voor staat "Geen woorden maar daden" komt er ook niet van. Dus het zou Vilhena sieren om de hand in eigen biezem te steken in plaats van dit zielige gedrag te vertonen !
 
Hootch30
 
1
26 november 2017 om 10:44
Voetbal is een teamsport en als je scoort, scoor je voor je team. Als je juicht, juich je voor je team. Maar het lijkt wel of Vilenha alleen maar met zichzelf bezig is en niet met Feyenoord.
 
JustDutch101
 
4
26 november 2017 om 10:58
Ik als Feyenoord fan raakte zo gefrustreerd hiervan. Kritiek hoort erbij bij voetbal. Wil je de complimenten en prijzen als het goed gaat, moet je ook bereid zijn de kritiek te verduren als het straks slecht gaat. Bij onterechte kritiek kan ik het nog begrijpen, maar gisteravond speelde hij ook gewoon weer matig. Mist (alweer) een gigantische kans door gewoon weer technisch fout op de schoen te nemen. Dan scoort ie een makkelijke intikker op open doel, en is gelijk alle kritiek ineens onterecht. Wat raar dat je Robben en Messi nou nooit zo raar zag juichen terwijl die ook de nodige onterechte kritiek over zich heen hebben gehad in al die jaren.
 
-Misha-
 
0
26 november 2017 om 12:13
Je mag dus wel kritiek verduren, maar niet pareren? Robben had ook rare trekjes met zn handen bij bepaalde doelpunten... Er wordt zo overdreven en inconsistent in dit topic gereageerd, niet normaal.
 
hardgras
 
1
26 november 2017 om 12:42
Jou reacties doen het lijken alsof je Vilhena in persoon bent! Het is een forum en het staat iedereen vrij om zijn mening te geven. Ben je het er niet mee eens plaats dan een inhoudelijke reactie met goede argumenten of neem het voor lief en negeer het. En dat is wat Vilhena ook moet doen. Kritiek pareren met goed voetbal en niet met zinloze, kritiek oproepende, gebaartjes.
 
Patroo
 
3
26 november 2017 om 11:11
Voetballers lijken wel showbizz-sterren tegenwoordig. Expres controverse veroorzaken voor meer FB en Instagram volgers? Ik ben ondertussen wel een beetje klaar met deze 'verongelijkte' jongens. Altijd maar de rol van slachtoffer spelen, maar nooit even zelf ten rade gaan waarom dat eigenlijk is. En zodra ze een wedstrijd gewonnen of gescoord hebben, is het altijd weer die schaamteloze vingertjes voor de mond of in de oren. Hee Tonny, even een update. Jullie hebben nog steeds maar 1 uit 7 gewonnen, staan 14 pts achter op de nr 1 en hebben ongeveer de slechtste prestatie ooit geleverd voor een Nl'se club in de CL. Chapeau!
 
droppie
 
1
26 november 2017 om 12:09
Waarom doe je dit? Zeg ik lekker niet... Typisch groep 1 gedrag van de basisschool, alleen dan worden ze op de gang gestuurd.
 
-Misha-
 
0
26 november 2017 om 12:28
Vilhena is geeomotioneerd door het gezeik (al dan niet terrecht) na een doelpunt laat je je emoties even te baas en uit je je op deze manier. Na de wedstrijd blijf hij verstandig, houd zich in en zegt er niks over. Dat vind ik toch echt wel sterker dan de discussie aangaan met de journalist omdat Vilhena het niet eens is met de kritiek op hem. Want het gaat natuurlijk twee kanten op, er mag kritiek op hem worden geuit... maar daar mag hij dan zich ook over uiten toch? Althans je zou haast denken dat dit behalve op voetbalzone geld, daar mag de speler nooit kritiek pareren.