Vink complimenteert uitblinker tijdens interview: 'Je was écht overal!'
Donderdag, 26 augustus 2021 om 21:30

Vitesse zorgde donderdagavond voor een stunt door in de play-offs van de Conference League te winnen van Anderlecht (2-1). Voor Marciano Vink en Kees Kwakman was Matús Bero de absolute uitblinker aan de zijde van de Arnhemmers. Vink kreeg tijdens het interview na afloop met de 25-jarige middenvelder de kans om prachtige complimenten uit te delen.

Bero verscheen zonder shirt voor de camera's van ESPN. "Ik heb mijn shirt gegeven aan degene die me deze vlag gaf", legde hij uit. "Ik ben heel blij om de Slowaakse vlag te zien in Arnhem, dat is prachtig voor mij. Het was een droom voor ons om de groepsfase te halen. Het is een prachtige stap voor de stad en de spelers. Je weet nooit wat er kan gebeuren. We genieten van het moment en zijn heel blij."

Het was volgens Pascal Kamperman de beste wedstrijd van Vitesse in hele lange tijd. "Ja, daar ben ik het mee eens", aldus Bero. "Het was een grote wedstrijd. We wilden allemaal ons best doen en we hebben het geflikt. Ik ben blij met mijn prestatie vandaag, maar ik kan altijd beter. Ik weet waar ik aan moet werken. Ik blijf altijd nederig, omdat ik meer kan geven." Vervolgens kreeg Vink de kans om Bero toe te spreken. "Je was écht overal, écht overal. Ik was voor je aan het applaudisseren, ook omdat je kalm aan de bal was. Echt heel goed gedaan", aldus Vink. De woorden maakten Bero 'heel trots'. "Maar ik kan je verzekeren dat ik nog beter zal zijn de volgende wedstrijden", zei de Slowaak erbij.

Toen Bero terug het veld op was om feest te vieren, ging Vink verder in op de prestatie van de Vitesse-middenvelder. "Hij was echt, echt fantastisch, absoluut de man van de wedstrijd", aldus Vink. "Hij heeft denk ik de meeste meters gemaakt van het hele team. Hij speelde op het middenveld met Yann Gboho en Sondre Trondstad, en zij moesten de hele breedte van het veld overbruggen. Hij nam het voortouw. Als hij naar voren sprintte, dan hield hij toch die Lior Refaelov in de gaten. Dan zie je dat hij echt gefocust is. Dat hij één doel had: deze wedstrijd winnen. Dit is een winnaar."

Ook Kwakman sprak lovend over Bero. "Het is ook een beetje een onderschatte speler. Hij speelt toch al wat jaartjes bij Vitesse. Hij is niet de meest technische en hij is niet altijd in beeld. We hebben het altijd over Oussama Tannane en Riechedly Bazoer, maar dit is wel een stille kracht bij Vitesse. Ook aan de bal was hij fantastisch en de intensiteit waarmee hij blijft lopen. Bero was echt geweldig."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
thomas_
 
6
26 augustus 2021 om 21:39
Ergerde me wel dood aan dat steenkolen Engels van Pascal Kamperman. Man man, dat hield niet over. Heel knap gedaan van Vitesse: ik zag het nog misgaan na die 2-1, maar heel knap stand gehouden.
 
MiltonKeynes
 
22
26 augustus 2021 om 21:55
Dat is typisch Nederlands om kritiek te geven op het accent van een commentator in plaats van te beoordelen of het goed Engels is. Ooit Duitsers, Fransen, Italianen of Spanjaarden Engels horen spreken? Daar is 9 vd 10x het accent ook dominerend (en storend), maar ze beheersen de taal en kunnen een boodschap overbrengen. Daar gaat het om. Goede prestatie van Vitesse, met alle ploegen gekwalificeerd kan Nederland lekker punten scoren
 
Bobiku29
 
2
27 augustus 2021 om 05:08
Ik vind het tegenwoordig typisch Nederlands om te zeggen dat dingen typisch Nederlands zijn. Los daarvan heb je overigens wel gelijk, ik erger me ook totaal niet aan Kamperman
 
Schwarz
 
2
27 augustus 2021 om 00:08
Lijkt me niet super gezond je aan zoiets triviaals zo erg te storen
 
sil445
 
15
26 augustus 2021 om 21:48
Voor mij was Wittek toch wel echt veruit de beste. Bero is inderdaad een sterke die overal is, maar heeft net niet dat voetballend vermogen. Speelde vandaag inderdaad een prima pot zoals velen bij ons.
 
@1892
 
12
26 augustus 2021 om 22:17
Wat een heerlijke pot voetbal was dat vanavond bij Vitesse. Blij dat ik samen met mijn zoon opnieuw getuige was van een stukje Vitesse geschiedenis. Erg sfeervol en wat een werkethos bij Vitesse. Voor elke meter werd geknokt en Bero nam als aanvoerder echt de boel op sleeptouw. Na de 2-1 was het toch weer even billen knijpen (zoals we dat gewend zijn in Arnhem). Wat een feest. Heerlijk!
 
ElFaraonDCamas
 
8
26 augustus 2021 om 23:01
Het was inderdaad weer een van die magische avonden in de dome. Wat hebben we genoten, bedankt vites! Wat is een avondje europa langs de rijn zonder een beetje billenknijpen. Vond ik openda ook erg sterk. Wat heeft die een lopen zwoegen. Wie ik wel wat zwak vond spelen is de spits. Ook denk ik dat we zeker nog wel 2/3 spelers voor in de breedte kunnen gebruiken. Wie weet heeft chelsea nog wat rondlopen
 
026vitesse
 
1
26 augustus 2021 om 23:34
Ach, zou het een ouderwets avondje Vitesse zijn zonder een beetje angstzweet tussen de billen in de laatste 5 minuten? De sfeer was in ieder geval goed en ik heb het gevoel dat er aardig wat positiviteit onder de supporters zit bij Vitesse. Zoals iedere Vitesse fan weet is dat wel anders geweest de afgelopen jaren. Laten we hopen op het beste en laten we in ieder geval proosten op 3 mooie wedstrijden Europees in de dome aankomend seizoen!
 
-NEC-
 
3
27 augustus 2021 om 00:06
Zeker goed voor het Nederlandse voetbal. Bovenal ook gewoon een knappe prestatie van Vitesse natuurlijk!
 
Vivivan Dun van den Hoven
 
5
26 augustus 2021 om 22:52
Toch knappe overwinning van Willem II zo met terugwerkende kracht????
 
Bobiku29
 
3
27 augustus 2021 om 05:11
Afgetekend winnen in de Gelredome is eigenlijk zelfs voor elke eredivisionist knap. Denk dat niemand er graag naartoe gaat