Virgil van Dijk blijft kalm na nieuwe misstap: 'Laten we ook blijven genieten'
Maandag, 4 februari 2019 om 23:47

Virgil van Dijk bewaarde de rust na het tweede gelijkspel op rij van Liverpool in de Premier League. "Het is zoals het is", stelde de verdediger van de koploper van Engeland na de 1-1 remise bij West Ham United. "We staan nog steeds bovenaan en zitten nog steeds in de titelrace. Laten we ook blijven genieten." Liverpool nam de leiding via Sadio Mané, maar nog voor rust tekende Michail Antonio voor de eindstand.

Liverpool verspeelde vorige week woensdag ook al punten tegen Leicester City (1-1). De Merseyside-club heeft nog maar drie punten meer dan nummer twee Manchester City, dat zondag zelf met 3-1 van Arsenal won. Tottenham Hotspur, dat zaterdag met 1-0 van Newcastle United won, heeft de achterstand tot vijf punten verkleind. Er zijn nog dertien speelrondes te gaan in de Premier League. In de jacht op de eerste landstitel sinds 1990 speelt Liverpool zaterdag in eigen huis tegen Bournemouth.

Liverpool oogde vermoeid en kon niet camoufleren dat het de geblesseerde Georginio Wijnaldum, Joe Gomez en Trent Alexander-Arnold miste. "Ik denk dat we ook over goede vervangers beschikken", zei Van Dijk. "We hebben een brede selectie. West Ham United heeft goed verdedigd. Ze maakten het ons lastig." Manchester City speel zaterdag thuis tegen nummer vier Chelsea, terwijl Tottenham op dezelfde dag in eigen huis tegenover Leicester City staat.

Everton hoopt woensdag op herrijzenis Theo Walcott tegen Manchester City

Wanneer Manchester City woensdag weet te winnen van Everton, neemt de titelverdediger op doelsaldo de eerste plek over van Liverpool. De regerend landskampioen heeft echter al jaren niet meer twee competitieduels van Everton in een seizoen gewonnen.Lees artikel

"We moeten blijven gaan. Wat kunnen we anders doen? We bekijken het per wedstrijd. Nogmaals, we moeten juist genieten van de druk. Je kan ook voor helemaal niets spelen, maar wij zijn nog in de race." Wanneer Manchester City woensdag weet te winnen van Everton, neemt de titelverdediger op doelsaldo de eerste plek over van Liverpool. De ploeg van Josep Guardiola heeft dan wel een wedstrijd meer gespeeld dan the Reds.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
8
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
5
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
 
5
5 februari 2019 om 00:09
Denk dat City ze nog wel voorbij gaat. Liverpool zakt weer eens weg nu er meer druk bij komt. Als straks de CL weer begint zie ik ze de titel verspillen aan City, die hebben meer srvaring en een bredere selectie.
 
Barcca
 
29
5 februari 2019 om 00:13
Ik begrijp de resultaten van de laatste weken. Ze willen gewoon genieten van de spannende titelstrijd. Zonder gekkigheid. Wie wil je laten genieten? De neutrale kijker ja, want voor de competitie is het leuk ja. Zelfs Spurs doen nu mee op de ranglijst. De Liverpoolfans worden hier echt gek van. Als je geniet van de druk dan begrijp ik deze resultaten. Het is duidelijk dat ze niet met de druk kunnen omgaan, dus wat valt er te genieten. Zo dichtbij en dan zulke resultaten neerzetten. Tuurlijk is het niet over, maar de kansen worden steeds kleiner gezien het speelschema en de druk die het met zich meebrengt.
 
DStudge15
 
11
5 februari 2019 om 01:10
City kan morgen ook punten verspelen op Everton. Dat hoop ik toch ?? Daarna komt Chelsea op bezoek dus dat kan ook nog. Ik hoop op een weergaloze Hazard. Man Utd kan City een plezier doen en Everton kan Liverpool een plezier doen. Het wordt nog spannend hoor pfff
 
ZlatanUnited
 
0
5 februari 2019 om 08:21
Ben het met je eens Zoals elke seizoen heeft Liverpool een dipje in jet begin van het nieuwe jaar. Waar ze uiteindelijk veel punten verspelen. Allemaal prima idd dat ze “zogenaamd genieten” op dit moment. Maar als je aan het eind van het seizoen geen prijs of kampioen bent geworden gaat dat echt wel aan je knagen. Uiteindelijk draait het wel om de prijzen. Anders had je wel bij een mindere club gespeeld. Daar speel je voor je plezier. Bij top clubs speel je om resultaat. Mss is dat wel het probleem van Liverpool. Het is allemaal beetje verdreven gedoe vind ik. Dat er allemaal niks aan de hand is. Of we wel of geen kampioen worden. Als we maar plezier erin hebben. Wat je zegt...de Liverpool dans zullen gek worden. Het wordt sowieso een spannende mooie race voor de eerste 6 clubs. Voor kampioenschap en plek voor de CL
 
AadjeMos
 
1
5 februari 2019 om 08:50
Van Dijk moet eens in de spiegel durven kijken. Speelt al weken als een natte krant. Zou hem niet eens bij de beste 10 centrale verdedigers van de wereld scharen. Hij staat stil in zijn ontwikkeling, maakt nog steeds dezelfde foutjes. Wellicht kan hij een stap terug doen, naar een Everton of Leverkusen om zich te ontwikkelen.
 
kleinegeneraa7
 
8
5 februari 2019 om 08:56
Ja straks gaat die nog slechter presteren, en kan die in aanmerking komen voor een afkoopsom, of niet aad? Hoop dat je niet zelf gelooft in de onzin die je net heb zitten verkondigen, of dat het sarcasme is. Ik hoop op het tweede, maar met zo'n naam verwacht ik het 1e.
 
Barca fcg
 
1
5 februari 2019 om 08:56
Kijk je dan wel elke wedstrijd volledig? virgil is een beest achterin, als hij 1 foutje maakt speelt hij direct al weken als een natte krant? (laatst stond er nog ergens dat als hij ziek was en het zou overal weg komen dat hij sochtends nog steeds een clean sheet had, en ze zijn nog wel eens kritisch voetbalsupporters) maar even weer ontopic: Ik hoop dat liverpool weer eens kampioen word. mooie club , mooi stadion met een geweldige sfeer! het zou wel eens mooi zijn