Virgil van Dijk vervult hoofdrol in krankzinnige Merseyside derby
Zondag, 2 december 2018 om 19:11

Liverpool heeft de Merseyside derby tegen Everton zondag in extremis gewonen. De stadsderby leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar in de zesde minuut van de blessuretijd zorgde Divock Origi toch nog voor het krachtsverschil: 1-0. De Belgische spits kopte van dichtbij binnen, nadat een ogenschijnlijk kansloze poging van Virgil van Dijk via de bovenkant van de lat terug het veld in was gestuiterd. Daardoor blijft het verschil tussen Liverpool en koploper Manchester City in de Premier League slechts twee punten.

Liverpool bleef zonder nederlaag in zijn laatste zeventien officiële ontmoetingen met Everton, maar the Reds hadden ditmaal een stuk meer te duchten van de stadsgenoot. Everton verkocht zijn huid duur op Anfield en kreeg na vier minuten voetballen de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Lucas Digne bracht de bal uit een vrije trap in het strafschopgebied van de thuisploeg, waarna Yerry Mina geheel vrijstaand kon inkoppen. De kopbal van de Colombiaanse verdediger miste echter richting, waardoor Alisson Becker met de schrik vrijkwam. Even later vuurde Sadio Mané aan de overzijde rakelings over en trapte Mohamed Salah in kansrijke positie naast de bal.

De openingsfase speelde zich in een moordend tempo af, maar Everton hield verdienstelijk stand en kreeg na twintig minuten voetballen zelfs de grootste kans in de eerste helft. André Gomes werd met het hoofd bediend door Theo Walcott, maar de Portugese middenvelder kopte vervolgens van dichtbij op Allison, die daarna op de doellijn werd geholpen door Joe Gomez. Een kwartier later kreeg Xherdan Shaqiri een enorme kans voor Liverpool: de Zwitserse aanvaller moest oog in oog met Jordan Pickford zijn meerdere erkennen in de doelman van Everton. Op slag van rust zette Gylfi Sigurdsson met een intelligente pass Walcott nog alleen voor Allison, maar de Braziliaanse doelman wist het gevaar uiteindelijk in de kiem te smoren.

Liverpool begon sterk aan het tweede bedrijf. Salah schoot drie minuten na de onderbreking na voorbereidend werk van Georginio Wijnaldum naast en kort erna deed Mané hetzelfde. Everton kreeg daarna weer wat meer grip op de wedstrijd en hield de thuisploeg na een hachelijke begin van de tweede helft betrekkelijk eenvoudig van het doel af. Dat deed Klopp er twintig minuten voor tijd toe besluiten Naby Keïta in te brengen voor Shaqiri en even later maakte ook Daniel Sturridge zijn opwachting als vervanger van Salah. In de slotfase voerde Liverpool de druk nog flink op, wat drie minuten voor tijd resulteerde in een enorme kans voor Origi. Nadat Van Dijk een hoekschop met het hoofd had verlengd, schoot de Belgische invaller van dichtbij echter op de lat. Daarna leek Liverpool genoegen te moeten nemen met een puntendeling, maar in de zesde minuut van de blessuretijd sloeg Origi toch nog toe.

2 december 2018 om 19:13
Zeer entertainende wedstrijd, maar de kwaliteit van beide teams was niet echt om over naar huis te schrijven. Salah in de spits, stop daar gewoon mee. Liverpool wint gelukkig wel lullig, wat een pijnlijke manier om de derby te verliezen voor Everton.

2 december 2018 om 19:24
Klopt ben ik met je eens. Geloof het of niet ik loop al sinds dat sturridge weer fit is te schreeuwen om die man basis te zetten. Invorm een van de beste spitsen in de wereld.

DStudge15

8
2 december 2018 om 19:28
Nou Rodeleeuw daar ben ik het niet mee eens. Hij was zeker een van de beste ter wetreld als hij in vorm was maar dat was grotendeels te danken aan zijn zieke versnelling. Die is hij precies verloren

15
Speelt de laatste tijd toch meer als een 10? Salah in de spits, Mane links en rechts gewoon niets

RodeLeeuwGS

4
2 december 2018 om 19:59
Heb je gelijk in. hij is mindersnel geworden maar nogsteeds een beest. Als hij basis speelde liet hij zich ook weer zien. Als die man speel minuten krijgt en inform is heeft een linkerbeen waar je U tegen zegt.

DStudge15

2
2 december 2018 om 20:21
Ja hij had daarnet wel mogen uithalen met die linker in pkaats van zich vast te dribbelen. 9 van de 10 zat die erin haha

emielpsv4

8
Fout van pickford vind hem sowieso wat te klein voor een keeper. Maar wat heerlijk voor de strijd met Manchester City dat ze alsnog winnen.

SuperBoeren9

36
2 december 2018 om 19:15
Hij kwam gewoon boven de lat uit, hij had hem gewoon moeten laten gaan dan was hij over.

038azesletters

4
Nou hij kwam er nauwelijks bovenuit, uiteindelijk had die hem natuurlijk moeten laten gaan maar een langere keeper was er wel bijgekomen denkik

AjaxxxLove

8
2 december 2018 om 23:08
Nauwelijks zwanger is ook zwanger. Casillas was ook geen lange keeper maar was wel de beste ter wereld in zijn hoogtijdagen. Lengte zegt niet alles.

azchelsea

12
2 december 2018 om 19:14
Ontzettend leuke eerste helft met veel kansen en een wereldactie van gomez. Tweede helft viel wat tegen, maar een gelijkspel was wel verdiend geweest. Wat is dit balen zeg, anders was Chelsea toch weer op 3 punten gekomen van liverpool. Ook op zo’n zure manier... Liverpool heeft sowieso vaak genoeg mazzel gehad dit seizoen met wedstrijden die de andere kant op hadden kunnen vallen.

VasseLFC

48
Nou wat een mazzel... Liverpool had een penalty moeten krijgen bij de handsbal bij dat schot van Sturrigde.

KEIZER!

17
Op basis van 1 helft gelijkspel verdiend? Liverpool heeft 2 helften geprobeerd te winnen. Everton liet het na 1 helft af weten.

MichTheRed

23
2 december 2018 om 19:18
Mazzel ? Vond ik wel hands van Sigurdsson en vergeet niet de onterecht afgekeurde goal van Mané op Arsenal.... Beetje kort door de bocht gedacht van jou.

Jur77

5
2 december 2018 om 19:58
Die van Mane werd uiteindelijk terecht afgekeurd en als je met zo'n goal in de 96ste minuut nog de winnende maakt, kan je dat mazzel noemen toch, want Liverpool verdiende geen 3 punten.

VasseLFC

3
2 december 2018 om 20:07
Terecht afgekeurd? Ja Everton had mazzel dat een aantal minuten van tevoren ze geen penalty tegen kregen

AadMaat

76
Bewust! Geweldig gezien door onze aanvoerder, hij liep al terug om de 1-0 te verdedigen.

VasseLFC

26
Mooiste overwinning ooit!!! Ik was toch een partijtje chagarijnig bij dat schot van van dijk en dan toch.... HOPPAAAAA!!

DStudge15

13
2 december 2018 om 19:17
Hahaha ik dacht ja nu fluit ie af na die doeltrap haha wat een kungfu kick big Virgil

AadMaat

14
Ik was hier al aan het vertellen hoe dom dat schot was. Hahaha heerlijk dit zeg!

jeroenafcajax

6
Haha dit meen je niet ik stap in de 93e minuut op de fiets ik kom thuis staat het 1-0

2 december 2018 om 19:45
Ik heb net even de goal bekeken en wtf gebeurde daar ????

Frank7B

6
Ik vond het net als arsenal - spurs een geweldige wedstrijd qua strijd! Was leuk om naar te kijken.

RASDAGO

8
Krankzinnig? Saaie pot met een lucky goal in de laatste minuut betekent een krankzinnige 90+ min?

KEIZER!

27
Saai? 1e helft was een moordend tempo met veel fouten en kansen. Schitterend vechtvoetbal.

DStudge15

12
Dit was zeker geen saaie pot hoor

BlindeVogel

8
Ik weet ook niet hoe ik het 90min heb volgehouden te blijven kijkem. Ontzettende saaie maar bovenal matige pot, waarvan alleen de laatste minuten interessant waren.

KEIZER!

7
Dik en dik verdiend, 1e helft ging het op en neer met kansen voor beide teams. 2e helft kwam Everton niet meer aan bod alleen verzuimde Liverpool haar kansen af te maken. Scheids heeft heel goed gefloten al had die wel een penalty mogen geven, handen waren niet langs zijn lichaam. Niks meer aan doen.

DStudge15

15
Pickford September 2018: I won’t blunder like Alisson hahaha wat een wedstrijd.

_Buffalo_

4
2 december 2018 om 19:35
Pickford zei niet dat hij nooit een blunder zou maken, maar dat hij niet dezelfde soort blunder zou maken als Alisson tegen Leicester deed, wat ook gewoon correct is tot op heden.

Dani17

4
2 december 2018 om 20:03
Een blunder is een blunder. Dus bij deze staat Pickford gewoon voor paal (en lat).

DStudge15

1
2 december 2018 om 20:22
Deze blunder is nog erger want Alisson heeft die wedstrijd toen niet verloren hahaha

_Buffalo_

2
2 december 2018 om 22:51
Akkoord, maar alsnog is die quote van Pickford irrelevant in deze.

baloog

28
Geniaal uitgekiemde assist van Virgil. Die wist dat er niks anders in zat dat via 2x de lat Origi aan te spelen. Wat een spelinzicht. Even zonder gein, natuurlijk een enorme blunder van Pickford. Liverpool maakt het zichzelf aanvallend veel te lastig, maar ja 1-0 is gewoon 3 punten

est-1913

17
Wat een derbydag is het geworden in de Premier League. Beste NLD in jaren en dan dit slot in de Merseyside derby. Heerlijk zeg. Wijnaldum Motm.

lfc11

5
2 december 2018 om 19:19
Mooier dan deze worden ze niet. De wedstrijd was een foutenfestijn, maar wel leuk. Zeker de eerste helft.

MichTheRed

7
2 december 2018 om 19:27
Heerlijke Merseyside derby gezien. Beide ploegen dat vooruit wouden voetballen en zich 100% gaven aan inzet. Mane is toch de meest frustrerende speler dat ik al gezien heb die man wisselt geniale acties af met de meest domme acties. Firmino wordt tijd dat die wat minuten op de bank vertoefd aan inzet geen gebrek bij hem maar daar eindigd het ook de laaste tijd. En Salah diep in de spits dat werkt gewoon niet. Maar wat een einde grappiger kan het gewoon niet !

skutsjesilen

1
2 december 2018 om 20:42
Wijnaldum was wel weer de baas op het veld zeg. In deze rol een van de beste van Europa. Complimenten aan Everton. Wat hebben die het goed gedaan en complimenten aan Marcel Brands. Hij heeft een topselectie bij elkaar gebracht met een goede coach die er echt een heel goed team van heeft gemaakt. Die gaan nog verassen dit seizoen.

Derkie10

1
2 december 2018 om 21:15
Wedstrijd was zeker niet top maar zat vol strijd! Wat een bazen reactie van Klopp!! Echt een man met passie en emotie perfect voor Liverpool!????

F.C.P.

2
2 december 2018 om 21:45
Hoofdrol? Bijrol Virgil en hoofdrol Origi? Of moet ik dit anders zien?

Samcr7

0
2 december 2018 om 22:52
Er gebeurt altijd wel wat als van dijk opkomt, maar hij raakte die bal totaal verkeerd. Moet wel zeggen dat Everton uitstekend heeft gespeeld, is toch wel vaak weggespeeld in het verleden op Anfield. Al had liverpool het wel allang mogen en eigenlijk moeten beslissen. een 5-2 had ik niet vreemd gevonden! maja, met geluk 3 punten en zo blijf je in het spoor van City.

TvanBeek718

0
2 december 2018 om 22:39
Een van de meest bizarre maar grappige goals die ik ooit heb gezien. Als Pickford hem had laten gaan was hij gewoon over de lat gegaan. Vond het qua niveau geen goede wedstrijd, veel fouten en slordigheden en een gelijkspel was denk ik wel terecht geweest, alhoewel Mané een paar flinke missers had. Op deze manier is het extra lekker om te winnen en ook nog in deze Merseyside derby, zeer belangrijke 3 punten ook nog.