Vitesse bood op toptalent van aartsrivaal: 'Hij is de trots van de club'
Zaterdag, 7 oktober 2017 om 11:37

De onderhandelingen tussen NEC en Ferdi Kadioglu over een nieuw contract zijn inmiddels hervat. Op dit moment ligt de achttienjarige middenvelder nog vast tot medio 2019, maar daar willen de Nijmegenaren dus snel iets aan doen. In een eerder stadium werd Kadioglu gelinkt aan Ajax en FC Utrecht, maar Vitesse bracht afgelopen zomer een concreet bod uit.

Daarom is NEC inmiddels de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis begonnen. "Dat heeft lange tijd stilgelegen, mede door de degradatie. En daarna was de transferperiode, waarin alleen Vitesse een bod op Ferdi heeft gedaan", zegt Remco Oversier, technisch directeur bij de Nijmegenaren, in gesprek met Omroep Gelderland.

"Het wordt nu in alle rust hervat. We willen er alles aan doen om dat te laten lukken. Hij is toch de trots van de club", stelt Oversier. "Het is ons beleid om spelers uit de eigen opleiding zo lang mogelijk binnen boord te houden of om ze zo goed mogelijk te verkopen, zoals bij Jay-Roy Grot is gebeurd."

Meer nieuws
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
3
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
7
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
18
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
216
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
vites038
 
12
7 oktober 2017 om 11:43
Gewoon straks naar vitesse volgend jaar subtop spelen ipv Jupiler. Lijkt me een logische stap. En vergeet nou eens die achterlijke haat tegen elkaar !
 
-NEC-
 
7
7 oktober 2017 om 12:21
Nee, het zijn aartsrivalen en dat zal altijd zo blijven. Daarbij wilde NEC hem sowieso houden tenzij er een hoog bod kwam. Dus wat wil je er verder mee zeggen? Die jongen heeft nog amper wat bewezen.
 
haunted
 
26
7 oktober 2017 om 14:36
Denk het ook, een goed Foorbeeld doet volgen.
 
FrankLampard08
 
11
7 oktober 2017 om 11:51
Ik zou hem graag samen met Schuurs en Pirie naar Ajax zien komen. Natuurlijk heeft Ajax ook grote talenten, maar een aantal grote Nederlandse talenten is nooit mis. Zeker omdat ze voor Ajaxbegrippen voor een prikkie op te halen zijn.
 
dwiegman
 
3
7 oktober 2017 om 11:59
Ik dacht dat Pierie Amerikaans was, is hij daar alleen geboren en vroeg naar Nederland gekomen?
 
jipo25
 
5
7 oktober 2017 om 12:05
Hij is geboren in Boston, maar heeft Nederlandse ouders. Hij is van 2000 en speelt al vanaf 2006 in de jrugd van Heerenveen. Daarvoor zat hij bij een NL amateurclub, dus hij is heel vroeg al naar NL teruggekomen
 
ninjakai
 
2
7 oktober 2017 om 12:07
Ik dus ook. Dit soort jongens nu halen en dan in eigen omgeving door laten ontwikkelen. Ajax heeft wel geleerd van Zivkovic. Frenkie werd in eerste instantie ook terug verhuurd aan Willem 2, toen dat niets werd hebben ze hem naar Amsterdam gehaald. Dat kan ook bij dit soort jongens. Mocht NEC volgend seizoen weer in de eredivisie spelen dan zou dat helemaal mooi zijn. Dan verhuur je hem nog een jaar aan NEC. Schuurs zelfde idee halen terug verhuren en vervolgens een stap hoger in de eredivisie verhuren. Maar goed dat moeten die gasten zelf willen en de verkopende club moet het dan ook nog willen.
 
Keizerstad1994
 
9
7 oktober 2017 om 12:06
' maar Vitesse bracht afgelopen zomer een concreet bod uit.' Tja, het is maar wat je een bod noemt. Hadden er 2(!) ton voor over. Kan me voorstellen dat men bij NEC het gevoel had niet compleet serieus genomen te worden. Verder hoop ik natuurlijk dat Kadioglu zijn contract verlengd. Het is nu ook een betere tijd om er over te praten nu hij basis staat, elke aanval over hem gaat en hij de corners en vrije trappen mag nemen. Ondanks dat ie pas net 18 is, is het gewoon een grote meneer in dit elftal. Het is goed voor hem om dit jaar alles te spelen en te leren hoe hij zijn krachten over 90 minuten kan verdelen, want dan is hij volgend jaar echt klaar voor de Eredivisie, zij het met NEC in het geval van promotie zij het bij een andere club. Het type speler dat Kadioglu is kunnen veel clubs goed gebruiken, want zo heel veel lopen daar niet van.
 
chilaverton
 
5
7 oktober 2017 om 12:53
Haha 2 ton. Eerder 4 ton in de begin fase van de transfermarkt. Is afgewezen en vervolgens liet Vitesse niet meer van zich horen. Tot de laatste dag, toen heeft Vitesse nog een bod van 7 a 8 ton gedaan. Dit was Nec echter te laat en wou Ferdi alleen voor 1 miljoen verkopen. Verder denk ik dat het verstandig is dat hij een nieuw contract tekent. Denk alleen niet meer dat Vitesse Ferdi gaat halen aangezien hij met een nieuw contract te duur wordt. Tevens hoop ik dat Nec beter met hem omgaat en niet na een paar goede interlands weer op de bank gaat zetten.
 
-NEC-
 
0
7 oktober 2017 om 13:05
Kadioglu moet je ook voorzichtig mee om gaan, is echt nog erg jong en kon vorig seizoen ook nooit echt imponeren als basisspeler. Niet gek dat hij vaak op de bank zat, kon als invaller altijd meer brengen toen. Hij laat het elftal echt beter voetballen.
 
Keizerstad1994
 
1
7 oktober 2017 om 13:36
`haha 2 ton. Eerder 4 ton in de begin fase van de transfermarkt` Het was volgens Oversier echt 2 ton, heeft ie nog zelf tegen Vi gezegd. Dat Vitesse het bod daarna eventueel verhoogd heeft zou best kunnen. In zoverre moet Vitesse absoluut hun eigen transferstrategie bepalen maar wanneer je het toptalent van de aartsrivaal wil hebben, hetgeen toch een beladen transfer is, lijkt het me niet handig om met een bieding van een paar ton te komen. Zoals ik al zei is de kans dan behoorlijk dat Oversier dan ook zoiets heeft van `bekijk het maar`. ` Tevens hoop ik dat Nec beter met hem omgaat en niet na een paar goede interlands weer op de bank gaat zetten.` Ik zie het verband niet zo tussen een paar goede interlands spelen en het gegeven dat hij dan op de bank zou komen bij Nec. Maar Kadioglu gaat als ie terug en fit is gewoon spelen. Want met Kadioglu is NEC een team dat in een veel hogere versnelling kan spelen, veel vaker alleen voor de keeper komt en opeens erg gevaarlijk wordt uit standaardsituaties.
 
yatsemata
 
3
7 oktober 2017 om 18:21
Alsof oversier er geen belang bij heeft onjuiste informatie te geven? Juist door lage bedragen te noemen van jullie aartsrivaal kan hij zich mooi wat meer inwerken...
 
Keizerstad1994
 
1
7 oktober 2017 om 18:51
Je suggereert nu gewoon dat Oversier aan het liegen is om zich in te likken bij het Nijmeegs publiek, dat is nogal wat om te zeggen zonder bewijs. Ik geloof daar niet zo in. Je kan van alles over de beste man zeggen(heb ook zat kritiek gehad op zijn functioneren) maar het is wel een fatsoenlijke man die nog niet te betrappen is geweest op leugens of iets dergelijks, dus dan heb ik ook geen reden om hem te wantrouwen. Zou ook niet fijn zijn om iedereen zonder reden te gaan wantrouwen.
 
yatsemata
 
2
8 oktober 2017 om 00:33
Nee, niet om zich in te likken maar om de onderhandelingspositie te versterken. Hij wist ook wel dat met Vitesse als enige bieder de prijs niet omhoog gaat. Als je dan vervolgens aangeeft alleen een laag bod ontvangen te hebben heb je kans dat een andere club mee gaat bieden omdat de media het oppikt. Dat is een truc die meer td's gebruiken...
 
Ben12
 
1
8 oktober 2017 om 23:05
In de winterstop gaat Rachica naar Italie en kan hij mooi naar Vitesse komen, dus niet bijtekenen anders zit je daar vast.
 
yatsemata
 
8
7 oktober 2017 om 14:16
Het bod van Vitesse was wel wat hoger dan dat. Maar met een eenjarig contract en degradatie naar de kupiler league gaan de prijzen niet omhoog natuurlijk!
 
-NEC-
 
0
7 oktober 2017 om 15:37
Tweejarig contract...
 
yatsemata
 
6
7 oktober 2017 om 18:18
Dat is vreemd, overal stond vermeld dat zijn contract nog maar een jaar doorliep en nec juist daarom wilde verlengen en een foor-scenario wil voorkomen...
 
mayarood
 
5
7 oktober 2017 om 12:16
Hij moet gewoon zijn contract verlengen. Als andere clubs hem willen moeten ze dan een transfersom betalen. Dat betekent voor hem ook dat ze hem moeten gebruiken, dus heeft hij een grotere kans op een basisplaats. Dus een win-win situatie voor zowel speler als club.
 
Futures
 
2
7 oktober 2017 om 12:43
Leuke speler voor Ajax. Zij moeten toch goede talenten binnen halen, aangezien rijke Engelse clubs oa. de jeugd van Ajax leegvist. Maar eerst laten rijpen bij Nec
 
FCBogarde
 
6
7 oktober 2017 om 14:22
Als Vitesse slim is, gaan ze vol voor deze groeibriljant uit de buurt van Arnhem. Deze jongen baalt nu al een beetje van de Jupiler League. En als NEC niet promoveert zal hij zeker geen zin hebben in een verlengd verblijf in de Jupiler. Daarom is ook maar de vraag wat het voordeel is van Kadioglu om nu al te verlengen bij NEC ?
 
-NEC-
 
0
7 oktober 2017 om 15:38
Hij kan iedere week spelen bij NEC, bij een andere club is dat te betwijfelen. Toch niet onbelangrijk..
 
haunted
 
4
7 oktober 2017 om 16:06
Toch speelt hij niet iedere week bij Nec en bij Vitesse is de kans groot dat Rashica vertrekt, ook niet onbelangrijk.
 
yatsemata
 
3
7 oktober 2017 om 18:19
Uit de buurt van Arnhem? Hij is zelfs Arnhemmer...
 
FCBogarde
 
1
7 oktober 2017 om 19:10
Dan moet je je schamen dat hij niet in Arnhem voetbalt. Zo'n groot talent en die voetbalt dan bij de concurrent. Daar hadden ze deze zomer echt een target van moeten maken.
 
yatsemata
 
2
8 oktober 2017 om 00:31
Dat hij niet bij Vitesse speelt ligt er alleen maar aan dat nec 5 minuten eerder bij zijn ouders was en hij daarom asl zijn woord gegeven had om bij hen in de jeugd te gaan spelen...
 
maarten110299
 
3
7 oktober 2017 om 15:55
ik zie hem graag komen, kan Linssen naar rechts en Kadioglu naar links. ik zie onze trots Rachica deze winter al vertrekken zoals hij nu speelt.