Vito van Crooij evenaart record van snelste Eredivisie-goal ooit
Zondag, 14 augustus 2022 om 17:13

Vito van Crooij heeft zondagmiddag geschiedenis geschreven in de Eredivisie. De buitenspeler van Sparta Rotterdam opende al na acht seconden de score tegen AZ en evenaarde daarmee het record van snelste doelpunt ooit in de Eredivisie. AZ kijkt daarom al vroeg tegen een achterstand aan.

De Sparta marsch was pas net afgelopen toen Younes Namli de bal direct diep stuurde op de sprintende van Crooij, die AZ-keeper Hobie Verhulst omspeelde en de bal in het lege doel schoot. Even leek het feest niet door te gaan omdat de grensrechter met zijn vlag wapperde, maar uiteindelijk konden de Spartanen alsnog feest vieren. Van Crooij evenaart hiermee het record van Koos Waslander, die als speler van NAC Breda op 20 maart 1982 al na acht seconden de score opende tegen PEC Zwolle.

14 augustus 2022 om 17:17
Heerlijk begin van de wedstrijd! Bij Sparta-Az is de laatste jaren altijd wat te beleven. Ook mooi om Van Gaal en Truus hardop het Sparta lied te zien zingen op de tribune haha

Eindtovenaar10

42
In dit geval kan je toch wel zeggen dat de VAR een zegen is

Almogaver

16
14 augustus 2022 om 18:06
En in een heel hoop andere gevallen ook. VAR heeft het veel eerlijker gemaakt. Dat het niet foutloos is, betekent niet dat we het niet moeten hebben.

spursfan96

2
14 augustus 2022 om 20:13
Precies. Foutloos is onmogelijk, ma door de VAR worden er iig al een stuk minder fouten gemaakt. Alleen jammer dat het zoveel tijd kost. Kan niet wachten op de zuivere speeltijd, dan zal dat ook geen issue meer zijn.

14 augustus 2022 om 17:18
In het bijna seizoen 2019-2020 er kansloos afgegaan na een vroege rode kaart van Bizot (die daardoor z’n clean sheet record misliep). In 2020-2021 een 4-0 voorsprong weggegeven (inclusief penalty gemist met kans op 5-0). Vorig seizoen in de 94e minuut een belangrijke overwinning uit handen zien vallen door een prachtige vrije trap. En dan nu dit. Kunnen we deze wedstrijd volgend jaar niet gewoon op papier afdoen? Scheelt weer een hoop frustratie haha.

Jsmooth

2
Denk eerder dat de verdediging van az de langste slaapsessie ooit had. Ongekend hoe je zo kan slapen als verdediging waarbij de ene helft instapt en de andere helpt blijft hangen.

DirkG

6
14 augustus 2022 om 17:29
Je moet er niet aan denken dat er geen VAR was. Hoe kan die grens het als buitenspel duiden, feestje gehad gisteren? Prachtig die grasmat.

ScheinHeilig

1
14 augustus 2022 om 17:34
Bal word nog drie keer rondgespeeld, aangenomen en een passeerbeweging. Wat zijn 8 seconden toch lang in de voetballerij.. Leuk record voor die jongen en sparta.. gaat de Rotterdamse ploegen goed af aan het start van dit seizoen

cuco10

2
14 augustus 2022 om 17:38
Feyenoord speelde toch gelijk? Lijkt me geen goede start om in je 2de wedstrijd al punten te verspelen.

1
14 augustus 2022 om 22:55
Dat was wat ongelukkig. Maar ze hebben wel genoeg kansen gehad en het team oogt fit en speelt goed. Je kan niet alles winnen.. 3 rotterdamse ploegen in het linkerrijtje dat gebeurt niet vaak.

DirkG

2
14 augustus 2022 om 17:44
Toch weer geklungel bij het slot eerste helft. Wordt lastig in de tweede helft. Aanvallen is de beste verdediging.

SjempjesLiek

8
14 augustus 2022 om 17:39
Die kale heel gedecideerd met zijn vlaggetje meteen omhoog. Een grote ramp zulke grensrechters. En daar zit het hier vol mee. Ben dan erg blij met de VAR.

14 augustus 2022 om 17:56
De beste tijd om een doelpunt tegen te krijgen is in de 1e minuut......

Oelie Wapper

1
14 augustus 2022 om 18:02
De beste tijd om een doelpunt tegen te krijgen, is als je 6-0 voor staat .

Rodinho

3
14 augustus 2022 om 18:25
Als ze dit tempo konden volhouden, hadden ze 675x kunnen scoren zonder blessuretijd. Gemiste kans...

tristanfcbay

0
14 augustus 2022 om 18:28
zou het misschien rendabel zijn om op aftrappen te trainen? tuurlijk krijg je er (hopelijk) maar 1 in de wedstrijd maar vaak zie je maar een blinde trap naar voren waar niks uit komt. Oprecht benieuwd