Vlaar: 'Wat hij heeft meegemaakt, gaat niet in je koude kleren zitten'
Woensdag, 6 februari 2019 om 06:37

Robin van Persie is dit seizoen weliswaar aan zijn afscheidstoernee bezig, maar generatiegenoot Ron Vlaar heeft de knoop nog niet doorgehakt. De verdediger, die volgende week zijn 34e verjaardag viert, is naar eigen zeggen weer 'superfit' en zal in een later stadium de knoop doorhakken. Vlaar heeft begrip voor de beslissing van Van Persie, die hij goed kent uit hun gezamenlijke periode bij het Nederlands elftal.

"Hij wordt 36 jaar, hè. Heeft ook nog eens tropenjaren beleefd in de Premier League. Dat was beuken", vertelt de verdediger van AZ woensdag in gesprek met De Telegraaf. "Wat hij heeft meegemaakt bij Arsenal en Manchester United, op alle fronten, gaat niet in je koude kleren zitten. De mensen hebben geen idee wat voor impact dat heeft op je lijf."

"Sport is gezond, maar zoals wij op dat niveau topsport bedrijven is eigenlijk ongezond." Vlaar benadrukt dat Van Persie zijn lichaam zo goed kent, dat hij 'dondersgoed weet waar hij nu aan toe is'. "Dat is misschien ook wel lekker, want ik weet dat nog niet. Robin heeft duidelijkheid en dat zal hem ook bepaalde rust geven", vermoedt Vlaar.

"Daardoor kan hij zijn klasse nog elke week laten zien nu." Vlaar geeft aan dat hij de keuze over het voortzetten van zijn loopbaan nu nog niet hoeft te maken. "Ik kan iets willen, maar uiteindelijk moet de club het dan ook willen. Belangrijk is dat ik weer superfit ben. Dat helpt enorm." Vlaar verschijnt de laatste maanden steevast in de ploeg van John van den Brom en heeft deze voetbaljaargang inmiddelds veertien Eredivisie-duels achter zijn naam staan.

Vlaar doet één veldtraining per dag. Dubbele sessies op één dag zijn niet meer aan de orde. "Ja, ik gebruik pijnstillers, daar zit ik al heel lang aan. Daar raak je aan gewend. Dat is voor mij dus niet nieuw. Ik heb geprobeerd ermee te stoppen in de winter maar dat was geen succes." Vlaar benadrukt dat hij geen achttien meer is. "Maar ik voel me weer zo sterk dat ik een half uur na AZ-Emmen al weer uitkijk naar de volgende wedstrijd", besluit de voormalig Oranje-international.

Meer nieuws
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
13
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
83
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
14
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
azchelsea
 
10
6 februari 2019 om 07:47
Tja, superfit wil ik het niet noemen als je geen dubbele training meer kan draaien en niet zonder pijnstillers kan spelen. Ik heb heel veel respect voor hem en hij heeft echt een leidersrol bij AZ. Maar je ziet wel een enorm verschil met het eerste jaar dat hij bij AZ zat. AZ zou hem nog 1 jaar contract kunnen aanbieden en hem dan rustig aan laten vervangen. Dan kan de opvolger (het liefst pierie of iets dergelijks) rustig gebracht worden. In de zomer mag AZ echt op zoek naar 2 kwaliteits-centrale verdedigers.
 
tinus45
 
0
6 februari 2019 om 13:48
Welk verschil precies?, want ik zie eigenlijk geen verschil. Winnaarsmentaliteit gekoppeld aan broosheid. Het feit dat hij niet zonder pijnstillers kan en slechts een enkele training per dag aan kan zeggen erg veel. Respect voor hem is erg groot en hoop dat we zo'n kerel nog jaren in huis kunnen houden. Die "nieuwe" centrale had er allang moeten zijn....snap Max daarin ook voor geen meter, want haal Ron ook nog eens weg en je hebt totaal geen centrum meer over.
 
azchelsea
 
0
6 februari 2019 om 14:02
Ron is nog steeds heerlijk fel en een echte winnaar, maar hij is een stuk langzamer geworden en is niet meer beweeglijk genoeg om vlotte dribbelaars altijd af te stoppen, wat hij in z’n eerste seizoen sinds zijn terugkomst wel had. Toen vond ik hem de beste CV van de eredivisie, nu absoluut niet meer. Dat betekent niet dat hij te slecht is, maar volgend seizoen moet er wel een andere goede CV in zijn plaats komen, waardoor Ron rustig aan een jaartje (misschien 2) kan afbouwen en nog steeds de jonge talenten op sleeptouw kan nemen. Die kijken echt tegen hem op, met name door wat ze herinneren van het WK 2014.
 
Marrekie
 
2
6 februari 2019 om 09:29
Ik voel me supervit maar zit al jaren aan de pijnstillers. Als dat geen tegenstelling is....wel respect dat ie wil blijven voetballen maar toch..
 
Henrynr1
 
1
6 februari 2019 om 12:47
Hoe voelt zich misschien superfit door alle pijnstillers? Niks voelen dus lekker door gaan. Ron Beton, hoop dat hij ook een waardig afscheid krijgt als hij daaraan toe is en niet alsnog een zware blessure krijgt die voor hem beslist.
 
Geniale
 
2
6 februari 2019 om 10:20
Doet het dit jaar boven verwachting goed. Hij heeft ook een belangrijke rol tussen de vele jonge spelers. Ik zou hem zeker nog een contract aanbieden als hij dat zelf ook wil. Maar dat kan ook in april besloten worden.