Voetballers domineren lijst van L'Équipe met bestbetaalde Franse sporters
Vrijdag, 22 maart 2019 om 13:48

L'Équipe heeft vrijdag een lijst met de tien bestbetaalde Franse sporters van het moment gepubliceerd. Daartussen bevinden zich maar liefst zes voetballers, waarvan er één het lijstje aanvoert. Antoine Griezmann volgt Paul Pogba op als de bestbetaalde Franse sporter, met een bruto jaarsalaris van 33 miljoen euro.

Griezmann zette vorige zomer zijn handtekening onder een nieuw contract bij Atlético Madrid en dat heeft hem een forse salarisverhoging opgeleverd. Los Colchoneros verdubbelde zijn jaarsalaris tot een slordige dertig miljoen. Daarnaast verdiende de aanvaller miljoenen aan sponsorcontracten met Gillette, Puma, Huawei en Head & Shoulders, terwijl hij de nodige bonussen opstreek dankzij het winnen van het WK met Frankrijk en de Europa League-zege met Atlético.

Op de tweede plaats van het lijstje van L'Équipe volgt Kylian Mbappé, die momenteel 24,7 miljoen verdient. Naast zijn royale salaris bij Paris Saint-Germain houdt de aanvaller nog miljoenen over aan sponsorcontracten met Nike en Hublot. Pogba, een jaar geleden nog de bestbetaalde Franse sporter, bezet nu de derde plaats. De waarde van het contract van de middenvelder bij Manchester United en adidas is in principe gelijkgebleven, al verdient hij nu omgerekend in euro's iets minder door de gedaalde koers van de Britse pond: 22,1 miljoen.

Daarmee verdient Pogba iets meer dan Karim Benzema, die momenteel 22 miljoen op jaarbasis binnenharkt. De spits van Real Madrid heeft nog altijd een lucratief sponsorcontract met adidas, dat hem jaarlijks 2,5 miljoen oplevert. Pas na Benzema volgt de eerste niet-voetballer, met basketballer Nicolas Batum (20,9 miljoen per jaar). De top tien bestaat verder uit Rudy Gobert (basketballer, 20,6 miljoen), Ousmane Dembélé (19,1 miljoen), Joakim Noah (basketballer, 17,5 miljoen), Evan Fournier (basketballer, 15,2 miljoen) en Franck Ribéry (14,3 miljoen).

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
10
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
57
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Emre42
 
17
22 maart 2019 om 13:51
Dat die Noah en Fournier zoveel verdienen snap ik totaal niet. Zulke bijzondere basketballers zijn het niet.
 
yoghurt8
 
3
22 maart 2019 om 15:55
Noah is een topverdediger. Eén van de beste in rebounding. Vergelijk het met andere spelers in de NBA en dan valt het salaris reuze mee. ON: Bizar zulke salarissen. Niet te bevatten voor mensen met een 40-uurs werkweek en een salaris van 2.000,- per maand.
 
weloveChelsea
 
1
22 maart 2019 om 16:06
Dat is joakim noah al jaren niet meer. Na zijn blessure geen schim van zichzlf maar tekende gewoon een overbetaalde contract met de knicks die dachten dat hij zijn oude niveau zou kunnen ophalen niet dus. Maar bij fournier is hij fout zijn salaris is perfect normaal voor een speler van zijn kaliber een nuttige kracht die 16 ppg scoort verdient in deze nba hedendaags zoveel geld.
 
Emre42
 
1
22 maart 2019 om 17:38
Noah was een topverdediger tussen 2011 en 2014. Toen hij nog bij Bulls speelde. Tegenwoordig komt hij niet eens in de top 20 van beste verdedigers/centers in de nba.
 
Primetime
 
0
22 maart 2019 om 17:36
Gevolg van de salarycap. Er zit niet alleen een maximum aan maar ook een minimum. Daardoor krijgen matige tot gewone spelers ook een hoog salaris
 
Dr.Jero
 
4
22 maart 2019 om 13:52
Die Mbappe toch.. lekker binnenharken die knaken! Dembele krijgt ook wel erg veel jeetje.. was de concurrentie om hem te binden zo groot dat barca hem meteen een grootverdiener moest maken?
 
Professor Oak
 
5
22 maart 2019 om 14:35
Inderdaad en dan ook lekker fluitend kampioen worden in de Franse competitie. Heerlijk man!
 
JohanLeo
 
2
22 maart 2019 om 13:58
Blijft toch gek dat voetballers zóveel meer verdienen dan andere sporters. Het is natuurlijk een logisch gevolg van vrije marktwerking maar wat mij betreft zou hier in ieder geval in Europa regelgeving voor mogen komen. Het kan niet moeilijk zijn om te regelen dat een voetballer nooit méér kan verdienen dan een minister president. Tenslotte worden voetballers net als politici betaald door het volk; door ticketverkoop, TV rechten en natuurlijk door sponsoring. Sponsorgeld komt via diverse wegen tijd uit de zak van Jan Consument! Welke politieke partij durft hiervoor zijn nek uit te steken? Politiek zou zich best wat meer mogen bemoeien met de financiën excessen in het voetbal
 
demo1999
 
24
22 maart 2019 om 14:18
Beste Johanleo, hier sla je de plank natuurlijk compleet mis. Politici worden inderdaad betaald door ons als burger, namelijk het belastinggeld. Dat is ook de reden dat ze maar tot een bepaalde hoogte mogen verdienen, net zoals bijvoorbeeld Matthijs van Nieuwkerk. Zo dat niet het collectieve geld word besteed aan dit soort individuenen. Bij voetballers ligt dat compleet anders. Mensen kiezen er zelf voor om naar een stadion te gaan/fox aan te schaffen/shirtjes te kopen of andere marchandise. Dus allemaal vrijwillige bestedingen (belasting betalen daarentegen in verplicht). Dus de politiek zal zich hier nooit mee moeten willen bemoeien. Met al het geld wat daarin omgaat hebben zij niks te maken.
 
Suppyourlocal
 
8
22 maart 2019 om 14:22
hahaha wat een onzin, dan zou de hele wereld onder de minister president loon moeten werken
 
Murad
 
5
22 maart 2019 om 14:54
Voetbal is de grootste sport ter wereld dus zo raar is het niet dat voetballers over het algemeen meer verdienen dan andere sporters. Verder worden politici volgens mij betaalt van belastinggeld die burgers verplicht zijn om te betalen, niemand verplicht je om voetbal te kijken, seizoenskaarten aan te schaffen of merchandise te halen van de desbetreffende club / speler waarvan de lonen grotendeels van worden betaalt.
 
Dr.Jero
 
0
22 maart 2019 om 15:11
In sport gaan de salarissen over t algemeen omhoog. Mike trout (baseball player) gaat 221.000 verdienen per wedstrijd. Een 12 jarig contract ter waarde van nabij de 436milj dollar. De nba legt ook geen windeieren. Ik zie liever een 6+5 regel dan een salarisplafond want dat gaan ze weer via omwegen proberen te omzeilen met schimmige constructies.. en in de politiek verdienen ze ook teveel imo, die gasten kunnen oneervol ontslagen worden en nog jaren lang wachtgeld krijgen wat ook tot in de miljoenen op kan lopen als je een hoge post bezat.. maar dat is een totaal andere discussie die niet gevoerd hoeft te worden op vz
 
Primetime
 
0
22 maart 2019 om 17:39
Dat valt wel mee. Als je kijkt naar dit lijstje, de voetballers die hier opstaan Pogba, Dembele en Mbappe behoren tot de wereldtop. De basketballers totaal niet. Als je in Nederland zo'n lijstje maakt komt alleen Virgil van Dijk in de top 5 denk ik
 
Etcheverry
 
6
22 maart 2019 om 14:07
Dit soort bedragen is ook de reden dat ik steeds meer voetbal de rug toekeer, vroeger keek ik veel en volgde ik bijna alles maar nu deze mooie sport verpest werd door het grote geld is mijn plezier steeds minder geworden, ik gun iedereen geluk en rijkdom maar dit gaat toch nergens meer over.
 
demo1999
 
3
22 maart 2019 om 14:23
Ik ben zelf nog maar 19, maar ik snap ergens wel wat je bedoelt. Als ik naar mezelf kijk genoot ik al meer van Robben/van Persie/van der Vaart/van Bronkhorst/sneijder etc. dan ik nu doe bij Depay/de Roon/promes/de Jong/de Ligt en die hele generatie die er nu staat. Ik weet alleen niet of het komt door het grote geld, maar ik mis zelf een beetje de personalities in het voetbal, denk aan Totti/zanetti/milito/sneijder/ibra/ronaldinho. Ik vind ze tegenwoordig allemaal te erg getraind voor de camera, waardoor je niet echt die oprecht sympathie kunt krijgen. Daarnaast heb ik het gevoel dat tegenwoordig prijzen pakken het aller belangrijkste is, terwijl ik clubs met echt een eigen stijl ook wel mis. Denk aan het Inter van Mourinho.
 
Django10
 
0
22 maart 2019 om 16:41
Juist het Inter van Mourinho stond erom bekend om prijzen te pakken en niet voor het voetbal dat ze speelden. Voor de rest geef ik je wel gelijk.
 
Rockett
 
2
22 maart 2019 om 15:10
Tja wat kan je eraan doen..?? Voetbal is immers het meest populaire sport ter wereld wat leidt tot automatisch veel geld. In Amerika is het niet anders met sporten zoals honkbal, american football en basketball. Alleen dat soort sporten zijn elders weer veel minder populair dan voetbal.
 
houten030
 
1
22 maart 2019 om 17:34
Gewoon minder op letten en dit soort artikelen niet meer openen. Voetbal is gewoon te populair om het niet zo te belonen. Het blijft de mooie sport als je zelf de nadruk op het geld niet gaat leggen.