Voetbalpraat schuift Oranje-kandidaat naar voren: 'Een interessante speler'
Donderdag, 1 april 2021 om 17:36

Als het aan de analisten in het programma Voetbalpraat van ESPN ligt, is Rick Karsdorp een serieuze optie voor de EK-selectie van het Nederlands elftal. De 26-jarige vleugelverdediger is dit seizoen een vaste waarde bij AS Roma als rechtsback in een vijfmansdefensie. Mario Been wijst op het feit dat Karsdorp in de kleine ruimte beter is dan Denzel Dumfries.

Ondanks dat Karsdorp aan een uitstekend seizoen bezig is, nam bondscoach Frank de Boer hem niet eens op in de voorselectie voor de interlands tegen Turkije, Letland en Gibraltar. De Boer riep in zijn voor- en definitieve selectie Dumfries (PSV), Kenny Tete en Joël Veltman (Brighton & Hove Albion) op voor de rechtsbackpositie. Tete speelde tegen Turkije als rechtsback, terwijl Dumfries in de twee daaropvolgende interlands aan de aftrap stond.

"Ik wilde er nog een naam bijgooien: Karsdorp zou in beeld moeten komen. Hij doet het uitstekend bij AS Roma, weliswaar in een vijfmansdefensie. Als je daar een keuze in moet maken en hij houdt zich zo goed staande in de Serie A, moet je zeker naar die optie kijken", suggereert Been. Kees Kwakman kan zich daarin vinden. "Met Tete en Veltman heb je een beetje hetzelfde: die zijn verdedigend goed. Het voordeel van Veltman is dat hij ook nog centraal kan spelen. Dumfries zit niet in zijn beste seizoen, vind ik."

"Dan ga je kijken naar anderen. Al kan ik me niet voorstellen dat Dumfries niet meegaat, dat is de speler die het meest als rechtsback speelt", gaat Kwakman verder. Been wijst op het feit dat Karsdorp te bewonderen is in de kwartfinale van de Europa League tegen Ajax, al is hij voor de heenwedstrijd geschorst. "Ik vind hem altijd een interessante speler, maar hij heeft veel te maken gehad met blessures. Dumfries werd gewisseld doordat hij beperkt was in de kleine ruimte en Karsdorp heeft die kwaliteit wél. Hij heeft ook een hele tijd met Berghuis gespeeld."

'Zolang Oranje zo speelt, is het acceptabel dat hij niet opgeroepen wordt'

Voetbalzone zocht een verklaring waarom Rick Karsdorp niet werd opgeroepen voor Oranje.Lees artikel

"Je ziet dat Fonseca heel erg tevreden over hem is, zijn contract is niet voor niets verlengd: hij zit in een hele andere situatie dan een jaar geleden", concludeert commentator Mark van Rijswijk. Kwakman stelt dat het 'allerbelangrijkste' is dat Karsdorp na enkele jaren van fysieke malheur fit is. Van Rijswijk: "Hij is een hele goede back, het lijkt me duidelijk dat hij een optie is voor het Nederlands elftal. Juist omdat dit een van de mindere posities in Oranje is."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
9
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
21
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
20
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
24
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
misseva88
 
29
1 april 2021 om 18:31
Of het nu Karsdorp, Timber of voor mijn part Rensch is; ik vind ze alledrie betere backs dan Dumfries.
 
TVL11
 
30
1 april 2021 om 19:09
Ach het ligt maar net aan de tegenstander, tegen Duitsland en Frankrijk heeft Dumfries erg goede interlands gespeeld omdat de ruimtes groot waren en hij veel kan opstomen. Tegen Gibraltar heb je niets aan hem. Opstomen hoeft niet, want het hele team staat op de helft van Gibraltar, en de ruimtes zijn enorm klein terwijl Dumfries juist ruimte nodig heeft, en die ruimtes krijgt hij vaak tegen betere tegenstanders.
 
 
0
1 april 2021 om 22:41
Mee eens. Tegen een sterk terug getrokken speler kun je je inderdaad afvragen wat de toegevoegde waarde van Dumfries is. Zijn voorzet is niet zijn grootste kwaliteit.
 
FcGrun050
 
38
1 april 2021 om 19:13
Ah kom op man, Dumfries is vooralsnog de beste rechtsback die Nederland nu heeft. Niet in topvorm, zoals vorig seizoen, maar hij doet het niet onaardig. Timber speelt niet eens/amper op rechtsback nu. Vooralsnog is Karsdorp weer in redelijke doen, dus misschien hem weer proberen. Rensch is weer way te vroeg, en mag het in de toekomst maar uitvechten samen met Frimpong, Geertruida, Zeefuik, Fosu-Mensah (mits hij de concurrentie wint van Frimpong), en misschien Hoever (als hij zih nu volledig op rechts gaat focussen).
 
DusanT10
 
13
1 april 2021 om 20:30
Timber is beter dan alle rechtbacjs in nl bij elkaar. Zo rustig aan de bal. Snel en kan ook goed verdedigen.
 
FcGrun050
 
24
1 april 2021 om 20:56
En hij is zeker beter dan Trent-Alexander Arnold en heeft de potentie om over 2 jaar op het niveau te zitten van Dani Alves toch? En deze mening is gebaseerd op een handjevol invalbeurten en basisplaatsen waar hij rechtsback speelde bij Jong Ajax, jeugdelftallen Oranje en Ajax 1. Lijkt me sterk dan dat Timber beter is dan alle rechtsbacks in Nederland bij elkaar.
 
 
4
1 april 2021 om 22:43
Maar je kunt Teze daar ook neer zetten. Is voetballend ook beter dan Dumfries. Ik denk dat psv er ook beter op wordt als Dumfries verkocht wordt er een sterke centrale verdediger gehaald wordt en teze rechtsback wordt.
 
El Barto
 
5
1 april 2021 om 21:09
Timber en Rensch hebben meer potentie dan Dumfries. Maar Dumfries heeft wel meer ervaring en doet het tot nu toe prima als Rb. Voor het WK zijn Timber en Rensch misschien opties, nu nog veel te vroeg
 
El Fenomeno
 
18
1 april 2021 om 19:12
Onbegrijpelijk dat die niet werd opgeroepen, maar goed, hij heeft dan ook geen Ajax verleden. Je speelde tegen twee defensieve landen, dan heb je zoveel meer aan Karsdorp die voetballend en aanvallend zoveel beter is dan Dumfries.
 
Diego_Forlan
 
25
1 april 2021 om 19:23
Oh, wat leuk om te weten dat Dumfries een Ajax verleden heeft, wat een weetje zo voor pasen. Bedankt voor de bijdrage!
 
El Fenomeno
 
16
1 april 2021 om 20:23
Omdat Dumfries er onder Koeman ook al bij zat, maar mooi dat je niet op de twee andere namen ingaat die bij hun clubs niet presteren en wel worden opgeroepen, mooi om te zien dat een simpel iemand mijn punt alleen maar bevestigd. Fijne Pasen alvast.
 
MBMB7
 
5
1 april 2021 om 20:09
Rick speelde toch echt dramatisch zijn laatste periode bij F. En nu na een half jaar moet ie in orange? Lood om oud ijzer. Allemaal matig. Past wel weer bij het “gemiddelde” matige van NL. En slechts een paar die erboven uitsteken.
 
Inti
 
3
1 april 2021 om 22:35
Klopt en Dumfries is prima voor de rechtsback positie, al mag Karsdorp wat mij betreft best mee naar het EK. Beter dat we middelmaat spelers als Tete, Veltman, Babel, Stengs etc. thuis laten.
 
Zermatt_Person
 
1
2 april 2021 om 08:37
Veltman doet het bij Brighton wel erg goed.
 
DeSteek77
 
0
2 april 2021 om 09:35
Veltman gaat sowieso mee omdat hij op twee plekkenuit de voeten kan. Dumfries is in mijn ogen compleet uit vorm. Ik vroeg me al af of Karsdorp geen kans ging krijgen. Ik dacht: Babel - Weghorst (moet je wel even kijken wie je voor de kleedkamer hebt ) Stengs - Lang of Gakpo (maar zal wel schoonzoonpolitiek worden) Dumfries - Karsdorp (Ik vind Dumfries momenteel echt slecht). Blind (die zie ik het EK niet halen net als van Dijk) wordt vervangen door de Vrij en St. Juste voor Akã©.
 
MBMB7
 
1
1 april 2021 om 20:10
jammer dat die kleine van Barca niet voor NL uitkomt ...
 
Juggler
 
13
1 april 2021 om 20:43
Messi zou inderdaad een betere rechtsback zijn dan alles wat bij Oranje heeft gelopen de laatste tig jaar.
 
 
1
1 april 2021 om 22:44
Hij laat wel eens een mannetje lopen. Maar voetballend kan hij wel weer wat.