Volgende bestemming Claudio Bravo lijkt bekend na vertrek bij City
Dinsdag, 18 augustus 2020 om 13:56

Claudio Bravo vertrekt definitief bij Manchester City, zo maakt de Engelse club dinsdag wereldkundig. Het aflopende contract van de inmiddels 37-jarige doelman wordt niet verlengd. Bravo stond in totaal vier seizoenen onder contract in het Etihad Stadium. Goal meldde vorige week dat de routinier zo goed als zeker bij Real Betis terugkeert in LaLiga.

Bravo werd in de zomer van 2016 voor twaalf miljoenen euro overgenomen van Barcelona. Hij was destijds één van de eerste aankopen van manager Josep Guardiola. De sluitpost uit Chili sluit zijn periode bij the Citizens af met 61 wedstrijden in verschillende competities achter zijn naam. In twintig duels wist Bravo zijn doel schoon te houden. De afgelopen twee seizoenen gold hij voornamelijk als stand-in voor Ederson.

De vertrekkende Bravo was vorig jaar beslissend in het duel om de Community Shield met Liverpool. Door zijn redding op de inzet van Georginio Wijnaldum tijdens de strafschoppenserie ging de prijs uiteindelijk naar Manchester City. Met de formatie van Guardiola veroverde Bravo verder twee landstitels, viermaal de EFL Cup en nog een keer de Community Shield.

Bravo, die in Spanje ook voor Real Sociedad speelde, is volgens Goal bereid om voor een veel lager salaris bij Real Betis verder te gaan. Trainer Manuel Pellegrini wil met de komst van de Chileen het aantal tegendoelpunten drastisch naar beneden brengen. Zijn ploeg moest afgelopen seizoen maar liefst zestig tegentreffers slikken. Alleen het gedegradeerde Real Mallorca (65 doelpunten) wist op dat gebied nóg slechtere cijfers te overleggen.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
8
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Eagles
 
14
18 augustus 2020 om 14:01
Dat is top nieuws, aangezien Betis eerst Guaita wilde halen. Voor Palace toch een van de weinige lichtpuntjes dit seizoen. Guatia wilde graag richting Betis/spanje, dus de kans dat ie alsnog naar een Spaanse club gaat zal nog steeds groot zijn, maar de club met de meeste interesse valt af.
 
Arsenallz
 
5
18 augustus 2020 om 14:02
Als hij echt zo graag naar Spanje wil gaat hij alsnog weg, dat lijkt me wel duidelijk.
 
Eagles
 
22
18 augustus 2020 om 14:38
Ja...dat geef ik ook min of meer aan..
 
CarlitosTevez9
 
5
18 augustus 2020 om 14:05
Hoe kan hij eigenlijk zo erg zijn afgezakt? Was bij Barcelona echt een wereldkeeper kon ik mij herinneren. Behoorde sowieso in zijn tijd bij Barcelona tot de top-3 keepers.
 
S-070
 
11
18 augustus 2020 om 14:38
Prima keeper maar was nooit een top 3. Bij City was het minder doordat die veel blunders had de eerste paar wedstrijden en is zijn zelfvertrouwen hard omlaag gegaan. Voor Betis is het een prima keeper en met zijn ervaring kan die nog zeker van waarde zijn.
 
Japie_Krekel
 
5
18 augustus 2020 om 14:14
die moest destijds met veel bombarie door Guardiola perse worden gehaald door City en die werd na een seizoen alweer afgeserveerd en toen moest Ederson opeens weer voor veel geld worden gehaald. hopelijk kan hij bij Real Betis wel een rol van betekenis spelen
 
Chelsea///
 
10
18 augustus 2020 om 14:39
Bij City was hij zeker niet goed, bij Barca daarentegen vond ik hem - raar maar waar - in z'n eerste seizoenen beter dan Ter Stegen. Zou je nu toch ook niet meer kunnen geloven haha
 
Master D
 
6
18 augustus 2020 om 14:48
Dat ie werd afgeserveerd na 1 seizoen begreep ik nog wel, want het leek helemaal nergens op en zonder betrouwbare keeper ben je nergens. Bij Barca is het mij niet opgevallen dat ie zo slecht was met name bij het uitkomen. Neem aan dat een Pep hem ook op basis van zijn spel bij Barca (waar er weinig op hem aan te merken was) heeft gehaald. Was vooral pijnlijk dat zo'n Joe Hart werd weggepest, ten faveure van iemand die uiteindelijk nog slechter was. Transfer met alleen maar verliezers, want zo wel Claudio Bravo als Hart hebben daarna geen fatsoenlijk seizoen meer gedraaid.
 
13Nesta13
 
1
18 augustus 2020 om 15:36
Leek toch een koopje destijds. Voetballende keeper die bij Barca regelmatig speelde. Zo'n rare aankoop was dat niet. Want Guardiola kon destijds moeilijk Joe Hart in het doel zetten. Die had al moeite met keepen an sich, laat staan mee voetballen.
 
Benzema.
 
1
18 augustus 2020 om 15:49
Hart was destijds nog een prima keeper. Guardiola moest per se een voetballende keeper hebben. Uiteindelijk had hij beter Hart kunnen houden want Bravo kon er helemaal niets van.
 
Ronaldogoat7
 
0
18 augustus 2020 om 15:21
het lijkt me niet dat hij nog iets toevoegt aan een Europese club hij had beter naar de MLS kunnen gaan of terug naar Colo Colo