Volop interesse voor Ruiter: 'Maar ik heb de lat hoog gelegd'
Woensdag, 28 juni 2017 om 16:29

Robbin Ruiter weet nog steeds niet waar hij volgend seizoen speelt. De transfervrije keeper besloot zijn contract bij FC Utrecht niet te verlengen en is nu op zoek naar een nieuwe club. Er is interesse vanuit Turkije, Griekenland en Denemarken, maar de doelman wil geen overhaaste beslissing maken.

"Voor mij is het heel belangrijk om nu de juiste stap te maken", zegt Ruiter in gesprek met Voetbal International. Ruiter genoot in de afgelopen tijd interesse van meerdere clubs, zoals bijvoorbeeld AZ en Norwich City. Met de laatstgenoemde club voerde Ruiter ook gesprekken, maar de transfer ketste op het laatste moment af, omdat er een andere clubleiding kwam. "In de afgelopen maanden is het nodige voorbij gekomen, maar ik heb de lat hoog gelegd en wil voor een uitdaging gaan, waarbij alles klopt."

In de afgelopen weken trainde de dertigjarige Ruiter in zijn vakantie door bij een personal trainer. Vanaf komende maandag zal de sluitpost zijn conditie verder op peil houden bij FC Volendam, waar hij eerder voor uitkwam. Ruiter wil weer snel onder de lat staan, maar wacht geduldig op de juiste club. "Natuurlijk kriebelt het om snel bij een nieuwe club te beginnen, maar een goede keuze staat voor mij voorop", aldus Ruiter.

Meer nieuws
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
42
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
66
   
22:28
22:28
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
8
   
22:13
22:13
Mogelijke opvolger Slot spreekt zich uit: 'Lastig nee zeggen tegen Feyenoord'
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
DareToZlatan10
 
1
28 juni 2017 om 16:32
Tsja... Denk zelf toch dat Utrecht zijn top is hoor? Zie hem nu niet echt bij een leuke club gaan keepen. Misschien in Duitsland bij een laagvlieger? Of anders bij Udinese in Italie? maar dat is helaas ook niet meer wat het vroeger was, AZ ging helaas voor de Ruiter voor Marco Bizot anders had hij in mijn ogen nu een prima transfer gemaakt.
 
oxxis
 
8
28 juni 2017 om 16:38
Sportief gezien wellicht ja, maar wat dacht je van het financiele aspect, nieuwe uitdaging, etcetera? Doordat hij transfervrij is kan hij nu zeker op die vlakken een goede stap gaan maken.
 
Orwell
 
2
28 juni 2017 om 17:15
Hij is bij FC Utrecht voorbijgestreefd door Jensen. Zijn top ligt echt wel hoger dan 2e keeper bij Utrecht.
 
vierklau
 
13
28 juni 2017 om 16:57
Dat is lastig keepen met een hoge lat. Maar een prima keeper. Denk idd dat het een optie is voor Ajax als tweede doelman. Weet niet of hij goed genoeg is om door te groeien naar eerste keeper. Wat dat betreft heeft hij zijn leeftijd ook niet mee.
 
Robertfcg
 
2
28 juni 2017 om 17:25
Ik ben wel benieuwd welke clubs interesse hadden. Is toch vrij lang geblesseerd geweest, dat zal niet in zijn voordeel werken. Maar een mooie club in de 2e divisie Engeland of onderkant Bundesliga moet wel mogelijk zijn. Hoewel ze bij onze oosterburen stikken in de talentvolle keepers. Denk dat hij stiekum toch van een transfer naar AZ uitging.
 
Dutchgio
 
2
28 juni 2017 om 18:48
Ajax zoekt een nieuwe keeper, maar wel een die met Onana kan concurreren. Ik vraag me af of Ruiter dat kan. Die zou toch weer de ervaren, tweede keeper zijn. Een Van Leer van Roda abt ik meer een concurrent voor Onana.