Voormalig Roda JC-middenvelder Danilo Pereira maakt stap naar absolute top
Maandag, 5 oktober 2020 om 11:43

Danilo Pereira is de nieuwste aanwinst van Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht maakt maandagochtend via de officiële kanalen bekend dat de 29-jarige middenvelder op huurbasis overkomt van FC Porto. Pereira zal na dit seizoen definitief de gang naar het Parc des Princes maken, aangezien er een verplichte koopoptie in de deal is opgenomen.

Zondag heerste er nog enige verwarring rondom de komst van de middenvelder, aangezien L'Équipe meldde dat PSG juist een akkoord had bereikt met João Mário van Internazionale. De doorgaans goed geïnformeerde sportkrant kwam later echter terug op dit bericht met de mededeling dat zij de verkeerde speler voor ogen hadden.

Pereira is nu dus wel de nieuwste aanwinst van les Parisiens en dat betekent dat hij FC Porto na vijf jaar achter zich laat. De 39-voudig international van Portugal heeft ook een verleden op de Nederlandse velden, daar hij in het seizoen 2012/13 de kleuren van Roda JC Kerkrade verdedigde. De controleur werd in dat jaar door de Limburgers gehuurd van het Italiaanse Parma.

Pereira is na Alessandro Florenzi en Moise Kean de derde belangrijke aanwinst voor trainer Thomas Tuchel. Deze zomer werd bovendien de komst van Mauro Icardi en Sergio Rico permanent gemaakt, terwijl ook doelman Alexandre Letellier transfervrij werd overgenomen van US Orléans. "Onderdeel uitmaken van Paris Saint-Germain wordt een geweldige uitdaging voor mij", reageert hij op zijn overstap. "Het is echt een hoogtepunt in mijn loopbaan om naar een van de grootste clubs van de wereld te gaan en ik hoop dat ik PSG en zijn fans veel kan brengen."

Meer nieuws
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
0
   
11:02
11:02
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
5
   
11:00
11:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
1
   
11:00
11:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
15
   
10:46
10:46
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Heung-plus-son
 
28
5 oktober 2020 om 11:49
Wie had dat gedacht dat deze man tot dit zou uitgroeien toen hij bij Roda aan het ploeteren was en huilend op het veld rondliep. Zonder gekheid heeft zich wel van de kelder van het voetbal helemaal naar boven geknokt. Echt een beest als slot op de deur en kan prima rouleren met Gueye!
 
Zinedane
 
26
5 oktober 2020 om 11:52
Altijd mooi om dit soort jongens dan nog de top te zien halen. Ik moet zeggen at hij bij Roda wel echt uitblonk (zeker fysiek) terwijl de rest van het elftal er helemaal niks van bakte. Maargoed net als Matic bij Vitesse heeft deze gozer daarna in Portugal elk seizoen wel even 2 a 3 stappen vooruit gezet. Is ook gewoon een paar jaar een sterkhouder bij Porto geweest dus het is echt en hele logische stap wat mij betreft
 
R10A
 
7
5 oktober 2020 om 11:56
Inderdaad. Danilo was destijds al een getalenteerde verdedigende middenvelder, maar werd bij ons misbruikt als centrale verdediger in een ontzettend slecht team. Daarnaast sprak hij de taal niet, wat het er niet gemakkelijker op maakt je draai te vinden. Denk echter dat dat jaar erg goed is geweest voor zijn ontwikkeling. Geweldig hoe ver hij is gekomen!
 
Prem93
 
4
5 oktober 2020 om 12:02
Had ik totaal niet verwacht. Deze man was destijds een horror speler!
 
Chanturia
 
33
5 oktober 2020 om 12:11
Totaal onjuist. Was een van de beste en meermaals uitgeroepen tot speler van de maand.
 
MessiBazoer
 
30
5 oktober 2020 om 11:58
Gueye hebben ze ook toch? En Marquinhos is eigenlijk toch een cv? Al speelt hij daar sinds Tuchel zijn komst nog maar zelden.
 
Vegitosan
 
8
5 oktober 2020 om 12:14
Sarcasme jongens , sarcasme.
 
Joga_Bonito10
 
6
5 oktober 2020 om 12:01
Marquinhos is totaal geen verdedigende middenvelder. Danilo kan een leuke aankoop zijn. Maar dan was ik als PSG zijnde eerder voor William Carvalho gegaan van Betis.
 
Chanturia
 
14
5 oktober 2020 om 12:08
Wat was deze man goed bij 'ons' toen. Speelde toen in het begin op CDM maar door blessures was hij naar CB geschoven en was toen ook onze beste verdediger. Helaas zijn we maar een kleine club en konden we die 1 miljoen die Parma vroeg niet betalen. De eredivisie heeft toen echt liggen slapen en de meeste mensen zullen hem slechts herinneren aan dat huil incident.
 
voetbalfreak
 
3
5 oktober 2020 om 12:33
Huil incident? Even toelichten graag?
 
PSVVV-Venlo
 
7
5 oktober 2020 om 12:45
Volgensmij kreeg hij een kaart van de scheidsrechter en daarbij werd volgens Danilo iets negatiefs over zijn ouders geroepen door de scheids. Ze weten niet precies hoe het zit, maarja zo'n jongen is een familieman en is trots op zijn roots. Dus als je dan iets (waarschijnlijk in het Nederlands of Engels) oppikt van de scheids en interpreteerd dat als een belediging doordat je het fout hebt verstaan, komt dat flink binnen bij zo'n jongen.
 
voetbalfreak
 
1
5 oktober 2020 om 13:41
Dat was mij dan weer even ontgaan. Een kwalijke zaak dus. Moest aan een flinke oorwassing denken oid.
 
Glossiandzozo
 
1
5 oktober 2020 om 14:39
Alleen maar middelmaat haalt PSG zeg pfoeee. Nadat je Mbappe en Neymar haalt hoor je toch een bepaalde richting op tr gaan kwa aankopen. Paredes, Florenzi, Gueye, Danilo Pereira dan zijn geen spelers waar ik warm van word. Ik dacht dat PSG eerder voor spelers zou gaan als Aouar, Thiago, Ruben Neves.. Maar nee hoor alleen maar b garnituur.
 
S-070
 
0
5 oktober 2020 om 19:08
Leuke bankzitter denk niet dat die zoveel gaat spelen maar wel een goede optie om erbij te hebben met zoveel wedstrijden.