Vormdip Toornstra niet te verklaren: 'Soms kan je geen oorzaken vinden'
Maandag, 6 november 2017 om 17:35

Waar Jens Toornstra vorig seizoen bij Feyenoord een van de dragende spelers was in het kampioenselftal, is de middenvelder dit jaar behoorlijk uit vorm. Daarnaast weet Toornstra al lange tijd in uitwedstrijden het net niet te vinden. "Ik kan heel ingewikkeld gaan doen, maar het is onverklaarbaar", zegt John de Wolf over de vormdip van Toornstra.

"Ik houd niet van theorieën, van ballen die hij nu mist zullen er in De Kuip wel ingaan. Daar geloof ik niet in. Ik kan er heel lang over praten en op zoek gaan naar oorzaken, maar soms zijn die er niet", zegt De Wolf in gesprek met RTV Rijnmond over het feit dat Toornstra alleen in thuiswedstrijden tot scoren komt voor Feyenoord.

Meer: De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

"Het is echt niet zo dat hij bij een kans in een uitduel al in zijn hoofd heeft zitten dat hij een bal niet binnen gaat schieten. Zo werkt dat niet", vervolgt de oud-speler van de Rotterdammers over Toornstra. Trainer Giovanni van Bronckhorst sprak afgelopen week zijn steun uit richting Toornstra. "Hij is ook de hele week met hem aan de slag. Dat is het jammerlijke, dat wij dat niet zien. Als Gio dat zegt, dan geloof ik dat."

Meer nieuws
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
15
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
13
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
26
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
4
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
363
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Ijsmuts
 
2
6 november 2017 om 17:45
Het is niet zo dat Toornstra minder werk verzet. Vorig seizoen veranderde alles na de winterstop in goud (ook de reden dat ik destijds een oproep voor de Oranjeselectie niet vreemd gevonden zou hebben). Nu lukt er helemaal niets. Prima dat Gio hem vertrouwen geeft, maar waarom is dan bijvoorbeeld een Larsson aangekocht? Die kan prima op die positie uit de voeten, brengt ook nog eens meer creativiteit met zich mee en krijgt vooralsnog weinig de kans goed ritme op te doen. Dat vind ik wel een punt van kritiek op Gio.
 
Orgullo
 
2
6 november 2017 om 17:56
Van Bronkhorst vervalt gewoon weer in zijn oude fout. Eindeloos vertrouwen geven en niet door rouleren als de tijd rijp is. Iedere halve tamme ziet dat Jones en Toornstra al weken niet basiswaardig zijn en toch blijft Giovanni hardleers. Let wel, ik vind Gio een held maar deze koppigheid moet er echt uit wil hij die toptrainer worden die sommigen al in hem zien. Het is niet erg om van gedachte en opstelling te wisselen, het is veel erger om stoïcijns te volharden in je fouten.
 
Valide
 
0
6 november 2017 om 18:44
Ik ben het met je eens Ijsmuts. Toornstra had vorig jaar een topseizoen en Larsson op zijn positie lijkt mij ook geweldig om te zien. Hij kan voor heel veel dreiging zorgen.
 
PapaBubaDiop
 
6
6 november 2017 om 18:13
Toch raar dat de media/menigte nogal selectief is op wie er wordt aangepakt en wie er gedeeltelijk/compleet buiten schot blijven. Toornstra/Younes/De Ligt/Jones moeten het ontgelden hier op VZ terwijl er geen artikelen verschijnen over mannen als Vilhena, Ziyech, Van de Beek, Berghuis en Boetius. Raken ook al weken geen pepernoot meer.
 
frdanny08
 
9
6 november 2017 om 18:22
Berghuis was de afgelopen tijd juist 1 van de beste mensen op het veld alleen tegen ADO had hij een offday
 
Raubaht
 
0
6 november 2017 om 19:06
Kan het niet gewoon zo zijn dat het een hele beperkte middelmatige speler is die vorig seizoen, net als veel anderen bij Feyenoord, ver boven zijn kunnen heeft gepresteerd ... ? Dit seizoen zie je geen Toornstra met vormdip. dit seizoen zie je gewoon de ouderwetse Toornstra die op zijn eigen niveau speelt. Een middelmatig niveau.
 
feyenoordddd
 
2
6 november 2017 om 19:38
Eerlijk gezegd lijkt het me niet dat je een jaar lang zo ver boven je niveau kan presteren.
 
Musi26
 
0
6 november 2017 om 20:07
Dat kan zeker wel. Denk maar aan die spits van Willem 2 die topscorer van de ED werd
 
RoryBreaker
 
0
7 november 2017 om 00:53
Kan je mij zijn naam vertellen?
 
Sirius
 
0
7 november 2017 om 01:04
Dat kan zeker wel. De spelers van Leicester City zijn daar een goed voorbeeld van. Hoe vaak zie je wel niet dat een speler een seizoen goed presteert om vervolgens daarna nooit meer iets klaar te spelen? Verder denk ik niet dat dit bij Toornstra het geval is. Die jongen kan zich niet onttrekken aan de "malaise" bij Feyenoord op dit moment en speelt net zo slecht als het team in het algemeen. Dat kan een keer gebeuren en zeker in de Eredivisie.
 
Musi26
 
0
6 november 2017 om 20:06
Er is een hele simpele verklaring. Het is een speler die met alle respect het niveau voor een middenmoter heeft en niet voor een club als Feyenoord. Met andere woorden; hij mist de kwaliteit.
 
Vik1985
 
0
6 november 2017 om 21:43
Zoals ik al eerder las: een matige middenvelder met weinig drive en passie. Bovendien mist hij ook een soort van uitstraling, iets wat een van Ginkel bijvoorbeeld wel heeft. Nee, vorig seizoen viel alles net goed voor Feyenoord en daardoor konden spelers als Toornstra boven zichzelf uitstijgen.
 
Kuipsluiper
 
2
6 november 2017 om 22:37
Beetje zoals Ajax in de EL vorig seizoen en PSV dit seizoen tot nu toe?
 
sydneyfc33
 
0
6 november 2017 om 21:55
Toornstra is prima in de kuip maar daar buiten zou ik hem nooit opstellen.
 
Sirius
 
0
7 november 2017 om 01:01
Dit zat er natuurlijk aan te komen. Feyenoord was vorig jaar ijzersterk als team, maar individueel zijn het vooral El Ahmadi, Jorgensen en het rendement van Elia waardoor Feyenoord zelfs mindere wedstrijden kon winnen. Ook de ervaring van een jongen als Kuyt zal daarin ongetwijfeld geholpen hebben. Verder is men nu wel aan het overdrijven. Jongens als Toornstra nemen een ploeg niet op sleeptouw. Ze hebben specifieke kwaliteiten en presteren zo goed als het team in het geheel. Verder lees je dit soort verhalen elk jaar als er een ploeg niet presteert. Als Feyenoord beter gaat draaien, gaan jongens als Toornstra ook wel weer beter spelen. Soms gaat alles goed (vorig seizoen) en soms gaat alles fout (tot nu toe dit seizoen). Je moet geluk hebben dat je sterkhouders binnen boord houd en dat nieuwe aankopen en/of vervangers presteren. Uiteindelijk moet Feyenoord het voor een topclub nog steeds doen met geringe financiele middelen, dus een seizoen als deze (tot nog toe) kan een keer gebeuren.
 
Nicollevan Emm
 
0
7 november 2017 om 10:02
Als ik het me goed kan herinneren had Toornstra vorig seizoen ook op start problemen in de eerste seizoen' s helft ? Dus ja wellicht een diesel die nog moet warm draaien