Vrijwel afgeschreven Minamino dubbel doorslaggevend in FA Cup
Woensdag, 2 maart 2022 om 23:11

Liverpool heeft woensdag de kwartfinale van de FA Cup bereikt. Na de spectaculaire EFL Cup-winst van afgelopen zondag stuurde Jürgen Klopp tegen Norwich City een bijna volledige B-formatie het veld in. Takumi Minamino greep zijn kans door voor rust twee keer te scoren, waarna Liverpool weinig energie meer leverde en nog een tegentreffer toestond: 2-1 winst.

Klopp wisselde zijn basiself op liefst tien plekken ten opzichte van de thriller in de EFL Cup-finale (0-0, winst na strafschoppen). Sterspelers als Virgil van Dijk en Mohamed Salah kregen vrijaf, terwijl Sadio Mané en topaankoop Luis Diaz pas in minuut 84 het veld in werden gebracht. Het was goed nieuws voor bijvoorbeeld Minamino, die weinig aan spelen toekomt maar nu op de rechterflank startte.

Liverpool opende het bal met een schot op de lat van Curtis Jones, waarna Minamino na een klein half uur de score opende. Divock Origi zag met de rug naar het doel de ruimte bij de Japanner, die Tim Krul van vier meter afstand kansloos liet met een hard schot: 1-0. Zeven minuten voor rust stond Minamino slim opgesteld om een afvallende hoekschop te ontvangen. De aanvaller had op tien meter de tijd om de bal aan te nemen en schoot vervolgens schitterend raak: 2-0.

Na rust besloot Liverpool flink gas terug te nemen en waren er weinig momenten van opwinding. The Reds maakten het zichzelf lastig door een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer van Norwich toe te staan. Lukas Rupp kreeg enorm veel ruimte en vuurde van zeventien meter hard raak: 2-1. The Canaries kwamen daarna dicht bij een verlenging, maar Liverpool-goalie Alisson Becker kon nog net enkele vingertoppen achter de dreigende poging van Jonathan Rowe krijgen.

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
4
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
9
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
10
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Bongundah7
 
7
2 maart 2022 om 23:15
Minamino verdient echt een Arsenal/Wolves zo zonde om op de bank weg te rotten bij Liverpool.
 
Walid Chaouki
 
3
2 maart 2022 om 23:40
@Bongundah7 Helemaal mee eens hij wordt onderschat Zelfde geldt ook voor firmino sinds jota zijn plek heeft overgenomen,
 
nick_steun
 
0
3 maart 2022 om 09:36
@bongundah7 @walid Chaouki Ik begrijp dat je dat zegt, aan de andere kant is dit wel wat een topploeg maakt. Het feit dat je dit soort spelers op de bank heb zitten die niet eens 2e keus zijn...
 
El Fenomeno
 
4
2 maart 2022 om 23:47
Ook voor dat niveau komt die tekort, vind het eigenlijk maar een vrij beperkte speler. Zal wellicht enkel bij de onderste ploegen in de EPL in de basis staan.
 
Sirius
 
4
3 maart 2022 om 00:46
Vind je? Toen hij bij Liverpool kwam, had ik al het idee dat hij het bij lange na niet zou gaan redden. Het is ook niet zo dat hij een jong talent is die net komt kijken. Hij is ook "al" 27 jaar. Dan zit je zeker als aanvaller doorgaans wel redelijk aan je top. Ik vind het voor Europese begrippen eigenlijk een doodgewone aanvaller.
 
Walcott16
 
0
3 maart 2022 om 11:15
Ik heb hem eerlijk gezegd liever niet bij Arsenal. Past ook niet bij het huidige beleid om hem te halen. Afdankertjes van topclubs (Willian, Luiz, Welbeck etc) hebben ons nooit echt geholpen. Arsenal moet mikken op jong talent en meer ervaren spelers die het elke week laten zien bij hun club. Minamino is daar geen onderdeel van.
 
RyanUduwage
 
8
2 maart 2022 om 23:22
Hopelijk vertrekt Minamino naar een ander club deze zomer, hij is veels te goed voor de bank. Heeft dit seizoen bij the league club al aardig wat goals gemaakt en nu is hij ook weer zeer belangrijk. Mooie speler om naar te kijken en lijkt me echt te passen bij een club als Arsenal of subtop Spanje.
 
miki1959
 
3
2 maart 2022 om 23:33
Mee eens. Sevilla heeft zich in januari al serieus gemeld maar mocht toen niet weg omdat Salah en Mane de Afrika Cup speelde. Maar als hij in de zomer zou gaan kan hij echt een uitblinker worden bij Sevilla
 
miki1959
 
5
2 maart 2022 om 23:28
Ik zit op 2 gedachten met Minamino. Ik wil hem eigenlijk niet kwijt want hij heeft echt zijn waarde wel bewezen toen Mane en Salah op de Afrika Cup actief waren. Maar nu ze weer terug zijn en hij er met Luis Diaz ook nog eens een hele sterke concurrent bij heeft gekregen gaat hij gewoon heel weinig spelen. En ik gun hem wel gewoon heel veel speeltijd. Bij ons zit het er gewoon helaas niet in. Heeft niks te maken met een gebrek aan kwaliteit maar Mane, Salah, Luis Diaz en Diogo Jota zijn simpelweg gewoon beter. dat is voor Minamino geen schande
 
CaptainHendo
 
5
2 maart 2022 om 23:40
Voor het echte werk komt Minamino te kort. Leuk voor wedstrijden in de FA cup en League cup tegen de mindere teams. Maar ik geloof niet in hem, hij is ook geen jonkie meer met zijn 27 jaar.
 
FcGrun050
 
12
2 maart 2022 om 23:34
Ik zie al twee keer Arsenal staan in de comments boven mij, maar wie zou haar daar moeten uitspelen dan? Saka en Martinelli hebben gewoon de toekomst bij Arsenal. Pepe is daar stand-in. Dus ik denk dat hij daar niet aan spelen toe zal komen. Mocht Bowen volgend seizoen een stap hogerop maken, dan zie ik hem wel bij de Hammers belanden. Denk dat dat zijn niveau is en in het spel wat Moyes speelt, dan zie ik hem ook wel renderen. Hard werken en rendement leveren, dat kan hij wel. Technisch is hij redelijk vaardig, alleen soms iets te wild, maar daar kan wel aan gewerkt worden.
 
Bongiorno
 
0
3 maart 2022 om 10:07
Je bedoelt de Gunners. West Ham zelf zijn de Hammers, dus daar zit Bowen al. Weet trouwens niet of Arsenal zich daar aan moet branden als ze aansluiting bij de top willen hervinden.
 
FcGrun050
 
0
3 maart 2022 om 11:11
Dat bedoel ik. Ik zie hem juist niet bij Arsenal spelen, maar wel bij West Ham. Er komt gewoon minder druk bij kijken, terwijl Arsenal de aansluiting weer wilt gaan vinden met de top, ongeacht de kwaliteit van de huidige selectie.
 
Walcott16
 
0
3 maart 2022 om 11:17
Daarnaast speelt Esr ook regelmatig op links. Minamino is dus overbodig. Een centrale middenvelder en spits zijn een must voor Arsenal komende zomer. Heb ook liever nog een vervanger voor Tomiyasu, want Cedric komt veelste kort.
 
FcGrun050
 
0
3 maart 2022 om 11:23
Yep, dus zal een beetje onzinnig zijn om minamino te halen. Ik vind het een goede en leuke speler, maar het is meer een middenmoot premier league speler met de potentie om max de subtop te halen als hij nog een beetje groeit in consistentie en kwaliteit. En inderdaad, een spits, box-to-box middenvelder zoals een type Kovacic, en verdedigers (zie ook wel nog een extra centrale verdediger komen) hebben een hogere prio voor Arsenal.
 
Walcott16
 
0
3 maart 2022 om 11:44
Kijk, ik ben dus heel benieuwd naar wat er gaat gebeuren met Saliba. Die jongen heeft 0 kansen gehad bij Arsenal, maar doet het bij Marseille gewoon naar behoren. Wat mij betreft haal je die na de zomer weer bij de selectie.
 
Zermatt_Person
 
0
3 maart 2022 om 12:06
Saliba terug halen, Fabian Ruiz of Neves als nieuwe CM, en Darwin Nunez of Isak als nieuwe spits.
 
Walcott16
 
0
3 maart 2022 om 12:49
Darwin is een groot talent, maar zal rond de honderd miljoen kosten. Zie jij Arsenal dat betalen? Ik persoonlijk niet
 
FcGrun050
 
0
3 maart 2022 om 14:42
@zermatt_person - Isak is ook veels te inconsistent als spits zijnde. Dus ik weet niet als Arsenal daar hun vingers aan wil branden. Talent en techniek heeft hij zeker, maar hij is nog niet bepalend genoeg. Dan zal ik mijn focus eerder leggen op Schick. En goedkopere alternatieven als Arsenal echt iets geks wil proberen, Morelos of Onuachu halen. Low risk, high reward spelers als je het vergelijkt met Nunez of Isak. Denk dat je voor Morelos of Onuachu max 20 miljoen de man kwijt ben.